אהלן

dod_basim

New member
אהלן

כרגע חזרתי מטיול 5 חודשים בסין (הייתי גם איזה חודשיים בהודו, אבל זה לא קשור) וחזרתי מאוהב. לא ידעתי שככה סין תשבה את ליבי חוץ מיזה עוד חודש אני מתחיל ללמוד בעברית סינית ומזרח אסיה (כן עד כדי כך השפיע עליי הטיול) זה הכל שנה טובה יואב

כל מי שחוזר משם מאוהב

עדיין לא שמעתי על ארץ אחרת של תרמילאים שככה תופסת את המטיילים שלה.

GnomeBubble

New member
כן, אתה לא היחיד ../images/Emo6.gif

לא שאני בטוח שזאת הארץ היחידה שתופסת אותך... יש גם כאלה שמתלהבים מהודו, וחוזרים לשם כל הזמן. יש גם כאלה שמתים על מקומות יקרים כמו יפן
כמעט כל מי שפגשתי בסין מאוד התלהב ממנה, אבל בכל זאת יש אנשים שמסרבים להתלהב. בתחילת הטיול פגשתי גם בחור רוסי שחרש את סין בשלושה שבועות וסיפר לי בפסקנות שאין מה לחפש בסין והוא סתם בזבז את הזמן שלו שם.

נכון,

גם הודו תופסת את המטיילים שלה למרות שבניגוד למטיילים בסין, לא שמעתי שמישהו שחזר מהודו,עבר לשם כדי ללמוד/לעבוד או החליט בעקבות הטיול ללמוד את השפה. מה שכן, שמעתי שמי שמטייל בהודו בד"כ חוזר אליה מתישהוא.

guanyin

New member
right now...

i STILL HATE CHINA!!! sorry to dissapoint you all, but china can be REALLY unfriendly at times...

karnush72

New member
it can be unfreindly if you don't

speak chinese. but when you do .... it's heaven. )it can also be heaven without the chinese but knowing the language doese smooth things up.

renjintso

New member
פפחחח. גואןיין יודעת סינית

(בכל זאת, אלת הרחמים...) ואין טעם להעמיד פנים. סין לא קלה בכלל גם כששולטים בשפה, ואפילו למי שאוהב אותה מאד.

SashTheRed

New member
טוב, ככה זה בכלליות עם ארצות שונות

כל כך משלנו. אני בטוח שככה גם ביפן, קוריאה, אינדונזיה ועוד מלא אחרות. זו מנטליות שונה לחלוטין.... וגם יש את הקטע של הקומוניזם... אבל בכל מקרה, גם עם כל זה, לראות את התרבות ואת החיים של הסינים, זה עדיין נראה לי מאוד מרגש ומאוד יפה. אני לצערי מעולם לא הייתי בסין, אבל מהתרבות שאני מכיר לגביה והכול, היא מאוד מוצאת חן בעיני. למרות שלא הייתי רוצה לחיות שם. חם רצח!!!

GnomeBubble

New member
אבל באנו לחפש אתגר

אם היינו רוצה לטייל בארץ קלה היינו הולכים לתאילנד... ו-Sash, אם אתה חושב שחם בסין, לך לחרבין בחורף

SashTheRed

New member
כן, שמעתי בזה קר שם

בערך כמו בישראל, חם מדי בקיץ, קר מדי בחורף :(

guanyin

New member
karnush:

but i DO speak chinese!!! it's only that i can't stand the staring, laowai, jiggling ect. (i'm not in toursitic places at all right now so...) not to mention that my travel guide was confiscated by the customes, which makes me hate thins place even more!

dod_basim

New member
איפה הייתי?!

התחלתי בkunming בירת Yunnan, משם דרומה לBanna הטרופית והמדהימה, שם עשיתי טרקים וכל מיני. אח"כ צפונה לDali התיירותית, מערבה לגבול הבורמזי ואז צפונה לעבר סיצ'ואן המדהימה. שם ראיתי את האזורים הטיבטים ואת הבודהה הגדול של "לאשן" המשכתי מזרח לעבר Chongqing ועשתי שייט על היאנצי וראיתי את הסכר הגדול בעולם משם דרומה לגוולין-יאנגשו, נפגשתי עם חבר בGuangzhou ואז להונג -קונג המטורפת. מהונג עליתי לבייג'ין דרך החוף המזרחי עברתי בxiamen ומגורי הקרקע עליתי לשנאחי, האנגזו וסוז'או (אזור שמשלב בצורה מושלמת את סין עתיקה והסופר מדורנית) מבייג'ין נסעתי לקייפנג ולשיאן המפורסמת בה התחלתי את דרך המשי עד לקשגר המטורפת הקפתי את המדבר וחזרתי לצפון סיצ'ואן דרך האזורים הטיבטים המקסמים שבה, לנגמוסי, סונפן, צ'אנגדו וזהו!!! 4.5 חודשים סופר סופר סופר מדהימים

mawashii

New member
יאאאאאאאאאאאאאאא

אני הייתי 3 שבועות ורק בייג'ין (מתוכם לקח לי שבוע רק להבין שכל הסינים פה הם המקומיים ואני הזרה) והיה לא קל. אבל מדהים. מחר חוזרת לשם. באמת. ולעוד כמה איזורים שטרם ביקרתיהם. מדבר סינית? אחרת אני לא מבינה איך אפשר להסתדר שם כ"כ הרבה זמן.

dod_basim

New member
איך התסדרתי?

כמו שכולם עושים שם בלי לדבר סינית למדתי סינית סופר דופר בסיסית כי זה הקל עליי נורא, חוץ מיזה עם סבלנות אפשר כבר לכבוש את מארס

Indie62

New member
וואו!

מה הכי שווה? מה לא היית מחמיץ בחיים? עד כמה שווה שיאן? מה הכי מומלץ סביב צ'נדו? מה דעתך - הונג קונג או שנחאי?

dod_basim

New member
ראשית, קשה לענות על זה

מה הכי שווה? בכלל את סיצ'ואן אהבתי הכי הרבה, צ'אנגדו עיר מדהימה יש שם כל כך הרבה מה לעשות אם בסיצ'ואן כמחוז או בצ'אנגדו כעיר אבל לא הייתי מחמיץ את דרום יונאן (אזור שישואנבאנה) ולא הייתי מחמיץ את יאנגשו ולא הייתי מחמיץ את דרך המשי ולא הייתי מחמיץ שייט על היאנגצי הכל תלוי תקציב, תלוי זמן את שיאן כעיר לא התלהבתי, אומנם מוקפת חומה ויש בה את חיילי הטרה-קוטה המפורסמים אבל לא יודע, משהו חסר. הונג-קונג ללא ספק תופסת את המקום העירוני-מטורף מספר אחד שנחאי גם מטורפת אבל לדעתי היא קצת סוג של חיקוי-קונגי אשמח לפרט עוד אם אתבקש

דוד בסים,

מה מצאת בצאנגדו? מעניין אותי לשמוע:) אני דוקא כעיר לא ממש התלהבתי ממנה וזאת היתה הערים הפחות מעניינות שהייתי בהן. חוץ מהפנדות וממקדש וישי (נראה לי שככה קוראים לו), לא מצאתי שם משהו מיוחד. את סיצ'ואן גם אני מאוד אהבתי, בהחלט מחוז מקסים! אגב, אני חושבת שפשוט חובה לסיים טיול בסין בהונג קונג. דוקא לא להתחיל בה, אלא לראות את ההבדלים התהומיים אחרי שמתרגלים לראש הסיני המקורי . אני זוכרת שסתם היינו עומדות ליד מפה ברכבת התחתית שם ומיד היו נעצרים כמה סינים לשאול אותנו באנגלית יפה ובנימוס אם אנחנו צריכות עזרה. אחרי שלאורך כל הטיול בסין אתה שובר את הראש ואת השיניים ואת הידיים ומגלה כשרונות ציור שלא ידעת שקיימים בך כדי להסביר שאתה כולה מחפש תחנת אוטובוס, זה בהחלט שינוי מרענן.

למעלה