אוטיזם כן או לא ? עזרה

dina199

New member
אני שאלתי האם יש עוד ילדים. התשובה הייתה

ש " יש לו ילדה בת 12 ... והיא ילדה לא מזמן ועדיין בחופשת לידה ' . זו התשובה בקשר לידים נוספים, חוץ מהילד בן שנה וחצי שיש לגביו חשדות על עיכוב התפתחותי.

tom2010

New member
ילדה בת 12 ילד בין שנה וחצי (המדובר ) ותינוק

אמא של דפנה,הילדה מנישואין קודמים בת 12 הוא התגרש שהיתה בת 3 חודשים היא היתה אצלו פעמיים בשבוע וכל שבוע שני וההתפתחות היתה רגילה.
עכשיו נישא שנית נולדו לו 2 בנים אחד בן שנה וחצי (עליו אנו מדברים) ואחד בן חודשיים (תינוק)

dina199

New member
אם הם בהכחשה ו/או אם הם לא מבינים משהו

ו/או אם הם לא שמים לב למשהו - ברגע שהתינוק יתחיל לעבור את אבני ההתפתחות , הם ישימו לב (ועדיין יש סיכוי שיסתירו)

למה מסתירים - כי זה לא הילד שהם חשבו שיהיה לה

ואשר לתשובה תינוק בן חודשיים לא גוזל כל כך הרבה זמן (מניסיון אישי) ואם היא בבית כל הזמן
אז ברגע שהיא תרגע מהלידה (בתנאי שטרם נרגע הגוף שלה) אז עדיף שכל השעות הפנויות שלה יהיו לילד בן שנה וחצי ולא לתינוק
שכל מה שהוא צריך כרגע זה אוכל ושינה.

וברגע שהתינוק נמצא במקום אחר (לול, שמיכת פעילות או כל דבר אחר) בהחלט אפשר להשקיע בילד השני.
אני עשיתי את זה ועובדה שהבת שלי עלתה לגבהים.

dina199

New member
אלא אם כן הגוף עוד לא נרגע,

וההורמונים עדיין משתוללים.
וייתכן שהם לא רוצים להראות כלפי חוץ גם את זה.

tom2010

New member
אני לא מבינה מה זה התמודדות עם אוטיזם

בגלל זה נכנסתי לכאן לשמוע מכן שאתן מנוסות וחוות זאת על בסיס יומיומי.

dina199

New member
וזו בדיוק הסיבה שכולם עונים כאן

כפי שעונים , בגלל שהאנשים מנוסים וחיים את זה על בסיס יומיומי.

dina199

New member
במשפחות 'מצליחות ומשכילות' זו יכולה

להיות בושה.
עד שמפסיקים להכחיש (בד"כ כהמצב מגיע ממש לתחתית ) ומבינים שהילד זה מה שחשוב ולא כל הסטיגמות מסביב

dina199

New member
אבל זה הילד הראשון של האמא,

והיא כנראה לא יודעת איך היתה הבת שלו כשהייתה קטנה.
קודם כל אין לך הרבה מה לעשות , כי זו ההחלטה שלהם. ההכחשה שלהם תגמר בסוף , אבל לדברים יש את הקצב שלהם.
דווקא יש סיכוי שבגלל שהיא ילדה עוד ילד, בשנת ההתפתחות הראשונה שלו היא תשים לב להבדלי בתפתחות של הילד הראשון.

tom2010

New member
דינה יש היגיון בדבריך.

יכול להיות שבאמת היא תרגיש בהבדלים ותבין כי משהוא לא כשורה.

שלומות0

New member
תביני שאם זה אוטיזים

אין לאן למהר,
ואם זה בעיית שמיעה אז כן רצוי להקדים לבדוק, אבל הם הורים ואמורים להבין לבד,
הנושא מאוד רגיש ואני חושבת שהתערבות יכולה להזיק..

נראה לי שהוא לא כל כך מכחיש,

אם הילד הולך לקלינאית תקשורת.

ויכול להיות שהוא פשוט לא משתף אותך בהכל?

asa112

New member

יש גם הצעה של גן מיוחד בתמונה, אז יש מעקב, אולי הם פשוט לא מעדיפים לדבר איתך על הכל.
אולי בכלל לא כדאי לך להתערב.

tom2010

New member
בהחלט יכול להיות שהוא לא משתף אף אחד.

בגלל זה אני לא רוצה לפתוח שיחה עמוקה שזה יבוא ממנו.גם אמא שלי דיברה איתו והוא לא ענה לה.

dina199

New member
תפסיקו לדבר איתם על הנושא.

כנראה יש דברים שהם צריכים לעכל לבד. או אולי הם אפילו בעיצומו של תהליך איבחון ולא רוצים לגלות.
וייתכן (על בסמך מה שאת אומרת לגבי 'משפחה משכילה ומוצלחת' , אז קשה להם לקבל עןבדת היותו ילד עם צרכים מיוחדים, כי יש למצב כזה בטיגמה של 'לא מוצלח' .

dina199

New member
יש הכחשה מסויימת ברגע.

נראה שהילד צרעיך יותר מקלינאי תקשורת (התחלת זחילה בגיל שנה וחצי זה לא עניין של קלינא תקשורת).
והם גם מסרבים להכניס אותו לגן (הניחוש שלי שהסיבה לסירוב כי שהם קיבלו המלצה לגן מיוחד).
בכל מקרה גם אני חושבת שלא כדאי להתערב, כי כל אחר יוצא מההכחשות בזמן שלו.

tom2010

New member
רק לצערי זה על חן הילד.

תפיסתי מאז ומתמיד ילד בעדיפות ראשונה.אני באופן אישי במצב כזה כבר הייתי הופכת עולמות האדישות שלהם משגעת אותי אבל כן אני לא אמא שלו רק דודה ואין לי מה לעשות.

dina199

New member
את לא יכולה לדעת אם זה אדישות.

הכחשה זו לא אדישות, זה מצב רגשי
וייתכן שהם מסתירים מכם הרבה דברים, ואם תלחצו הם יסתירו יותר.
תנו לזמן לעבור

למעלה