אוטוסוגסטיה...

fireblue1

New member
אמממ

טוב עוד לא עברתי טסט{יהיה ביום שני שיעור 15 ויש תיאוריה} אבל יש לי חבר שעבר בטסט חמישי... למה? בגלל שהוא היה לחוץ משהו וגם הוא בא לשם בגישה שלילית{לטסט} כל הזמן... חוץ מזה תחשבי ככה המורה לנהיגה שלך מגיש אותך אז הוא חושב שאת מוכנה לא? ובמצב הזה זה כבר לא תלויי כל כך בך זה תלויי בטסטר? נ.ב: בטסט ראשון רוב האנשים בארץ נכשלים ככה שאם עברת טסט אחד אין לך מה לדאוג

ונכון זאת באמת הסיבה,

לחץ, גישה שלילית, חוסר ביטחון, אבל אני לא יכולה להימנע מזה, זה פשוט מה שקורה לי...

fireblue1

New member
....

אוקיי את לא יכולה לבוא בגישה שלילית הרי הוא בעצמו{המורה} אומר לך שאת מוכנה לא ככה? לחץ?כאילו לחץ חברתי? חחח קודם נראה אותם עוברים ועל כמה הם יעברו אם כבר הייתה אישה אחת שאמרה לי פעם {היא הייתה שיעור 45 ולא הגישו אותה לטסט} שלא משנה כמה שיעורים וכמה טסטים זה יקח העיקר שבסוף היא תנהל-כאילו מה שאני מנסה לומר זה מה שחשוב זה התוצאה. חוסר ביטחון?לא יודע מה להגיד גם לי היה חוסר ביטחון בשיעורים הראשונים אבל זה עבר לי...

זה לא קטע של חוסר ביטחון בנהיגה

בשיעורים אין לי טעויות כבר מזמן, המורה לא מעיר לי בכלל בשיעורים, זה כבר ממש משעמם לנסוע בשיעורים סתם בלי מטרה, תיאוריה עברתי מכה ראשונה, אני ספצית בחוקי תנועה. אין שום סיבה נראית לעין למה שאני לא אעבור. כשאני מגיעה לטסט...פשוט משתלט עליי לחץ שאני לא יכולה לצאת ממנו. לא יודעת...

fireblue1

New member
מוזר באמת...

והלחץ הזה גורם לך לעשות טעויות? תאמת אני לא אמור להבין את זה אני חושב דווקא שאם הייתי בטסט שישי וגם לא הייתי עובר הבטחון העצמי שלי היה יורד וגם אני הייתי נלחץ{כאילו אני חייב לעבור אני חייב אם לא זה טסט שביעי}. אני מבין אותך... מתי יש לך טסט?

yossi iv

New member
הלחץ הוא קטע..

בכלל לא מוזר. זאת אחת הסיבות לכישלונות בהמון תחומים בחיים. צריך לטפל בלחץ,כמו שכתבתי קודם. בוודאי שלא צריך עוד שיעורי נהיגה הרי נהיגה היא לא הבעייה. יום לפני הטסט נדבר ואני אשתדל לסייע לך.

Moralida

New member
יוסי

לי יש לחץ אטומי מגאומטריה, ועוד לא הרבה זמן יש לי בגרות, ואני לא ממש זוכר את הפרקטיקה של האוטוסגסטיה. מה אני יכול לעשות בנוגע לזה כדי שזה יעלם ? -רועי.

ללמוד טוב יותר, תעשה את כל התרגילים

בספר, זה יעלה לך את הביטחון העצמי, בטוח לא יזיק לך, רק יועיל. תרגול רב מביא למיומנות וטכניקה טובה יותר ומוביל לשיפור הביטחון וכך גם הלחץ יורד קצת. אם לא עוזר, אז כבר לא יודעת.

תודה רבה :)

עדיין לא קבעתי טסט חדש, אני מחכה קצת לצבור יותר ביטחון עצמי... כשאני אקבע אני אגיד.

ChilD SouL

New member
לדעתי....

שכנוע עצמי לא תמיד הכי עוזר. את צריכה להרגיש, את צריכה להיות בטוחה בעצמך ובנהיגה שלך. תחשבי על זה שאם את נלחצת עכשיו וזה לפני טסט מה יהיה אח"כ כשתנהגי לבד כשלא יהיה לידך אפ'חד שילחץ על דוושת הבלם - בשניה אחת ילכו לך או למי שיסע לידך החיים. ראיתי שכתבת שעשית כבר 6 טסטים, לדעתי את נלחצת בגלל זה וגורמת לעצמך פחד וחשש. זה שיש מאחורייך שישה טסטים, אין זה אומר שאת נוהגת גרוע זה פשוט אומר שאת יותר מדיי לחוצה
קחי את זה בקלות, תנשמי עמוק, אל תחשבי על זה יותר מדיי, תבואי לטסט כאילו זה שיעור נהיגה או טסט פנימי, תחשבי חיובי ותיסעי עם ביטחון
דבר שבהחלט אני לא אוהבת להמליץ או להגיד אבל יש טיפות הרגעה אשר ניתן לקחת לפני הטסט והן פשוט מרגיעות אותך. הרבה אנשים שנלחצים לפני טסט מטפטפים לעצמם כמה טיפות ונרגעים והולך להם יופי - כל עוד הטסטר לא מחפש אותך יותר מדיי.
זה לא מזיק ונראה לי זה יכול לעזור לך טיפה.

yossi iv

New member
תכנסו כולם!!!! אני לא מציע...

ליטל, וכל חברי הפורום. אני לא רוצה להשמע כמו ההורים שלכם,אבל אל תעיזו לשחק עם הכביש והנהיגה. בשום אופן לא לקחת כדורי הרגעה לפני נהיגה!!!!! לא לשתות אלכוהול אתם כבר יודעים... בכביש, חייבים את כל 6 החושים שיש לנו. כדורי הרגעה או בשמם הכולל סמי הרגעה ,אלכוהול וכד.רק מכניסים את הגוף לאפטיה,אדישות,חוסר ריכוז,עייפות,סיבול תנועתי,זמן תגובה איטיייי וכו.. התאמנת בנהיגה, את שולטת. שכנוע עצמי אמיתי בהחלט עוזר.וגם אנחנו כאן. אתם חייבים להגיע הביתה בשלום...

הלוואי שהייתי יכולה...

ככל שאני מנסה להשתחרר מהלחץ ולנסות לחשוב בצורה ברורה בכל זאת, ככל שאני יותר מנסה להירגע, כך אני פחות מצליחה, וזה מלחיץ אותי עוד יותר. בקשר לטיפות הרגעה. לקחתי כדורי הרגעה לפני המלצת המרשם שכתוב שם, 2 כדורים שעה לפני. זה לא השפיע בכלל, אבל בכלל לא. לקחתי טסט לאחר מכן יותר, 3 כדורים שעה לפני, וגם זה לא השפיע, כשהלחץ ברמה שאני מרגישה, לא נראה לי שזה עובד...

e l i 2 1

New member
האם חשבת שאולי מישהו שומר עליך

ואת לא אמורה לעבור את הטסט בשלב הזה בחיים. את מדווחת על דמעות כאשר את עושה מדיטציה. מישהו מנסה לרמוז לך על משהו. אל תנסי לקחת כדורים. בשום אופן לא כדורים. כמו שיוסי אמר הכדורים, מפחיתים את כושר השיפוט והתגובה. תחשבו על כך שכאשר הטסטר מכשיל אותנו, זה לא לרעתנו, זה תמיד לטובתנו. משום שהוא חש במשהו שעדין לא בשל לא מתאים לעלות על הכביש. קחו זאת לתשומת ליבכם. אולי אני נשמעת זקנה ולא מבינה אתכם, אבל אני רוצה לשמור עליכם בחיים ולא לבכות אחר כך מול הידיעה על מותכם. קבלו הודעה זו בהבנה.... אני פשוט מפחדת עליכם ועליי.

אבל אני כ"כ רוצה...והשקעתי כ"כ הרבה

אני לא מסוגלת מבחינת אופי לוותר עכשיו...
זה ישבור אותי... אני מרגישה שאני חייבת לסיים ולהוציא רישיון עכשיו אחרת אם אני אניח לזה עכשיו אני אף פעם לא אחזור לזה כי אני אזכור את הכישלון וזה ירתיע אותי ואני אדחה את זה ואדחה את זה עד אינסוף. לא ארצה להתחיל להתמודד עם זה מחדש שוב. כשאת אומרת מישו שומר עליי, למה את מתכוונת? אם מישו היה שומר עליי למה הוא בא עכשיו? אם היה כזה מישו הוא לא היה מאפשר לי להתחיל את כל התהליך הזה מלכתחילה והרי עברתי תיאוריה מכה ראשונה, אם יש כזה מישו, למה עכשיו? אחרי כל הכספים שהשקעתי והזמן וכו'...??

ChilD SouL

New member
לא דיברתי על כדורים../images/Emo70.gif

כדורים אסור לקחת
זה סתם גורם לשאננות וזה סתם לא עוזר. דיברתי על טיפות אשר מאושרות ע"י משרד הבריאות וכן מורים ממליצים עליהם לתלמידים לחוצים מאוד. את הטיפות לוקחים פעם אחת כמה שעות לפני הטסט וזהו. יש כאלה שזה עוזר להם ויש כאלה שזה לא משפיע בכלל, אבל אולי שווה לנסות.

e l i 2 1

New member
האם התכוונתם לפרחי באך?

האם הטיפות שהמלצתם הם רסקיו של פרחי באך? זה נכון שפרחי באך הם צמחיים ולא גורמים לנזק, אבל לפני נהיגה לא הייתי ממליצה לקחת אותם. ושוב לפני נהיגה אנו זקוקים לכל החושים כשהם חדים ולא כדאי לעמעם אותם בשום אופן.

yossi iv

New member
אליה מתכוונת ...

"באולי מישהו שומר עלייך", שייתכן ששום דבר אינו מיקרי, ואת בעצמך מתכווננת ל"כישלון" בטסטים שהוא בעצם "הצלת חייך" כי אולי בסרט הזה של חייך בדיוק באחד הימים האלה, את מתכננת חלילה תאונה קטלנית... בזה שאת עדיין לא נוהגת בעצמך, וגורלך בעניין הזה עדיין אינו בידייך ,לא מחייב שזה כישלון. דברי איתי לפני הטסט, אני אזכיר לך את הפרקטיקה, ואת תעברי.

לא לא לא !! אני יודעת שאני אהיה

נהגת זהירה!! אולי משו בתת מודע שלי מפחד טפו טפו מתאונה, אבל במודע, אני רואה את העתיד שלי בצורה ברורה, אין לי שום תחושה של מוות או חשש ממוות או מתאונה, אני יודעת שאני אזהר, ובגלל כל הטסטים האלה, אולי יותר מכל נהג אחר... בכדי לשמור על עצמי ועל הרישיון שלי שבתקווה שיהיה לי אני אדע שסבלתי הרבה מפח נפש בשביל להשיג אותו ואני אהיה הכי זהירה בעולם כדי לא לאבד אותו. למשל, סבא שלי עבר טסט 6, הוא מעולם לא קיבל אפילו דוח! אבל האמת אי אפשר לדעת אם היא צודקת או לא, לא תמיד מודעים לסיבות שבגללם עושים דברים או קורים דברים. טוב אני אדבר איתך לפני, תודה רבה לך :) , הלוואי הלוואי הלוואי...

למעלה