אהלן
Long Time No Seen

אורלי_ל

New member
היא כן

כל דיאטה מיותרת לדעתי. מי שבאמת רוצה לרזות צריכה (זה כולל גם אותךָ!
) לנהל אורח חיים של ארוחות מסודרות (ולא כמו ציפי שביט שאמרה שהיא אוכלת 7 ארוחות ביום אבל כלום ביניהן), לקצץ ב"שטויות" ו- ספורט. לי בכל אופן זה עובד.

augustus

New member
הכל תלוי בהגדרה של דיאטה

בעיניי, לא לטחון צ´יפס מתוגן בשמן עמוק, חמאה ועוגות זה בריא נקודה. מומלץ גם לשמנים וגם לרזים. אלא אם מישהו באמת השתכנע שכל דיאטה היא כלי ניצול קפיטליסטי ואויב האדם הפשוט.

wasaby

New member
בשבילי לא לאכול צ´יפס

מטוגן בשמן עמוק (יש איזה צ´יפס אחר שראוי להקרא צ´יפס?), להמנע כל חיי מעוגות או לקרב חתיכות של מלפפון קר ולח וירוק לפה שלי יהיה מאוד לא בריא. רווחתי הנפשית לא תלויה באוכל, אני לא מפנטזת על אוכל או סופרת את השעות עד אליו. אבל אם הייתי מנסה להטיל על עצמי את כל המגבלות של מה שנחשב בריא בהחלט כן הייתי מתחילה לפנטז על אוכל אמיתי.

בוג´י, כנראה שהמאמר שקראת היה יחידי

מסוגו כי לא ברור לי אחרת איך ממסד רפואי שלם טוען שהשמנת יתר מכבידה על מערכות הגוף ורק לך ברור שההגדרות הרפואיות "נזילות". האם עלי לומר לאחי, שרזה כ- 20 ק"ג אחרי התקף לב, שהוא יכול בשקט לחזור לאכול אומצות מדממות בחמאה ויין, שוקולדים ופחממות מרובות כי הגדרת הרופאים היא "נזילה" ? הוא ישמח לשמוע.... לא אחראי מצידך לומר דבר כזה גם אם הדברים באים להגן על עמדה לגיטימית שלך לגבייך ולגבי ההבט האסתטי של השומן או הרזון. זה פשוט לא נכון. ויש בהחלט הגדרות לשומן יתר כמו גם לרזון יתר. הגדרות, טבלאות ומדדים. לגבי נזילות ההגדרות הרפואיות - הרי הטענה המרכזית נגד הרפואה היא ההצמדות שלה לספר, לידוע, למתועד. זה בדיוק הסדק שבו פורחת הרפואה המשלימה. אז איך ניתן לומר על ההגדרות הללו שאין "נזילות" ?

מגדלנה

New member
אם את בטוחה שהגדרות רפואיות הן

קבועות ובלתי משתנות אז אולי תספרי לי אם בריא לאכול ביצים או שזה מסוכן, ואם חלב, סויה, קפאין, בשר אדום, בשר בכלל, אפרסמונים ושאר ירקות בריאים או לא? כי כל האזהרות הרפואיות לגביהם משתנות כל יומיים בערך. ונכון, יש הגדרות להשמנת יתר אבל הן לא קשורות בשום צורה לרזון. משקל תקין לפי הטבלאות הוא לא משקל רזה בכלל (אולי רק בסקלה התחתית שלו) אלא משהו שנחשב די מלא ואפילו שמן לפי קריטריונים אסתטיים. ובהתחשב בזה ש 95% מהאנשים שעושים דיאטה מעלים במשקל תוך שנה ואף מעלים יותר ממה שהם הורידו, אז לדבר על כך שרזה זה בריא זה אולי יפה מאוד, אבל לא ממש מעשי. למעשה, הדרך הכמעט הבטוחה להעלות במשקל היא לעשות דיאטה.

hunky@dory

New member
המודל של היום לא בריא לנפש

וכן כמו שאמרו כאן לא פעם - הטבלאות הן דבר אחד. יש להוריד עשרים קילו ממשקל הטבלאות כדי להראות כמו דוגמנית . אין לי בעיה עם סטנדרטים רפואיים לרזון - שמציבים מטרה נורמלית - אלא עם סטנדרטים לרזון שהבסיס שלהם הוא שנאת הבשר- שנאה שמאפיינת נצרות סגפנית .

augustus

New member
לא נכון.

כל ההצהרות האלה כאילו דוגמנית שוקלת עשרים קילו מתחת למשקל הבריא אולי מנחמות כמה נשים מלאות, אבל הן שקריות. המשקל הבריא לגובה 170 לפי הטבלה של דייטנט נע בין 53 ל - 64 קילו, לגובה 160 הוא נע בין 47 ל - 57 קילו. אף דוגמנית לא שוקלת פחות מזה. לא כל מי ששוקל פחות מאיתנו הוא בהכרח אנורקטי.

augustus

New member
סליחה, טעות

הגבול העליון לגובה 170 הוא 72 קילו, לגובה 160 - 64 קילו. הגבול התחתון נכון. בקיצור, אפילו קליסטה פלוקהרט נמצאת כאן, לכל הדואגות לבריאותה.

Boojie

New member
סליחה????

אני מופתעת. רוב הדוגמניות שהזדמן לי לשמוע פרטים לגבי המשקל שלהן היו חמישים ושניים קילו ומטה. ורובן מעל למטר שבעים. אני שמחה לשמוע שדאגתי היתה מופרכת, והן סתם מרמות, ובעצם המשקל שלהן הרבה יותר גבוה ממה שהן טוענות... ולתשומת לבך: טווח המשקל תלוי בכמה וכמה גורמים, שאחד החשובים בהם הוא מבנה גוף (גורמים נוספים, כמובן - מסת שריר, יחס מסה רזה למסה כללית, וכולי). לדוגמניות לרוב יש מבנה גוף בינוני (לא רחב, לא צר), כך שהיית מצפה למצוא אותן בערך באמצע הטווח הזה, פלוס מינוס קצת. לא בתחתיתו או מתחת לה.

ספיר ק

New member
מסכימה עם בוג´י

לפחות בתקופה שקראתי מעריב לנוער, נערות השנה למיניהן היו בגובה מטר שבעים פלוס ושקלו חמישים מינוס... אם זה השתנה מאז, אני שמחה מאוד.

מגדלנה

New member
אני לא יודעת מה זה דיאטנט

אבל הקריטריון הרפואי הוא BMI - אינדקס מסת גוף, המחושב על-ידי משקל הגוף חלקי הגובה במטרים בריבוע. משקל תקין לפי הקריטריון הזה הוא 20-25 BMI. וזה גבוה לפחות בעשרה ק"ג מהמספרים שאת מביאה פה. למשל 25 BMI לגובה של 1.70 הוא 74 ק"ג. רחוק מאוד ממה שאת אומרת, רחוק מכל קריטריון של דוגמנית, ועדין משקל תקין.

augustus

New member
דיאטנט עובדים לפי BMI

המשקל שאת מביאה פה, הוא שני קילו מעל הגבול העליון של ה - BMI. ולא, המשקל הבריא לא מתחיל מ - 20 אלא מ - 18.5. הכתובת היא www.dietnet.co.il כנסי ותראי בעצמך.

מגדלנה

New member
ראיתי את ההודעה שלך לפני התיקון

ועדין כמו שאני רואה - 72 ל 1.70 או 64 ל 1.6 זה רחוק מלהיות משקל של דוגמניות זה אפילו לא רזה במיוחד.

augustus

New member
כי זה הגבול העליון של משקל בריא

להיות במשקל של הגבול העליון זה בריא בדיוק כמו להיות קליסטה פלוקהרט ולהיפך.

wasaby

New member
אז איך זה

שלפי דיאטנט, קילו או שניים מפרידים ביני לבין המשקל האידיאלי שלי, אבל לפי מה שנמצא במרבית החנויות אני פרה שמנה שפשוט אי אפשר לעצב לה בגדים יפים?

ציפי ג

New member
כי ההגדרה של דיאט נט היא רפואית

ולא אופנתית. ושומן אופנתי הוא לא שומן רפואי ורזון אופנתי, הוא כן רזון דיאטתי. לכן אני מציעה לכל אדם קודם פרוץ הדיאטה לבדוק האם הוא שמן רפואית או רק אופנתית, ואז להחילט האם חשוב לו להיות רזה לצורך המודה, או לצורך הבריאות. נא לא לקבל את המלצותי כתורה למשה מסיני, אני לא דיאטקאית.

הדב

New member
אידאל היופי כרזון גורם להשמנה.

אידאל היופי כרזון ללא ספק גורם להשמנה. אורח חיים הבריא הופך להיות חסר תוכלת מכיוון שגם הוא משאיר אותי רחוק מהאידאל. כדי להשיג את האידאל אני אמור להכנס לדיאטה חריפה בהרבה מאורח חיים בריא. ניתן לראות את השתנות מודל היופי לאורך השנים. ואני לא חושב שמישהי כאן תטען שאורח חייהן של דוגמניות הוא בריא. לרובן אלו שנות רעב. יתרה מזאת יש משהו מרגיז בהתממות כאן לאורך הפתיל. מאוד משמח שכמה נשים כאן קיבלו בחלוקת הקלפים גוף שע"י אורח חיים בריא עומד בסטנדרטי הרזון הנוכחיים. זה לא משנה את העובדה שלרוב הנשים אידאל היופי הנוכחי הוא כמו סטנדרט הרגליים הסיניות. זה קצת מקביל לכניסת כמה נשים קטנות רגליים לפורום סיני מקביל ואמירה :"בסך הכל אורח חיים בריא והתאמצות בנעילה. זה רק בריא." ולתוספת - אני לא בטוח אם האידאל הוא הבעייתי או האדיקות שבה הוא נכפה בגלל אמצעי התקשורת המודרניים. כפר גלובלי קטן אחדת עם מלכת כפר ברורה ומשודרת אחת.

Boojie

New member
קודם כל, הוא לא יחידי.

שנית, לא אמרתי "שומן זה בריא" כי אם "עודף משקל יציב המלווה בשמירה על כושר גופני טוב עדיף על דיאטת יו-יו". את לא שמה לב להבדל קל בין מה שאת כתבת למה שאני כתבתי? וכן, ההגדרות הרפואיות נזילות. כבר הרבה מאד שנים שההערכות הרפואיות לגבי משקל רצוי, יחסי שומן רצויים בגוף, סוג השומן הרצוי בגוף וכן הלאה וכן הלאה, משתנות ללא הפסקה. בהתחלה היה טוב להיות שמן. אחר כך כמות השומן הרצויה בגוף הלכה וירדה בהתמדה. אחר כך נזכרו שבעצם לא טוב להיות כל כך רזה. אחר כך נזכרו שיש סוגים שונים של שומן בגוף, שחלקם "טובים" וחלקם "רעים". אחר כך נזכרו גם בכולסטרול. ואז צצו הכולסטרול "הטוב" והכולסטרול "הרע". וכולי, וכולי, וכולי. זה לא נזיל? זה האמא והאבא של הנזיל. וזה עוד ממשיך להשתנות, וימשיך להשתנות, כל עוד הרפואה לא מגיעה להבנה מושלמת של הפעילות הביוכימית של הגוף, וזה יקח עוד המון המון שנים, אם זה יקרה בכלל. בנוסף, כמו כל הכללה, גם ההכללה של "רזה זה טוב, שמן זה רע" היא הכללה גרועה - תמיד צריך לבדוק את זה ספציפית לאותו אדם. אין דין אדם עם נטייה משפחתית לכולסטרול גבוה, סוכרת ומחלות לב כדין אדם שבני משפחתו שמנים ובריאים עד מאה ועשרים מזה דורות (כן, יש כאלה. מדהים, לא?) לכל אדם מתאימים דברים מעט אחרים, וההכללה ברפואה גורמת הרבה מאד נזקים. יש מספר גדול מאד של מאמרים שמתעדים את הנזקים החמורים שגורמת דיאטת יו-יו לגוף, ובכלל זה שיבושים ביוכימיים, הורמונליים ומוחיים. יש מספר גדול מאד של מאמרים שמתעדים את העובדה שמרבית השמנים שעושים דיאטה נכנסים למעגל הולך ומצטמצם של דיאטת יו-יו, כשבכל פעם האיזון הגופני שלהם מתערער עוד ומספר הקלוריות שהם יכולים לצרוך בלי להשמין יורד. ואני בטוחה שגם אחיך מודע לזה שהגדרת הרופאים נזילה, כי הוא בוודאי קרא והתעדכן ושאל רופאים על מצבו, ואם הוא עשה כך, הוא בוודאי גילה שיש דעות שונות לגבי מה הוא משקל "תקין", שיש דעות שונות לגבי הכמויות וסוגי המזונות ש"מותר" לחולה לב לאכול, וכולי. לא צריך ישר לתקוף, לפעמים עדיף לעצור ולבדוק את האינפורמציה.

r.v

New member
חנה צודקת

השמנה היא חולי לגוף וחולי לנפש. היא מצביעה על סוג של התמכרות, וכל הדיבורים על שומן יפה באים ממקומות לא בריאים, בין השאר כהצדקה של אנשים בעלי נטיה חזקה לסוג התמכרות זה להצדיק את עצמם. שומן אומר שהאדם לא שולט בנקודות מסויימות בחייו. זה אומר פתרונות אוראליים כמו אוכל, במקום לבדוק חסכים של הנפש. במקרה הטוב זה תועצ לוואי לאורח חיים לא בריא. אין שום יופי בשומן, כמו שאין שום יופי באנורקסיה. רזון לא טבעי הנובע בהרעבה עצמית, כמו ששומן זה מצב חולני הנובע מהלעטת יתר. צריך ליהנות מאוכל כשרעבים, אפשר לחרוג למנעמים הקולינריים במידה, אבל לש

למעלה