אוטוסוגסטיה...

אוטוסוגסטיה...

אני לא מצליחה לעבור טסט. ניסיתי לשכנע את עצמי בעזרת התהליך הזה של האוטוסוגסטיה אם ככה קוראים לזה. להביא את ההכרה למקום רגוע מאוד, להעלות מחשבה רצויה ללתת לזה להתפתח. בפעם הראשונה שעשיתי את זה, הראיתי לעצמי במחשבה איך אני עושה טסט ולפני שהצלחתי לסיים אותו במחשבה שלי , התחלתי להזיל דמעות משום מה, אין לי מושג למה, זה היה פשוט מוזר. ניסיתי את זה עוד כמה פעמים, אבל אני עמוק בפנים... יודעת שאני לא משוכנעת, לא מצליח לי... כאילו יש לי מחסום פסיכולוגי או משו שאני לא מצליחה לשבור בכל מה שקשור לעניין הטסט (לא הנהיגה כי בשיעורים אני נוהגת טוב). מה עושים אם האוטוסוגסטיה לא מצליח? אולי אני עושה משו לא נכון?

ליטל... ברצינות...

טסט זה החלק הכי קל בתהליך הוצאת רישיון הנהיגה. כל מה שאת צריכה לעשות זה לנהוג כמו שאת עשית 28 פעמים (שיעורים) או אפילו יותר. תחשבי שהטסטר הוא המורה שלך. קלי קלות. תנהגי לפי כל הכללים ותתרכזי אך ורק בנהיגה ולא בשום דבר אחר. אם תעשי את אלה, אני מבטיח לך שאת עוברת בפעם הבאה! זה אמור להיות קל מאוד, פעם הבאה את עוברת! עברת מבחני תיאוריה והמון המון שיעורים למה שלא תצליחי בטסט? אין סיבה! בקיצור, בפעם הבאה את עוברת וזו לא שאלה. תעדכני אותנו...

לא עברת, עכשיו ראיתי בגיל,

זה ממש לא כמו שאמרת... בשבילי זה לחץ אטומי, זה לא כזה קל כמו שאתה חושב, מאוד קשה לעבור טסט, מכשילים אותך על כל פרט הכי קטן וקטנוני, ואפילו נהגים עם הרבה מאוד ניסיון לא בטוחה שיכולים לנהוג מושלם, זה קשה. ובנוסף יש את הלחץ בגלל שזה טסט, והטסטרים מתנייקים אלייך בכל הזדמנות הכי קטנה. מה שאתה אומר כבר אמרתי לעצמי וכבר אמרו לי אלף פעם, ניסיתי כבר הכל, כדורי הרגעה, מדיטציה, שחזורים, אפילו אבא שלי הלך לרב, הוא אמר לו שאני צריכהל נשק את המזוזה לפני היציאה מהבית ואני אצליח, זה לא עבד כמובן. כלום, אני מגיעה לטסט אני כמעט מתעלפת מרוב לחץ. ואני לא כזה בנאדם, אני מאוד אדישה וגם עמדתי בפני הרבה אודשנים, ואני לא מאלה שיתרגשו כשבוחנים אותם. הטסט..לא יודעת, לאא הולך לייי...

מזכיר לי...

לא מזמן הייתה לא בגרות באנגלית בשיטה החדשה. עשיתי את המודל ה 1. ציון המגן שלי היה 96 מאחר שבכל המתכונות קיבלתי ציום 100 ובאחד 90. אני אזכיר לכם, המתכונות תמיד יותר קשים מהבגרויות (לפחות אצלמו) כדי שנהיה מוכנים לבגרות בצורה מקסימלית... ביום הבגרות, הייתי לחוץ, נרגש, עצבני... לא יודע למה זה בד"כ לא קורה לי. כשהגעתי לבגרות המורה לאנגלית שלי אמרה לי להשתחרר, הרי כבר עשיתי כמה מבחנים יותר קשים מהמבחן הזה וקיבלתי ציונים גבוהים. עדיין אני הייתי לחוץ ונרגש משום מה. תאמינו או לא, תלמידים שבמבחני המתכונת קיבלו ציונים 70-90 קיבלו בבגרות 100 בגלל שהבגרות הייתה כ"כ קלה ואני שקיבלתי 96-100 בבגרות הוצאתי רק 84 !!! הלחץ האטומי הזה כפי שאת מגידרה אותו ליטל, מוריד 50% מהיכולת שלך ויותר. אני לא חייב לעשות טסט כדי לדעת מה את מרגישה... לכן, את צריכה ללכת בהרגשה שמהיום אני תמיד הולך איתה למבחנים: אני בטוח עובר, קטן עליי! ותסמכי עליי, אם באמת באמת ובלי לעבוד על עצמך תלכי בהרגשה הזאת, תשכחי מזה שזה טסט ותחשבי שזה סתם עוד מבחן נהיגה, אני לא רואה מכשול שיכשיל אותך. בהצלחה מכל ה
, מייק! דרך אגב, אם את צריכה משהו אני פה בשבילך!

תיקונים:

שורה ראשונה: לא = לי שורה שלישית: אצלמו = אצלנו שורה לפני אחרונה: מבחן נהיגה = שיעור נהיגה כשרושמים מהר מתבלבלים...

מותק אבל זה לא ככהה....

מבחנים זה משהו שאתה עושה ומתמודד איתו כל החיים שלך, זה לא חוויה חדשה, יותר קל לך לשכנע את עצמך, כי היה לך הוכחות בשטח שאתה טוב, כשקיבלת ציונים טובים. בנהיגה זה לא ככה, עליתי על הגה 28 פעמים בס"כ בכל החיים שלי, המורה היה סבור שאני מוכנה והגיש אותי, ולא הצלחתי להיפטר מהלחץ כי החוויה הזאת של הנהיגה הייתה כ"כ חדשה ולא רגילה אליה ככה שאני לא יודעת איך להתמודד עם מצבי לחץ שונים ברמות שונות בטסטים. בנהיגה אין באמת חוקים מוגדרים, יש חוקים בסיסיים כמובן, אבל כל מצב זה משהו אחר, ושיקול דעת זה הרעיון העיקרי פה, אין באמת חוקים שאפשר ללמוד בע"פ או מצבים שלומדים בע"פ שיעזרו לך להצליח ובלימודים כן. כשאתה לחוץ במבחן ולמדת בע"פ אז אתה נזכר במה שלמדת (אם אין לך חרדת בחינות, ולי אין ונראה שגם לך לא) ומצליח איך שהוא לקבל ציון לא רע במבחן. אבל על הכביש, אתה לא יכול לעשות טעויות , בכלל! הלחץ שאני נמצאת בו, גורם לי לעשות לפחות טעות אחת שמכשילה אותי... ברור שאני מנסה לגרום לעצמי להרגיש כמו שאתה אומר ברור שאני רוצה ללכת בתחושה הזאת, אני תמיד אומרת לעצמי, אני לא אלחץ, אין סיבה שאני לא אעבור, אני נוהגת טוב, אני עוברת את זה, זה לא עובד!! זה פשוט מגביר בי תחושת חוסר ביטחון... לפעמים זה לא כזה פשוט לגרום לעצמך להאמין במשו בייחוד כשזה קשור אל עצמך. הלוואי שאצלך זה יעבוד תמיד...:) תודה על התמיכה.

נעזור לך לערוך את ההשואה בצורה ...

נכונה: שיעורי נהיגה: מבחני מתקונת. עוברים מצויין ובלי טעויות. דבר שלא עושים הרבה אלא רק כהכנה למבחן הגדול, קריא מבחן בגרות/טסט נהיגה. שימי לב, הבאתי את הדוגמא של מבחן בגרות באנגלית מפני שהטקסט לא ידוע וגם לא קטע השמיעה. זה לא משהו שלומדים ואפשר להזכר בזמן המבחן. צריכים את מאת ההאחוזים של הקשבה וריכוז כדי להצליח. הטסטר הוא אדם שאת לא מכירה בדיוק כמו הבוחנים בכיתה. המורה מכינה אותך במשך תקופה כדי שתצליחי במבחן הסופי. אני אחרי הציון הלא מספיק (בלשון המעטה) שהוצאתי בבגרות מתכוון לגשת לבגרות חוזרת (מרצוני בלבד. יווצר מצב של שני בגרויות באנגלית באותו שבוע) והפעם משוחרר משתי סיבות עיקריות: 1) הלחץ לא עזר פעפ שעברה, אין סיבה שיעזור הפעם. 2) תמיד אשפר לעכשות מבחן חוזר. ילך ילך, לא ילך לא נורא... פעם הבאה. אפשרי לשכנע את עצמך. צריך להאמין. שימי לב כולם מאמינים בך אין סיבה שלא תאמיני בעצמך אם המורה מגיש אותך כנראה שאת מוכנה. ליטל, אני אומר לך שבמבחן הבא אם את הולכת רגועה ולא לוצה (קחי את הזמן, אל תמהרי לגשת אם את לא מרגישה בנוח), אין שום סיבה שתמנע ממך לעבור את הטסט ולבוא לעשות לי סיבוב (אם לא שכחת אנחנו גרים באותה עיר...)

ChilD SouL

New member
תראה....

בתור אחת שעברה את חווית הרישיון והן את חווית הפגרויות אני יכולה להגיד לך בביטחון מלא שפגרות וטסט לא דומים ואי אפשר לעשות בניהם השוואה. נקודה
.

לא... יש באגים בהשוואה שלך...

אנגלית אתה לומד כבר מבי"ס יסודי ואתה מתכונן על השפה עצמה, בנוסף באנגלית אתה עושה הרבה "טסטים פנימיים" כלומר מבחני מתכונת במשך כל כיתה יא יב, באנגלית יש חוקים ברורים, חוקי דקדוק, ובנהיגה זה רק הגיון ושיקול דעת כשאת ההחלטות האלה אתה חייב לקחת בשבריר שנייה ולבצע בעוד שבמבחן באנגלית יש לך זמן לחשוב. עם הבוחנים אתה לא מדבר בכלל והם לא בוחנים אותך בצורה מעשית אלא אתה יושב מול מבחן כתוב, כזה שעשית אלפי פעמים כבר במשך השנים. ויש עוד הרבה הבדלים, זה בכלל לא אותו הדבר וגם בהרגשה והאווירה הכללית זה שני סוגי מבחנים שונים ואי אפשר להשוות בכלל. גם אני מצליחה מאוד באנגלית, עובדה שבטסטים לא. אני יודעת שאיכשהו אפשרי לשכנע את עצמי, אני מנסה לשאול פה על האוטוסוגסטיה, שיטה לשכנוע עצמי של מיכא"ל, יוסי אמר שהוא יעזור. אני יודעת שאין סיבה אמיתית שאני לא אעבור כל עוד אני נוהגת טוב, אבל בכל זאת, לא הולך לי... אם אני אי פעם יעבור טסט אני אקח אותך לאן שתרצה!! העיקר שאני אעבור כבר!!! (((:)

lady polegra

New member
כמה טסט&#

כי אם עשית רק טסט אחד ואת לחוצה... אז לפי מה שידוע לי אחוז מאוד קטן עוברים טסט ראשון. הבוחנים לעיטים נדירות יחסית מעבירים על הטסט הראשון.. בכוונה מכשילים.. כדי שאנשים לא יצאו עם יותר מידי בטחון לכבישים.. את בטח יודעת מה מצב תאונות הדרכים.. ושכחצי מהתאונות נגרמות ע"י נהגים חדשים....

ChilD SouL

New member
לפי גילך...

אני משערת שעוד לא ניגשת לטסט ויש לך דרך ארוכה, על כן אינך יכול להגיד לה שטסט זה החלק הכי קל בתהליך הוצאת רישיון נהיגה. בתהליך הזה הכל קל, אבל הכל תלוי כבר בתפיסה שלך לגבי הנהיגה והביטחון בכביש. בכל אופן, אינך יכול לומר שלעבור טסט זה קל - במיוחד בארצנו.

yossi iv

New member
אוטוסוגסטיה..

השאה, שכנוע עצמי. את צריכה להיות בטוחה בעצמך ב100% שתעברי את הטסט, בלי אף ספק קטן שבקטנים. התחלת נכון את התהליך, חסרה לך רק תמונה דימיון והכנה מיכאל"ית שלמה של: ערב לפני הטסט... בוקר הטסט... דקה לפני הטסט.. שנייה לפני.. הטסט.. אחרי.. אני מקווה שאת זוכרת את הפרקטיקה.. בכל מקרה תכתבי מתי הטסט, יום, תאריך, שעה ואני אפעל להצלחתך מרחוק...

אממ , לא הבנתי.

מה ז"א תמונת דימיון. יש לי תמונת דימיון, אני כבר מכירה את הדרכים שיכולים להיות בטסט מרוב כל הטסטים שעשיתי, שיחזרתי כבר איך אני עוברת כל מהלך אפשרי של טסט... אבל מה ז"א הכנה מיכאל"ית של ערב לפני, בוקר הטסט דקה לפני שניה לפני וכו'? כבר לא זוכרת... ותודה :)

למעלה