אובדת עצות (טריגר)

dark angel17

New member
אובדת עצות (טריגר)

המזל בהחלט היום בבוקר החליט להאיר לי פנים, סוף כל סוף יש לי משהו טוב לחשוב עליו אך אני מפחדת... אני לא מסוגלת לחיות מתחת לאותה קורת גג עם האיש שפגע בי, ואז הידיד הכי טוב שלי העלה בי רעיון "בית השאנטי" בהתחלה נבהלתי מהרעיון, לעזוב? את העיר שלי, דבר שאני רוצה לעשות מאז שאני זוכרת את עצמי, פעמים כה רבות ברחתי מהבית, הסתכבתי עם המון אנשים הכל על מנת לא לחזור הביתה... ועכשיו יש פתרון, ואני לא יודעת מה לעשות... להתעייץ עם הפסיכית אני לא יכולה כי היא תהיה נגד, היא טוענת שעליו לצאת מהבית אך למה הם לא מבינים שרע לי כאן? שאני רוצה לעזוב... אני רוצה ללכת, אך מפחדת להתחיל הכל מהתחלה, את החיים שלי... אם מישהו יקרא את זה, אולי לכם יהיו עצות למעני... בבקשה מתחנת בפניכם אל תנטשו אותי גם אתם סנדרה

ליאללל

New member
היי סנדרה

אין צורך להתחנן ולבקש שלא ינטשו אנשים כאן קוראים את ההודעות ואם הם יכולים הם יענו איך שהם יכולים.. אני יודעת שזה קורץ הרעיון להתחיל מחדש במקום אחר ולברוח מהבעיות שבבית וממנו.. אבל זה לא פתרון, קודם כל החיים בבית השאנטי לא יהיו לך כאלה ורודים וקלים, ויבואו כאלה שהיו שם ואולי יוכלו לפרט לך יותר על הנעשה שם.. ואם הפסיכית אומרת שהוא זה שצריך לצאת מהבית אז היא כנראה יודעת למה היא אומרת את זה.. תנסי בכל זאת להתייעץ איתה לגבי זה, מקסימום לא הפסדת וניחשת את התשובה שלה מראש.. כמובן שהדבר האידיאלי זה שהוא ייצא מהבית אבל אני לא יודעת איפה הדברים עומדים אצלך ומי מעורב במה שקרה או קורה.. בכל מקרה הבאתי לך קישור לבית השאנטי שתקראי קצת על המקום שיהיה לך בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול..

dark angel17

New member
תודה...

אני לא בטוחה בקשר לפסיכית, אבל אני מרגישה שאני עוברת את זה שוב ושוב כשאני נמצאת פה ורואה אותו, שומעת אותו, למה כולם חושבים שהם יודעים מה טוב בשבילי אבל לא מוכנים להקשיב לי? קראתי על המקום הזה, ואני זאת שיצרה איתם קשר.. בעצם אני חושבת שאני רוצה לעזוב להתחיל הכל מהתחלה לצאת מהגיהינום הזה

P h e n i x

New member
לצאת מאחד כדי להתקע בשני?

אם את הולכת תוודאי שיש לך לאן. אם את הולכת תוודאי שכל הדברים שנטמעו בך שם, לא יבואו איתך גם למקום החדש. אל תלכי כי זה מה יש. תמיד יש ברירות. אני לא יודעת מי יודע מה טוב בשבילך ומי צודק ומי לא. אני רק יודעת שכשנמצאים בתוך הכאב לא תמיד מצליחים לראות החוצה ולפעמים צריך גם עזרה, אל תזרקי את העזרה הזו.

P h e n i x

New member
בית השנטי...

הייתי בכיתה ט´. מיואשת מהאלימות בבית, מהאטימות הנוראה. בעיקר מפחדת. שמעתי על בית השנטי. בית בטוח לילדים אבודים, ככה שמעתי. מה אני לא ילדה אבודה? בטח. מה לא מגיע לי בית בטוח? גם בטח! אז נסעתי. יום שישי בצהריים. הגעתי לשם, הולכת ברגל מחפשת את המקום, פגשתי כמה ילדים על אופניים וביקשתי כיוון הם ייעצו לי לא ללכת לשם. בדמיון שלי ראיתי אנשים ואהבה. וחום, וחיבוקים. ושקט. ופינה משלי. אמרתי להם שאני הולכת בכל זאת ושאני צריכה שיעזרו לי למצוא את המקום, אז הם ליוו אותי לשם. הגעתי וראיתי מבנה נטוש, שבור מכמה מקומות, אבנים חשופות, עם מדרגות עולות למעלה. זה בית השנטי. קיבלו אותי זוג מבוגר משהו, חביב, שדבר ראשון אמר לי שאני צריכה להתקשר להורים ולהודיע שאני שם. סירבתי, אמרתי שאני לא יכולה ושאני מפחדת. אמרו לי שאין לי ברירה ואני לא יכולה להישאר. אז התקשרתי. אבא שלי כמעט קיבל התקף לב. צרח עלייהם שיחזירו אותי הביתה. טוב, אחר כך מיקמו אותי בחדר עם 5 מיטות, שכל הבחורות ישנו שם, בלי דלת ועם קירות חשופים. ממול היה החדר של הבנים. גם בלי דלת. לאחר מכן הסבירו לי שכל מי שנמצא שם חייב לעבוד. זה התנאי השני של ההימצאות. חשבתי על זה מה אני הולכת לעשות - תל אביב עיר שאני לא מכירה, אנשים שהפחידו אותי נורא, לעבוד? אבל הכל היה פיתרון כל עוד אני לא בבית. עד שהגיע מוצאי שבת כל כך סבלתי שנסעתי משם לבד. פשוט ברחתי הביתה. הבחורות שם היו רעות אליי נורא, הייתי קטנה, הייתי מופנמת ולא הייתי מסוגלת שמישהו יגע בי גם כתוצא מהתכחחות במדרגות. פחדתי מחוסר הדלתות. פחדתי מהבנים. פחדתי מהכל. לא היה שם אף אחד שהרגיע אותי מהסיוטים. או שניחם כשבכיתי. אז הלכתי גם משם. אז בית השנטי לדעתי הוא לא פיתרון בכלל. את רוצה פיתרון - תמצאי לעצמך מקום בטוח. אולי מישהו אחר במשפחה? דוד? דודה? אולי אופציה של פנימיה? אפילו שלדעתי זה גם לא פיתרון.. מה דעתך? אף אחד לא נוטש אותך סנדרה. פה כולנו נמצאים ביחד.

anesthesi

New member
את צודקת

ברמת העיקרון. ז"א, אם את מרגישה שאת צריכה לעבור ולעזוב את הבית, זה הדבר שעליך לעשות. זה הרבה יותר מרק להתרחק מהאדם שפגע בך; זה להתרחק מהמקומות שנפגעת בהם, זה להתרחק מהריחות, המראות, הקולות והתחושות, שקשורות אצלך לפגיעה ושמציפות לך מדי פעם צללים של אותה תחושה מאוסה של הפגיעה. לשנות סביבה זה דבר מצויין. אבל יש טעם גם במה שפניקס אמרה, וזה חשוב מאוד לאן את הולכת. והעיצה שלי אליך היא שתחפשי מקום לעצמך שבו יש הכי הרבה סיכוי שיעזבו אותך בשקט. מקום שיתן לך שלווה. ובאמת אם יש לך דודים חמודים, או מקום כלשהו שאת יודעת שתתקבלי בו בחום - עדיף ללכת לכיוון הזה. הכי חשוב - בדקי לפני שאת עושה את המעשה. ותגידי, מה עם פנימיה, לדוגמה? האם זה משהו שאת יכולה לרתום את ההורים שלך וגם את הפסיכית אליו? תמיד יש דרך, אורי

יש עוד מקום

הוא נקרא "מקום אחר" אם אני זוכרת נכון זה ברחוב בזל 16 בת"א הם עכשיו עברו למקום חדש, די במרכז, מקום נחמד, הייתי שם בביקור הוא שונה קצת מבית השאנטי, את מקבלת מקום לינה אוכל וכל מה שנלווה אבל בניגוד לבית השאנטי את מחוייבת להמשיך במסגרת כל שהיא כמו עבודה לימודים וכו´ את נפגשת עם עובדת סוציאלית וביחד אתם מחליטים על תוכנית אישית שתתאים לך, בעיקרון השהות שם היא עד חצי שנה אבל לא יסלקו אף אחד שנשאר יותר יש שם כאלו שנשארו אפילו שנה + את צריכה להראות נכונות לעזור ולשפר, יש לכל אחד את המטלות שלו בעזרה בבית, יש לך שם מעין סלון עם טלויזיה, חדר עם מחשבים, לימודים במקום עצמו למי שלא נמצא במסגרת, המקום תמיד מאויש, ככה שתמיד יש למי לפנות ואת יכולה להגיע לשם גם 24 שעות, יש שיחות עם יועצת ולכל אחד ואחתת יש את העו"ס שלו. הכי חשוב לדעתי במקום הזה שאת לא לבד יש לך תמיד למי לפנות, יש מדריכים, אם בית שהיא אישה ממש מקסימה וחמה ואנשים שלא יוותרו על אף אחד ומצד שני לא יכריחו או יאלצו מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו מקווה שיסתדר לך בכל דרך שתבחרי...

דרך אגב, חוץ מבת"א

אם יותר נוח לך אז יש את המקום הזה גם בירושלים וגם בחיפה אני לא זוכרת את הכתובות אבל אני אוכל לברר לך אם תרצי

P h e n i x

New member
זה נשמע מקום מקסים

איך הגעת לשם חשובה? את יכולה לשלוח לי במסר טלפון שלהם? ומה שלומך?

שלחתי לך מסר, כמו שביקשת

לצערי אין לי את המספרים אבל אני אחפש שוב אני בסדר...

dark angel17

New member
אז מה לעשות?

אם בית השאנטי לא נשמע טוב כמו שחשבתי ולי אין לאן ללכת... לא סיפרתי להרבה אנשים את הסיפור שלי, מה עליי לעשות? אני מפחדת לגור בבית שלי, בבית בו אני אמורה להרגיש הכי בטוחה מה לעשות עכשיו?

P h e n i x

New member
מתחילים לסמן פתרונות..

לא לעשות כלום.. רק לחשוב. יש משפחה מורחבת שאת יכולה ללכת? יש אפשרות להוציא אותו מהבית ולהפוך את הבית למקום בטוח עבורך? את בת 17.. עוד כמה זמן את מתגייסת? מה המטפלת אומרת על הכל?

לצערי פתרונות אין

אבל הנה יש לך כבר ני מקומות אני לא אומרת שבית השאנטי הוא לא טוב הוא יכול להיות טוב תלוי מה מתאים לך ומה את מחפשת בבית השאנטי את יותר חופשיה ועושה כמעט מה שאת רוצה ב"מקום אחר" יש לך יותר מחויבויות ומטלות כל מקום יש לו את היתרונות והחסרונות שלו אם תרצי אני מוכנה להשיג לך מספרי טלפון של המקומות ולברר לך פרטים אם תרצי, אני יכולה לנסות למצוא לך עוד מקומות אבל לצערי פתרון אין לי זה תצטרכי את להחליט מה שמתאים לך וכמובן שכל צעד שתחליטי, אני איתך, אנחנו איתך! בהצלחה לך בהכל ושבת שלום

afeine

New member
אני מכיר...

את אחת המנהלות של השאנטי. אם את רוצה עוד אינפורמציה על המקום אני יכול לתת לך את המספר שלה ותדברי איתה.

למעלה