אובססיביות?

ערבי את אחד המרכזים לנפגעות מינית.

כן כן, את מוטרדת מאד. וזקוקה ליעוץ והכוונה מקצועיים.

DogsPCI

New member
הלו, תודה על הצעת העזרה החשובה.... ושאלה בבקשה...

אני שואל כדי ללמוד ולהבין, לא כדי לפתח איזה דיון סביב העניין.
&nbsp
האם התנהגות כמו המתוארת נחשבת להטרדה מינית? או פשוט להטרדה...
לא שמתי לב לאמירות של נסיון למשהו מיני מצד הבחור...
&nbsp
אודה למי שיודע טוב ממני, אבל יודע... לא חושב שהוא יודע! אם יתאר לי את התחום בו מרכזים אילו עוזרים בהם...במה כן ובמה לא...
&nbsp
תודה.

pov2

New member
על פניו נראה שמטרידן נמצא שלב1 לפני מעשים מגונים

ולכן, רלוונטי לפנות ל 1202 שייעצו מה ניתן לעשות נגדו.
להגיד שאין טעם לטפל בו כי בינתיים הוא "רק" מניח מתנות על הדלת (בצורה כפייתית)
זה כמו להגיד שאין מה לעצור בעל המאיים ברצח על אשתו, משום שהוא בינתיים עוד לא רצח אף אחד.
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
אני שואל באופן כללי כדי ללמוד...

ללא קשר לדיון הזה... וגם כתבתי "אני שואל כדי ללמוד ולהבין...".
&nbsp
לרגע לא אמרתי שאין טעם, ואפילו הודתי למי שהעלתה זאת לראשונה.
&nbsp
לילה-טוב.

delma

New member
תגידי

אם מישהו נושף עלייך ברחוב בטעות זה נכנס אצלך להטרדה מינית גם כן?

מעמקים39

New member
אם מישהו מטריד אותך בהקשר ״רומנטי״,

זה מרחק נגיעה מהטרדה על רקע מיני. הבחור הזה מצפה ממנה לקשר עמוק שבין אישה לגבר. הוא לא מוסכניק נודניק שמטריד אותה כדי שתבוא לטפל אצלו במוסך! כן, יש קשר מיני! הוא רוצה בה! הוא רוצה אותה! לא את האוטו שלה. וכמו שאני לא נושפת על אנשים ״בטעות״,גם הם לא צריכים לנשוף על אחרים ״בטעות״!

כמהאפשר

New member
זה בהחלט נחשב מטריד.

גם אם בחור עצבני שיצאתם, הוא שלם ולא המשכת לצאת איתו.
הוא שולח לך הודעות לפלאפון במספר לא מאוזן, בואי נאמר-
זו הטרדה.
כל מה שמטריד אותך- זו הטרדה.
&nbsp

צו למניעת הטרדה מאיימת

משום מה המסר הקודם יצא ריק.
&nbsp
כבר הבנת מהמגיבים האחרים שאת לא מגזימה.
&nbsp
מה שהוא עושה לך נקרא באנגלית "סטוקינג" ובעברית "הטרדה מאיימת". יש חוק - החוק למניעת הטרדה מאיימת", שמאפשר לך במקרה כזה להוציא כנגדו צו במעמד צד אחד שיאסור עליו לעשות את כל הדברים שהוא עושה שמטרידים אותך. אם הוא מפר את הצו הוא עובר עבירה פלילית.
&nbsp
לשאלתך - כן, גם אם הוא גר דלת לידך אפשר לאסור עליו להתקרב אליך, ואם צריך - שילך לגור אצל ההורים שלו או משהו לתקופה מסויימת עד שירגע.
&nbsp
עוד מידע:
http://www.kolzchut.org.il/he/צו_למניעת_הטרדה_מאיימת
&nbsp
וגם דוגמת טופס לבקשה:
http://elyon1.court.gov.il/heb/forms/hatrada.htm
&nbsp
את יכולה בעקרון להגיש גם לבד, או לפנות למרכזי סיוע, או לקחת עורך דין.
&nbsp
בנוסף - קבלי את העצה שאמרה לך להפסיק להיות נחמדה. עם אנשים במצב כזה נחמדות לא עוזרת אלא רק מזיקה.
&nbsp
דבר אחרון - אם את מרגישה הידרדרות במצבו או שהוא מפרט לך מחשבות שוא כמו פנטזיות על הקשר שיש ביניכם ואיך נפלא לכם ביחד, ואם הוא מאיים עליך במצב כזה - אל תהססי לפנות גם לפסיכיאטר המחוזי. לפעמים הדבר הכי נכון לאדם במצב כזה הוא לקבל טיפול, אינטנסיבי ומיידי.
&nbsp

DogsPCI

New member
טוב שבאת, תודה על ההסבר המפורט!! אני צריך להתחיל לעשות

מאגר של הודעות שכאלו, כך שבעתיד נוכל להעזר בהן.
&nbsp
שנה טובה לך
.

מקווה שזה עוזר

ורק נשמט לי (כי נאלצתי לכתוב את ההודעה פעמיים בשל נפלאות התפוז) -
&nbsp
כמובן שברגע שיש צו כנגדו - הרבה יותר קל להפעיל את המשטרה מולו, וקריאה על הפרת צו שיפוטי (לצערי) נענית מהר יותר מקריאה על כך שמישהו משאיר לך שוקולדים על יד הדלת ושולח סמסים בלי סוף.
&nbsp
לפעמים כל זה לא עוזר - אבל לפעמים הצבת גבול ברור וחד משמעי מול "סטוקרים" - עובד טוב מאד, וחשוב לעשות את זה.

DogsPCI

New member
שאלה בבקשה...

אני לא חזק בכל הנושאים הנ"ל... ולא יודע מה ההגדרות המדוייקות לכל דבר...
&nbsp
ברשותך. את מדברת על הטרדה מאיימת ולא על הטרדה מינית, כן. או שאני טועה. כי קודם פה הציעו לפנות לגוף המתעסק בהטרדה מינית, ואני בעצמי שאלת (תיקנתי קצת נוסח שיהיה ברור יותר):
&nbsp
"האם התנהגות כמו המתוארת נחשבת להטרדה מינית? או פשוט להטרדה... לא שמתי לב לאמירות שלהפותחת על נסיון למשהו מיני מצד הבחור...".
&nbsp
ולא שאני ממעיט בערכה השלילי של "פשוט הטרדה" ביחס להטרדה-מינית, ולהפך. לא מבין בזה כלום, ורק מעוניין להבין את ההגדות הרישמיות כרגע.
&nbsp
אודה לך על תשובה בעניין :). וגם מעט הרחבה תתקבל בברכה :).

הטרדה מאיימת והטרדה מינית

הטרדה מאיימת יכולה להיות בהקשר מיני ויכולה להיות גם לא בהקשר מיני.
הטרדה מינית היא תמיד בהקשר מיני. יש רשומה בבלוג שלי שמסבירה מה זו הטרדה מינית לסוגיה.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2933080
&nbsp
ניתן לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת גם במקרה של הטרדה מינית. החוק למניעת הטרדה מאיימת נועד כדי להתמודד עם תופעה שלא ממש ידעו איך להכניס אותה לעבירות הקיימות, כי באמת קשה להסביר לשוטרים מה כל כך מאיים או מטריד בכמה סמסים, טלפונים או שוקולד..
&nbsp
מקרים של הטרדה מאיימת יכולים לקרות במסגרת סכסוכים ותחרות בין עובדים, או שכנים, ולפעמים הם לא קשורים בכלל לאובססיות מהסוג הזה אלא נוצרים כתוצאה מסכסוך אמיתי שגורם לאחד הצדדים לנקוט בצעדים שהם במקרה הטוב "פאסיב אגרסיב" ובמקרה הרע אגרסיביים על גבול הפלילי (כמו נניח לגרום להפסקות חשמל שישבשו עת עבודתו של עמית לעבודה, להפיץ עליו שמועות, לצלצל מחסוי ולנתק, ללכלך בכוונה את חדר המדרגות ועוד - לא רוצה לתת רעיונות לאנשים...).
&nbsp
לשאלה אם הבחור בסיפור הנוכחי גם מטריד מינית או "רק" מטריד - זו שאלה טובה. בלי ספק הוא מעוניין בבחורה באופן זוגי, וזה מרמז על אלמנטים מיניים בפניות שלו, אבל היא יודעת טוב יותר מאיתנו לומר אם יש משהו מיני מובהק בתכנים של הפניות שלו אליה.
&nbsp
בכל אופן, הטרדה מינית היא סוג ספציפי (וחמור) של הטרדה, בדומה לכך שתקיפה מינית היא סוג ספציפי (וחמור) של תקיפה. כמו שמישהו שאונס אישה אינו "מקיים יחסי מין" איתה אלא תוקף אותה - מי שמטריד אישה באופן זה איננו "מחזר" אחריה.
&nbsp
&nbsp

מעמקים39

New member
הבעיה שלי עם צו מניעה

זה שהוא תמיד נתון לרצונו הטוב של העבריין. האם זה הגיוני להוציא צו האוסר על אדם להטריד אדם אחר מבלי לעצור אותו פיזית? הרי בתי הקברות מלאים בנשים שנרצחו על ידי גברים שקיבלו צו הרחקה. אין לי שום ציפיה מגבר מטרידן שיכבד צו הרחקה כשם שאינו מכבד את האישה שאותה הוא מטריד. זה רעיון יפה להוציא צו כזה אבל זה לא באמת מגן מפני עבריינים.

לפעמים

קרא את התשובה שלי ל DogsPCI מעליך.
&nbsp
'סטוקרים' הם לרוב לא עבריינים באופיים, מבחינה זו שהם לא באים ממקום של חוסר כבוד לחוק וזלזול בסדר החברתי. במקרים רבים הם בעלי הפרעת אישיות או משהו כזה, והגבולות לא ברורים להם. הדמיון שלהם עובד פול גז בניוטרל, מייצר מחשבות שוא ומפריע לשיפוט המציאות שלהם. הבחור נשמע לי מהסוג הזה, לא איזה עבריין שהחליט שהיא "שלו" .
&nbsp
לכן, דווקא מול אדם כזה יש חשיבות בשימת גבולות ברורים וחד משמעיים, ועדיף מוקדם, לפני שהמצב מידרדר.
&nbsp
בנוסף, כמו שכתבתי ל DogsPCI - המשטרה מגיבה הרבה יותר מהר לקריאה על מקרה של הפרת צו בימ"ש, מאשר על תלונה על סמסים טורדניים ומתנות על הדלת. הפרה של צו זו עילה למעצר מיידי.
&nbsp
ברור שאין ביטוח של 100%, אבל צריך לעשות את המינימום. גם אם היא תעבור דירה - זה עלול לא לפתור את הבעיה אם היא לא תדאג לנקוט צעדים אחרים בנוסף, כמו תלונה במשטרה וצו מניעה/הרחקה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה