שלום, אני באמת לא מבין משהו... אולי תסבירו לי...

ראשית הבהרה: אין לי כל ספק כלל! ומשיחות שעשיתי בעצמי עם לא מעט נשים שאני מכיר... שישנה תופעה לא קטנה של חוסר כיבוד נשים המופנה אליהם מצד גברים.

מה אני לא יודע? את היקף התופעה, ואת היקף הגברים הלוקחים חלק בתופעה.

אמרתי גם קודם, מנגד לאפשרות שכל אישה שהוטרדה בחייה הוטרדה ע"י גבר שונה (משמע 1,000 מוטרדות = 1,000 מטרידים שונים). קיימת גם האפשרות שישנם גברים המטרידים נשים באופן קבוע ויום-יומי. (משמע, 1,000 נשים שעברו הטרדה "לא שווה" 1,000 גברים שונים שמטרידים. אולי זה 5 גברים שהטרידו 1,000).

אז אני לא יודע מהי המציאות, ולפי הדברים שלכן גם אתן לא יודעות. אתן רק חושבות ו/או משערות, ואז קופצות למסקנה שיש 50% (נאמר בגסות) שאתן טועות בה.

אם הנושא הזה הוא כל-כך חשוב לכן, למה במקום לבזבז פה זמן בדיונים באוויר ותוך קפיצה למסקנות לא תגשו ותחקרו את המידע שקיים, תלמדו, תתבוננו בעובדות, ותביאו את תמונת המצב הכי עדכנית נכון להיום - המבוססת על המציאת, ולא על דעתכן האישית?

אז זה מה שהכי מפריע לי בכל ההתנהלות הזו. לשחרר הצהרות בציבורי (ועוד בפורום אהבה ורומנטיקה, ולא בפורום אי-שיוויון מגדרי) בסגנון:

אני חושבת ש... משמע ישנם הרבה גברים במציאות שהם על סף הטירוף. או המסקנה שלך שבמציאות בכל בית שני יש גבר אלים, אנס, שרק מחכה להזדמנות או שהוא כבר כזה רק שהוא לא נתפס עדיין.

האמירה שלך אומרת בעצם 50% מהגברים (לפחות...) הם אלימים ואנסים בפועל! במציאות! אמירה שכזו ללא כל גיבוי עובדתי היא אמירה פוגענית כלפי כלל הגברים אותם היכללת באמירתך. מה שאומר שאם אני עכשיו יושב פה עם חבר או קרוב משפחה - אחד מאיתנו הוא אנס. ואם בארוחת החג ישבתי עם המשפחה והינו 6 גברים, ישבו שם 3 אנסים - בפועל! ועזבי אותי ואת המשפחה שלי. אם כרגע מתקיים כנס של רופאים ורופאות, ובכנס משתתפים 300 רופאים גברים, מבחינתך 150 מהם הם אלימים, אנסים שרוצים לפגוע?

סליחה, אני חושב שזו אמירה קצת גדולה מידי בכדי פשוט לומר אותה ללא כל גיבוי!

אישית ולצערי, יצא לי פעם להפגש עם מטריד שכזה... ואני אומר לכן כי הוא מטריד מעל 10 נשים ביום (לדעתי הרבה יותר...) פשוט כל אישה שעוברת או יושבת או שהוא באזור שלה וישנה הזדמנות להטריד - הוא מטריד. בחישוב גס אפשר לומר שהוא מטריד 3,500 נשים בשנה.

אם המסקנה שלך נכונה, ו - 50% מהגברים הם אלימים ומטרידים ואנשים, לא היית יכולה לצאת מהבית! אני חושב שנתונים אלה יותר מתאימים לתאר את דאע"ש מאשר את החברה הישראלית.

ומעבר לכך, אני חושב שיש לזהות בין סוגים שונים של הטרדות. הן מבחינת סוג ההטרדה, והן מבחינת חומרת ההטרדה, והן מבחינת תדירות ההטרדות. אם מישהו היה קצת נודניק, וקצת לחץ מעבר למה שהיה צריך, זה לא נעים ולא מקובל ועדיין לא אכניס זאת במחקר לאותה הסטטיסטיקה עם מישהו שאנס, או עם מישהו בסיגנון האדם המתואר בשרשור זה.

אלו הם עולמות שונים לחלוטין הן לגבי מהות הבעיה, הן לגבי חומרת הבעיה, והן מבחינת המניע שהביא לבעיה. אז לא ניתן להכליל את כל הנ"ל תחת כותרת אחת "אלימות גברית" ולהתחיל לדבר בכאלו הכללות כאילו זו המציאות האמיתית.

כמו שאני רואה את זה ישנם שני סוגי אנשים. אלו שנתקלו בתופעה מסויימת שמפריעה להם, ובשל כך החליטו ללכת ולחקור ולהבין וללמוד, כדי לדעת מהי המציאות, וכדי לדעת בהמשך כיצד ניתן לשנות אותה. ואני אדגיש שוב - המטרה המרכזית היא להבין למה ואיך, וכיצד לשנות אותה לטובה!
סוג שני של אנשים הוא זה שנחשף לתופעה, נבהל, מתעורר בהם פחד-גדול (ומוצדק) שהופך בשלב מסויים לשינאה-עיוורת (לא מוצדק) המעוורת אותם בעניין מאותו הרגע והלאה. ומאותו ה! ואת כל מי שרק אפשר! לא מעניינות העובדות, לא מעניינת המציאות, לא מענין אותם שהם מפנים את הדברים שלהם גם כלפי חפים-מפשע, זה כאילו הם קראו את תיאור-המקרה, ומייד חרצו גזר-דין - "אשמים", ואז הם באים לבנות את המשפט כדי שיתאים לגזר הדין שכבר נקבע מראש.

לפחות דעתי האישית בעניין, היא כי כשמדובר בהתנהגויות מציקות, לפעמים על גבול ההטרדה או מעט אחריו, אכן ניתן יהיה לדבר על קבוצה גדולה יותר של גברים שלוקחים בזה חלק. ושם לדעתי תמצאו סיבות שונות ומניעים שונים להתנהגות זו, ולא "כי הם כולם אלימים ואנסים!". ואני חושב גם שהמקום של המניע "לפגוע באחר" אם יהיה שם יהיה זניח. טמטום וחוסר רגישות אני מאמין שיהיו המניעים המרכזיים, ולא רוע טהור!
וכשמדובר ברמות אחרות של הטרדות מהסוג שצויין פה, של אלימות גלויה, של אונס! וכו', פה אני בספק רב אם תמצאו קבוצה גדולה (הרבה או 50%) של גברים שלוקחים בכך חלק. פה אני די מאמין שזו תהיה קבוצה די מצומצמת, שעושה המון נזק, וממניעים של אי-שפיות או בעיית אלימות קשה או רוע טהור.

אז אני לא יודע, ולכן לא מדבר על הדברים כאילו ואני יודע... גם בהודעה שלך לצערי אנו רואים את הטרנספורמציה ממחשבה אישית לנתון בשטח, בבקשה:

"אם כמעט כל אישה שניה(אני מאמינה שהיום זה כבר יותר) עברה הטרדה מינית/אונס או הייתה נפגעת אלימות, מה זה אומר?
זה אומר שבכל בית, בכל בית יש אדם שאנחנו מכירים שהוא אלים, שהוא אנס, שהוא פוגע. בזמנו החופשי, כאשר תופסים אותו בהתנהגות מסוימת והמסיכה שלו יורדת.".

אז לא, זה לא אומר את כלל, זו אפשרות אחת בלבד. לא היחידה. ולכן לפני משציגים אותה כ - מציאות (אפילו בעיני עצמכן/ם!) למה לא תקראו מחקרים רציניים בעניין או מאמרים וכו'? למה אתן לא עושות את הדרך לאמת אלא פשוט קובעות אותה בעצמיכן ועוד מתוך פחד?

אם בכל בית יש גבר אלים, אנס, פוגע, היינו חיים פה בארץ כמו בעירק ובסוריה. אתן הייתן נחטפות, נאנסות, מנוצלות, כל יום כל היום! אדם אלים לא יעשה אקט אחד אלים כל חייו, וזהו. לכן לא כל אדם שטעה פעם או פעמיים וחרג קצת מגבול הטעם הטוב (ואני לא מדבר שהרג מישהי פעם פעמיים בטעות...), ולמד את הלקח - יחשב לאדם אלים.

מאחל לכל הנשים והגברים בארץ ובעולם לחיות בעולם סובלני יותר, בו הגבולות הם תמיד ברורים, בו יש כבוד הדדי בין כולם לכולם (גברים לגברים, גברים לנשים, נשים לגברים, ונשים לנשים), ובו כל אחד ואחת ירגישו בטוחים לצאת מהבית.

יתכן מאוד שאני טועה ואני אכן חיים במצב בו כל גבר שני הוא אנס ואלים, מה שאומר שברחובות הארץ מסתובבים כמליון-וחצי אנסים אלימים. אני לפחות לא אקבל תיאור מציאות שכזה ללא גיבוי רציני.

שנה טובה. אנא תבינו אותי, אני לא נלחם עם העובדות או עם המציאות. אני נלחם נגד תפיסות עולם שמונעות מפחד ושינאה שאינן מסתמכות על עובדות ועל המציאות. וזה נכון יהיה לגבי כל תחום, ולגבי כל אמירה שהיא כוללנית ועלולה להציג הרבה מאוד אנשים טובים באור שלילי-מאוד, שלא בצדק.