אווווף!!!!!!

אווווף!!!!!! ../images/Emo10.gif

איזה מעצבן! מחר יש לי תור הפעם הראשונה למרפאת אנדו' בתה"ש. אם לא מספיק הלחץ וההתרגשות שלי, אז היום קבלתי מחזור!!!! יש טעם בכלל ללכת במצב כזה? אל תגידו לי שבודקים במחזור...
(או אולי תעודדו אותי שלהפך, או שאולי תהיה לרופא הזדמנות לראות את המכשפה בלייב...
) בקיצור תרגיעו אותי.

galim29

New member
תלכי בכל מקרה

פגישה ראשונה, עד שהשגת תור... לא חייבים לבדוק אותך. חשוב שתתחילי את האבחון. הבדיקה פחות חשובה. גם ככה הרי יתחקרו אותך על מצבך הרפואי. זו רק תחילת הדרך. דעתי שכדאי ללכת.

רווית04

New member
ד''ר סוריאנו וד''ר שיינמן גם בודקים נשים עם

דימומים ממחזור או בלי קשר למחזור. דם זה חלק מהעבודה של רופא/ה.. אבל וודאי שתלכי. במידה ולא תרצי בדיקה פיזית את רשאית להגיד לו כמובן. שיהיה בהצלחה:)

בלגן2

New member
כשהייתי במצב דומה

הרופא בתה"ש אמר לי שזה הזמן הכי טוב לבדוק אותי. למרות אי הנעימות לא התווכחתי, כי זה היה נשמע לי אז הגיוני. בכל אופן - לדעתי תצייני את העובדה שאת במחזור ותחליטי לעצמך אם את רוצה שיבדקו אותך או לא. מכיוון שמדובר בביקור ראשון - לא הייתי מבטלת בגלל זה. בהצלחה!

אז הלכתי וחזרתי... ואני רותצה לשתף ולתהות

ברשותכן כמובן... ראשית כל, צדקתן שאין בעיה ללכת במחזור. אדרבה, סוריאנו דווקא אמר שזה הזמן הכי טוב לבדוק... אני ממש מעורבבת. אז ככה. סוריאנו הציע שתי אפשרויות: א. להמשיך עם טיפולי הפוריות אך אולי כדאי לעבור מקום, לשנות מעבדה וכו'... ב. לאור הכשלונות החוזרים שלא אמורים להתרחש בגילי הצעיר (25) ובהתחשב בתלונות שלי (השתדלתי שלא יהיו צבעוניות מדי...) יש מקום לבצע לפרוסקופיה ולבדוק מה קורה. הסכמתי שהוא יעביר את התיק לישיבה שאמורה להיות לצוות שלהם עם צוות מומחים מהפוריות והם יחזרו אלי עם מסקנה. אני מאווווווווווווווד מבולבלת ותוהה. אינ לא בטוחה שיש לי את הכוחות ללפר'. לומר את האמת, השהייה בבית החולים, הריחות, הקולות והאווירה העבירו בי חלחלה. אני פוחדת. אפילו משאיבות. (וכבר עברתי ארבע...) יש עוד סיבות אפשריות לאי הפוריות שלנו ביניהן זרע לא מדהים (לבעלי יש וריקוצלה) וקרישיות יתר אצלי. קשה לי מאוד המחשבה לעבור מקום, התרגלתי ליחידה בהאני מטופלת וטוב לי שם. היא גם הכי קרובה אלי באופן יחסי. קשה לי עם כל המחשבות ועם כל הערבוב. אשמח לשמוע תובנות מנסיונכן. לילה טוב שושן צחור המבולבלת נ.ב. מה זה אומר שבבדיקה הוא רשם: "רגישות מאחורי הרחם, רחם מעט מקובע ולא נייד". זה אומר שיש שם... הדבקויות?

annabell Lee

New member
לגבי הפוריות לא יודעת מה לומר לך.

גמני התחלתי את ההפריות בסביבות גיל 25, אבל המצב שלי היה שונה. רחם מקובע שכנראה יש הידבקויות באיזור. במצב רגיל הרחם אמור להיות באמת יותר נייד. כל האברים אמורים להיות ניידים, הם אמורים להחליק אחד על השני. זוהי אחת הסיבות לכאבים באנדו'. האברים דבוקים, אינם "מחליקים", ותזוזות מסוימות יכולות להיות מלוות בכאבים קשים. במצבים קשים, כמו שהיה אצלי, היו קרעים בגלל חוסר הניידות, מה שגרם לשטפי דם פנימיים, שהתווספו לחגיגת ההידבקויות...אבל זה הרי חלק נכבד מהמחלה..אז לא חושבת שאת צריכה להתרגש יותר מדי, דווקא מהנקודה הזו.

galim29

New member
שושן יקרה

לא מזיק לשמוע מה אומרים רופאים אחרים ואז להחליט. ממליצה לך לחכות לתשובת הרופאים, הרי הסכמת שיעביר את התיק, לא התחייבת לכלום, נכון? אולי משנה מקום משנה מזל? לכי עם תחושת הבטן שלך. קחי זמן להחליט, לא לקבל החלטה מלחץ. רק חשוב שיהיה קשר בין רופאי הפריון לרופא האנדו'. שלא תעברי טיפולים אין ספור ותחמירי את האנדו'... בהצלחה. אנחנו כאן.

ha1231

New member
../images/Emo45.gif משנה מקום משנה מזל

לגבי הסבר על "רחם מעט מקובע ולא נייד" כבר קיבלת. אני הייתי ממליצה לך לעבור ליחידה אחרת גם אני הייתי במקום שהיה לי מאוד מאוד נחמד, עם שאיבות חוזרות ונישנות, וללא הצלחה. וכשעברתי למקום אחר עם מעבדה טובה יותר בטיפול הראשון ניכנסתי להריון שווה לעשות את המאמץ הזה. לגבי הקרישיות יתר שלך את מקבלת קלקסאן בין הזריקות שלך בפרוטוקול? כי זה חשוב מאוד, אם לא אז כנראה בגלל זה אין קליטה של העובר ברחם.

אבל אם באמת צריך ניתוח

אז מה זה יעזור לעבור יחידה? איך יודעים מה רמת הצורך בניתוח? רק אי הפוריות או שגם רמת התלונות משמשת כקריטריון? כי מבחינת איכות החיים נניח שהייתי מסתדרת, אבל הנושא של הפוריות הוא הנושא החם. ועוד משהו - אישה שיש לה אנדו' ונכנסת להריון, האם זה עלול להפריע למהלך ההריון וללידה? כי אם כן, שווה לשקול את זה לפני שעושים נסיונות נוספים להרות, לא כך? לשאלתך, אני אכן מקבלת קלקסן 40 מ"ג.

annabell Lee

New member
לגבי ההריונות.

זו שאלה שיש לה תשובות כמספר הנשים עם אנדו' שעברו הריון. באופן עקרוני, הידבקויות יכולות ליצור כאב עם התמתחות הרחם. אני לא זוכרת כאב יוצא דופן שיכולתי לקשר לאנדו'. עברתי 3 הריונות, האחרון הריון תאומים. שני ההריונות הקשים היו מלאי סיבוכים שאף אחד מהם לא היה קשור לאנדו'. דווקא ההריון התאומים עבר "יחסית" עם פחות סיבוכים...מעבר לרגילים בהריון תאומים...ואצלי יש אנדו' חמור. אני מכירה מישהי עם אנדו' חמור שעברה הריון מעורר קינאה באופן קיצוני...לגבי לידות..אני לא יודעת. עברתי 3 קיסריים, שהסיבות להם לא היו קשורים לאנדו'..אז אין לי מושג מה קורה בלידה רגילה. איזה רופא אמר לי פעם שאנדו' וצירים זה כואב..אבל יש להם מן הסתם דרכים לפתור את זה....

ha1231

New member
לגבי ניתוח יש חילוקי דעות....

רופאי הפוריות לא ממהרים לשלוח לניתוח וזה שיש הידבקויות לא משנה את התמונה לגבי הטיפולים, המצב היחיד שאולי מצריך ניתוח זה המצאות ציסטות בשחלות שיכול לפגוע באיכות הבציות. לעומת זאת רופאים כירורגים (מנתחים )ידם קלה על הסכין והם ממהרים לעשות ניתוח. כדי להגיע להחלטה את צריכה להתייעץ עם רופא פריון שמבין באנדו' ולשאול את דעתו בנושא. לגבי הריון, המצב האידיאלי לנו החולות זה להיות בהריון זה הדיכוי הטוב ביותר, עברתי 2 הריונות שעברו טוב מאוד מבחינת האנדו' המחלה לא מפריעה למהלך ההריון, וגם לא ללידה. אני מאחלת לך שתיכנסי להריון כמה שיותר מהר ושלא תיצטרכי לעשות את הניתוח.

galim29

New member
לשאלותייך....

יחידת הפוריות לא מטפלת לך באנדו'. הניתוח מנקה מוקדים/הידבקויות וכך משפר את הסיכויים לקליטה להריון יותר טובה. יש על זה מאמר כאן אצלינו, תקראי. ואם המליצו על ניתוח כנראה שיש צורך. לא צריך רמה מסויימת בשביל להגיע להחלטה שצריך ניתוח. ואם הסימפטומים מצביעים על אנדו' אז סביר להניח שילכו על ניתוח, במיוחד כשאת רוצה להיכנס להריון ונתקלת בקשיים. הרי הלפרסקופיה מאבחנת את המוקדים קודם כל ורק אחר כך מנקה אותם. למה הם כל כך רוצים שניכנס להריון? כי זה הדיכוי הכי טוב שיש. לא יודעת לענות לך האם זה מפריע ללידה, יודעת רק שזה לא נעלם אחרי הלידה וצריך לטפל באנדו' ולהישאר תחת מעקב וביקורות.

תודה... כלומר במקרה של כשלונות חוזרים

כדאי לפנות לפרוסקופיה, זה באמת עשוי לשפר את הסיכויים? אם יש קישור למאמר על כך אני אשמח לקבלו. אני רוצה לשתף במחשבה שמסתובבת לי בראש כבר הרבה זמן. במדינות אחרות, לפרוסקופיה היא צעד שגרתי למדי בתור בירור, עוד לפני שמתחילים טיפולים. במדינתנו לא. אני מרגישה שמעדיפים להששתמש כאן יותר בכביש העוקף שנקרא IVF (טוב, אולי כי אצלנו כבישים עוקפים זה חלק משגרת הקיום...
) . לפעמים זה ממש מתסכל אותי. הלכתי לפני כמה חודשים למומחה פוריות עם זיקה לאנדו', שלא ממש ראיין אותי על האנדו' (כמו שסוריאנו עשה למשל) אלא עשה לי US ואמר לי "אין לך אנדו'". ומה הציע? כמובן IVF עם פרוטוקול די דומה לאחרים שכבר עשיתי וברמיזה לעשות את זה בביה"ח בו הוא עובד. כאילו, מה אתה דוחף לי עוד פעם IVF??? לא באתי אליך בשביל זה!!!!!!!! לכן אני מוכנה למרות הפחד שלי מניתוח לנסות את האפשרות הזו, אבל רק בהנחה שזה עשוי לעזור ושזה לא ידחה משמעותית את ההריון. נראה לכן שחפרתי מספיק?

galim29

New member
זה לא מה שאמרתי

את צריכה להפריד בין IVF כצורת טיפול לפיריון, וללפרסקופיה שזה ניתוח לאבחון וניקוי האנדו'. אין קשר בין הדברים או יותר נכון, אילו לרוב 2 דיעות שונות כי אילו 2 רופאים מתחומים שונים שלכל אחד יש את האג'נדה שלו. הרעיון הוא לעשות לפרסקופיה, לנקות את הגוף מאנדו' ואז לשפר את הזסיכויים להיכנס להריון, אפילו באופן טבעי לחלון זמן מסוים. אין ערבויות, אי אפשר לנבא הצלחה ובאיזו דרך היא תקרה. נכון, יש בורות רבה עדיין בקרב הרופאים אבל כשאת הולכת לרופא אנדו הוא יסתכל על האספקט הכירורגי ועל האנדו' ואיך מטפלים, וכשאת הולכך לרופא פריון הוא רוצה להכניס אותך להריון כי זה תחום המומחיות שלו. את צריכה למצוא את הדרך בין השניים בצורה הגיונית שלא תסבלי ולא תזיקי לגוף עם יותר מדי מחזורי טיפול. ואת זה רק את יכולה לעשות. אף אחד אחר לא יגיד לך מתי להפסיק. מקווה שהייתי יותר ברורה. ואת המאמר יקירתי פשוט לחפש בסרגל כלים הכחול בקישורים, יש שם את המאמר על פוריות ולפרסקופיה. בפורום. הנה קיבלת משימה

annabell Lee

New member
תמיד מפתיעה אותי ההערה לגבי הריון כדיכוי..

מה מצפים? שנשאר בהריון פור אוור?

למעלה