אודי; חזרה על אות

sneakers

New member
אודי; חזרה על אות

אודי, שאלה: נתקלתי היום בכתב יד שהדבר הכי בולט שם במבט ראשון הוא 'חזרה על אותיות'. (לא אות מסוימת). ספרתי 16 מקרים כאלה בטקסט המשתרע על פני עמוד אחד ועוד 3 מחיקות בטיפקס. אלו מסקנות ניתן להסיק מכך הכתב נכתב ע"י בחורה באמצע שנות השלושים כאשר הכתב 'מזכיר' יותר כתב זכרי, ומאופיין בלחץ חזק מאד, כתב גדול, שורות צפופות ללא פלישות, מבנה אליפטי מאונך של אותיות, איזור אמצע ותחתון מפותחים שוליים ימנים ושמאליים ישרים ותקניים, שוליים תחתיים חסרים, שורות ישרות, כתב ברור, חתימה ברורה וניקוד מדוייק. לא אוכל להעלות דוגמית במסגרת הפורום. כיצד ניתן לפרש את הכמות הרבה של חזרה על האותיות וגם מחיקות הטיפקס? תודה מראש וסוף שבוע נעים. סניקרס.

פרפקציוניזם כפייתי

ביקורת עצמית נוקשה, טיפוס לחוץ וחרדני צריך כמובן לראות את הכתב.

אני מצטרף לאפשרות היפה שהציג שייקה

אין לי רעיונות נוספים אך בעיקר, אי אפשר בלי כתב, אולי תסרוק שורה/כמה מלים בשרשור נפרד ובהמשך אמחק זאת ?

sneakers

New member
טוב, אעלה דוגמית קטנה אבל....

רק תסביר לי איך עושים זאת. ולגימי: לא, היא לא סובלת מדיסלקציה אבל מרכיבה משקפיים עם מספר גבוה (יותר מ 4+) אבל זו אינה הסיבה.

sneakers

New member
הדוגמית (מקווה שתעלה)

חזרה על אותיות (לא נראה כ"כ ברור בקובץ: 'ת' בחדשות ובאומנות (שורה שניה) 'כ' בכיצד (שורה שלישית 'ם' בגם - שורה רביעית ובאנשים שורה שלישית

TIME4U

New member
סניקרס, כיוון קטן ממני...

יותר חשוב לשים לב למשל לאיך החזרה/תיקון בוצעו, במה הם שונים מהאות שהיתה מתחת או מהאותיות האחרות בטקסט וכד',זה לא נראה לי בדיוק חזרה על אותיות כמו שזה נראה לי יותר השלמה לאותיות, כאילו משהו שלא משביע את רצונה באות והיא חשה צורך לשנות/לתקן את זה, ע"פ מה שהתרשמתי התיקון נעשה בלחץ חזק , בתנועה נוקשה, בקו מתוח-נוקשה זווייתי, כאשר קו עולה על קו ומחליף ברובו קער - קער שמתקשה להשמאיל (על כל השלכותיו) , מופיע לרוב בסיומי מילים וכד' - אולי מכאן צריך להוציא את הפרשנות בהתאם לתמונת הכתב , שים לב שנוצרים כאן 'משולשים', ושים לב למה שקורה באזור עליון באותיות ל' , חלקן מקופחות (הפרש אורכי קטן, זווייתיות וכד') וחלקן האחר (המיעוט) אליפטיות ומטפסות- גם זו נק' חשובה שממנה צריך להוציא את הפרשנות.

TIME4U

New member
ובגלל שספרת לפחות 16 מקרים כאלה,

אז זה עשוי להצביע על משהו כפייתי-חמור ועד כמה קשה לה להיגמל ממנהג זה וכו' וכו'

sneakers

New member
ריקי, איכות הסריקה

אינה טובה דייה. כל מה שטענת הוא נכון פרט לכך שהחזרה על האותיות אינו נראה ברור. לצערי יש עוד חלקים בדף שכולם בפירוש חזרה על אותיות אבל אלו חלקים יותר מדי חושפניים כך שאני מנוע מלעלותם כאן מטעמים מובנים. כמו שהזכרתי קימים גם 3 מחיקות בטיפקס.

TIME4U

New member
כיוון קטן למחשבה בנוגע לטיפקס

מעניין מה קורה שם מתחת לטיפקס, אולי הדף היה על סף קריעה מהחדרת החוד, נסה לבדוק איפה מופיעים התיקונים בטיפקס מבחינת מיקום בשורה/במשפט/במילה/בדף , נסה לבדוק את הריווח שם בין האותיות/מילים בכמה שונה הוא משאר הטקסט, נסה לבדוק אם הקטע המחוק חורג מגבולות הטקסט הכללי., נסה לבדוק פלישות גובה/רוחב שטושטשו בטיפקס..סתם נק' שעלו לי לראש תוך כדי נסיון לדמיין כתב זה עם מחיקות טיפקס.

sneakers

New member
הטיפקס אינו מסתיר

את מה שמצוי מתחתיו. הכיסוי הוא חלבי מאין חצי שקוף. היא כיסתה אות מסוימת אותה מחקה בשני קווים. זה בחלק החושפני. אני אנסה להעלות רק את המלה המיוחסת. (לא מבטיח שזה יצלח לי).

הנטיה לחזור כמה פעמים על קוי האות

היא בעיקר תוצר של חרדה, של חוסר ספונטניות, של תחושה אובססיבית קשה שצריך לתקן, להוסיף, לשנות; שמה שיצרו אינו עומד בפני עצמו, אינו קריא די הצורך, שהוא רעוע וצריך לחזקו במוטות תמיכה. מדובר בתופעה לא רצונית ובלתי נשלטת, והיא חופפת בדרך כלל לתופעות של אובססיס קומפולסיב דיסאורדס (הפרעת אישיות אובססיבית-קומפולסיבית). לאנשים אלה יש בדרך כלל גם טיקים והעוויות בלתי נשלטות, עקרונות חיים נוקשים, מצפוניות מעיקה ובלתי מסתגלת, הרבה קשיים הסתגלות מחד ומאמצים כפויים להסתגל בכל זאת באמצעות כפייה רצונית. חיי הרגש שלהם אינטנסיביים אבל תקועים, אובססיבים, לא ספונטניים ובדרך כלל לא מאוזנים. הפרשנות הזאת מתאשרת כאשר הכתב בכללו נוקשה בדרך ביצועו, מאולץ, עתיר קונפליקטים ומאבקים פנימיים, בעל תנועה כבדה ולא זורמת, עם קוים "קשים", זויתיים והפרזות משמעותיות לפחות ברכיבי כתב אחדים.

לפעמים גם בקוים שבריריים מדי

רוטטים וחסרי לחץ, בדרך כלל כלל עם לחצים משתנים פתאומיים (פרע שטפיים).

sneakers

New member
נכון שייקה, כפי שציינת

הכתב הוא די נוקשה, בהחלט מאולץ משהו, וקיימים קונפליקטים כגון נטיות ימניות ושמאליות אפילו באותה מלה אבל לא מוקצנות כ-20 מעלות לכל כוון אם כי רב הכתב ישר. הכתב נע בין שטפי לאל שטפי אבל בהחלט לא פרע שטפי. כפי שאמרתי ברגע שאודי ידריך אותי אעלה דוגמית לדיון.

אני מעלה קובץ כך:

תחילה סורק, שומר ובתוכנת "צייר" מוחק את המיותר והחסוי ושומר פתח שרשור חדש אם ברצונך שאמחק בהמשך או הוסף תגובה בשרשור קיים כתוב נושא כנס לשורה האמצעית למטה ולחץ "הוסף קובץ", אח"כ לחץ "עיון" והוא יבקש ממך לבחור מנין להביא את הקובץ כנס למקום ששם שמרת אותו, לחץ "הוסף קובץ" , למטה יש לך מקום להוסיף כותרת לקובץ, וזהו "שלח"

graphein

New member
תוספת קצרצרה-מבחינת התמונה הקלינית

אובססיב - קומפלסיב דיסאורדר שייך להפרעות של ציר 1 ב- DSM (הפרעה נוירוטית, המחשבות והפעולות נחוות כאגו-דיסטוניים) והפרעת אישיות אובססיבית-קומפולסיבית שייכת לציר 2 (המחשבות והפעולות אגו-סינטוניים).

גימי1

New member
אולי דיסלקציה ?

אני נתקלתי בעבר בדיסלקט שנהג להכפיל אותיות ומילים במשפט...

למעלה