אודה לדעתכם

Rtitan

New member
מתמטיקה בסיסית... ../images/Emo4.gif

כדי לפתור גם משוואות וגם אי-שיוויונים, הכלל הראשון הוא לנהל את אותן הפעולות על שני האגפים... בוא נצא מנקודת הנחה שהם באמת מרוויחים את אותו הסכום ולא כמו שבדרך כלל קורה - האישה מרוויחה פחות (במקרה שלי המצב היה הפוך, כבר כתבתי על זה בעבר): נכון, יש לאישה את המשכורת שלה וגם את המזונות... מצד שני - היא זו שמשלמת את ההוצאות של הילדים ואלו, בלי עין הרע... את האגף הזה - שכחת לחלוטין. אל תחפש מי יותר מסכן במערכת הזו - חפש את האפשרויות לעלות בחזרה לחיים שאחרי

כרmela

New member
לא מדוייק

אני אתן לך דוגמא מאצלי. הכנסנו שתי משכורות (כאשר בזמנו הרווחתי לא הרבה מעל המינימום) ולא הצלחנו לגמור את החודש. הוא יצא מהבית. האם ההוצאות קטנו? ממש לא. פחות מים? פחות אוכל? פחות חשמל או מיסים? לא משמעותי כלל! עם המשכורת שלי ועוד מזונות שהיו פחות מחצי משכורת שלו (הגענו להסכם וזה כבר לשרשור אחר...) לא הצלחתי להגיע אפילו להכנסה שהיתה לנו לפני הגירושים וגם ככה זה לא הספיק. עם הזמן החלפתי עיסוק והשכר עלה וגם עכשיו אני גומרת את החודש בשיניים (מה גם שהוא לא משלם וגם זה לשרשור אחר
) כמה שידוע לי מהאנשים שמסביבי, אחרי גירושים לעיתים יש ירידה ברמת החיים

אמנם מהנסיון האישי בלבד אבל ממש לא מסכימה

אני יותר מחצי שנה חיה רק מהמשכורת שלי כאשר כ-ל ההוצאות של הילדים למעט המשכנתא עליי ( טרם נקבעו מזונות). יכולה רק להגיד כי לא היית רוצה להיות במקומי. ההוצאות עבור 3 ילדים הם מטורפות. מה שכן, היום כל שקל מחושב, היום ילדים שומעים לעתים קרובות מאוד "לא ניתן לקנות כי אין כסף", היום לומדים לחסוך כל גרוש ולבדוק חשבונות/קבלות/מחירים וכו'. הצעתי לאבא של הילדים שלי לשלם סכום קטן לצורך השלמה לגובה המשכורת שלי + מזונות כאשר התנאי שכל המחייה תהיה עליו. אתה יודע מה התשובה ששמעתי? ל-אאאאאאאאאאא!!!!!! אז אולי יש איפה שהוא מקרים שאתה מתאר אבל לרוב המצב של הגרושות מחמיר אחרי הגירושין. ועדיין, עם ההחלטה שלי שלמה!

דווקא בשיעור מץימטיקה הזה הייתי...

1+1=2 1+0.5=1.5 וזה במקרה ממש ממש טוב שהוא מעביר משהו... הוצאות עיקריות - לא משתנות ואף גדלות הוצאות שוליות - לא משנות עכשיו נחשב בייביסיטרים ותשומת לב שנדרשת סביב הגירושין ומאזן הכספים כבר יהיה אלים. בקיצור, רעל רעל רעל, 3 ארוחות ביום.

גילגול76

New member
גם אני חושבת כמו הרוב כאן

אני בקושי עוברת את החודש(עם משכורת ומזונות) ואני לא צריכה לשלם משכנתא או שכירות המזנות שלי מאוד נמוכים ואין השתתפות בגנים,חוגים וכו'... אז זה מאוד תלוי בסכום המזונות ומשכורת!

ברוב המקרים אתה צודק

בוא נאמר שבמקרה הגרוע בד"כ האשה לא מרעה את מצבה, לפעמים היא משפרת. מה שבטוח - מצב הגבר תמיד יורע. כמה נקודות שלא הועלו עד כה: 1) הגבר מחוייב לשלם תמיד את המזונות, גם אם הוא מובטל שלא מבחירתו. אם בני הזוג היו נשואים, הם היו מצטמצמים יותר באותה תקופה (לא שולחים לחוגים וכו'), אבל כשהם גרושים - הילד תמיד חייב חוגים ובגדי מותגים. אם הגבר לא ישלם - הוצאה לפועל, עיקולים וכו'. 2) בתי המשפט מחייבים את הגבר לשלם מזונות שלפעמים גם עולים על משכורתו, גם אם האשה בוחרת לוותר על הילדים (ובינינו, מי תוותר על הכנסה פאסיבית?) - היא לא תצטרך לשלם מזונות גבר או ילדים. 3) לאשה בד"כ נשאר הבית (ראה "מדור ספציפי"), לגבר יש הוצאות שכירות, ואם יש בית - לאשה אין, ואם אין - היא מקבלת מדור 4) מכיוון שהגבר מחפש לעצמו דירה חדשה - הוא צריך לקנות ציוד מחדש - מוצרי חשמל, ריהוט, בגדים לילדים וכד' - עלויות שלעיתים גם מגיעות לעשרות אלפי שקלים, גם על מוצרים בסיסיים. 5) הרכוש המשותף מתחלק, בד"כ כמו שאמרו כאן האשה הרוויחה פחות (וברוב המקרים מלכתחילה היא לא ממש חשבה על קריירה, גם לפני הנישואין), ולא בהכרח השקיעה בילדים יותר מהאבא, כך שיוצא שהגבר הפסיד כסף שהיה אמור להיות שלו. 6) נכסי קריירה - לעיתים הגבר אף מחוייב לשלם לאשה על זה שהוא התקדם בקריירה "על חשבון האשה", ומדובר על סכום חד פעמי גם של מאות אלפי שקלים ויותר. 7) בעולם של היום, ישנם מקצועות בהם הכסף הגדול דווקא מגיע בתקופה הצעירה של החיים, ואחרי גיל 40 ו-50 קשה למצוא עבודה. מכיוון שהזכויות הסוציאליות מתחלקות חצי חצי, הגבר איבד כאן אחוזים גבוהים מההכנסות העתידיות שאמורות לשמש אותו לעת זקנתו. לסיכום - אם האשה חושבת על השורה התחתונה בבנק - שווה לה. אם היא חושבת גם על בעלה ובמיוחד על הילדים שלה - לא שווה לה. וגבר חכם - חייב הסכם ממון לפני נישואין.

למעלה