אוטוטו

טל-יה

New member
אוטוטו

מיתולוגים יקרים חלק ניכר מכם נכדיכם, מדירים פניהם לביצ´
שלום כיתה א´ אז מה הזיכרון הנוסטלגי שלכם? ביום הראשון בביצ´
ר. זוכרים את הקלמר מעץ? את תיק האוכל (תיק מעור) להפסקת עשר| והילקוטים דנה קמה , דנה נמה ויש שיר אחד שאני זוכרת ואהבתי אבל לא זוכרת את המילים כל כך הוא מתחיל ככה.. חמש שנים על מיכאל עברו..? משהו כזה אם משהו יודע ויכול לכתוב.. ?

ואוו החזרת אותי כמעט יובל לאחור

לכתה א´ רשמו אותי לבית ספר כללי בבת-ים. גרנו ליד בית ספר ממלכתי דתי, הורי היו חילוניים וכששמעו על בית ספר חילוני שנפתח סמוך לבית רשמו אותי. בית הספר נפתח ע"י מפלגה של פעם שנקראה "ציונים כלליים" שלהורי היתה זיקה אליה. בית הספר כולה מנה 2 צריפים. שתי כיתות א´. אני הייתי ב-א´1. צריף קטן של פעם, כיסאות עץ ושולחנות פשוטים. אבל היתה לנו מורה מופלאה קראו לה תמר, שחרחורת ונאווה, והיא לימדה קורא וכתוב והכניסה אותנו לרזי החשבון. היא הכניסה אותי לעולם הספר, היא קראה לי את שיריו של ביאליק והיא זו שנתנה לי חיבוק ענק כשפחדתי מהאחות עם הזריקות. לא זוכרת כבר את הפחד וההתרגשות של היום הראשון בבית הספר, הכל נראה לי מבולבל, זוכרת רק שהרגשתי גאווה גדולה ללכת לבית הספר עם התיק החום על הגב, מחזיקה בידה שם חברה של אימי (אמא שלי היתה אחרי לידה ולא יכלה ללוות אותי). אבל... כמו שכל הדברים הטובים נגמרים, לא היה למפלגה תקציב לממן את המשך אחזקתו של בית הספר ולאחר שנה נסגר ואני עברתי לבית ספר תחכמוני. לא אהבתי את בית הספר, לא אהבתי את המורים, הייתי תלמידה מצטיינת אבל הייתי מאלו שתמיד נכנסו לצרות. בוקר טוב לך טליושה

שילה1

New member
שלום כיתה א´!../images/Emo63.gif

את המילים שלחתי לך במסר.. וזוכרת כמה התרגשתי..רק שהיתה לי מורה ביצ´ית..התעקשתי וזכיתי,לעבור לכיתה המקבילה. שם למדה אותי שרה פלדמן..שתחיה. ברבות הימים למדנו יחד באוניברסיטה... 3 השנים עמה זכורות לי כגן עדן אמיתי... ואחר ואני יודעת כי היא ו/או בנה מציצים לכאן לעיתים...שולחת לה תודה וברכת אריכות ימים!!

magy

New member
תדביקי גם פה את המילים

זה יכול להיות נחמד........... חמש שנים על מיכאל עברו בריקודים חמש שנים ובשישית ............. תביאי...........תביאי......................... תני גם לנו להזכר...........בילדותנו......... אני מחפשת תמונות של הקטנים שלי.....הולכים ביום הראשון לבית ספר כשתלמידי כיתות ח´ באים הביתה לקחת אותם ליומם הראשון....... ואני צמודה לכל קטן ......כאילו לוקחים אותו לצבא..... והם חצי בוכים, חצי לא מבינים מה קורה להם...... וגם אני חצי שמחה, חצי מבוהלת..... בגד חגיגי...פתק על דש הבגד...... זהו, הם הופכים לאזרחים סוג אלף...... כולה.....שנה קודם.........גנבתי להם את המוצץ וזרקתי כאילו, לפח..... אבל שמרתי במגירה אולי יזדקקו לו....... שנה קודם עוד ניגבתי להם...... איפה הימים האלה??????????????איפה???????????איפה??????????????

שילה1

New member
מגי..בגילי..לוקח קצת זמן../images/Emo3.gif

להזכר!! כן גם אנ נזכרת איך לקחתי את הקטנה ביד..עם תלבושת אחידה,ליומה הראשון בביה"ס.. מאחר והיתה צעירה בשנה משאר ה"חבריים"נראתה קטנה.. באה הביתה התלוננה..ומאז,עד שגדלה,עוזי חיטמן ושירו"הייתי הילד הכי קטן בכיתה,הכי קטן בשיעור,הכי קטן בהפסקה.."ליוו אותה שנים.... משגדלה,נפגשה עמו בארוע,וספרתי לו הסיפור.הזמין אותה לבמה לשיר עמו שיר זה..ואני הנצחתי.. מאז גדלה...ואני?"הצטערתי"כלשונה..הכוונה נעשיתי צעירה... תגידו לי...גם כששולחים אותם לצבא מתרגשים כמו ביומם הראשון בכיתה א´?

טל-יה

New member
שרה פלדמן ?

צלצל לי השם הזה היא לא לימדה בליאובק יסודי?? ואני היום הראשון שלי בביצ´י
היה בבית צ´יפר "זכרון יוסף" באחוזה המורה שלי שמה רות גרוס אימי לקחה אותי ואת אחי הקטן בעגלה תלבושת אחידה ילקוט חדשה טקס חגיגי לנכנסים לראשונה לבין כתלי בית הספר וישר חיברו אותי במסדר הבוקר לילדונת בשם ניבה אני זוכרת שאהבתי את החביירים לכיתה . אהבתי את הספר הראשון "אלפוני" (והספר השני שלי היה בטקס חלוקת ספר התורה בכיתה ב´) הקלמר מעץ . שנאתי את הבדידים והחשבוניות
את הבדידים ראיתי כמשחק עד היום אני מקבלת בלאק אאווט שאני שומעת חשבון או מתמטיקה.וכמו בשיר עכבר עכבר הישמרה ..... ברחתי כל עוד נפשי בי מהמספרים האלה . אבל בשנים עשר שנות לימודי אהבתי את המגמה הספרותית לשון ודקדוק הבעה עברית, תנ"ך אנגלית וצרפתית. השפה הצרפתית משכה אותי שהמשכתי לאחוריי זה לימודים פרטיים בקונסוליה הצרפתית בחיפה.

magy

New member
זכרון יעקב , שלי גם....

ועוד כמה זיכרונות.....

טרה10

New member
ב´זכרון יוסף´..באחוזה לימדה וזימרה-

שולמית לבנת..ולפניה יהודה אורן המחבר של ´בוא ואשק לך´..והוא לא אמר לנו. הבעל-האקס של רבקה´לה למד תחת השם יורם לייבוביץ. אבל בבי"ס ריאלי..ליד. ומי שנשר מהריאלי הגיע אלינו. הוא לא. אנחנו אכלנו ארוחת צהריים שם, ולפני שהגענו לאוכל- הקריאו את פרק כ"ג בתהילים-´ה´ רועי לא אחסר..´ אותו אני יודע בעל פה..מאז.

itche from oz

New member
לא ווללא, תל יוסף?

גם אני היתי בתל יוסף מחזור 1952. הצתרפתי בכיתה ב´ אחרי שמשפחתי עברה לכרמל מהעיר התחתית. לצערי המעבר הזה לא הצליח כל כך אתי. לא הצלחתי להשיג את הרמה, וגם הייתי די מופרע. פתחתי למישהוא את הראש כאשר הטחתי אותו אל משקוף הדלת באחד ההפסקות, ואיימתי על תלמיד אחר עם סכין. כל זה לפני שמלאו לי שמונה שנים.... ונשארתי כתה. עשיתי את כתה ב´ פעמיים 1953/54 והמשכתי בבית ספר מעלות הנביאים (יחד עם מגי). גם שם הייתי מופרע לא קטן. מגי, זוכרת?.... איצ´ה

magy

New member
המופרע הכי חמוד בעולם.......

דיברנו עלייך במפגש ביום שישי בצהריים.... איזה מפגש איצ´ה............ ===================================== הגענו לבית קפה בכרמל בצהריים.... הדסה ובעלה.....שולה ובעלה, לוקסי ואשתו, גדעון ואשתו. ואני....לבד.... הייתי שם.....הגרושה היחידה, המעשנת היחידה....התלושה היחידה. אבל גם ..........השאפה היחידה........ כולם דיברו על ילדים ונכדים.... הראו תמונות..... שולה אספה אותי כבר בהדר בחיפה.....כשירדתי מהמונית... לא קשה היה להזכר בה...למרות שעברו עשרים או ארבעים שנה.... אותה שולה......אותה שמנמנה....אותה צמה ארוכה עד התחת....... חביבה ומאופקת כרגיל.....אחרי החיבוקים נישוקים......נסענו ביחד.... ושם......בדחילו ורחימו, ראיתי את הדסה..... ואחרי הרבה שיחות במחשב....מיילים וגם שיחה טראנסאטלנטית.... ההתרגשות הגיעה לשיאה.....התחבקנו,,,,,ממושכות........ חצי צחוק וחצי בכי...... אוי הדסה, נשארה אותה ילדה מתוקה , משוללת כל זדון או רע...... כמו שהיתה , מלכת הכיתה....המקסימה...... גם בעלה איש חביב מאד.........רציני וחיובי מאד..... לוקסי דאג לכל האופרציה ביחד עם אשתו......לכיבוד לאירוח ולניהול כל האנשים המרוגשים..... אנשים נחמדים מאד מאד .........מאד........... הוא לא השתנה........אותו לוקסי...... פתאום שמענו שגדעון בדרך.......והוא הגיע, עם אשתו, חייכן.... עם הרבה מצח......אבל כל כך חביב..... כמובן שהצטלמנו........כשתהיינה תמונות , תראה אותן בחבר´ה..... גם בעלה של שולה הגיע פתאום......איש מקסים...... וכך ישבנו, חמישה ילדים מכיתה ו´, בבית ספר מעלות הנביאים...... והעלינו זכרונות.....על ילדים אחרים, ילדים שעדיין חיים, ילדים שמתו.......מורים שכבר מתו, מורים שעדיין חייים. ומאד הצטערנו שלא היית איתנו.......מאד......................... סיפרתי להם שאתה מוכן לשחות מאוסטרליה כדי להגיע....... אבל , אל דאגה, החלטנו שעוד ניפגש.....בתנאי שלא נמות עד אז. הדסה מוכנה תמיד להגיע מארה"ב לפגישה......נוספת. קשה לתאר חוויה כזו במילים.....ובאופן אובייקטיבי....... כולם נראו נרגשים מאד... הדסה ובעלה החזירו אותי הביתה כי נסעו להתארח בצפון.... קיבלתי ממנה בדרך, שרשרת פנינים.....כי זה עיסוקו של בעלה.... ושוב מסכת החיבוקים........כי מי יודע מתיי שוב נתראה .....אם בכלל.... (לא. אני לא פסימית, אני ריאלית) ושוב צלצלה.....באותו יום, ושוב אתמול...... והיא........עדיין נרגשת ונסערת.......... והלואי, שבאמת כולנו נוכל להפגש בקרוב.......בהרכב רחב יותר...... ושאף אחד מאיתנו , לא יחסר בפגישה.........

שילה1

New member
אוי פגישה שכזאת!../images/Emo140.gif

מקנאת במי שהצליחו להתארגן כך.. לצערי,בוגרי "ליאו באק"כבדים הם.. ואתה איצ´ה..זוכרת אותך בגיל צבא..שם בכניסה לדיסקו בדניה... ואחטא אם אומר שהיית שקט ורגוע... נו אז מה? כל גיל והג´ננה שלו!!

itche from oz

New member
שילה , מה שצריך זה...

כמה טלפונים לדמויות דומיננתיות מן העבר. ועם זה לא עוזר אז כמה איומים על עצמות שבורות ישלימו את החסר. אם את צריכה עזרה ת´קשרי אלי... איצ´ה

שילה1

New member
במבצע בלשי מהיר אתרתי אותה!../images/Emo9.gif

את מורתי האגדית שרה פלדמן! שוחחתי עמה בטלפון..זכרה מי אני אם כי במעומעם... שמחה שזוכרים אותה..והיא צעירה..בת 79! כמה התרגשתי!!

redredole

New member
חמש שנים על מיכאל

חמש שנים על מיכאל עברו בריקודים בטל ישב מעבודה חופשי מלימודים. שלושה היו לו חברים נבחן שבמלונה חתול שחור רבי לקיק ובשובך יונה. אל בית הספר אלכה לי אלמד יום יום תורה שלום נבחן שלום לקיק שלום יונה צחורה.

טל-יה

New member
רדבוללללללללללל

וואו המון תודה וגם לשילה במסר... אז אני לא מוציאה לך כרטיס אדום
סתם סתם זה בגלל שאתה חולה על כל דבר בגוון אדום ואולי אתה מעדיף כן כרטיס אדום בגלל הצבע וואו איזה כיף להיזכר בשיר כל כך כל כך איזה חיוך היה לי משהו משהו

magy

New member
מחיאות כפייםםםםםםםםםםםםםםםםם

"פּיסיקוּצה פּיס פּיס פּיס, תְיַאם וִיסַט אַז נוּאַפְּטֶה אִן וִיס טֶה סְפֶּלַם טַה פּייֶפְּטֶנַם פוּנְדֶה רוֹשִי אֶצ פּוּנְייַם"...... את זה דיקלמו לי .......אז אני זוכרת............. חתולה.....פיס פיס פיס חלמתי עלייך הלילה בחלום רחצתי אותך סירקתי אות סרט אדום קשרתי לך.... תרגום מרומנית

איזה שיר!!!!!!!

אחרי "שלום כתה א´" שרנו את השיר הזה! ואני תמיד שרתי "חתול שחור ושמן קיק" ...(

למעלה