אובד עצות

אובד עצות ../images/Emo5.gif

צריך לבחור ספר לטיול ארוך, מעבר לחומר קריאה שוטף, שילווה אותי קרוב לשנה ויהיה אפשר לחזור אליו מספיק. מודה ששאלת "האי הבודד" היא לא מקורית אבל מה לעשות... רלוונטית.

siv30

New member
אולי תגדיר את הטעם שלך כי זה מאוד

סובייקטיבי. יש כאלה שאוהבים ספרי קאלט לדוגמא אני מצאתי את "זן ואומנות האופנוע" ספר מספיק קשה שיחזיק שנה עד שמבינים את הפואנטה. יש כאלה שאוהבים ספרי עיון, אני לדוגמא אוהבת ספרי היסטוריה ביחוד יעבץ עושה לי את זה.אבל גם סתם ביוגרפיות כמו הביוגרפיה של קתרינה הגדולה יכולה להוות פתח למחקר ארוך טווח. יש כאלה שאוהבים פלוסופיה, הממ אני לדוגמא אהבתי את ויטגנשטיין (טרקטטוס לוגי פילוסופי), דקרט (הגיונות), הובס (ליוותן), שופנהאוור (העולם כרצון, נדמה לי שאין בתרגום לעיברית), אריסטו (הפוליטיקה דפנטלי ההעדפה שלי) ואם תרצה יש לי עוד כמה בסטוק. יש כאלה שאוהבים סיפורת, אני מכורה למותחנים ומיסתורין חצי היסטורים "מקרה ידוע מראש", פטרישיה קורנוול, מד"ב למיניו ולסוגיו (הכל פשוט הכל). אני לא מתה על סיפורים קצרים. זהו, אם תרצה עוד רק תגיד

אחרי שתעבור לי הבחילה מדקרט (פשוט

אלרגי. מצטער) ... התכוונתי לסיפורת (יכול להיות רומן היסטורי אבל לטייל עם משהו אקדמי לא עושה לי את זה). ואת הטעם שלי קצת קשה להגדיר. כל מה שטוב הולך, לא חשוב הז'אנר. תודה.

siv30

New member
אתה בורח ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

דווקא שהצטרפת אלנו לפורום אתה נוסע ל- 8 חודשים ? ביקשת רשות מריווי ? תראה זה זמן ארוך, אפילו מאוד. אני היתי הולכת על לקחת משהו שאני אוהבת מהארץ והיתי משלימה פערים ע"י קניה בחו"ל של ספרות בשפה אנגלית. שום ספר לא היה מספיק לי ל- 8 חודשים. מסע מהנה.

לא לבכות, יש עוד שלושה שבועות עד אז

(שזה הרבה יותר מהיומייםן שהיו לנו ביחד עד כה), ושמעתי שיש מחשבים גם בחו"ל...

een ogenblik

New member
כאשר אתה יודע מראש

שתצטרך ספר לקריאה חוזרת וחוזרת וחוזרת, כדאי לקחת משהו שכבר מוכר לך, ואליו אתה חוזר בהנאה. כאשר ארזתי את ספרי לתקופה לא ידועה לפני המעבר להונג קונג, השארתי מספר ספרים, שנועדו לנסוע איתי. היו שם: "חולית"/פרנק הרברט, "שלושה בסירה אחת"/ג'רום ק. ג'רום בתרגום עודד בורלא, "מסעי גוליבר"'ג'ונתן סויפט, "שם הורד"/אומברטו אקו, "החייל האמיץ שוויק"/ירוסלב האשק. אלו ספרים שהוכיחו עצמם בעבר עבורי ועבור האיש, והייתה סבירות גדולה שהם יוכיחו את עצמם שוב. יש הרבה ספרים שאני אוהבת, יש הרבה ספרים שאני חוזרת אליהם, אך תקופה של חודשים היא יותר מאשר חזרה סתמית לספר אהוב, היא שינון הספר עד להטמעה מוחלטת. מה הספרים שאתה חוזר אליהם שוב ושוב?

יש יותר מדי כאלה:

כל ההיינליינים, איין ראנד, קלאוול... חסר טעם, אני חוזר לשלושת רבעי הספרייה שלי (מה שמסתכם בכמה מאות) וצריך לבחור אחד! נורא קשה

een ogenblik

New member
אז ככה

שלבים בבחירת ספר: א. להסתכל על הספרים שנמצאים בספריה, תוך שאלת "איזה מהם אני חוזר לקרוא שוב ושוב?" ב. למיין את הספרים שלא רוצים לקרוא החוצה, מה שמשאיר בערך שלושת רבעי ספריה. ג. להסתכל היטב על כל ספר וספר, האם בא לקרוא אותו כרגע. ד. למיין את הספרים שלא בא לקרוא כרגע החוצה, מה שמשאיר קצת פחות ספרים. ה. לבחור עם איזה ספרים רוצים להתחיל את מסע הקריאה הנוכחי. ו. להזכר שלא קוראים עכשיו, אלא בוחרים ספר לנסיעה ארוכה. ז. לבדוק את ספרי שלב ה., ולצמצם לספר אחד מכל סופר ו/או מכל סוגה (אמורים להגיע לרשימה הזו כעשרה ספרים, אם יש לך יותר, חוזור על שלבים א-ז שוב). ח. לקרוא את ספרי הרשימה הסופית. ט. לקרוא את הספרים שוב. י. לחזור על שלב ט. עד שבוחרים מתוכם ספר/ים שמתאימ/ים מבחינת אהבה לקריאה חוזרת, משקל, נוחות סחיבה. בהצלחה.

Mנטה

New member
בנסיעה ארוכה הרבה יותר קל לקרוא

באנגלית ! גם בגלל שהכל מסביב באנגלית אז הקריאה הופכת קלה יותר וגם זאת הזדמנות נהדרת וגם קל להשיג והכי הכי מהכל: הספרים באנגלית קלים יותר מבחינת משקל.

Ayelet S

New member
אוחנבליק, בעקבות המלצתך המלבבת

הזמנתי ממיתוס את "כרומוזום כלכותה" של אמיטב גוש. ואף על פי שאינני חובבת ספרי מדע בדיוני כלל וכלל – התרשמתי השיש בספר רבדים רבים שאינם קשורים דווקא במד"ב . האם כך הדבר?

een ogenblik

New member
הוא בעיקר מד"ב

אבל כזה שאינו דורש ממך ידע מדעי. הוא גם בעיקר סיפור מתח, אבל זה אינו מטשטש את המד"ביות שלו. וחוץ מזה הוא סיפור על אנשים בכל מיני מקומות בעולם, בכל מיני זמנים, מכל מיני עיסוקים. בעיני, זוהי ספרות טובה, השולחת אותך למצוא תשובות לשאלות בחייך האמיתיים.

Ayelet S

New member
על פניו - נשמע מעניין למדי.

מקווה שבאמת הקטע של המד"ב לא "יעיק" יתר על המידה ואוכל להנות מהאספקטים האחרים שציינת. במקרה הכי גרוע - הוא יהפוך לספר המד"ב הראשון שקראתי..

רציתי להמליץ לך על דוסטוייבסקי

אבח יש לי הרגשה שעוד כמה המלצות כאלו ומעיפים אותי מכאן לפתוח פורום דוסטוייבסקי לבד... אז לא אמרתי כלום
אגב, יש לך המון המלצות במאמרים... לא מצאת שם כלום?

למעלה