אודה לדעתכם

mosheb70

New member
אודה לדעתכם

במחשבה לא עמוקה אני חושב שמשתלם היום לכל אישה להתגרש מהבחינה הכלכלית. תראו במשפחה ממוצעת של 2 ילדים כאשר המשכורות בבית מהממוצע בשוק, לאחר הגרושים האישה עם משכורתה + תשלום המזונות - יוצא שהיא בסופו של דבר משפרת את רמת חייה. לא כך? אולי ישנם שיקולים אחרים שלא לקחתי בחשבון?? אודה לדעתכם..............

מעניין מה החברים פה יענו לך

כי הדבר הראשון שעולה לי בראש זה: נו באמת! אחלה שיקול להתגרש במיוחד תגיד: לזאת שפוצצה במכות מבעלה שנים על גבי שנים וחייה בפחד נוראי, לזאת שבעלה התעלל בה נפשית שנים, לזאת שגילתה שבעלה בוגד בה והחליטה שהיא לא מוכנה לסלוח לו מסיבותיה שלה, לזאת שפשוט רע לה בחיי הנישואין.... חשיבתך היא בדיוק כמו של מישהו שאני מכירה...

mosheb70

New member
נכון את צודקת אבל התכוונתי לשיקול הכלכלי בלבד

התכוונתי לכך שאני שם לב שלנשים אין בעצם מה שממריץ אותם להסדיר שלום בבית.... בכל מקרה צפוים לה חיים יותר טובים כפי שנראה במבט לא עמוק

rrredshay

New member
תגידי, מה כואב לך?

הבחור שאל שאלה לגיטימית, גם אם את לא מסכימה איתו (ותראי את תשובתי, גם אני לא) זאת לא סיבה לפסול את השאלה או להכנס בו.

רוצה תשובה?

הוא שאל שאלה "לגיטימית", אני פסלתי היות וספגתי באופן אישי את החשיבה הזאת (הכ"כ מקוממת) ולכן דעתי הינה בתגובתי (כשם שזכות הדעה החופשית) - אז מה בדיוק כואב לך?? לי כרגע לא כואב כלום - תודה לדאגתך.

menny1970

New member
היי עוגי זה מני, אל תכעסי אבל יש גם צד שני

האם גבר חייב להשאר ולסבו במערכת של "קור" וחוסר קרבה כי האישה "שקועה בעבודתה? האם להשאר למרות שהי מנהל רומן עם משהו אחר? האם להשאר כי מצבו הכלכלי יורע בהכרח, יעבור לגור עם הוריו והיא תשאר ברמת אביב ג? עוגי - יש פרספקטיבות שונות למצבים שונים כמו שאמרתי לך אתמול, לי היה ברור שהמשפט שלימדו אותנו בצבא לפני מיליארג שנים "אין מחיר לחופש" הוא ממש לא נכון. יש מחיר ויקר מאוד אבל שווה אז כן, אישה לפעמים קובעת מתי להתגרש בכל מיני נסיבות וכן לפעמים היא יודעת שמצבה הכלכלי השתפר בהכרח אני יודע שאצליך זה לא כך ואני כאן תמיד בשביל לתמוך נהניתי מאוד אתמול לדבר איתך במסיבה היה מקסים שבוע טוב מני

rrredshay

New member
כלכלית, לא בטוח שאתה צודר,

קח לדוגמה גבר שמרוויח 10K שח ואשה שמרוויחה .5K יש להם ילד 1 ככה שהוא משלם מזונות נניח 2K. היא נשארת עם הוצאות ילד ו7K והוא עם 8K ועם הרבה פחות הוצאות... מבולבלים? גם אני.... מה שאני רוצה להגיד זה שמתמטיקה לא תעבוד פה... הכל מאד שונה מזוג לזוג וחוץ ממקרים כמו של אשתו של טייגר וודס ודומיה, זה בכלל לא שיקול.

דעתי היא שדכתך שגויה

תשלום המזונות אינו מכסה על כל הוצאות הילד, ואפילו רחוק מכך... תשלום שכה"ד נשאר כשהיה אך כרגע יורד ממשכורת אחת (אותו כנ"ל לתשלום משכנתא) חוגי הילדים, הבגדים, תשלומי הצגות, סרטים, מתנות יומולדת לילדים מהגן והכתה, כל אלו דמי המזונות רחוקים מלכסות. מצבה של אשה גרושה רחוק מלהיות טוב מבחינה כלכלית, וגם בד"כ אין לה את היכולת לצאת לעבודה שניה כי היא מטפלת בילדים. תפסיקו לרחם על עצמכם בנושא הכלכלי, תתחילו להיעצב כי אתם לא מצליחים ללוות את ילדיכם בכל חויותיהם, שבד"כ האמא דואגת להם. חג שמח והמשך יום נעים, אמא שממש לא התעשרה וממש לא העלתה את רמת חייה בעקבות הגירושין (ועדיין חושבת שכך עדיף) פטל

טוב שכתבת "במחשבה לא עמוקה"

כי במציאות במרבית המשפחות האישה מרוויחה פחות מהגבר (בלי להיכנס עכשיו לסיבות לכך) בעוד שההוצאות השוטפות כמעט ולא משתנות (חשמל, מים, ארנונה) או משתנות אבל במעט (קניות), גם אם ההוצאות על הילדים מכוסות ע"י המזונות לחלוטין (כלומר - ביגוד, הנעלה, אוכל, מדור) - עדיין היא מוציאה את הוצאותיה מהמשכורת הפחות גבוהה שלה (שלא לדבר על חינוך וחוגים שמתחלקים חצי חצי בד"כ).

NoaModiin

New member
תשקיע קצת יותר מחשבה...

וברצינות, מאוד מאוד תלוי במצב הכלכלי ובאופי של שני הצדדים. כל היתר - רק על הנייר.

kleo patra

New member
מאד תלוי

אני עם 2 ילדים- אמנם השכר שלי פלוס המזונות יכול להיחשב כממש טוב אך אם ניכנס לעומקם של הדברים נראה שמהכנסה זו משולמת : משכנתא- צהרונים לילדים- חוגים- ביגוד- אוכל/ מדור- ביבי סיטר- מתנות- ימי הולדת- חופשים וטיולים מדיי פעם-
ועוד ועוד... ובמקרה טוב שבוע נופש בשנה בקייץ. וכל זה רק מההכנסה שלי ומה לאב? הא וכן האב מגיע אחת לשבועיים לראות את הילדים כך שכל ההוצא' של הילדים הם 100 אחוז עליי. במקרה הזה האב שכאילו משלם מזונות ברמה בינונית- מעבר לכך אין לו שקל אחד של הוצאה על הילדים... ומי שמוורוח זה דווקא הוא.

ממש לא

ברור לי איך הגעת למסקנות המשונות האלה....באמת...אני עוצרת את עצמי שלא לחטוף כאן את הג'ננה...רוצה לינק למינוס המטורף שלי? וזה לא בגלל המגפיים שאני מתה לקנות לי ואין לי גרוש על התחת- הכל הולך לילדות ועדיין לא מספיק....וואלה דרכת לי פה על וואחד יבלת

יש ויש...

מה שכתבת נכון במקרה שהגרושה משתכרת לפחות כמו הגרוש. במקרה שכזה רמת החיים שלה בהחלט עולה.

למעלה