אובד עצות חייב עצה

תודה שרון

אכן אשקול את כל האפשריות לפני צעד כלשהוא..(מעבר או הישארות)

הדרום הוא אזור אשקלון.. לא כזה רחוק.. הפחד שלי (או רגשות האשם...) שלא אצליח להיות אבא .. עד היום במשך 8 השנים האחרונות ..לא החסרתי יום אחד במפגש איתו ..

איך הילדים שלך עם האבא שלהם? האם בתור גרוש הוא "מצליח" להיות אבא? האם הילדים חווים קושי כלשהוא ? אשמח לכל שבב אינפורמציה..
תודה

מאשקלון לתל אביב זה משהו כמו שעה נסיעה

לא נשמע לי נורא בכלל.
קשר מתבטא בראש ובראשונה בנוכחות שלך בחיים של הילד שלך. אם תתקשר, תתעניין, תגיע לשיחת הורים ולסיום החוג - תגלה מעורבות בחיים שלו - יהיה לך קשר איתו.
אם תגיע להסכמות מתאימות עם הגרושה שלך לגבי הסדרי ראייה מתאימים (ותעמוד בהם) - עדיין לא תחסיר ימי מפגש איתו.
תהיו ביחד גמישים ויצירתיים ותראה שזה אפשרי.

הגרוש שלי עשה בחירות אחרות בחיים ולכן הקשיים של הילדים הם אחרים ולא משקפים דבר בקשר לסיפור שלך (בהנחה שתבחר אחרת
).

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא

אל תעשה שום דבר שיפגום בקשר שלך עם הילד שלך!
אם מעבר לעיר אחרת מצריך הפחתת המפגשים שלך עם הילד שלך אל תעשה זאת!
תחשוב על כל הדברים, תעשה את כל השיקולים הרצויים ורק אם אתה באמת מתחייב להמשיך ולראות את הילד שלך באותה תדירות רק אז תלך על זה.

אני נוטה להסכים עם שושנה

אני לא ותיק בכל הסיפור הזה, ובכלל המורכבות אצלי היא שונה מפאת הנסיבות הלוגיסטיות.

אבל - ברמת העקרונית אני נוהג ונוטה להמליץ גם לך, לחשוב קודם כל על הקשר עם הילד. אתה ובת זוגתך מבוגרים ומסוגלים להתמודד עם ההשלכות של הבחירות ההדדיות שלכם. הבן שלך, יש לו רק אבא אחד, והוא לא בחר ולא השפיע על מה שמתרחש. לכן מחובתינו לשמור עליהם ולדאוג שלא ייפגעו כתוצאה מהחלטותינו.

אני אומר - רדוף אחרי האושר שלך, אז זכור תמיד שגם אושרו של בנך תלוי בהחלטותיך.

מצטער שלא יכולתי לתת עצה קונקרטית, אבל מחזק את ידיך!

לי בא

New member
אני אספר לך משהו

יש לי חברה שגרה במרכז,
יש לה שני ילדים,
כשהתגרשו האב המשיך לגור במרכז,
בשלב מסוים הכיר גרושה עם ילד מהצפון,
ועבר לגור איתה במרחק של כשעתיים נסיעה מילדיו,
אתה לא מתאר לעצמך איזה קושי,
הוא רואה את ילדיו פחות,
הילדים עוברים משבר מטורף (בני 9ו-5),
לשמחתה של חברה שלי הילדים מדברים,
ומספרים כי מרגישים שהילד של הבת זוג גנב להם את האבא,
בסופי שבוע שהם שם, יש ממש מלחמת עולם,
אלימות כלפי הילד של האשה, בכי, הרס של הבית החדש,
המון המון כאב לב לילדים,
שלא לדבר על בעיות התנהגות בבית ספר, ירידה בלימודים וכו.
אז אני חושבת שאולי בשלב הזה היא תעבור לדרום ותפגשו בימים שאתה לא עם הבן שלך, כשיגדל, במידה והזוגיות תשאר,
תעבור לדרום. זו דעתי.
בהצלחה וברוך הבא

TatyBar

New member
הי.

ראשית, המרחק שאתה מדבר עליו הוא זניח. זה לא לעבור לאילת. זה אשקלון.. ממש לא נורא.
שנית, כמו שהציעו לך, אולי לא חובה לאשקלון, אלא למקום נחמד בדרך, כזה שיהיה קרוב יותר לבן שלך, אבל קרוב מספיק גם כדי שבת הזוג תקבל את העזרה והתמיכה שהיא צריכה.
אבל אם אין כזה, באמת, אשקלון היא ממש לא דרום רחוק.
ואגב זה פחות משעה נסיעה. כלום.
אתה יכול להמשיך בהסדרי הראיה וכלום לא צריך לשנות.
ייתכן והבן שלך ייכעס אבל נראה לי שאז, הכעס הוא לא על המרחק, אלא על עצם המעבר, כאילו לקחת עוד צעד לעבר המשפחה החדשה שלך.. וזה כעס שיכול לבוא בלי קשר למעבר. גם אם תעבור לרמת גן. או אם תחליט להתחתן, או להוליד ילד נוסף..
כי מה שאני מנסה לומר הוא, שלעבור לאשקלון זה ממש לא סיפור.

נשמע שהזוגיות שלך טובה.
ואני ממש לא חושבת שהיא תינזק אם תעברו. לא נראה לי שאם אתה עושה את המעבר באופן מושכל ובריא, אז הזוגיות תינזק כי אולי תאשים את בת זוגך במעבר או בריחוק מהילד.

ואולי אפשר לחכות עם המעבר שלך, שהיא תעבור בינתיים?
ואתה עוד כמה שנים?
האמת לא נראה לי. כי אז, נדמה לי שאת התסכולים שלך אתה תוציא על הילד. גם באופן לא מודע.
הילד כבר בן 9.
זה גיל שמתחילים להיות עצמאיים. עוד מעט קט הוא יוכל אפילו לקחת אוטובוס אליך לבד.
ועוד מעט קט ארוך יותר, הוא בכלל לא ירצה לבוא כי יהיו לו חברים או חברות....

לי נשמע שאתה מתלבט, אבל מצד שני שאתה די בעד לעבור.
האמת היא שאני לא נגד.
רק תמצא עבודה קודם, כן? לא לעזוב לפני שיש משהו קבוע אחר....

ועוד דבר, קח בחשבון כמו שאמרו לך, הוצאות על נסיעות, או, אם תרד באופן קבוע מסידורי הראיה, אז גרושתך יכולה לבקש הגדלת מזונות.

אה, לעניין ייסורי המצפון שלך... תירגע.
הוא יאשים אותך בכל מה שיקרה לו בין אם תהיה שם או לא...
טבעם של ילדים.
גם כשההורים נשואים....
אבל בנימה רצינית... תלוי בך, כי אתה יכול להיות זמין גם בסקייפ.
ותלוי בגרושתך.
היא יכולה לשטוף לו את המוח על כך שעזבת אותו ונטשת אותו, או שהיא יכולה להבין שאשקלון זה מרחק קטן לגמרי ולעשות מזה כזה נון-אישיו שהוא בעצמו לא יחוש בשום הבדל.
היא יודעת?

b e c k y

New member
תגובה רעה מאד.

אני לא בטוחה אם היא יותר שגויה או מטופשת.
נלך על שניהם.

בדד1

New member
למה ככה?

זה טוב לפעמים שיש תגובות שאפשר ללמוד מהן על דרך השלילה

את באמת משווה זמינות בסקייפ למפגשים עם הילד??

שלא לדבר על השקטת ייסורי המצפון ושאר הירקות כאן ...

TatyBar

New member
אני לא משווה כלום.

אבל סקייפ הוא כן סבבה מדי פעם.

הבחור נשמע כמו אבא נורמלי, בריא, מעורב, מתפקד כהורה, אוהב וקשור לילד ונשמע שהכל ככה גם מכיוון הילד.
הוא לא תיאר בעיות.
אולי יש, אבל כנראה שהן לא יוצאות דופן.
אז נניח שהכל נורמלי, אחרת הוא היה מציין מה לא רגיל בקשר שלהם והתשובה היתה יכולה להיות שונה. (נניח אם הילד היה אוטיסט, הייתי מציעה לא לעשות שום שינויים בכלל בחיים שלו. כדוגמא. אבל הכל נשמע נורמלי).

ולכן, כשהקשר שלהם כזה נורמלי וטוב, אני לא רואה איך נסיעה לאשקלון (!!) תשנה משהו.

הקשר שלהם לא נמדד רק בזמינות של האבא ובמרחק הגיאוגרפי. יש הרבה אבות שגרים עם הילד באותו בית, ולא מתפקדים כהורה או כמחנך ולא מעורבים בכלל בחיי הילד.
עצם זה שהאבא הוא כזה כמו שהוא נשמע, מעיד בעיני על זה שהנסיעה שתהיה ארוכה עכשיו יותר מהרגיל, לא תשנה את המעורבות שלו וההורות שלו והקשר שלו עם הילד.

נשמע שיש לו זוגיות טובה ובריאה.
אני לא יודעת איך בת זוגו מתייחסת לילד, אבל אני מקווה שגם שם אין בעיות מיוחדות, אחרת הוא היה מציין אותן וייתכן שכם זה היה גורם לתשובה להיות אחרת. אבל הוא לא ציין אז אני עונה על מה שנאמר.

הכל נשמע נורמלי ומתפקד טוב.
ומכאן, ממקום כזה, נסיעה לאשקלון לא תשנה כלום.

לו היה נוסע לאילת, התשובה היתה יכולה להיות אחרת.
אבל הוא בסך הכל מתרחק פחות משעה.
זה באמת כלום.

בהחלט סבבה מידי פעם

אבל לא כתחליף למפגשים!
ייתכן וכל מה שכתבת זה נכון, אין שם שום בעיות, הקשר ביניהם נפלא והכל נורמלי וסוכריות קופצות.
במידה והוא עובר לאשקלון הדרך היחידה שכל התיאוריה הזו תימשך היא רק אם המפגשים שלו עם הילד לא יפגעו,
אני לא אומרת לרגע שזה לא אפשרי, זה אפשרי בהחלט אבל יש לקחת בחשבון את כל ההשלכות מסביב ובאמת לעשות את כל המאמצים לא לפגוע בקשר עם הילד.
עכשיו תסתכלי על זה שניה מנקודת המבט של הילד ... במידה והאבא עובר דירה לעיר אחרת ואיך שהוא המעבר פוגם בתדירות המפגשים ביניהם ו/או בתקשורת הכללית מה הילד למד מזה? מה הוא חושב? מה הוא מרגיש?
אז אם עכשיו הקשר בריא והכל בסדר, מיותר לגרום לבעיות נכון?

שוב
זה אפשרי בהחלט
רק חשוב לעשות את זה עם הכנה מתאימה, חשיבה נכונה והמון המון עבודה מסביב לפני, אחרי ותוך כדי,
צריך לקחת את הכל בחשבון מבחינת כל הגורמים המעורבים (האבא, הבת זוג וגם הגרושה) ולעשות את הכל שהקשר ביניהם לא יפגע.

TatyBar

New member
מסר לילד.

מה שזה מעביר לילד, זה איזון.
האבא לא מתרחק יותר מדי, וזה מראה לילד שהוא מאזן בין הצרכים השונים בחיים שלו (של האבא).
הילד איננו מרכז עולמו והדבר היחיד שקובע תמיד.
כי גם זה מסר שגוי.
אבל הילד גם לא האחרון ברשימת השיקולים.
הוא חשוב ביותר, והשינויים בחיים של האבא, וגם של האמא (שעוד יכולים ם להתרחש מטבע החיים), השינויים לא מוקפאים בגלל הילד אבל גם נעשים במידה שבהחלט מראה התחשבות גדולה בילד ובחיים שלו.

וזה ברור שצריך עבודת הכנה לילד.
אבל במקרה הזה, לא יותר מדי.
כי שוב, בעיני זה לא כזה מרחק רציני. ואם לא עושים מזה סיפור כל כך דרמטי, אז גם הילד לא יעבור בגלל זה משבר.
אולי כן, אבל זה בגלל שנעשה ׳שינוי׳, ולא בגלל אופי השינוי. כמו שאמרתי,הילד יכול לחוות טראומה גם כשהאבא יחליט להתחתן או להביא עוד תינוק.
אז לא אובר דרמטיזציה, אבל כן להסביר לילד על השינוי ועל ההשלכות ועל כך שהוא עדיין הילד הכי שוב ולתת לזמן להראות לו שהאבא נשאר אותו אבא ובאותו קשר.
ושוב חוזרת, שזה תלוי גם האקסית, מה שהיא תעביר לילד.

TatyBar

New member
אגב.

מה שעוד חשוב, זה שלילד יהיה חדר משלו בבית החדש.
כי אם עוברים לאיזור של האשה האחרת, וגם פיזית מראים לילד שאין לו כבר מקום שם, אז זה (!) מסר קטסטרופלי.
אבל אם עוברים ומראים לו את הבית ומשתפים אותו ויש לו חדר והכל כמו קודם, לא רואה בעיה. באמת שלא.

תקראי שוב

עבודת ההכנה לא צריכה להיות לילד
עבודת ההכנה צריכה להיות לאבא, לבת זוג שלו ולגרושה
האם המרחק ישפיע על המפגשים? כמה זמן נסיעה הוא יצטרך להשקיע? אם יש צורך לשנות ימים בהסדרי הראייה והאם הגרושה מסכימה לכך? האם בת הזוג לוקחת בחשבון שייתכן בגלל המעבר לדרום הוא יהיה פחות זמין לה כי הוא יבלה יותר בנסיעות? ועוד כמה נקודות שלא עולות לי כרגע - זו הכוונה בעבודת הכנה מתאימה לפני עם כל הגורמים.
כל עוד הקשר בין הילד לאבא שלו לא נפגע זה יופי, ברגע שהקשר נפגע איך שלא תסתכלי על זה מבחינת הילד: לאבא שלו יש משפחה חדשה וכרגע הוא מזניח אותי ....
את לא יכולה דרך אגב, להגיד לילד כדברייך: שהוא עדיין הילד הכי חשוב ובאותה נשימה לעבור לגור במרחק שעת נסיעה ממנו ובגלל זה לראות אותו יום אחד פחות באמצע השבוע, זה פשוט לא עובד!
בעיניים שלי חדר משלו פחות חשוב מאשר אבא משלו, ותחשבי על זה :))

בדד1

New member
מרחק של שעה נסיעה

באמצע השבוע
הופך לארבע שעות נסיעה
אם רוצים לקחת את הילד הביתה
(הלוך חזורX2 )
חלק גדול מהזמן של הילד אם ההורה הוא בנסיעה
ואם רוצים לקצר את הזמן (הלוך חזור)
אז זמן הבילוי נהפך לסיבובים בקניונים והאיכות שלו בהתאם
נוסף לזה שהילד מתחיל להשתעמם אחרי כמה פעמים

מי שלא חווה חצאי לילות של שינה במכונית בכל מיני תחנות דלק במקרה הטוב ובשולי כבישים בפחות מזה
לא מבין

gafnuna10

New member
אובד עיצות יקר תקשיב

יש רגעים בחיים שחייבים ממש חייבים לעמוד על שלך
וזה אחד מאותם רגעים
ביקשת עיצות מבעלי נסיון, אז רציתי לספר לך קצת מהסיפור שלי
הגרוש שלי גם כן התחתן לפני שנים ויש לו שני ילדים חדשים
קיבלנו בזמנו החלטה לחיות קרוב אחד לשני בשביל ולמען הלדים
ומאז אנו דבקים בהחלטה הזאת
הוא איש הייטק, וקיבל מאז אינסוף הצעות קוסמות לצאת לרילוקיישן, או לעבור לגור בעיר אחרת בארץ למען שיפור המצב הכלכלי
אישתו החדשה שמאוד התלהבה מהרעיון לצאת לרילוקיישן ואחר כך מהרעיון לעבור לגור בצפון... ניסתה ולחצה וללא הואיל, זו אפילו לא היתה אופציה מבחינתו, אלא אם כן גם אני עוברת איתם לרילוקיישן, דבר הזוי לחלוטין שגם הוא ירד מהפרק
אותו כנ"ל לגבי האופציה לעבור לעיר אחרת, הוא בא ושאל אותי אם יש מצב שאני אסכים לעבור לצפון / דרום...
הוא לוקח את הילדים כל שני וחמישי וכל סופ"ש שני מלא מחמישי ועד מוצא"ש וכך במשך שנים כבר, הוא אבא מעורב, הילדים רואים אותו המון אנחנו גרים קרוב כך שהוא לפעמים מקפיץ / עוזר בשיעורי בית / או לוקח את הילדים לשיון אצלו אפילו בימים שהם לא "שלו" רק בגלל שהם רוצים או שמתאים או מכל סיבה אחרת...
אז נכון הוא וויתר על רילוקיישן, על יותר כסף, ונכנס יותר מפעם אחת למשברים עם אישתו שניסתה ללחוץ על מעבר, אבל הוא זכה בקשר הדוק וקרוב עם הילדים שלו
אז מנסיון שלי, חשוב ביותר המרחק הגיאורגרפי וזה ממש לא נכון להגיד "רק שעה נסיעה עד אשקלון", זה ישנה את כל הקשר בינכם, את כל ההתנהלות ואת כל הזמינות ואין ספק שזה לא לטןבת הילד שלך שעכשיו בדיוק מתחיל את הגיל הזה של השינויים של טרום גיל ההתבגרות, מגיע לו אבא קרוב וזמין.
תסביר לאישתך היקרה שהילדים עומדים במקום ראשון, אם היא חכמה היא רק תעריך אותך יותר.

בהצלחה

TatyBar

New member
ויתורים עושים מהלב.

והוא נשמע כמו מי שכבר החליט.
כי הוא רוצה גם לעזוב את העבודה שלו ונשמע שהוא מאוד רוצה לעבור.
אני לא יודעת אילו שיקולים היו אצל האקס שלך, אבל נשמע שההחלטה שלו, בפנים, היתה נכונה. להישאר.
לי נשמע שאם ההחלטה היתה אחרת, וכל עוד אתה מרגיש שההחלטה היא נכונה ומאוזנת, אז אתה גם תשדר לילד את אותו הדבר.
זה ממש לא קשור לכסף. זה שהאקס ויתר על הצעת רילוקיישן שהכסף בה היה שיקול, נו טוב. כי זה לא השיקול הקובע. ממש לא.
אבל פה זה לא קשור לכסף, אלא לכך שבת זוגו, ונשמע שגם הוא, לא מאושרים במקום שלהם.
והם חושבים שעם עזרה מהדרום ועם שינוי מקום העבודה של האבא, יהיה קל יותר.
ולי נשמע שהוא כבר די החליט.
וההחלטה לא כל כך גרועה.

מצטערת.
אבל החיים הם לא עד כדי כך חד משמעיים, שזה רק הילד ותמיד הילד ושום דבר חוץ מהילד.
ממש לא ככה.
יש חיים שלמים ומפותלים ומשולבים ומשתלבים.
עם המון גורמים.
וצריך לאזן בין כולם.
הילד הוא בין החשובים ביותר. לגמרי.
אבל לא רק, ול אך ורק, ולא שום דבר בלתו.
ממש לא.

למעלה