אוטרוגסטן

אוטרוגסטן

אני מקבלת 3*2 ביום וגינלית ואני רואה שיש הפרשה לבנה,אולי אני לא מחדירה נכון? אשמח לקבל עיצות והדרכה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. העצה היחידה היא להחליף תחתונית כמה פעמים ביום. הג'יפה הלבנה היא חלק מהענין. האוטרוגסטאן מורכב ממעין פנינים לבנות זאת מעטפת שנמסה בנרתיק. בתוכו נמצא החומר הפעיל. מה שנפלט החוצה זה שרידי המעטפת. את מחדירה נכון ואי אפשר להמנע מהנזילות האלה (חוץ מלעמוד על הראש כל היום
). נועם

../images/Emo20.gif

אז נרגעתי עכשיו... בהחזרה האחרונה היו לי 5 עוברים,הוחזרו שניים. היה אחד שלא הוחזר ונאמר לי שלא בטוח שהיתה שם הפריה אבל בכל זאת כבר היה מחולק. מה זאת אומרת?

נועם@בת

New member
לפעמים יש התחלקות לא תקינה

של התאים ולא ברור אם היתה הפריה של ממש או לא. הפריה פירושה התלכדות שני גרעיני התאים, גרעין הביצית וגרעין תא הזרע. כל תא מגיע עם מחצית הכרומוזומים וכשהם מתלכדים נוצר גרעין תא המכיל כמות תקינה של כומוזומים. תא זה מתחיל להתחלק ויוצר את העובר. נועם

ככה ש

עובר כזה לא ישרוד מעבר למס תאים? כלומר ברחם עובר כזה נופל מיד בהתחלה?

נועם@בת

New member
ברוב המקרים עובר כזה לא ישרוד

החשש הוא דוקא מעובר לא תקין שכן ישרוד
ולכן כל עובר שנראה חשוד אחת דינו להזרק ולא לחזור לרחם. ניהלתי פעם ויכוח עם רופא כאשר העובר היחיד שהיה לי היה עובר לא תקין. רציתי שיחזירו בכל מקרה, שאם יהיה הריון נעקוב ונראה מה יקרה. הרופא סרב בכל תוקף. אמר שעוברים כאלה כמו זה זהיה לי, אם הם נקלטים, ב50% הם פגומים גנטית. אני ניסתי לתמרן אבל הוא חתך מיד. לא היה מוכן שבום אופן להחזיר עובר שיש בו ספק. אני, מתוך ייאוש הייתי מוכנה לקחת סיכונים. במבט לאחור אני מעריכה את הרופא (דר' לוויט) שבסבלנות רב הסביר לי סיכויים וסיכונים אבל לא ויתר לייאוש שלי. נועם

נועם@בת

New member
חלוקה לא תקינה של העובר

אחרי יום במקום תא אחת מתחלק, היה תא אחד גדול ועוד 2-3 תאים קטנים שבורים. זאת חלוקה מהירה מידי ליום הראשון. נדמה לי שהרופא השתמש בביטוי "חלוקה לא מתועדת" כלומר מהר מידי הגיעו ל4 תאים בלי שאפשר היה לעקוב אחרי החלוקה ההתחלתית לשנים. אילו התאים היו סימטריים עוד היו לוקחים סיכון, אבל עם הצורה שהעובר הזה נראה, זה היה כמעט ודאי שהוא לא תקין
. נועם

אל דאגה, זה בסדר

ההפרשה היא ככל הנראה מהכדור עצמו, שזאת השארית של הציפוי שלו וקצת אולי מהחומר. זה קורה לכולם, זה מגעיל אך נורמלי לחלוטין. בהצלחה - אלה

נצל"ש../images/Emo41.gif אני נוטלת ביפסטון. לדברי

הרופא אין הבדל בין הביפסטון (גלולות לבליעה) לאוטרוגסטן, אך לא הבנתי בדיוק מה הפעולה שלהם בדיוק, והאם באמת אין הבדל?

עמית@

New member
שניהם פרוגסטרונים.

דרך ספיגה שונה (וגינלית מול פומית) ההבדל הוא אינדיווידואלי, כל אחת תגיב קצת אחרת לאותם חומרים.

נרי כ

New member
אני מאוד סבלתי מהביפאסטון

בחילות קשות כל היום ותחושה כללית איומה, והאוטרו - לא משפיע על ההרגשה. אפשר להחליף ביניהם לפי תופעות הלוואי.

ביפאסטון

הרבה אומרות שיש להן תופעות לוואי קשות מהביפאסטון- אבל אני לקחתי אותו במשך שנה+ ולא סבלתי מתופעות לוואי- אז זה ממש תלוי בתגובות שלך.

מם 1971

New member
הלוואי../images/Emo45.gif

אינני יודעת לגבי הכמות, אך מניחה שמדובר בכמות קטנה. בכל אופן מחזיקה אצבעות ומתפללת שאכן הדימום שראית הוא בעקבות השרשת העובר ברחם. אמן.

דימום השרשה../images/Emo141.gif

שלושה ימים אחרי ההחזרה היה אצלי פס דם דקיק על הנייר טואלט בניגוב. אני לא ממש התייחסתי אליו והסקתי שאלו שאריות דם ישן מהשאיבה, אבל בדיעבד היום אני חושבת שהיה זה דימום השרשה. מאחר והיה לו צבע אדום טרי ולא צבע חום של דם ישן (וסליחה על התיאורים הפלסטיים!) מקווה מאד שגם אצלך זה דימום השרשה ובינתיים תמשיכי להיות הכי אופטימית שיש. בהצלחה!!!

למה אשליות? למה?

יותר מתאים לך לכתוב בצורה חיובית אשליות = תקוות, זה נשמע הרבה יותר טוב וגם והרבה יותר אופטימי. אני ששלושה ימים לפני הבדיקה הגורלית הייתי הכי פסימית ולא היו לי שום תקוות.

למעלה