אוברדרייב

RoieL

New member
בוא נגיד

400 $ אני לא הולך להוציא על פדאל אבל את הטווח של רוב הטירקסים יש לי להוציא. ומה שמפחיד אותי זה רמה של סרבול. בכל מקרה אני אקפוץ לבודגוב בימים הקרובים.

The Walrus

New member
המיולר הוא 279 דולר,

והוא נראה לי מתאים לך. אמנם יש בו הרבה נובים וכאלה, אבל כולם די פשוטים ודי מבינים מה כל אחד עושה בקלות.

RoieL

New member
נראה לי דרייב פור לייף. רק שאלונת א

חרונה: לא ממש הבנתי מה הסיפור של הבוסט- זה כמו שני ערוצי דרייב בפדאל? רק נותן בוסט? מה קורה כשאני לוחץ על הפוטסוויץ'?

The Walrus

New member
לא זוכר

אני לא רוצה לתת לך תשובה לא נכונה,ושהייתי אצל בודגוב אף פעם לא התמקדתי במיולר, רק ניסיתי אותו קצת מהצד. לך לבודגוב ותבדוק, או תחפש באינטרנט. ההתרשמות הקצרה שלי ממנו הייתה שמבחינת סאונד הוא מאוד דומה לאלברטה, אבל הוא הרבה יותר ורסטילי (קלין בלנדינג) ויש בו שני ערוצים (אחד לריטם ואחד לסולו, לדוגמה), ובכלל הוא נראה פדאל שהרבה יותר קשה ללמוד ויש הרבה יותר לשחק מאשר האלברטה.

The Walrus

New member
או ספרקל דרייב

שאני מרוצה ממנו ברמות מטורפות. ויש עוד כל מיני אפשרויות שהייתי בודק: T-Rex Alberta - פשוט אוברדרייב, או T-Rex Moeller, גירסה משופרת שכוללת קלין בוסט, ופוטסוויץ' boost שמאפשר להגיע מכל מצב (לדוגמה - חצי קלין חצי דרייב) לגיין מלא בלחיצה אחת. יש גם כפתור voice ועוד שטויות כאלה. Butler Tube Driver - זה מה שסיפרתי לך עליו, של ה400 דולר. כנראה האוברדרייב הטוב ביותר שקיים, מנורות אמיתי, גילמור משתמש בו (יותר נכון בשתיים כאלה - אחד לבוסט ואחד לאוברדרייב) וגם אריק ג'ונסון. Fulltone - חברה מעולה, כדאי לבדוק מה יש להם להגיד בנושא. לא יודע שם דגם אבל גוגל בטוח יודע. Homebrew Power Screamer - לא ניסיתי אבל אמור להיות פדאל מעולה. זה סתם שמות שעלו לי לראש... אתם מוזמנים להציע עוד. הבאסה היא שחוץ מT-REX אין בישראל שום דבר... אולי תנסה Visual Sound Jekkle & Hyde? יש במיוזיק סטור. לא ניגנתי בו אף פעם אבל הוא אמור להיות מעולה, ויש בו גם אוברדרייב וגם דיסטורשן ביחד...

The Walrus

New member
אגב

האלברטה עכשיו במבצע אצל בודגוב, במחיר של חו"ל (200 דולר, 990 שקל בארץ). הזדמנות מצויינת! אני עצמי מתכוון מתישהו לקנות את הקומפרסור שגם במבצע, בתקווה שהמבצע ימשך עד אז... פשוט קומפרסור מעולה.

RoieL

New member
אגב, לקומפרסור אשפר להמליץ לך

על הקומפרסור שרוברט קיילי בונה? פשוט הטוב ביותר ששמעתי. רעש געש מוכרים כאלה.

The Walrus

New member
שמעתי עליו...

צריך לנסות אותו. בכל מקרה יהיה מאוד קשה לעבור את הטי רקס קומפנובה... קומפרסור מושלם לדעתי. בעיקר כי אני משתמש בmudhoney לדיסטורשן, ושני הפדאלים האלה יוצרו בערך באותו זמן בידי אותה חברה, הם ממש "נועדו" לעבוד יחד... הקומפנובה משפיע על המאדהאני בצורה מדהימה.

RoieL

New member
טוב אתה לא תוכל לנסות את שניהם ביחד

אלא אם תבוא עם המאדהאני לרעש געש

The Walrus

New member
שזה בדיוק מה שאני עומד לעשות

כבר עשיתי את זה פעם (הבאתי את הקורוס לבודגוב).

RoieL

New member
רגע רגע

ה- Moeller כולל קלין בלנד? אם כן נראה לי שאני מצאתי את האפקט שאני מחפש. הוא מסורבל? ומה זה Voice?

The Walrus

New member
הmoeller די מסורבל

הוא גם יקר ואין עליו מבצע, אבל הוא די שווה את זה. יש בו בערך כל סאונד אוברדרייב שאי פעם תרצה (בתנאי שיש לך גיטרה ומגבר טובים מספיק). ככה בערך הוא עובד: level זה volume. gain וtone זה די מובן. mix זה כמו הקלין בספרקל דרייב - כמה קלין, כמה דיסטורשן. תיקון טעות - הboost הוא ווליום בוסט, אני לא חושב שהוא מעלה גיין (לא זוכר, לא ממש בדקתי בזמנו, רק התרשמתי מהצליל באופן כללי... באתי בעיקר לבדוק את המאדהנאי). אז כפתור הboost מעביר אותך לערוץ הboost, וknob הboost הוא למעשה הווליום החדש. שימושי מאוד אם נניח יש לך בלהקה שיר שלם עם תפקיד ליווי ואז סולו - תעלה את הווליום בלחיצה אחת! הvoice אמור לשנות סוגי פיקאפ, או משהו כזה. ציטוט שלהם: "המולר בנוי כדי לעבוד עם כל סוגי הפיקאפים, סינגל ים והאמבקר. לחצו על כפתור הvoice ושמעו את ההבדל". יש פה כל מה שאתה צריך לדעת: http://www.t-rex-engineering.com/default.asp?show=page&id=2486 אם אתה רוצה לדעת מה המקסימום גיין שהמולר מגיע עליו, שומעים את זה בבירור בדגימת הסאונד full gain. ואם בא לך ביקורות קצת יותר אובייקטיביות:http://reviews.harmony-central.com/reviews/Effects/product/T-Rex/Moeller/10/1 בהצלחה!

RoieL

New member
הממ אין שום מקום לקנות באינטרנט

האלטרנטיבה היחידה היא בודגוב? מה המחיר שלו?

The Walrus

New member
אוף

הראשון פה: http://cgi.ebay.co.uk/T-Rex-Moller-guitar-effects-pedal-OVERDRIVE-boxed_W0QQitemZ230075680040QQihZ013QQcategoryZ22669QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

RoieL

New member
כן, כרגע מצאתי אותם, תודה.

זה מצא כשחיפשתי עם Ø ולא O, וגם גוגל לא נתן תשובות. תודה בכל מקרה. ונראה שהראשון במצב חדש חוץ מהסקוץ'. בכל מקרה שלחתי למוכר שאלה דרך איביי COM, ואני אשתדל להגיע לבודגוב בקרוב. תודה יניב!

new blood

New member
וואלה... יש לי הצעה בשבילך

Ibanez TS-9 אמנם זה לא ברמת מחירים של האפקטים שאמרת, אבל שלא יבלבל אותך, זה מכשיר נהדר.

The Walrus

New member
האמת?

קשה לי להאמין שהוא יאהב את זה, מהסיבה הפשוטה שהT-Rex Alberta שהוא ניסה והספרקל דרייב מבוססים גירסת הוינטג' של הפדאל, רק עם המון המון שיפורים. למרות שהאופי של שניהם דומה לאופי של הre-issue של איבנז, האלברטה יותר טובה ממנו מכל בחינה אפשרית, שלא לדבר על הספרקל דרייב שיש לו גם קלין בלנד, מה שהופך אותו לפדאל אחר לגמרי.

למעלה