אהלן!

soferman

New member
אהלן!

שלום לכולם! התחלתי ללמוד אתמול בקידום תיכון (אני עולה לי"ב) והבנתי שכדאי לקרוא ספר באנגלית לשיפור אוצר המילים + קריאה מהירה וכו'. עכשיו, אני די גרוע באנגלית (על הגבול שבין 4 ל-5 יחידות בביה"ס) ורציתי לדעת על ספר באיזה רמה אתם ממליצים לי לקרוא. רציתי כבר הרבה זמן לקרוא את "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה" ויש לי עותק שלו באנגלית בבית, אני זוכר שלפני איזה חודשיים קראתי את ההקדמה (7 עמודים) ולקח לי מממש מלא זמן (משהו כמו 40 דקות) כדי לקרוא אותה. מה אתם אומרים?

q a z 7

New member
כדאי לך ללכת לחנות ספרים

למדור אנגלית, לבחור ספר ולהתחיל לקרוא. אם אתה רואה שהולך לך בקלות אחרי 2-3 עמודים וזה מעניין אותך, דיינו. אני באופן אישי גם כן חלש באנגלית, וקראתי לאחרונה אגתה קריסטי, ורוברט פארקר (מעולה). שניהם מאוד קריאים, קלים להבנה, ומעניינים. בהצלחה

sacrament

New member
אז ככה

"המדריך לטרמפיסט" זה ספר פשוט ג-ד-ו-ל-! וחבל לוותר עליו...אני זוכרת שכאשר קראתי אותו אז גם לי היו מלא מילים לא מובנות, וזה נורמלי. אבל אם אתה לא רגיל לקריאה באנגלית, אז כדאי להתחיל בספרים "קצת" יותר קלים. קלים גם במובן של מספר דפים- תתחיל מ-60-70 דפים ברמה בינונית, ומשם תמשיך הלאה. תזהה ספר "קל" אם מספר המילים שאתה לא מבין מצומצם בהרבה מ"המדריך לטרמפיסט", לדוגמה. תנסה בחנויות הספרים או בספריית בית ספר למצוא ספרים לפי רמות שונות ותתקדם משם בקצב שלך. רק תשתדל לא לקרוא כל כך בריטית לפני המבחן...האיות, הביטויים והדיקדוק עשויים קצת לבלבל אותך. אני אתן לך עצה שנתנו לי לפני כמה שנים ובעזרתה די שיפרתי את האנגלית שלי: אתה נתקל במילה לא מוכרת? תרשום אותה על דף ותמשיך לקרוא את הספר. כל פרק, או אם אין פרקים, אז כל 10 עמודים בערך תפרש את המילים שכתבת בעזרת מילון (אני לא ממליצה לפרש כל שנייה מילה שאתה לא מבין כי זה פוגם בהנאה של הקריאה). אז נכון שבשלב מסוים יתמלאו לך כמה עמודים, אבל אתה תגלה שהמילים חוזרות על עצמן כל הזמן! ומאחר שכבר יש לך את הפירוש על הדף אז תסתכל עליו, ואחרי פעמיים-שלוש תזכור כבר את הפירוש. אם לא תזכור- יש לך עדיין את המילים הלא מובנות על הדף ותוכל לתרגל/לשנן אותן. אתה לא תאמין כמה אוצר המילים שלי גדל בגלל השיטה הזו. אבל זו שיטה רק אם יש לך זמן ורצון להשקיע. שיטה נוספת להתמודדות עם טקסט באנגלית היא לקרוא קודם את התרגום העברי שלו. כך, כאשר אתה יודע את ההתרחשויות ואת מבנה הדיאלוגים, פחות או יותר, אז קל לך יותר לקרוא את הטקסט אחר כך באנגלית. כפי שכתבת, צריך לשפר גם קריאה מהירה וגם אוצר מילים, ומלבד לקרוא ספר אפשר להשיג זאת בעוד דרכים- אפשר לראות סרט DVD (אם יש לך) עם תרגום באנגלית, תוכל לשנות את כל הדסקטופ שלך על המחשב לאנגלית, כדי שתתרגל למילים, אם אתה קונה איזה מכשיר כלשהו אז לנסות לקרוא את ההוראות המצורפות באנגלית. בקיצור, אתה מוקף אנגלית מכל עבר! ספרים בלבד זה יופי, אבל זה לא מספיק. אני בטוחה שגם קיבלת מילונים כלשהם באנגלית מקידום- תעבור עליהם, נסה לשנן קצת, תראה אם אתה מבין את התירגולים שם ולפי זה תתקדם בהתאם. בהצלחה!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

רק משהו... אממ.. אני לא יודעת מה רמת האנגלית המדוברת בדיוק, אבל להעתיק מילים לא מובנים מהספר כל הזמן- זה די קשה למי שנמצא ברמה בינונית. אני למשל- בודקת רק מילים שחוזרות על עצמם ומפריעות לי להבנה שוטפת. שווה להוריד בבילון, או להשתמש במורפיקס. למה-אפשר להתחפן בחום הזה אם מחפשים במילון רגיל

למעלה