אהלן

dod_basim

New member
chengdu

כמקום האחרון שבו הייתי, באופן יחסי לתקופה ארוכה (8 ימים) מצאתי את העיר כעיר שמייצגת את סיצ'ואן באופן מעולה. יש שם הכל. סין קלאסית סין מודרנית, טיבטים, זרים, אפשר למצוא שם הכל (דברים מערביים), חיי לילה מערביים תוססים, קל להסתדר שם, העיר בנויה בצורה פשוטה למדי. מזג אוויר נוח למדי. אני הייתי בהונג-קונג באמצע הטיול והתרשמתי רבות מהשוני שלה משאר סין, שמות רחובות אנגליים, ובכלל הרבה פעמים מרגישים שנמצאים בלונדון או לחלופין במנהטן. ד"א את ההונג-קונגים לא ממש אהבתי, יותר מדי יהירים ושוואי תיירים.

--->

כנראה תפסת ימים טובים שם, אני הייתי בצ'אנגדו באוגוסט והיה פשוט מזג אוויר סיוטי. לחות וגשם וחום והכל ביחד... לגבי קל להסתדר שם- היינו באיזה שוק ורצינו לחזור לגסט האוס שלנו, ה-י-ת-ה לנו מפה של האזור וכתובת של הגסט האוס .בסינית. ואמרנו לא ניקח מונית, ננסה לשאול אנשים. כמה קשה זה יכול להיות ,הרי הם גרים פה כל החיים שלהם! התוצאה היתה שבמשך שעה וחצי שאלנו קרוב ל 15 איש וכל אחד הדריך אותנו לכיוון אחר לגמרי. בסוף לקחנו מונית ותוך דקה היינו שם. אתה מבין? הרי יש מולך כתובת ומפה! מה קשה??? סך הכל גם שם היה לא רע אבל היו מקומות שיותר תפסו אותי. בכל אופן שמחה שנהנית:) הונג קונג זה מבחינתי ניו יורק של המזרח, אנשים שרצים כל הזמן סביב הזנב של עצמם. אבל שונאי תיירים לא הייתי קוראת להם - הם היו מאוד נחמדים אלינו וכל הזמן ניסו רק לעזור. (חוץ מהנהגי מונית שהיו די מגעילים. )

dod_basim

New member
אז תכלס

התרשמות ממקום ומאנשיו זה כל כך משתנה, שאי אפשר באמת לקבוע אם הוא טוב או לא. בכל אופן אם מדברים על ערים בסין, אהבתי ממש את hangzhou

Indie62

New member
פרט, פרט!

ספר מה עשית בצ'נדו וכמה זמן הכל לקח לך? כחובבת ערים גדולות, אם אני צריכה לבחור בין הונג קונג ושנחאי - מה יותר מומלץ? האם כדאי להתאמץ לבקר בשתיהן? דרום יונאן או אזור גווילין? מה עשית שם וממה נהנית? יש תמונות?

dod_basim

New member
תמונות של מה?

צ'אנגדו הייתה העיר האחרונה שלי בסין, ולמען האמת לא חוויתי אותי כעוד עיר סינית אלא עיר מעברית לכל דבר. הלכנו לסרט הלכנו למועודונים הלכנו לפאבים הלכנו לפאסט-פוד מערבי וגם כמובן עשינו פול קניות, אפשר למצוא שם הכל! (מוצרי מחשבים, אומנות סינית, אומנות טיבטית כל דבר שיעלה על דעתך (אם הוא סיני או לא) הונג קונג ללא ספק, היא הרבה יוצאת דופן, וגם יותר בריטית. אם את עושה את הeast cost אז שווה לקפוץ לשניהם אבל לא חובה. למזלי הייתי גם בדרום יונאן וגם בגוולין ולדעתי שתיהם הם חובה, דרום יונאן הרבה פחות מתוירת אבל בעצם זה הקסם שלה, אזור גוולין אף הוא יפיפה ויחיד במינו. דרום יונאן מתאימה לטרקים ולטיולים מרוחקים. יאנגשו-גוולין מתאימה להנות מחיי תיירות מפנקים יחד עם נופים מרהיבים ושלל פעילויות אם תרצי תמונות של כל דבר, אנא שלחי לי מסר עם כתובת מייל

אMור

New member
../images/Emo47.gif כבוד

ממש tour de china. זה מה שנקרא: ניצולת זמן מקסימלית!

dod_basim

New member
ועדיין יש כל כך הרבה מה לראות

אני מת להגיע לצפון מזרח סין ולאזורים הוגבלים במונגלייה (כן כן גם להכנס למונגלייה) למחוז טיבט הדעות חלוקות אבל אני עוד אגיע לשם

Temporary2

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

וואלה ! עשיתי מסלול דומה מאוד, בפרק זמן דומה מאוד (4.5 חודשים - אבל עם הפסקה של שבועיים- קפיצה קטנה לאירופה). וגם אני אהבתי את צ'נגדו (הייתי בה פעמיים, באמצע ובסוף הטיול). אין מה להשוות בין שנחאי להונג-קונג לדעתי, שנחאי היא עיר סינית פרופר, למרות גורדי השחקים והפיצריות המלוקקות. המדד שלי הוא מה שמתרחש בבוקר : סוגי הספורט שהאנשים עושים, האוכל שמוכרים ברחובות, ההתכנסויות בפארקים... אהבתי מאוד.

dod_basim

New member
מסכים.... בסופו של דבר ההבדל

זה באוכלוסייה המאד מאד שונה

למעלה