הי שושן
תראי, את שואלת עכשיו לגבי מעבר יח' פוריות אם בעצם ממילא צריך ניתוח, נכון? אבל לפני כן כתבת שכשהיית אצל סוריאנו הוא הציע 2 דברים *נפרדים* נכון לעכשיו. כמובן נושא למחשבה והחלטה שלך.. אם אני מבינה נכון, ותקני אותי אם אני טועה, הוא אמר שאם את רוצה להמשיך כרגע רק בקטע של טיפולים, אז הוא מציע לשנות יח'. כמו שאמרו למעלה, משנה מקום משנה מזל. אני מבינה כמה קשה לעשות את השינוי הזה כשמתרגלים ליח', לצוות, לרופא וכו'. אבל את לא מחוייבת לשום מקום. את מחוייבת רק לתוצאה הסופית אם זה הנושא החם - להשיג הריון תקין. אני יכולה לספר לך שאני עברתי 3 מעבדות. ובכל בי"ח - התוצאות ברמת עבודת המעבדה היו שונות לגמרי. מבחינת ביציות והפריות. אמנם אינני יכולה לספר על השגת הריון, אבל שינויי רופא הביאו לשינוי בפרוטוקולים ובתרופות בתוכן. ושינוי מקום הביא לשינוי במראה הביציות, בכל מיני מניפולציות על ההפריות ובאיכות העוברים. הדבר השני שסוריאנו הציע לך הוא לעבור לפה' ולהסתכל מה המצב בבטן. זה לדעתי, לא קשור עכשיו לנושא מעבר יח' פוריות. יש נשים רבות שלאחר מס' כשלונות ב IVF, הלפה' מלבד העניין האנדואי, אכן תרמה לשיפור המצב הפריוני מכל מיני סיבות. (כל אחת והמקרה שלה). אז כאן יש איזה כיוון נוסף ש*עשוי* בהמשך אולי לתרום להצלחת הטיפולים, ביח' זו או אחרת. לגבי שאלתך על האנדו במהלך ההריון - את זה רק הנשים שעברו הריון יכולות לספר, ועל זה המידע יחסית מועט. עדיין תמצאי נשים שהיה להן הריון "רגיל" לגמרי, ואחרות שהיה להן הריון עם מיני עניינים. גם כאן, בסופו של דבר, כל מי שהגיעה לידיים מלאות בתום ההריון האנדואי - מבחינתה הכל היה לה שווה את זה. לא חושבת שיש כאן מישהי שיש לה כוחות לעבור ניתוח, בטח ובטח כשאנחנו יודעות שזו לא "תרופה". אבל שוב, אני חושבת שאם אישה עברה ניתוח על אף הפחדים, דאגות ומה לא, ואח"כ השיגה את מבוקשה - בין אם זה שיפור באיכות החיים או הריון או שניהם או כל מטרה אחרת - אז תמיד תמיד, רק בדיעבד אפשר לדעת עד כמה הניתוח היה נחוץ או לא...