אוטיזם כן או לא ? עזרה

tom2010

New member
אוטיזם כן או לא ? עזרה

לאחי יש בן .הוא בן שנה וחצי לא מזמן החל לזחול על ארבע.המילים היחידות שהוא מוציא זה אבא או אמא לא ממלמל יושב על הריצפה משחק עם מכוניות פשוט לא מגיב אני קוראת לו בשמו הוא לא עונה,לפעמים הוא רק מסתכל עלי או ניגש לאחיו ומתפוצץ מצחוק זו התגובה היחידה
השאלה האם זו התפתחות איטית או אוטיזם?

TikvaBonneh

New member
לא עונה לשמו

הסימפטום של חוסר תגובה לקריאה בשם הוא סימפטום שמגיע בקורלציה גבוהה עם אוטיזם.
לדעתי כדאי לגשת לאיבחון מסודר.

dina199

New member
הוא התחיל לזחול רק בגיל שנה וחצי ?

לדעתי הוא צריך בדיקה גופנית כללית כולל בדיקת שמיעה ואז להמשיך לבדוק הלאה לפי הממצאים .

כדאי להתייעץ עם רופא

ילדים.

ובינתיים אפשר לבדוק למשל, עוד כמה דברים:
האם מגיב לקולות אחרים (מעין בדיקה שמיעה ביתית פשוטה)
(למשל, לטרוק דלת בבית ולראות אם מגיב).

אם נראה שאין בעיית שמיעה, כדאי לנסות להגיע להתפתחות הילד למטרות אבחון וטיפול.

tom2010

New member
אתמול בחנתי אותו שוב

נסעתי בהמטלה של ביקור הייתי אצל אחי 6 שעות הילד לא הוציא הגה אחד מפיו.קראתי לו הוא לא הסתובב אבל רעש הוא כן שומע.במשך שש שעות הסתכלתי עליו דיברתי אליו אפילו חיוך אחד לא נתן פע הסתכל עלי פעם לא בעית שמיעה בוודאות אין לו משהוא כאן ממש לא בסדר לא ברור מה.
תודה על התשובות

nirity1

New member
מה אח שלך חושב ?

בוודאות שיש שם משהו לא תקין . השאלה מה ?
צריך ללכת להתפתחות הילד ושם תור לוקח חצי שנה...אז כדאי להזדרז...

את צריכה לדבר על זה עם אחיך,

שהם יקבעו תור לרופא הילדים ולהתחיל משם ולספר על הדאגות ולבקש הפניה להתפתחות הילד.

dina199

New member
חייבים בדיקה רפואית.

אי אפשר לקבוע לבד שום דבר, אפילו לגבי שמיעה.
ואוטיזם אפשר לבדוק, רק אחרי שלילת גורמים גופניים.

tom2010

New member
דיברנו איתו לא ברור אם הוא מבין את חומרת המצב

אחי הוא אדם מאוד משכיל כך גם אשתו אבל נראה לי שהם בהכחשה כל שהיא או שהם מתבישים לא ברור לי למה צריך להתבייש ? יש לו עיכוב מוטורי בהחלט רציני זכור לי ביתי הקטנה בגיל הזה הלכה דיברה,צחקה בנתה קוביות וכו' הוא נמצא אצל קלינאית תקשורת אמרו להם שהוא צריך גן מיוחד.אבל אני ממש חוששת להיכנס לעומק שיחה נראה לי שגם הם לא מעקלים או לא יודעים בוודאות מה קורה. אני ממש מודאגת לא מהדיאגנוזה אלא מחוסר הטיפול \הכחשה וכו' יש כאן גם היבט פסיכולוגי ומלחיץ במשפחתנו של אחיינים שהם סופר מוצלחים כל אחד ואחד ויכול להיות שזה מלחיץ אותו לא ברור די מבולבלת ודואגת.

dina199

New member
האם זה הילד הראשון שלהם ?

והאם הם שוקלים להכניס אותו לגן ?

tom2010

New member
לא יש לו ילדה בת 12 מנשואיו הראשונים

ולא הם לא רוצים להכניס אותו לגן כי היא ילדה לא מזמן ועדיין בחופשת לידה.אז לטענתה ישאר בבית למרות שאמרתי לה שבמצבו זה לא בריא כלל.

דווקא יופי שהוא איתה בבית שהיא תשקיע בו

ותשב ותשחק איתו הרבה זה אמור לעשות.
כמובן הכוונה למשחקים עם הרבה קולות.
ולא לעשות אותם מעבר ל-10-15 דקות כל פעם.

dina199

New member
תינוקות גדלים

בעוד חודשיים הוא יהיה בן 4 חודשים, בעוד 4 חודשים בן חצי שנה . ואם יש הבדלים, הם יבלטו מאוד

תקראי שוב את מה שכתב הוא כתב ילד בן שנה וחצי

וילדה בת 12 מנישואים קודמים. לא הבנתי שיש עוד ילדים בתמונה.

ואם הוא בן שנה וחצי והיא איתו בבית היא בהחלט יכולה להשקיע בו עד שיוחלט לאיזה מסגרת הוא הולך.

למעלה