אוטוטו מתחילים

dudujack

New member
אוטוטו מתחילים

אנחנו נמצאים בשלבים האחרונים של התכנון, טרם יציאה למכרזים, נשמח לקבל את דעתם ובנוסף, המלצות על קבלני שלד מאזור בנימינה מצטערים על האיכות, נגזר מהתוכניות ללא שם האדריכל תודה

dyaron13

New member
בהצלחה!!! ושימו לב ל:

1. מיקום של הדלת בגרם המדרגות למרתף בעייתי, חייב להיות פודסט. אפשר לסובב אותה 90 מעלות ולמקם אותה במעבר שמוביל ליח' הורים ולמדרגות למרתף (אומנם זה יצור הפרדה כפולה של יח' הורים מחללים הנוספים בבית) או לשחק עם המדרגות עצמן. 2. במטבח מיקום מקרר + מעבר צר + כיריים = מתכון לאסון אפשרי או לסתם אי-נוחות עקב חסימת המעבר. 3. כנ"ל כיריים + כיור צמודים אחד לשני.

רשר

Well-known member
מנהל
קצת ממבט ראשון

מצד אחד מאוד מרווח ועוד לא ראינו את כל הבית עם המרתף? מצד שני צריך לרוץ עם הכביסה בכל הבית כדי להגיע לחדר כביסה?? בשרותי אורחים חסר כיור לרחיצת ידים? האם באמת יש דלת כזאת לחדר המדרגות שיורדות למרתף - פשוט אם מישהו עולה ואחר רוצה לרדת התאונה תתרחש!!

dudujack

New member
מרתף

עוד קצת הסברים.. 1. המרתף ישמש כקליניקה (בע"ח) ולכן ההפרדה בין הבית למרתף, אגב טוב להפרדה עתידית כיחידת דיור נפרדת. 2. קיים כיור בשירותי אורחים (מופיע בתוכנית המפורטת). 3. מכונת הכביסה והמייבש מוקמו רחוק כדי למנוע רעש במהלך העבודה (נניח שמפעלים בלילה), סיבה נוספת היא העובדה שהקיר החיצוני של חדר אמבטיה ילדים נמצא בדיוק מתחת למדרגות המרתף החיצוניות כך שלא נוח לתלות כביסה ואז בכל מקרה צריך לייבש את הכביסה במקום אחר.

dudujack

New member
גם 4:32

אבל לפעמים תינוקות רעבים בוחרים להתעלם מהעובדה הקטנה הזאת

פיטנגו4

New member
תכנון מקסים

תכנון מקסים, פשוט, נקי. כמה טוב שיש פה מידי פעם גם כאלה... מי שרוצה להבין מה שאני מתכוונת כשאני כותבת על ההבדל בין תכנון בית לתכנון דירה, יכול לקחת את התוכנית הזו כדוגמה טובה. זה בפירוש תכנון שהתחשב בכך שזה בית על קרקע. כל הכבוד לאדריכל !!! כמה הערות, כולן ממש בקטנה: 1. חסר תכנון פיתוח חוץ, למשל : שיפועי קרקע, שביל כניסה, ועוד. 2. אני מניחה שהצפון למעלה וקצת מימין (לפי כיוון כתיבת הגבהים). נכון? אם זה כך, צריך לחשוב היטב על תכנון הצללה לבריכה, ואולי גם על קירוי המבואה החיצונית. 3. לא ברור לי איפה בדיוק יהיה המחסן ומה גודלו. 4. לא ברור לי גם איפה תתלו כביסה 5. למה עשיתם חלק מהחלונות נפתחים החוצה? שניים מהם נמצאים מעל שטח מרוצף שיסתובבו בו אנשים. כדאי לחשוב מה לעשות שלא יתקלו בחלון בטעות. 6. חסר כיור בשירותי אורחים 7. בחדר מספר 2 הייתי משנה את מיקום הריהוט כדי שלא ישבוע עם הגב לדלת הכניסה. מספיק לשנות כת כיוון השולחן ב90 מעלות (זה חשוב בתכנון בגלל נק' חשמל) 8. נדמה לי שפתיחת המקרר תגרום להליכה צמודה מידי לכיריים. מפחיד קצת. אם יש ילדים זה מפחיד שיש לכיריים גישה מ2 כיוונים... זה מכפיל את הסכנה בעיקר שאחד מהם הוא מעבר צר. יופי. (קיימתי מה שהבטחתי, נכון?
)

dudujack

New member
תודה../images/Emo140.gif

תודה על התגובה, וקצת תשובות: 1. שביל הכניסה הוא בעצם רצועת אדמה באורך 25 מטרים שמובילה אל השטח ותהיה מרוצפת בצורה כזו או אחרת. זה פשוט לא נראה בסקיצה מפאת חוסר מקום. 2. מעל הבריכה יש קירוי חלקי בגג ומתוכנן קירוי בעץ ביתרת המקום 3. מחסן יעמוד בפינה הימנית התחתונה של השטח. כרגע בסקיצה מודגמת שם חנייה שצריכה להראות ע"פי ושאין לנו שימוש בה, כי בכל זאת, שביל גישה של 25 מטרים יכול לשמש גם כחניה..הכביסה מתוכננת להתלות באזור שיוצא מחדר שירות - יהיה מרוצף. 5. החלונות שנפתחים כלפי חוץ - בפועל אלו חלונות הזזה. 6. הכיור בשירותי אורחים מופיע בתוכניות, רק בסקיצה שהועלתה משום מה הוא חסר :S 7+8 . קיבלנו את ההערות. מה את אומרת לגבי הזזת המקרר לנישה שמימין לאי? נראה לי שבאמת עדיף, כך ניתן להוציא מצרכים מהמקרר ישר למשטח עבודה ושוב תודה! (אכן קיימת
)

לא מבין על מה את מדברת

פשוט זה טוב , אבל אין ממה להתפעל בסך בכל תכנון אופייני ללא מעוף יתר , שום דבר מעניין במיוחד . מקלחון וגם אמבטיה ? מישהוא כאן אוהב להשתעבד לנקיון . אין קירוי מעל הכניסה טעות קשה יש לתקן זאת .

dudujack

New member
תשובה

אין מקלחון, המקלחון בוטל. יש קירוי מעל הכניסה תודה על התגובה

גרזנית

New member
בגדול אהבתי את התוכנית יש קצת בקטנה

אצלי היום יש סידור מאד דומה של הכביסה - אין בעיה עם זה בכלל, כשאני רוצה לעשות כביסה אני מבקשת מאחד הילדים לאסוף כביסה מכל הבית. מה שמפריע לי בתכנון, בהתחשב שלא רשמתם את גיל הילדים: 1. חסרה לי התייחסות לפטיו מכיוון הסלון, אם יהיה מגונן חבל להחמיץ את הנוף מהסלון. 2. אם אין אילוץ של גבהים, אנא ותרו על 3 המדרגות המיותרות. 3. חדר ההורים: לי היום מפריע מאד מאד מאד שהחדר שלי ממוקם ראשון בבית וכל מי שהולך לילדים עובר דרך חדר השינה שלי, תנסו לשחק קצת עם המיקומים על מנת להשיג יותר פרטיות, אולי להחליף בין הפונקציות. 4. ממליצה לפתוח מאחד החדרים דלת למקלחת המשותפת ולהשיג כך יותר פרטיות לילד מתבגר לדוגמא. חוץ מזה יופי של תוכנית

dudujack

New member
התייחסות

תודה על התגובה גרזנית, לא רשמנו את גיל הילדים כי כרגע אנחנו עם אחת בת 3 חודשים. התכנון התחיל הרבה לפניה :) גם אני רציתי 3 כיווני חצר מהסלון כולל כיוון חלון לפטיו המגונן, אבל הדבר מגיע על חשבון טלויזיה בסלון. צריך היה לוותר על אחד מהם, ולצערי היינו חלוקים בדעותינו, הטלויזיה ניצחה כי לא רצינו חדר משפחה.. 3 המדרגות הן חיוניות כי תחת אזור הילדים יושב מרתף, ובכדי שלא יהיה לגמרי מתחת לאדמה הגבהנו את הקומה בחצי מטר כדי שהמרתף יהיה מואר יותר לא הבנתי את ההערה לגבי מיקום חדר הורים - הוא הכי מרוחק בבית ורק מי שצריך להגיע אליו מגיע לאזור 4. ולגבי ילדים מתבגרים - גם אני רציתי כל תקופת ההתבגרות אמבטיה פרטית...בכל מקרה, המתבגרת שלנו תתבגר רק עוד 14 שנה בערך..עד אז אלוהים גדול (:)

גרזנית

New member
חדר הורים

בסידור הנוכחי, כל מי שעומד בדלת רואה פנימה לתוך חדר ההורים וגם כל מי שיעלה במדרגות לחדרי הילדים, תשימי עוד פעם לב לכך, זוית הראיה הראשונית היא 45 מעלות. ולגבי הזמן: רכשנו את הבית לפני 14 שנה כשהבכור היה בן שנה וחצי. כיום הוא בן 16 ותהלוכת החברים+ חוסר פרטיות במקלחת גורם אי-נעימות, כמו גם העובדה שכל מי שעובר רואה לי את המיטה. הזמן עובר מהר מאד וחבל לא לחשוב קדימה: אתם חשבתם המון קדימה עם 3 חדרי ילדים מתוכננים כשיש רק תינוקת אחת, תעשו עוד צעד קטן.

למעלה