אהלן

אהלן

אני מחפשת פס"ד אחד לא משנה איזה שאומר שגם ידועים בציבור יכולים לאמץ ילדים, אתם יכולים לעזור לי? לנבו אני לא מצליחה להכנס וגוגל לא יותר מדי עוזר. (ידועים בציבור ולא זוגות חד מינים) תודה

PIonit

New member
אולי יעזור

אימוץ בגיר ע"י ידב"צ- פלונית נ' היועמ"ש (אין לי מספר תיק, אבל אולי פרטי ההרכב יסיעו למצוא-ש' לוין, ת' אור, מ' חשין, ט' שטרסברג-כהן, ד' דורנר, י' טירקל, י' אנגלרד, א' ריבלין) בפסק דין שניתן ע"י בית המשפט העליון בחודש נובמבר 2002, הרכב מורחב של 9 שופטים שישב בדין, קבע פה אחד בפסק דינו, שבמקרה הספציפי הזה, היה זה לטובתה של האישה הצעירה, שתביעת האימוץ תתקבל. היא היתה בת 21. אמה הביולוגית נפטרה כאשר היא היתה בת שנתיים, וגידלו אותה, אביה האלמן והידועה בציבור שלו, שהיתה עקרה. בית המשפט העליון הפך את פסיקת בית המשפט המחוזי ואת פסיקת בית המשפט לענייני משפחה, אשר דחו את הבקשה לאימוץ. בית המשפט העליון פסק, שבמקרים מיוחדים, כאשר האימוץ הוא לטובתו של המועמד לאימוץ, בית המשפט רשאי לסטות מהכללים הנוקשים של חוק אימוץ ילדים – 1981, בתנאי שהוא מפרט את נימוקיו לכך, בהחלטתו. פסק הדין אינו משנה את המצב המשפטי הקיים בנושא של אימוץ קטין ע"י הידוע בציבור של הורהו הביולוגי. הדבר איננו אפשרי כיום, והוא עשוי להתאפשר רק אם החוק יתוקן.

למעלה