אובססיביות?

היא כתבה שהיא אצל הוריה עד מוצאי שבת..

אני מניחה שלכן לא עידכנה, לפחות לחג יהיה לה שקט.

תתחילי לתעד את האובססיה שלו

זה מאוד חשוב אם תיאלצי להגיע למשטרה שתמיד דורשת ראיות...אני בטוחה שהגבר הזה עשה את חיזור גורלי לנשים אחרות לכן חפשי באינטרנט פסקי דין בהם הוא מעורב כגון מדינת ישראל נגד...... גם במשטרה אם תוכלי להשיג את ת.ז. תוכלי למצוא עקבות לעבר שלו ..........תגידי לו שאם הוא לא יפסיק את תלכי למקום עבודתו ולא תהיה לו פרנסה.....את חייבת לעבור לשלב חד משמעי אחרת זה ימשך ללא גבולות.
בעקרון כדאי לעבור דירה ולברוח משכן כזה מפחיד.אולי תספרי לחבר והוא יציע לך לעבור להתגורר עימו.בכל מקרהה תעשי מעשה.

מייד תגישי תלונה על הטרדות, ותראי לשוטרים את כל ההודעות

זה נשמע לי מאד מאד מסוכן. מי שלא מסוגל לכבד את בקשתך לשמור מרחק ולהפסיק להטריד אותך, לא יכבד גם את זכויותייך לחיות.

כמהאפשר

New member
הענין בקטעים כאלה

שאנשים עם בעיות כעס, נוטים לכעוס הרבה יתר כאשר הולכים איתם ראש בראש.
נשאלת השאלה מה חכם יותר.
כי צו לא מגן עליך בסופו של דבר מול פסיכופט אמיתי שרק נדלק מדברים כאלה ומקבל את זה כמשחק.

כמהאפשר

New member
בתור מי שיש לה נסיון בפועל

לצערי הרב, אני תמיד חושבת קודם כל השרדות.
והשרדות- מה אני כבר אעשה עם צו נגד מטורף? נגד אלים ופסיכופט שנניח באמת מתעצבן או כועס אלוהים יודע ממה.
הרי אם הוא מאבד את עצמו כשאומרים לו לא או מרגיש שזה פוגע לו בכבוד והוא לא מתמודד עם זה, הרי משטרה רק תלהיט אותו?
&nbsp

מעמקים39

New member
אין ברירה אלא לערב משטרה

גם אני הייתי פעם במצב דומה וכיום החלטתי שאם מישהו יציק לי או יטריד באיזשהו אופן אני אשתולל עליו כמו מטורפת שהוא יתחיל לפחד ממני. אף גבר בעולם הזה לא יאיים עליי או יגרום לי להרגיש לשניה מאויימת. אני לא אכנס שוב לפינה הזאת. אני אכניס אותו לפינה. נשים צריכות ללמוד להגן על עצמן ולשתק את המופרעים האלה ואני בהחלט יכולה לעשות זאת!

כמהאפשר

New member
אני מבינה את זה, אבל בפועל

איך את עושה את זה?
נניח מטורף מתחיל להתקשר אלייך.
את מבינה שהוא בריון(אידיוט, מטורף, פתטי- אבל בריון)
ויש לו איזו חבורה של חברים מקושרים אליו, מן הסתם(נניח אם הוא מאיזו עדה מסוימת שיש שם גם באמת הגנה על כבוד המשפחה או כבוד הגבר)
&nbsp
בפועל, תשתוללי כמו מטורפת? איך?
הוא ימצא אותך וחס וחלילה..
&nbsp
הקטע שלנסות להרגיע בצורה טובה- גורם להם גם לחשוב שידם על העליונה.
&nbsp

מעמקים39

New member
מבינה כל מילה שלך ומסכימה איתך

אני חושבת שהיום, אחרי שעברתי כמה דברים בחיים, לא אוכל יותר לשדר פחד גם במחיר של לסכן את עצמי. ההתייצבות מול מטורף תהיה דבר מתבקש מבחינתי. אני לא ממליצה לנשים לנהוג כך כי יש בזה סיכון רציני ולא כדאי לקחת אותו. זה מתאים לי באופן אישי בלבד. נשים אחרות, כפי שציינת, אכן נמצאות במצב ביש וכמה שאני מנסה לשבור את הראש ולחשוב על פיתרון הוא חומק ממני...

DogsPCI

New member
למרבה הצער ברגע שאדם ימצא את עצמו במצב

רע שכזה... אז אין באמת תשובות/אפשרויות טובות... רק רעות...
&nbsp
לדעתי אם אם אפשר לברוח... אז ליברוח - פיסית. ואם אי-אפשר אז אין הרבה ברירות אלא לנסות ולתת את המאבק של החיים שלך! ואולי יש בהחלט מקום קצת ללמוד הגנה עצמית או להצתייד במה שניתן כדי לא להיות חסרי-אונים במצב שכזה. וזה נכון לגבי כל גילוי אלימות שהו שמופנה כלפי מישהי או מישהו.
&nbsp
לא מאחל לאף-אחד להיות במקום שכזה...
&nbsp
בתפיסת העולם הצרה שלי, התפקיד הזה של להגן על האנשים הוא באחריות המנהיגים. ומבחינתי שיהיו שוטרים בכל דירה ודירה אם יש צורך. אדם שהתבקש מההנהגה לוותר על זכויותיו הבסיסיות להשרדות ולציית לחוק, חייב להיות מוגן ב - 100%!! אחרת תנו לנו את הזכות לשאת נשק, ואז נחיה כמו במערב הפרוע... אבל לפחות זה יהיה קרב הוגן.
&nbsp

כמהאפשר

New member
כמו שכתבת.

לפעמים, דברים נראים מאוד מושלמים בסרטים או בתיאוריה.
בפועל, זה לא תמיד כך. גם התוצאות של התערבות כוח חיצוני לא תבטיח הגנה. או שההתערבות הזו באמת תקרה.
או שהצד השני יתנהג כמו שאנו מצפים שהוא יתנהג.
&nbsp
ולא לכולן יש את אותו מערך משפחה, חברים וסביבה שיש לאחרות. או לצד השני.
לא לכולן יש עבר, היסטוריה, משקעים ורקע פסיכולוגי(עם ההשלכות והטראומות- לחיובי או שלילה) שיש לאחרות.
&nbsp
הלוואי ואני אגיע למקום בו זה לא יקפל וישתק אותי, בכנות.
אשרייך, יקירה. אשרייך ואשרינו שיש גם נשים כמוך. זה מחזק ומעניק הרבה כוח.

מעמקים39

New member
אני חושבת שהרבה נשים מתמודדות עם מצב כזה לפחות פעם בחיים

מה שאומר שהרבה גברים מתנהגים מתחת לכל ביקורת ועל גבול הטירוף. מדהים.

כמהאפשר

New member
פעם, ממש מזמן זה בדיוק מה שהבנתי

אם כמעט כל אישה שניה(אני מאמינה שהיום זה כבר יותר) עברה הטרדה מינית/אונס או הייתה נפגעת אלימות, מה זה אומר?
זה אומר שבכל בית, בכל בית יש אדם שאנחנו מכירים שהוא אלים, שהוא אנס, שהוא פוגע.
בזמנו החופשי, כאשר תופסים אותו בהתנהגות מסוימת והמסיכה שלו יורדת.
&nbsp
מפחיד.

DogsPCI

New member
שלום, אני באמת לא מבין משהו... אולי תסבירו לי...

&nbsp
ראשית הבהרה: אין לי כל ספק כלל! ומשיחות שעשיתי בעצמי עם לא מעט נשים שאני מכיר... שישנה תופעה לא קטנה של חוסר כיבוד נשים המופנה אליהם מצד גברים.
&nbsp
מה אני לא יודע? את היקף התופעה, ואת היקף הגברים הלוקחים חלק בתופעה.
&nbsp
אמרתי גם קודם, מנגד לאפשרות שכל אישה שהוטרדה בחייה הוטרדה ע"י גבר שונה (משמע 1,000 מוטרדות = 1,000 מטרידים שונים). קיימת גם האפשרות שישנם גברים המטרידים נשים באופן קבוע ויום-יומי. (משמע, 1,000 נשים שעברו הטרדה "לא שווה" 1,000 גברים שונים שמטרידים. אולי זה 5 גברים שהטרידו 1,000).
&nbsp
אז אני לא יודע מהי המציאות, ולפי הדברים שלכן גם אתן לא יודעות. אתן רק חושבות ו/או משערות, ואז קופצות למסקנה שיש 50% (נאמר בגסות) שאתן טועות בה.
&nbsp
אם הנושא הזה הוא כל-כך חשוב לכן, למה במקום לבזבז פה זמן בדיונים באוויר ותוך קפיצה למסקנות לא תגשו ותחקרו את המידע שקיים, תלמדו, תתבוננו בעובדות, ותביאו את תמונת המצב הכי עדכנית נכון להיום - המבוססת על המציאת, ולא על דעתכן האישית?
&nbsp
אז זה מה שהכי מפריע לי בכל ההתנהלות הזו. לשחרר הצהרות בציבורי (ועוד בפורום אהבה ורומנטיקה, ולא בפורום אי-שיוויון מגדרי) בסגנון:
&nbsp
אני חושבת ש... משמע ישנם הרבה גברים במציאות שהם על סף הטירוף. או המסקנה שלך שבמציאות בכל בית שני יש גבר אלים, אנס, שרק מחכה להזדמנות או שהוא כבר כזה רק שהוא לא נתפס עדיין.
&nbsp
האמירה שלך אומרת בעצם 50% מהגברים (לפחות...) הם אלימים ואנסים בפועל! במציאות! אמירה שכזו ללא כל גיבוי עובדתי היא אמירה פוגענית כלפי כלל הגברים אותם היכללת באמירתך. מה שאומר שאם אני עכשיו יושב פה עם חבר או קרוב משפחה - אחד מאיתנו הוא אנס. ואם בארוחת החג ישבתי עם המשפחה והינו 6 גברים, ישבו שם 3 אנסים - בפועל! ועזבי אותי ואת המשפחה שלי. אם כרגע מתקיים כנס של רופאים ורופאות, ובכנס משתתפים 300 רופאים גברים, מבחינתך 150 מהם הם אלימים, אנסים שרוצים לפגוע?
&nbsp
סליחה, אני חושב שזו אמירה קצת גדולה מידי בכדי פשוט לומר אותה ללא כל גיבוי!
&nbsp
אישית ולצערי, יצא לי פעם להפגש עם מטריד שכזה... ואני אומר לכן כי הוא מטריד מעל 10 נשים ביום (לדעתי הרבה יותר...) פשוט כל אישה שעוברת או יושבת או שהוא באזור שלה וישנה הזדמנות להטריד - הוא מטריד. בחישוב גס אפשר לומר שהוא מטריד 3,500 נשים בשנה.
&nbsp
אם המסקנה שלך נכונה, ו - 50% מהגברים הם אלימים ומטרידים ואנשים, לא היית יכולה לצאת מהבית! אני חושב שנתונים אלה יותר מתאימים לתאר את דאע"ש מאשר את החברה הישראלית.
&nbsp
ומעבר לכך, אני חושב שיש לזהות בין סוגים שונים של הטרדות. הן מבחינת סוג ההטרדה, והן מבחינת חומרת ההטרדה, והן מבחינת תדירות ההטרדות. אם מישהו היה קצת נודניק, וקצת לחץ מעבר למה שהיה צריך, זה לא נעים ולא מקובל ועדיין לא אכניס זאת במחקר לאותה הסטטיסטיקה עם מישהו שאנס, או עם מישהו בסיגנון האדם המתואר בשרשור זה.
&nbsp
אלו הם עולמות שונים לחלוטין הן לגבי מהות הבעיה, הן לגבי חומרת הבעיה, והן מבחינת המניע שהביא לבעיה. אז לא ניתן להכליל את כל הנ"ל תחת כותרת אחת "אלימות גברית" ולהתחיל לדבר בכאלו הכללות כאילו זו המציאות האמיתית.
&nbsp
&nbsp
כמו שאני רואה את זה ישנם שני סוגי אנשים. אלו שנתקלו בתופעה מסויימת שמפריעה להם, ובשל כך החליטו ללכת ולחקור ולהבין וללמוד, כדי לדעת מהי המציאות, וכדי לדעת בהמשך כיצד ניתן לשנות אותה. ואני אדגיש שוב - המטרה המרכזית היא להבין למה ואיך, וכיצד לשנות אותה לטובה!
סוג שני של אנשים הוא זה שנחשף לתופעה, נבהל, מתעורר בהם פחד-גדול (ומוצדק) שהופך בשלב מסויים לשינאה-עיוורת (לא מוצדק) המעוורת אותם בעניין מאותו הרגע והלאה. ומאותו ה! ואת כל מי שרק אפשר! לא מעניינות העובדות, לא מעניינת המציאות, לא מענין אותם שהם מפנים את הדברים שלהם גם כלפי חפים-מפשע, זה כאילו הם קראו את תיאור-המקרה, ומייד חרצו גזר-דין - "אשמים", ואז הם באים לבנות את המשפט כדי שיתאים לגזר הדין שכבר נקבע מראש.
&nbsp
לפחות דעתי האישית בעניין, היא כי כשמדובר בהתנהגויות מציקות, לפעמים על גבול ההטרדה או מעט אחריו, אכן ניתן יהיה לדבר על קבוצה גדולה יותר של גברים שלוקחים בזה חלק. ושם לדעתי תמצאו סיבות שונות ומניעים שונים להתנהגות זו, ולא "כי הם כולם אלימים ואנסים!". ואני חושב גם שהמקום של המניע "לפגוע באחר" אם יהיה שם יהיה זניח. טמטום וחוסר רגישות אני מאמין שיהיו המניעים המרכזיים, ולא רוע טהור!
וכשמדובר ברמות אחרות של הטרדות מהסוג שצויין פה, של אלימות גלויה, של אונס! וכו', פה אני בספק רב אם תמצאו קבוצה גדולה (הרבה או 50%) של גברים שלוקחים בכך חלק. פה אני די מאמין שזו תהיה קבוצה די מצומצמת, שעושה המון נזק, וממניעים של אי-שפיות או בעיית אלימות קשה או רוע טהור.
&nbsp
אז אני לא יודע, ולכן לא מדבר על הדברים כאילו ואני יודע... גם בהודעה שלך לצערי אנו רואים את הטרנספורמציה ממחשבה אישית לנתון בשטח, בבקשה:
&nbsp
"אם כמעט כל אישה שניה(אני מאמינה שהיום זה כבר יותר) עברה הטרדה מינית/אונס או הייתה נפגעת אלימות, מה זה אומר?
זה אומר שבכל בית, בכל בית יש אדם שאנחנו מכירים שהוא אלים, שהוא אנס, שהוא פוגע. בזמנו החופשי, כאשר תופסים אותו בהתנהגות מסוימת והמסיכה שלו יורדת.".
&nbsp
אז לא, זה לא אומר את כלל, זו אפשרות אחת בלבד. לא היחידה. ולכן לפני משציגים אותה כ - מציאות (אפילו בעיני עצמכן/ם!) למה לא תקראו מחקרים רציניים בעניין או מאמרים וכו'? למה אתן לא עושות את הדרך לאמת אלא פשוט קובעות אותה בעצמיכן ועוד מתוך פחד?
&nbsp
אם בכל בית יש גבר אלים, אנס, פוגע, היינו חיים פה בארץ כמו בעירק ובסוריה. אתן הייתן נחטפות, נאנסות, מנוצלות, כל יום כל היום! אדם אלים לא יעשה אקט אחד אלים כל חייו, וזהו. לכן לא כל אדם שטעה פעם או פעמיים וחרג קצת מגבול הטעם הטוב (ואני לא מדבר שהרג מישהי פעם פעמיים בטעות...), ולמד את הלקח - יחשב לאדם אלים.
&nbsp
מאחל לכל הנשים והגברים בארץ ובעולם לחיות בעולם סובלני יותר, בו הגבולות הם תמיד ברורים, בו יש כבוד הדדי בין כולם לכולם (גברים לגברים, גברים לנשים, נשים לגברים, ונשים לנשים), ובו כל אחד ואחת ירגישו בטוחים לצאת מהבית.
&nbsp
יתכן מאוד שאני טועה ואני אכן חיים במצב בו כל גבר שני הוא אנס ואלים, מה שאומר שברחובות הארץ מסתובבים כמליון-וחצי אנסים אלימים. אני לפחות לא אקבל תיאור מציאות שכזה ללא גיבוי רציני.
&nbsp
שנה טובה. אנא תבינו אותי, אני לא נלחם עם העובדות או עם המציאות. אני נלחם נגד תפיסות עולם שמונעות מפחד ושינאה שאינן מסתמכות על עובדות ועל המציאות. וזה נכון יהיה לגבי כל תחום, ולגבי כל אמירה שהיא כוללנית ועלולה להציג הרבה מאוד אנשים טובים באור שלילי-מאוד, שלא בצדק.

מעמקים39

New member
מכיוון שכתבת באריכות לא הספקתי לקרוא

ברגע שאקרא מבטיחה להגיב לדבריך.

כמהאפשר

New member
אתה חי באותה המציאות כמונו,

עם ראייה שונה של אותה המציאות, חוויה שונה של אותה המציאות ונסיון שונה מכיוון שאתה אדם שונה.
&nbsp
גם אם יש גבר אחד שמטריד את כל הנשים בסביבתו-
אני לא בטוחה שאתה מתייחס להתנהגות, אמירות, צפצופי מכוניות ועוד מליון דברים קטנים כגדולים באותה המידה כמונו.
אני רחוקה מלהיות מתחסדת, כן?
גם אני קלילה וממש לא מישהי שעושה סרט מכל חצי מילה שנאמרה ואין מה לעשות סרט ממנה.
אבל אני כן מישהי שחושבת שאפשר לקחת מילים, מעשים ומבטים בצחוק. ואפשר להבין שה"צחוק" הזה הוא לא כל כך תמים לא כל כך מצחיק כאשר באמת חושבים על זה..

DogsPCI

New member
לרגע לא אמרתי ש"הצחוק" הזה הוא לגיטימי...

וכל מה שאמרת פה אני מסכים איתך לחלוטין, אבל יש הבדל בין לנסח את זה ככה לבין לנסח את זה כמו שכתבת בהתחלה - בכל בית יש אדם שאנחנו מכירים שהוא אלים, שהוא אנס, שהוא פוגע. לא בכל בית, אני די בטוח. ואם את טוענת על אשמה כל כך רחבה, את חייבת לעצמך קודם כל, ואחר לאחרים, את האפשרות לגבות זאת בעובדות.
&nbsp
סליחה שאני מכניס דוגמה ,רעה" אחרת:
&nbsp
אם אני אגיד ש - "בכל בית פלסטינאי יש מחבל שרוצה לפגוע בישראלים", זה קצת שונה מאשר שאני אגיד "לצערינו, ישנם פלסטינאים שרוצים לפגוע בישראלים". או מ - "חלק מהפלסטינאים רוצים לפגוע בישראלים".
אם יש לי נתונים, ויש כאלה לכל הפרשנים... לי לא, רק אז אני יכול לומר: מרבית, מעט, הרבה... ולתת אומדן המבוסס על משהו אמיתי. אחרת זו אמירה כוללנית שפוגעת בלא מעט פלסטינאים שאינם רוצים לפגיע בישראלים... ושיוצרת רתיעה, ופחד, וסלידה, ושינאה מוגברת שלא לצורך!
&nbsp
אז זה בדיוק אותו הדבר. הכללות מובילות לדעות קדומות, ולסטריוטיפים, והנ"ל מובילים להפסיק לראות את האחרים כבני-אדם שונים וכל אחד בפני עצמו, אלא שכולם אותו הדבר = דהיומיניזציה, מה שמוביל ליחס "גזעני"/פוגעני כלפי החברים באותה הקבוצה.
&nbsp
רק תחשבי על זה. להות מדוייקים במילים זה לא מפחית את חומרת התופעה שאת מתארת! זה רק הופך את התיאור שלך למשקף את המציאות.
&nbsp
לילה-טוב :).

כמהאפשר

New member
תראה

"לגבות בעובדות" זה נחמד, אבל כיצד תעשה זאת בפועל? כאשר רוב הפגיעות לא מדווחות אפילו?
אם אני נכנסת לחנות ואומרת למוכרת "אם הייתי נראית כמוה..." על איזו מישהי- יש מי שתקח את זה בצחוק, יש מי שזה יעלה לה את הסעיף, מה שנקרא, יש מי שזה יכווץ אותה ויש מי שתחזור הביתה ותתקשר ל- 1202.
ואם גבר, נניח, בחנות שאני קונה בה, מרשה לעצמו לומר לי "את יודעת מה את צריכה? מישהו ... עם .... "-
יש מי שתצחק מזה, יש מי שתגיד לו ללכת ולחפש בעצמו מישהו עם .... ויש מי שתחזור הביתה ולא תצא משם יומיים.
כל אחת לוקחת דברים אחרת. כל אחד מתבטא אחרת. כל אחד לוקח את זה בצורה כל כך שונה ולא כל אחד עוצר לחשוב. בעולם שלנון, הרבה יותר קל לנו להאשים את האחר או לתקוף מאשר לעצור ולחשוב- אולי יש דברים בגו?
&nbsp
זו אחת הסיבות שאני כל כך מעריכה את העולם היהודי. הוא גורם לי לחשוב.
הוא גורם לי לעצור רגע לפני שאני פותחת את הפה. אני עדיין פותחת אותו, שלא תטעה. ביודעין, ובכל זאת. בהבנה מתי מה שאני אומרת, עושה וכיצד אני מתנהגת בסדר, ערכי, ראוי, מוסרי ותואם את הערכים *שלי*, של מי שאני ומי שאני רוצה להיות- ומתי לא.
&nbsp
ההבדל בין ענין הפלסטינאים ובין מה שאנו מדברים עליו הוא שעם ערבים- אין כאן פרשנות. יש מי שרוצה לפגוע, יש מי שלא.
לגבי ענין הטרדה מינית, אלימות, הקלות הבלתי נסבלת של החפצה, זלזול, הנמכה- אדם יכול לומר משהו, לעשות משהו ולא לרצות להבין שמה שהוא אומר או עושה גובל בחוסר כבוד כלפי האדם השני.
כאשר הכבוד הזה לא מגיע מתוכו, מהערכים שלו, קשה באמת גם להחיל את זה עליו או לגרום לו להבין את זה. זו הבעיה.

למעלה