אודי; חזרה על אות

ורד9

New member
תנועה סטאטית

מה זה אומר לגבי האישיות האם מדובר במשיהו שלא מתקדם מפני שהוא בודק את עצמו כל הזמן שמא עשה טעות וחס וחלילה יתפסו אותו?

graphein

New member
באשר לשאלתך זכור לי

שקראתי פעם דוגמא שאהבתי: ילדים בשדה צבעונים שלא קוטפים את הפרחים. האם זה נובע מכך שאינם רוצים בכך או שמפחדים מעונש? לכן,בין היתר, לפי הסביבה הגרפית תנועה סטטית יכולה להעיד על: - יציבות, רוגע שמאפשר בהירות, ריכוז, עמידות נוכח קשיים אך גם מעצורים עקב ביישנות,עכבות - חוסר הכרעה בין רצונות וצרכים. אהבת ה'יש'/הקיים כאשר אין מה שאוהבים. - קבלת תנאי המציאות כפי שהם והתאמה לקיים. - נכונות לבצע דברים ללא מודעות לססיבוכים/סכנות אפשריות. ובקשר ל- OCD וכתב יד - קיים מאמרון שהתפרסם בשנת 2001 בכתב העת הרפואי המכובד Lancet.

ורד9

New member
סימונה |úåăä|על ההסבר

של התנועה הסטטית, פה מדובר על תנועה "צפה" לא נוקשה אבל אין תנועה על זה רציתי לשמוע איך זה מתבטא

sneakers

New member
OCD וכתב יד

היכן ניתן להשיג העתק של המאמר ב-LANCET? תודה

graphein

New member
הדרך היעילה ביותר שאני מכירה

היא באחת מהספריות האוניברסיטאיות, שם גם אני נתקלתי בו

האמת שמקריאת הטקסט המרתק למעלה

הצטיירה אצלי תמונה כפי שתוארה לעיל: איש של "עקרונות חיים נוקשים, מצפוניות מעיקה ובלתי מסתגלת", משהו מסביבתו החנוקה של פוטנציה ה', מאלה שלעולם לא שלמים עם עצמם שמא לא הקפידו, החמירו ומלאו מצווה בשלמות. מאפייני היסוד הכפייתיים ללא ספק קיימים גם כאן אבל רק בדיקה זהירה יותר תלמד מה לפנינו. כדאי לזכור שתיקוני אותיות מרובים מופיעים בספרות הקלאסית כאחד הפרמטרים שצריכים להפנות את תשומת לבנו בהקשרים של יושר. בכל אופן, אין שום אפשרות להכניס את כל משכתבי ועוברי קווים ומכסי אותיות תחת כנפיים אחידות.

למעלה