אובד עצות

Haunted

New member
אובד עצות ../images/Emo122.gif

האיבנז S270 שלי העלתה אבק הרבה זמן, והיום החלטתי להחזיר אותה לחיים ולעשות לה סטאפ יסודי. המיתרים מזמזמים, ניסיתי לכוון את הצוואר, לא עזר. כמו כן גם כשאני מעלה את גובה הגשר המיתרים מזמזמים. יש סיכוי שהחלפת מיתרים תפתור את הבעיה ? הפלוייד רוז עושה בעיות מאז שיש לי את הגיטרה בערך. כמה דקות של ניגון מוציאות את הגיטרה מכיוון, ואני מגיע למצבים שאי אפשר לסובב יותר את ברגי הכיוון הקטנים שעל הגשר. החלפתי ברגי ואומי נעילה למקרה שהם נשחקו והם לא נועלים את המיתרים כמו שצריך, ועדיין לא עזר. כמו כן גם כשאני משחק עם הטרמולו - כשאני לוחץ את הידית כלפי גוף הגיטרה ועוזב, המיתרים יוצאים מכיוון כלפי מטה. וכשאני מושך בידית כלפי חוץ, המיתרים יוצאים מכיוון כלפי מעלה. יכול להיות שהברגים הארוכים שעליהם יושב הגשר נשחקו בנקודה שבה נוגע הגשר, ובעצם הגשר "נתקע" במקומות מסויימים ? אני לא חושב שלשלוח את הגיטרה לסטאפ במרום או כלי זמר יפתור את הבעיה, כי פעלתי על פי שלל מדריכים ועשיתי הכל כמו שצריך. אז אם למישהו יש פתרונות נקודתיים לבעיות הנ"ל אני מאוד אשמח לשמוע. אני נואש

yoni162

New member
תחליף מיתרים

אתה מנסה לטפל בבעיה מכל כיוון אפשרי, רק לא ישירות..יכול להיות שמיתרים חדשים לא יעשו לך כ"כ הרבה בעיות.

adiel61

New member
אתה יכול לבדוק יישור

צוואר וכיוון גשר רציני רק לאחר החלפת מיתרים, יכול להיות גם שהקפיצים מונחים בצורה לא טובה, יש כמה אפשרויות להנחת קפיצים שיורידו או יעלו מתח על הגשר, לגבי הנעילות תבדוק גם את המפתחות כיוון הרגילים שהם מחוזים ותבדוק אם הברגים של הנעילה מאחורה מחוזקים לצוואר - משפיע מאוד לכל כיוון. אם כל זה לא עוזר יכול להיות שהבעיה יותר רצינית ומקורה בשריגים, יכול להיות שצריך אבנון או יישור או החלפה, הייתי ממליץ לך לגשת לאלון שגיא בת"א

Haunted

New member
תודה !

אני עוד מעט טס לקנות מיתרים
עוד משהו. כיוון אוקטבות - אני לא מצליח לכוון אוקטבה של אף אחד מהמיתרים. נניח ב-E האוקטבה גבוהה מדי, אז הזזתי את האוכף קצת לכיוון ראש הגיטרה, כיוונתי את המיתרים מחדש, ועדיין הצליל בשריג 12 גבוה מדי. כמו כן יש גם מיתרים שבהם האוקטבה נמוכה מדי. מה אפשר לעשות בנדון ?

new blood

New member
כשתחליף מיתרים הכל יהיה בסדר

אי אפשר לכוון אוקטבות במיתרים ישנים. המיתרים "מתים", כמה שתזיז את האוכפים, שום דבר לא ישתנה.

adiel61

New member
לא רק שכלום לא ישתנה

יכול להיות שהרסת את הכיוון הקודם שהיה בסדר, אבל לא נורא כך לומדים בצורה הכי טובה

למעלה