אוי ווי זמיר

אסננוש15

New member
ולחדד משהו פה

בחינות סאלד לא ניתנות לבחירה אצל התלמידות מבחינת כמות יח"ל (בלאו הכי הן מועטות כ"כ...) כלומר, הבחינה היא באה בפורמט אחיד לכולן, על חומר שנלמד בשיעורים.

זה לא כמו בבגרויות שכל אחד עשה כמות יח"ל שונה ובמקצועות שונים. אחד הרחיב בהיסטוריה ושני הרחיב בתנ"כ , כאן זה לא ככה.

לשאלת מי ששאל, אני עשיתי את כל הבחינות הללו, ואח"כ כאמור השלמתי את כל הבגרויות החובה והרחבתי מעבר.

Sophalin

New member
רגע אחד

אולי לא הבנתי את הכתבה.
אני חשבתי שהבחינות שהן עושות הוא שווה ערך לבגרות מלאה.
בגרות מלאה כוללת בתוכה 3 יחידות מתמטיקה ו3 יחידות אנגלית.

אם הן מקבלות תעודה שוות ערך לבגרות מלאה הרי שהן צריכות להפגין כישורים של בעל בגרות מלאה.

אסננוש15

New member
אכן, לא הבנת את הכתבה

אפילו נכתב שם שמבחני סאלד במתמטיקה יוכרו רק כשאלוני בסיס...

אנגלית יוכר כ- 3 יח"ל (מה שנכון)
הסטוריה - 2 יח"ל.
לשון 2 יח"ל

לא זוכרת את ההמשך....

בגדול אם תעשה חשבון זה מגיע לפחות מ- 10 יח"ל, מה שאומר שהבנות תצטרכנה אח"כ להשלים אקסטרני את השאר.

עדיין נראה לך לא הוגן?

Sophalin

New member
לא'דע

הרמה של אנגלית שם היא רמה של 3 יח"ל?
הרמה של היסטוריה היא רמה של 2 יח"ל? ומה עם לשון?

שוב, אם המבחנים הם באמת באותה רמה אני אגיד - שאפו.

cwen

New member
כנראה כן

או שאתה לא סומך על אנשי משרד החינוך שהשוו את הבחינות?

לאונידס

Active member
כנראה שלא

כי אם היתה אותה רמה אזי כל תלמיד שהיה רוצה היה יכול לבחור להבחן מול הטפסים האלו.

אסננוש15

New member
כן אותה רמה כן אותו פיקוח

על טוהר הבחינות, לידיעת כל המשמיצים למינהם. ואני לא מתכוונת אליך.

אני עשיתי את הבגרויות אחרי המבחנים הללו, ואני חייבת לומר לך שיש תכנים רבים מאוד חופפים. בעיקר אנגלית, הסטוריה, לשון (וקצת מבוא למתמטיקה)

כלומר, יש הרבה מה להוסיף על זה מבחינת ידע, אבל מבנה הבחינות והפיקוח עליהם (משגיחים מבחוץ) זהים כמעט לגמרי.

לאונידס

Active member
לא התייחסתי לטוהר הבחינות

התייחסתי לרמת הבחינות.
אין לי בעיה להסכים שהרמה שווה כי פשוט אין לי את הידע.
למשרד החינוך יש בעיה להסכים שהרמה שווה כי הוא לא מוכן שתלמידים שאינם חרדיות יבחנו לפי הטפסים האלו ולמשרד החינוך יש את הידע.

אסננוש15

New member
סבבה

שמת לב שכתבתי עוד כמה טעויות, העליתי הודעה אגב שיחת טלפון ולא הייתי בפוקוס כלל.

רפפם

New member
מה הבעיה? גם ככה מבחני הפגרות

זה סתם תעשיה די חסרת משמעות, רוב התלמידים מכל המגזרים, אם בכלל ניגשים אז מיד אחרי הבחינה שוכחים את החומר, שגם ככה הוא די רדוד ולא יעיל לחיים, ויותר גרוע לא מלמדים אותם איך ללמוד, אז זה לא משנה אם הבגרות תהיה במקצוע ליבה מקובל כלשהו או במשהו דומה

אסננוש15

New member
נכון חלקית

לומדים אנגלית 5 יח"ל, ולא זוכרים?!

לומדים מתמטיקה, לא זוכרים?!

לשון והבעה לא זוכרים?!

בטח שזוכרים.... לפחות חלקית או את הרוב. (אני זוכרת הכל)

אולי אתה צודק לגבי בגרויות עם מקצועות "סיפוריים" כמו תנ"כ והסטוריה.... אני אישית לא זוכרת כלום!!!

deathcaster

New member
תשובות

לא זוכרים אנגלית

לא זוכרים מתמטיקה

לא זוכרים לשון והבעה

את לא דוגמא, לצערי.

Sophalin

New member
אם יש משהו שזוכרים מביצפר

זה אנגלית. האנגלית בארץ (יחסית לרוב המדינות שלא דוברות אנגלית כשפה ראשונה) היא מצוינת!

מתמטיקה, אם לא למדת 5 יחידות אז כן, סביר להניח שתשכח את רוב החומר לבגרות אבל כל עוד אתה יודע לעשות חילוק ארוך אתה במצב בסדר גמור מהבחינה הזו (מתמטיקה זה מקצוע ממש מיותר)

deathcaster

New member
תגובה

אני לא יודע היכן אתה מסתובב.... אולי האנגלית שם טובה.

אבל כשאתה נמצא באקדמיה ואתה שומע סטודנטים שעושים טעויות בסיסיות בהטיית זמנים באנגלית... אתה מבין שהם לא זוכרים כלום ממה שלמדו בבית הספר (בהנחה והקשיבו בשיעורים)

Sophalin

New member
נו באמת

תעשה טובה, הטיית זמנים זה החלק המסובך ביותר בשפה האנגלית. הרבה יותר משינון יוצאי הדופן האינסופיים ובאנגלית כשכל ההטיות ממש נשמעות אותו דבר, לא פלא שכולם טועים בזה.
לא אמרתי שאנשים פה יודעים אנגלית ספץ.

אבל שוב, אם תיקח את האדם הממוצע ברחוב, הוא יודע אנגלית טוב יותר מהאדם הממוצע ברחובות דיז'ון, ברצלונה, בנגקוק או ריו דה ז'נרו.

רפפם

New member
נכון, יש לי דוגמא טובה מהחיים

פעם הייתי סדרן, והיה איתי עוד קופאי ומקרין, שאלו עבודות מינימום ואתה לא מצפה שיעבדו שם אקדמאים, חלק סטודנטים.
אז דיברנו על מי קיבל פטור באוניברסיטה מאנגלית, הפלא ופלא כל השלושה שהיו בחדר קיבלו פטור, זה בחיפה.
אם תלך לפריפריה אז כנראה המצב יהיה שונה, ה"אדם הממוצע ברחוב" בישראל זה מאוד משתנה באיזה רחובות אתה הולך :)
פעם אחרת פגשתי בני 20+ שאמרו לי שממש מקשה עליהם שהם לא יודעים אנגלית מספיק טוב, אז בבית ספר עדיף להשקיע הרבה יותר באנגלית מאשר בשאר המקצועות, ובטח שאין מה להשקיע יותר מדי בעברית בעולם גלובלי כמו שלנו.
לגבי מתמטיקה באמת לא זוכרים יותר מדי ולרוב האנשים זה גם ממש לא חשוב להמשך החיים, ומי שהולך להיות מהנדס או מתמטיקאי הוא לא מסתמך על מה שלמד בתיכון

doughnuts

New member
רק סטודנטים?

גם אנשי סגל מדברים באנגלית "אינטואיטיבית", שהרבה פעמים אינה תואמת את האנגלית התקנית. לכן, אני ממש לא מתפלה כאשר סטודנטים מפגנים רמה נמוכה עוד יותר.

Sophalin

New member
ועוד שני דברים חשובים

להזכירך אני מסתובב בחוג לבלשנות ובמוקד האישורים הבינלאומיים...

deathcaster

New member
שני הדברים הללו אינם חשובים כלל

שי הם לא מייצגים את הרחוב הישראלי כלל וכלל... נהפוך הוא.. זה מחליש את הטענה שלך, ואני מסכים עם הסופגנייה מעליי... זה מאוד חשוב באיזה רחוב באיזה עיר בישראל אתה מסתובב...

אם אתה גר בצפון תל אביב... סביר להניח שאתה תהיה צודק.

אם תסתובב בפריפריה, אפילו בג'סי כהן או בעג'מי... סביר להניח שלא תשמע שם אנגלית כמו שאתה חושב שתשמע.

וכן אני מסכים עם מי שהעיר לי על סטודנטים, בהחלט ישנם חברי סגל שמדברים "אנגלית ישראלית" כפי שדוקטור (רופא חוקר ....מדיון קודם שלנו עם גיל) אחד ששפת האם שלו היא אנגלית מינח זאת.... האנגלית הישראלית היא שופעת WORDYNESS, ישראלי ממוצע חושב שכמה שיותר prepositions ו-adjectives במשפט בודד... הרי זה משובח.

Sophalin

New member
כן הם באמת לא חשובים

אבל אני בהחלט לא דיברתי על החוגים שאני מסתובב בהם.

אני לא גר בצפון ת"א, אני גר בדרום ת"א.
ולהזכירך חייתי באריאל רוב חיי.

ושוב אני מסכים איתך שיש המון שלא יודעים אנגלית, אבל כשהייתי בהונגריה וסלובקיה למשל - גם באתרים התירותיים לא ידעו לדבר אנגלית (או צרפתית, או ספרדית, או רוסית, או עברית, או ערבית, או ארמית, או גרמנית... או עוד כמה שפות שאני והחבר דאז ידענו לדבר יחד (גם הוא בלשן))

למעלה