אוטוגרפים-מה ערכם???

עוד אחד ודי (בעצם שתיים)

אלא עם תבקשו עוד, לא שיש הרבה זה פשוט נשאר מימי הטיפשעשרה, הגדולה ביותר בשבילי עד היום מבין שתיהן זו שושנה דמארי, שושנה בעלת הקול האדיר.
פעם ארתור רובינשטיין אמר שיש שתי זמרות שהם ענקיות באמת (כמובן ביכולת קולית) אום קולתום ו...שושנה דמארי.

../images/Emo6.gifלא נרדמתי כמה לילות

אחרי שקיבלתי את זה מרוב התרגשות, כל-כך הערצתי אותו

המושג שיש לי קטן.

פוטנציאל האספנים משתנה, יש כאלו שאוספים חתימות (שזו אגב המילה העברית הפשוטה לאוטוגרפים) של אישים מסויימים ואינם מתעניינים באחרים. לגבי הערכת המחיר, באמת שאין שום דרך לומר מבלי לדעת במי מדובר. אני חושב שחתימה של בן גוריון אפשר בהחלט למכור, גם של משה דיין (אם כי במחיר נמוך בהרבה). חתימה של גולדה ייתכן ואפשר למכור. מכל מקום, אני מעריך באופן כללי ביותר שחתימות מבוקשות יכולות להגיע למחירים של עשרות דולרים, ואלו שאינן מבוקשות - לתחום העשרים. אל תסתמך על דברי כעל תורה מסיני, אני רק מעריך.

רוזן71

New member
אריק שלום...

בס"ד. למען הידע. מכתב בכת"י של בן גוריון נמכר במאות דולר, של הרצל ב-$1500 של דרייפוס כמה אלפי דולר. שבוע שעבר הוצא במכירה פומבית מכתב של הבעל שם טוב לביתו ב-$60000, (ויש ספקות באותנטיות של המכתב). לי הציעו לפני כשנה מכתב מעניין של רבי נחמן מברסלב ולצערי המחיר שננקב היה מעבר לאפשרותי. (ומי יודע אם הצעה כזאת תחזור אי פעם). שבת שלום, רוזן.

1רענן

New member
תודה-אבא של נעם...האם.....

האם תוכל להפנות אותי למומחים בתחום? אגב-באיביי טווח המחירים נע מעשרות ועד אלפי דולרים. את חתימות הביטלס (הלוואי והיה לי) מוכרים ב6500 דולר!!!!......

הביטלס שלחו לי תמונה

עם חתימות מודפסות
כלומר המזכירה שהיתה ממונה על זה)

ומה עם גלריית "אוטוגרפים",

שאליה יועלו כל התמונות המקסימות עם החתימות שראינו בשרשור הזה?

רוזן71

New member
רענן שלום....

בס"ד. אם תציין שמות ופרטים נוכל להתייחס. אתן לך דוגמה. חתימה סתמית של אישיות על צ'ק למשל שווה מעט, על מכתב מודפס המחיר עולה, כל המכתב בכת"י המחיר מטפס, ואם מדובר על נושא "מעניין" המחיר מוכפל ומשולש. וכ"ז על אישיות אחת, לכן חשובים הפרטים. ואגב, יכול להיות שאתה המ"פ שלי במילואים?? (ששמו רענן). רוזן.

1רענן

New member
לרוזן-

ראשית-אני לא המ'פ שלך....אני כבר סיימתי עשרות שנות מילואים.....:) שנית-רצית שמות-אתן לך כמה דוגמאות-משה דיין,גולדה,עזר-כמפקד חיל אויר,יאשה חפץ,לאונרד ברנשטיין. ממה שראיתי באיביי ברור לי שחלק מן החתימות שוות מאות דולרים לפחות. מה דעתך? אגב-אשמח לדעת מעט עליך-האם אתה אספן חתימות? מנין הבקיאות? וכו. כל טוב.

coincollector

New member
לא הייתי נחפז למסקנות

זה שב eBay מוכרים חתימה של הביטלס באלפי דולרים, לא אומר שתוכל למכור בארץ חתימה של יאשה חפץ במחיר קרוב לזה, או אפילו אחוז אחד מזה. הכל עניין של ביקוש והיצע, ושל להגיע לאספנים הנכונים. ברוב החתימות של אישים מהתקופה האחרונה נראה שההיצע עולה בהרבה על הביקוש, והמחיר נמוך בהתאם. בן-עמי מכירות פומביות מוכר מפעם לפעם גם אוטוגרפים, אתה יכול אולי להתייעץ איתו.

רוזן71

New member
רענן שבוע טוב.

בס"ד. אני פסיבי של אוטוגרפים, אני לא משקיע אנרגיה במרדף אחרי פריטים, אולם לפעמים הפריטים רודפים אחרי ואם הם מספיק מושכים אני רוכשם. הדוגמאות שהבאת (דיין, גולדה, עזר) שווים עשרות דולר למכתב, ואם זו סתם חתימה (על צ'ק למשל) המחיר יורד. לא ידוע לי שווי החתימות של חפץ וברנשטיין, אולם אני אברר והודיעך. המחיר באיביי יכול לשמש כאנדקציה רק אם המחיר חוזר על עצמו כמה פעמים. רוזן.

למעלה