אודה על עזרה

zs1957

New member
שלום שושה

אתם צריכים לעשות שיחה משפחתיתי ולהחליט ביחד מה עושים עם חמותך. ההתנהגות האלימה תהיה כלפי כל מטפלת תשיע יש תרופות הרגעה אם זה לא ימתן את האלימות לא יהיה מנוס מלהכניסה למוסד גריאטרי. שבוע טוב, גמר חתימה טובה זהבה

שריוש2

New member
לשושה

שלום שושה! ההתפתחויות שאת מתארת (איך שאני רואה את הדברים), הן תגובוות אלימות של אימך כלפי המטפלת. לכן, אני לא חושבת שהעניי הוא "להחליף מטפלת או לא", כי עם כל מטפחת אחרת זה יכול לקרות - אלו הן חלק מתופעות המחלה - ובעניין זה אוסיף גם על האשמה בגניבות. ממה שאת מתארת, המטפלת נבחרה בקפידה, והיא עושה את עבודתה נאמנה מאוד, לכן נוצר לי הרושם שהיא לא טיפוס שגונב או משהו מהסוג, - ואם היתה, אני מאמינה שכבר הייתם עולים על זה- מה גם שהאשמה בגניבות הן גם חלק מתופעות המחלה - הזיות- (מה שעוד יותר מחזק את דעתי שהיא בסדר גמור). מנסיוני האישי, אני הייתי עדה, אישית, למקרה הראשון בו סבתי האשימה את אמי ואת דודי (שבכלל שהה בחול באותה העת) בגניבה (האשמות חמורות), וכמובןשאחרי כמה דק' חזרה לעצמה והבינה. אסכם את דברי - הבעיה היא לא במטפלת. אמא צריכה לקבל טיפול תרופתי כנגד האלימות - גם את זה לצערי חוויתי על בשרי - סבתי היתה מכה אותי ואת הפיליפינית הראשונה שהיתה לנו ומרביצה ושורטת, ורק כדורים עזרו לה - ונגד ההזיות של הגניבה. כמו - כן, אני חושבת שרצוי שתסבירו למטפלת את המצב, ומניין נובעת האלימות. והכי חשוב - לזרום. אני סבורה ששיחות עם האמא לא יעזרו, ורק "יגמרו" את בניה כפי שכתבת. אחד הדברים שלמדתי מהאלצהיימר (ומנסיוני, ממה שחוויתי) הוא שלחולים אין מושג שנקרא "הגיון". אנחנו, הבריאים, (כך אני מרגישה לפחות) הולכים אינסטנקטיבית לפי ההגיון. אני חושבת על סיטואציה בה נניח סבתי באה ומאשימה אותי בגניבה של הרבה מאוד כסף, אינסטנקטיבית, בלי לחשוב בכלל, התגובה הראשונית שלי (ובטח גם של אחרים) תהיה "שאני אגנוב ממך? בחיים לא עשיתי ולא אעשה דבר כזה ואת יודעת, אז איך את מאשימה אותי בכלל", וברור שלא אומר לה ישירות: את צודקת אני גנבתי אני מודה. או משהו בסגנון של "לזרום איתה". אבל הם החולים לא מבינים את ההיגיון, וכמה שלא נסביר, הם, לצערנו, ימשיכו בשלהם כמו ילדים קטנים שעוד לא מבינים, ולכן מה שנותר לנו זה לזרום איתם. מקווה שעזרתי שיהיה לילה טוב!

סליחה על האסוציאציה זה הזכיר לי "תזרקי אותו"

של ורדה רזיאל ז'קונט בתוכניותיה שבידרו אותי בדרכי הביתה מהעבודה. אני גם לא מסכימה עם זהבה. אישי רצה להחליף את אדי היקר שלנו. אני לא הסכמתי ועכשיו אני רואה כמה שצדקתי. הוא כעס עליו שלא שומע בקולו. האיש פשוט הפעיל את הגיונו ולא הסכים ללכת איתו למקום שהיה חשש שיפול. כך שתשובתה הנחרצת לדעתי,אינה במקום. גמר חתימה טובה לכל היקרים לי בפורום הנפלא הזה.

גאיה יקרה

אני בטוח שאינך מסכימה גם עם הקביעה ש"חשוב שהמטפלת תהיה מאותה מנטליות". הרי כל המטפלות הפיליפיניות, ההודיות והסרי לנקאיות שרובן נהדרות, היו נכשלות בגדול אם זה היה נכון. אני מקוה שזהבה תודה שטעתה ושלום על ישראל!

שושה 51 , מניסיון שלי עם האלימות..

ישנם תרופות שעוזרות מאוד, בחורף האחרון היית לנו תקופה קשה של אלימות, נגדי ונגד הבת, אז עוד לא היה מטפל, ורק תרופות עזרו להרגיע אותו. לא צריך לחשוב על מוסד עדיין, כי הבנתי ממה שכתבת שהיא מתקשרת טוב עם הסביבה, ובטח לא להחליף מטפלת, רק להתפלל שהיא לא תברח, כי גם דברים כאלה כבר קרו בפורום... אז שתהייה לכם חתימה טובה, ושנה רגועה...

zs1957

New member
ליענקלה וגאיה

המקרה של שושה שונה משלכם אתם בבית ומפקחים על המטפלת ויש לכם תקשורת נפלאה עם המטפלות שלכם. שם יש קשישה בודדה לבד עם מטפלת זרה מנטליות שונה והיא בתחילת המחלה אז בוודאי שיש התמרדות ואלימות מצד הקשישה. אין שם מי שישלוט וירסן אותהכמו אצלכם. אנחנו שומעים חוות דעת שלישית לגבי המתרחש שם. לא ידוע מה קורה אילו היתה מצלמה נסתרת אפשר היה לראות את מערכת היחסים בין המטפלת למטופלת ולשפוט. הגברת שושה תחליט לפי שיקול דעתה בהתיעצות עם בני משפחתה מה יעשועם חמותה. אנחנו אומרים את דעתינו אנחנו לא יועצים משפחתיים. היא צריכה לעשות מה שנראה לה כי היא מכירה הכי טוב את הנפשות הפועלות. זהבה

למעלה