אהלן
Long Time No Seen

Boojie

New member
כן, כן, בטח.

היופי שבתאוריות פרוידיאניות מהסוג הזה זה שאין שום תשובה שאפשר לתת להן. כל נימוק נגדי שיתנו לך אפשר יהיה להסביר כהדחקה או הכחשה או אחד ממנגנוני ההגנה האינסופיים והנפלאים שפרויד המציא והפך באמצעותם את העולם שלנו לכל כך הרבה יותר מעניין. אבל בואו ננסה לחשוב על זה בצורה קצת שונה: בני האדם התפתחו במקור מיצורים דמויי קופים, ששכנו על העצים ביערות העשירים של יבשת אפריקה. האוכל היה בשפע, זמין בהישג יד, והכל היה טוב ויפה. תסתכלו פעם בקופי שימפנזה. הם כל היום אוכלים. פירות. מזון עם ערך קלורי נמוך יחסית, שצריך לאכול ממנו ממש הרבה. מעט מאד תוספות אחרות. אבל מה? פתאום קרה משהו. "תקופת הקרח", קראו לזה. יבשת אפריקה הירוקה והיפה, מולדת האדם, התייבשה. היערות פינו מקומם לסוואנות. אבותינו הקדומים, יצורים דמויי קוף, בעלי מוח קטן, שהיו מותאמים לחיי יער, כשהם חבויים בתוך העצים ואוכלים כאוות נפשם, נאלצו להתחיל להסתגל לתנאים שונים. תנאים שבהם המזון לא היה תמיד זמין, לא תמיד בשפע, קשה להשגה. תנאים שבהם הם היו חשופים לטריפה באופן מתמיד, ולכן חיפוש המזון היה מסוכן. בשלב הזה הם החלו להסתגל לתנאי חוסר המזון. יכולת אגירת השומן שלנו השתפרה. הדחף שלנו לאכול, במיוחד מזון עשיר - חלבון מן החי שבא עם הרבה שומן, זרעים שמכילים כמות גדולה של פחמימות, אגוזים שמכילים כמות גדולה של שומן - גדל. הגוף שלנו מגיב על תנאי מחסור בהתייעלות מהירה מאד, שמבטיחה אגירה טובה יותר של שומן בעתיד - כי אם היה פעם אחת רעב בחיינו, יש סיכוי סביר שיהיה רעב שוב. מרגע שעובר עלינו רעב פעם אחת (=דיאטה), הגוף שלנו נהיה יעיל יותר בניצול אנרגטי של המזון ולא יחזור עוד לרמת היעילות הנמוכה יותר הקודמת שלו. דברים השתנו עוד. בני אדם התפתחו, למדו לעסוק בחקלאות (אוכל זמין ליד הבית, יכולת אגירה, פחות סיכויים לרעוב). ואחר כך גם הגיע התיעוש, והייצור ההמוני של מזון זמין, זול, שופע וטעים. מישהו באמת חושב שהפונקציה הזו של "טעים" היא סתם? חלילה. הפונקציה של "טעים" חשובה מאד. היא נועדה לגרום לנו לרצות לאכול. נועדה לגרום לנו להנות מזה. כי אוכל זה דבר חשוב. אבל אף אחד מהמנגנונים הטבעיים שהתפתחנו איתם לא היה מבוסס על תנאי שפע כמו אלה שאנחנו חיים בהם היום. ועדיין לא עבר מספיק זמן כדי שהמנגנונים האלה יעברו התאמה לתנאים החדשים. אנחנו חיים היום עם מנגנונים ביולוגיים שהותאמו להתמודדות עם מחסור במזון, בתקופה שיש בה שפע עצום במזון. האם נדמה למישהו ש"סתם" אוכל משמש כחיזוק הראשוני הבסיסי ביותר, זה שניתן לחיות מעבדה (לא בני אדם עם דפיקות רגשית - חיות. סתם חיות.) כדי לאלף אותן לבצע תרגילים לפי רצון החוקרים? ש"סתם" אוכל משמש תפקיד כל כך חשוב בכל אחת ואחת מהתרבויות האנושיות? ש"סתם" אנחנו נהנים מאוכל? אוכל זה טוב. אוכל הוא חיזוק ראשוני, שאנחנו נולדים עם דחף אליו. והוא לא צריך שום הפרעה נפשית כדי שנרצה לאכול אותו. אצל חלק מאיתנו, המטבוליזם מהיר יותר, אצל חלק - איטי יותר. אצל חלק מאיתנו, יש יותר דחף לאכול, אצל חלק - פחות. אבל כל זה חלק מהשונות האנושית הנורמלית. אין שום צורך להצדיק אהבת אכילה (עד כדי השמנה) בכל מיני תעלולים פסיכולוגיים מסובכים. הדחף לאכול - לאכול הרבה - לאכול עד השמנה - הוא טבעי לנו, ולא דורש שום הסברים. זה שיש מצבים שאכילה נעשית פתולוגית? כמובן שיש מצבים כאלה. כמו שיש מצבים שסקס נהיה פתולוגי, ששינה נהיית פתולוגית, שמיליון ואחד דברים אחרים נהיים פתולוגיים. אבל מכאן ועד להגיד שכל מי ששמן דפוק בנפשו, או מכור, או השד יודע מה - גדול המרחק. ותעזבי אותך מפתרונות אוראליים ושאר השטויות של פרויד. לפרויד היו רעיונות יפים, אבל הוא רק התחיל דרך, ומכיוון שכך, היו המון דברים שנבנו על העבודה שלו אחר כך שהוא לא הכיר. אוכל הוא לא "סיפוק אוראלי". אוכל הוא הסיפוק האוראלי. האחד המקורי שהוא טבעי לחלוטין, מולד, וכל האחרים נבנים עליו. אנחנו בנויים להתענג דרך הפה - על אוכל - ולכן דברים אחרים שבאים דרך הפה מתחילים למצוא חן בעינינו גם כן. סליחה על המגילה הארוכה, אבל - ועכשיו בנימה אישית יותר ומלומדת פחות - אחרי כל כך הרבה שנים של לימודי פסיכולוגיה, אנאליזות אינסטנט שכאלה עולות לי על העצבים. צריך הרבה מאד חוצפה כדי לאבחן בשלושה משפטים את כל אוכלוסיית השמנים של העולם. פסיכולוג ישקיע זמן רב ומאמץ רב כדי לאבחן אדם אחד ולגלות את מקור בעיותיו, ואילו כאן, בפורום, פתאום קיבלנו אבחון מיידי לאוכלוסיה שלמה. אדם ששולף אבחוני אינסטנט לאחוז עצום מאוכלוסיית העולם, על סמך עובדה אחת (השמנה) ובלי התייחסות לכל אינפורמציה נוספת הוא שרלטן, אם לנקוט במילה המנומסת ביותר שאני יכולה לחשוב עליה כאן.

ציפי ג

New member
מרגע שהתינוק נולד הצורך הכי גדול

שלו זה אוכל. אחד הדברים שהרבה הורים רוצים לגרום לילדיהם, זה שהם יאכלו מתי שזה נח להורים. כך לוקחים תינוק פיצקי, ומסתכלים על השעון. אם הוא אכל לפני שעה וחצי, והוא צורח, אז אומרים או שהוא עייף, או שכואבת לו הבטן, או אלף ואחת סיבות ופוסלים את הרעב. אנחנו לא רוצים שהתינוק יעיר אותנו בלילה, אז אנחנו מתמרנים אותו לשינה ארוכה, כולל דחיפת קורנפלור, ועוד, כי לנו זה לא נח. כאשר הילד גדל קצת והוא רעב, אנחנו מתעלמים מצרכיו ,ואומרים לו לאכול רק ב7.32 אז האוכל מוגש. ילד כזה מאבד לחלוטין את יכולת ההבנה של מה הגוף צריך, ומתי הוא צריך את זה. אני אדם מאוד רעב. אחת לשעתים שלוש, אני נהיית רעבה משהו, אוכלת קלמנטינה ואז לא צריכה לאכול כלום לעוד שעתים וחצי. אנשים שמנים שאני מדברת איתם, לא רעבים כמעט אף פעם. המלה רעב, כבר לא מוכרת להם, הם צורכים אוכל מבלי להיות רעבים. גופם אבד את מנגנון הרעב. כל הענין של אוכל, זה לתת לאדם לזרום עם עצמו, מבלי להפריע, לעשות פעילות פיזית, ולא להפריז לאכול שום דבר לא כל היום חסה, וגם לא כל היום סטייקים. אם ננהג כך בילדינו, יש סיכוי שהם יהיו פחות נוטים לאכילה לצרכים שונים מאשר הנעת הגוף עצמו.

Boojie

New member
הנקודה שלי (או אחת מהן) היתה

שאין להכליל על ציבור שלם, ובנושא כמו אוכל, תזה אחידה. אם תשימי לב, גם את מכלילה. אני מכירה את התאוריה ש"איבדנו קשר עם הגוף שלנו" בגלל התרבות שלנו. מן הסתם זה נכון, לפחות בחלק מהמקרים, אבל זה לא הדבר היחיד. כנ"ל לגבי "שמנים לא אוכלים כשהם רעבים אלא כל הזמן". זה מן הסתם נכון לגבי חלק מהשמנים, לא לגבי כולם. למרות הקסם הגדול שבתזה הזו, כי זו באמת תזה קוסמת, היא פשוט לא מספיקה כדי להסביר הכל. אגב, יש לזכור שלא רק בקרב בני אדם יש נטייה להשמנה - גם בעלי חיים משמינים. לי אישית יש חתול אחד ששוקל יותר מתשעה קילוגרם, ולא מפסיק לאכול. ובאופן כללי, אם נסתכל על חיות בית, הן הרבה יותר שמנות מאשר חיות רחוב או בר. למה? כי יותר אוכל זמין להן, ובכמויות גדולות יותר. ונדמה לי שיקשה עלינו להסביר השמנה של חיות בית כ"הן לא מחוברות לגוף שלהן". ההבדל, כמובן, בין חיות בר לבין בני אדם, הוא שבקרב חיות בר, כשיש חיה עם נטייה להשמנה רצינית, רוב הסיכויים שהיא תמות בתוך זמן קצר והגנים שלה ייעלמו מהמאגר הגנטי. בסביבה התומכת האנושית, השמנה יכולה לשגשג ולשרוד, וזו מן הסתם הסיבה שעד היום לא הסתגלנו - תורשתית - לשפע המזון שאנחנו חיים איתו.

r.v

New member
booj יקרה

קודם כל המגילה הייתה במקומה, ומעניינת מבחינת המכלול.חלילה לי מלפהטיל דופי בבריאותה הנפשית של כל אוכלוסיית השמנים, התכוונתי למצב מאוד מסויים של השמנה, שמקביל לאנורקסיה כמו שאני רואה את הדברי, ורק כמו שאני רואה את הדברים. מדובר באנשים שמלעיטים את עצמם באובססיה. נגעלים, אבל רצים לרוקן עוד חבילת גלידה, מתכננים מסיום הארוחה עד סיום הארוחה הבאה, ועוד אלף ואחת סמפטומים כאלה. זה לא אושר, זו אינה בריאות, ולכן אין בכך יופי. באשר לשרלטנות אני לא מסכימבה איתך משום שאני לא מתיימרת בתגובה שלי להציג פן של אשת מקצוע. אני מדברת על תחושה אישית. אגב אני מכירה אדם שירד לאחרונה 35 ק"ג. אם היית שואלת, כל אחד היה אומר לך קודם שזה האיש הכי חברותי שמח ועליז בעולם. עכשיו, כשהוא מאושר באמת מתברר שהוא חי באומללות. משועבד לקיבה שלו, מנותק משחי הספורט האהובים עליו, מתקשה בפעולות מסויימות כמו קשירת שרוכים, דהיינו מוגבל. אבל הוא נראה מהההה זההה מתפקד ומאושר, עד שהתברר מה זה באמת.

מגדלנה

New member
אבל הדוגמה שאת הבאת התיימרה

לשקף את מצבם של כל השמנים בעולם, ולא את השוליים הקיצונים של אנשים עם הפרעות אכילה. לנטיה לעודף משקל יש אינספור סיבות רפואיות, החל מנטיה גנטית, חילוף חומרים איטי, בעיות הורמונליות, מחלות ושימוש בתרופות (כגון גלולות למניעת הריון, סטרואידים וכו´). סיבות שאף אחת מהן לא קשורה לחולשת כוח הרצון או להפרעה נפשית. אבל כמובן למה שניתן לעובדות להפריע לך להנות מהדעות הקדומות שלך?

Boojie

New member
אני מסכימה בהחלט -

מי שרוצה שהדברים שלו יתייחסו לקבוצה מסויימת, שינסח אותה בהתאם. התגובה לעיל לחלוטין לא נוסחה כאילו היא מתייחסת לקבוצה מסוימת, אלא בהכללה מוחלטת. ואגב, לגבי סיבות רפואיות - לנטייה לעודף משקל יש קודם כל סיבות לא רפואיות - אצל רוב הנוטים לעודף משקל זו פשוט נטייה נורמלית. ואני לא מדברת על אנשים שנוטים להגיע למאתים קילו, אלא על רוב השמנים. אנחנו נוטים לשכוח שרוב התכונות האנושיות מתפלגות נורמלית (כלומר, בצורת פעמון), ושזה רק טבעי שיהיו אנשים שייטו להיות שמנים מהממוצע ואנשים שייטו להיות רזים מהממוצע, גם בלי הפרעות רפואיות. רק הקצוות בעייתיים. ואגב, אחת הסיבות לנטייה לעודף משקל היא הסיבה העיקרית שלי (חוץ ממה שהוא, כנראה, נטייה משפחתית להשמנה): אני אוהבת לאכול. תמיד מאד מעציב אותי כשאני רואה שמנים שמתביישים להודות בזה שהם אוהבים לאכול. אני זוכרת ידידה שמנה שלי שכשהייתי מתקשרת אליה והיא היתה באמצע האוכל, היא היתה מתביישת להודות בזה. היא פשוט התביישה לומר שהיא אוכלת, כי זה נראה לה כמו דבר שצריך להתבייש בו. אין לי מושג אם יש לי כוח רצון או אין לי כוח רצון. עד כמה שאני יודעת, כנראה שיש לי כוח רצון סביר, כי בתקופה שעוד עיניתי את עצמי בדיאטות די הצלחתי לשמור עליהן. אבל לאור העובדה שאני לא מנסה בכלל להפעיל אותו בהקשר הזה, כי לא ממש מטריד אותי מה אני אוכלת ולמה (טוב, לא לגמרי מדויק, אני דווקא מגבילה את סוגי המזונות שאני אוכלת, אבל משיקולים בריאותיים שלא נוגעים להשמנה, דווקא), ממש אין לי מושג איך היית מגדירה אותי...

r.v

New member
לא הייתי מגדירה אותך בוגי

כי אני לא מגדירה אנשים. אני רק יודעת שאצלי זה מלחמה מתמדת לנטרל את אלמנט ההנאה מהאוכל, מהרגע שזה יוצא אל מעבר לסביר. חברה שלי שסבלה מעודף משקל עברה טיפול שהתמקד באבחון המצבים בהם האוכל נועד לפצות על חסר מסוים. היא מצאה פעילויות אלטרנטיביות. ולזה למשל התכוונתי כשדיברתי על סיבות נפשיות, כשבאמת הכוונה לעודף משקל קיצוני.אבל את צודקת במקצה הראשון התנסחתי כך שהדברים נראו כהכללה. אגב, הבושה לאכול בפומבי נפוצה אצל הרבה שמנים. אגב יש לי תחושה שהחברה יותר סלחנית כלפי גברים בכל הקשור להשמנה, בפן האסטתי של הדברים. מה דעתכן? אני מדגישה זו רק תחושה...

Boojie

New member
יש לי תחושה שזה הולך ומשתנה.

אני חייבת להדגיש - זו תחושה סובייקטיבית, אבל יש לי הרושם שגברים הולכים ונעשים רגישים יותר לעניין. אני יותר ויותר רואה גברים שנעשים מוטרדים כשמתחילה לצמוח להם כרס. מצד שני, מי יודע, זה גם יכול להיות בגלל שאני ואוכלוסיית המכרים שלי הולכים ומתבגרים...
אני חושבת שהלחץ לכיוון אסתטיקה על נשים הוא גדול יותר, כי בהכללה מאד גסה, לשני המינים יש, באופן מסורתי, כלים שונים לצבירת הערכה חברתית - נשים באסתטיקה וגברים בעוצמה. נדמה לי שעבור גבר, זה גרוע יותר לנהוג במכונית ישנה מאשר לשאת כרס...

התנהגות שוביניסטית-זכרית, זו שהצעתי

לכנות "זכרנות", מאופינת ע"י הסממנים הנ"ל. קביעת פרופורציות מסוימות "נכונות" הן לגוף האשה והן לגוף הגבר ודחיית, שלשול וביזוי, כל מה שאינו נכנס לפרופורציות האלה. כמ"כ מצב כלכלי הנחשב ל"נכון" לעומת האחר הנחשב לנחות. החברה שלנו כגוף אחד, היא חברה זכרנית, בין אם היא סוגדת לגוף רזה או שמן, אצל גבר או אשה. הנורמות האלה, אינן מופיעות בחברות בהן ההתיחסות היא שונה ואין תופעה של או למעלה או למטה. החברות שלא נשלטו ע"י גברים במובהק, אלא התקיימה בהן הנהגה תומכת - כנראה ע"י נשים אבל לא רק - לא ניסו להשליט נורות כלשהן, אלא פעלו לפי צרכי החברה בלבד - אוכל, מחסה ובגד. לנו, כיום, קשה להבין איך אפשר לחיות ולהתקיים בחברה כזו, היות וכל אמות המידה מחולקות אצלנו ל + ול - . כך שזכרנות, (טוב/רע נכון/לא נכון חזק/חלש) היא אמת המידה היחידה השלטת. וברור שאין כאן כוונה להפנות אצבע מאשימה לכיוון הגברים, כאילו הם אשמים במצב.

four seasons

New member
אני חושב שהיום יש לנו נקודת

דיון יותר אובייקטיבית מכל תקופה אחרת, השייויון מטבטה בכך שגם גברים וגם נשים מגובות בקבוצות שולטות, דבר שלא היה בעבר (שהתרומה הנשית התבטאה ע"י נשים בודדות או קבוצות שלא היו בקשר עם קבוצות אחרות) אני לא מקבל את ההגדרה זכרנות, מפני שניתן לראות השפעות של מנטליות שהיתה נחשבת לנשים אצל גברים וההפיך מה שנחשב זכרנות אצל נשים, מוצרי טיפוח במחיר של מאות שקלים לגברים זה לא חידוש, אנורקטיות אצל גברים זה לא זר, אני מעדיף להפריד בין בני אדם (נשים, גברים) לתופעות או להתנהגות, אני די מתחבר להודעתך למעט ההגדרה

איפה אתה מוצא קבוצות נשים שולטות

שמגבות נשים בכלל? את שאר התגובה לא הבנתי. מה שרציתי לומר הוא, שהתנהגות החייבת תמיד להגדיר את הטוב לעומת הרע וכל סוג דומה של הגדרה דו-צידית, זו התנהגות זכרנית. אין בנמצא התנהגות נקבנית (נאמר כך) היות ומעולם לא התפתחה תופעת שוביניזם-נשיי. גם הניצנים לכך, שהופיעו עם התגברות תופעת הפמיניזם, גוועו ונעלמו. לפני מספר שבועות קראתי כתבה על כנס לסביות באי לסבוס. התיאור על התנהגות המשתתפות הישראליות, בשעת הטיסה אל הכנס, היתה כולה זכרנית, כולל ביטויים גסים ובוטים וצביטות בישבני הדיילות.

four seasons

New member
אני לא מסכים להגדרה

גבר יכול להשתמש בקרם פנים וגוף ולהמשיך להיות גבר, אישה יכולה להיות אגרסיבית ולהמשיך להיות אישה, לעומת זאת שוביניזים בעבר היתה התנהגות אגרסיבית שהתאימה יותר לגברים, היום אן שצריך לשנות את ההגדרה או שצריך להשתמש בה כתופעה שמתארת התנהגות מסויימת שמתאימה לנשים וגברים וזה לא סותר שיוויון זכויות ושחרור. אופציה השלטון קיימת, אם קבוצת נשים תקים מפלגה ותקבל 61 קולות היא זו שתנהיג את המדינה.

איננו מדברים על אותם דברים:

אינני מתיחסת להתנהגות הנחשבת לנשית ולגברית. אלא, לתגובה להתנהגות של פרטים. כלומר: אשה יכולה (המינוח אינו מדויק) להיות אגרסיבית ולהמשיך להיות אשה, בעיני מי? בעיני עצמה? כן. אבל הסביבה, החברה וגם המשפחה, יגידו לה שהיא מתנהגת "כמו גבר" וזה יכול להיות גינוי או שבח, יעירו לה שהיא "לא נשית" יריעו לה ש"יש לה ביצים" או שהיא "אחלה גבר". גבר יכול (מה זאת אומרת? וודאי שיכול) להשתמש בקרמים, אבל: קודם כל שיהיה עליהם ציון שהם מיועדים לגברים, על אף שהתכולה והריח יכולים להיות זהים לקרמים ה"מיועדים" לנשים. שנית: רצוי שהסיבה לשימוש תהיה משהו כמו הרגעת עורו הרגיש ולא הימנעות מקמטים. מה יגידו על מי שמעיד שהוא משתמש בקרמים על מנת להישאר חלק? ומגלח את בתי שחיו - גם זה יגיע - כי השיער שם מגעיל? ומה יגידו על אשה שמותירה את שיער רגליה כפי שהוא? אני חוויתי וחזיתי בנשים הולנדיות, בלגיות וכד´ שזכו לשבעים קיתונות שופכי-פה של ישראלים - גברים ונשים - בגלל שאינן מגלחות את רגליהן. עד כאן ההתיחסות לדוגמאות שלך, וכל תגובה רגילה לתופעות הנ"ל היא, בעיני, זכרנית. כלומר: תגובה המסכימה עם התופעה כ"משהו מקובל, נכון ורצוי" או תגובה השוללת את התופעה בהיפוך. העובדה שנשים, היום, משחקות כדורגל וגברים, היום, מועסקים כגננים בגני-ילדים, אינה גורמת לשינוי טוטאלי, מוחלט ומהפכני בגישה הזכרנית, אלא לתזוזה קלה ימינה ושמאלה במה שנחשב לתיקני/לא תיקני. הלאה: כשאתה אומר שיש היום קבוצות נשים שמגבות נשים כפרטים, ואח"כ אומר ש"אם..." וכו´, אתה מבין שהטעון שלך הוא תיאורטי בלבד. כל זמן שאין בנמצא תופעה ממשית ומוחשית, אי אפשר ליחס את התיאוריה כמציאות. ו

ניתאי77

New member
השאלה היא למה את קוראת שוביניזם נשי

האם לנשים שמודדות בני אדם )גברים ונשים כאחד(ע"פ קני מידה מסורתיים פטריארכליים? או נשים שטוענות ששליטת נשים בעולם היא הדבר הנכון )עם טענות כגון:"אם נשים היו שולטות בעולם לא היו מלחמות"( והעדיף? שתי התופעות האלה חיות ובועטות עד עצם היום הזה.

sista

New member
חוסר פרגון זה לא רק עניין נשי../images/Emo4.gif

מעטים האנשים שמחמיאים לך מכל הלב בלי שמץ צרות עין, אינטרס, קנאה וסתם עין הרע. מעטים אלו שמקבלים אותך כפי שאתה בלי ביקורת. אפילו הכלבה שלי יותר נחמדה אלי כשאני מביאה לה אוכל. אבל אני מסוגלת להבין אישה שכל הזמן נמצאת בדיאטות רצח ולובשת ג´ינסים שצמודים עליה כמו טייטס וכל הזמן מסתובבת ומסתכלת במראה על ישבנה המתרחב, ואז היא רואה מישהי שמסתובבת בלי בושה עם תחת גדול וגאה, בטח שהיא תתעצבן! או אם היא רואה מישהי שבגלל גנטיקה נדירה נראית כמו סופר מודל, אוי ואבוי איך שהיא תתעצבן. אולי חוסר פרגון נובע בראש ובראשונה מחוסר קבלת עצמך. רובנו המוחלט לא עומדים בסטנדרטים של עולם הזוהר והדוגמנות, אז אנחנו מרגישים לא נוח, רוצים לעשות כושר ולהכניס את הבטן אך לשווא, בואו נודה. אבל, עדיין אנחנו ממשיכים לשפוט אחרים לפי קריטריונים בלתי אפשריים. בכל אופן, שלומי, אני מאחלת לך בהצלחה בתהליך הרוחני ההיסטרי שלך, מי ייתן ותעלה לגבהים ותתעלה אל האושר.

time to fly

New member
תודה תודה ../images/Emo8.gif

היסטרי או לא, אני כבר כמה ימים ארוכים ויפים מחפש אותו מישהיא או מישהוא ראה אותו במקרה? תהליך קטן וחמוד?

sista

New member
איפה השארת אותו בפעם האחרונה?

מניסיון, תחזור ותחפש. תהליכים רוחניים היסטוריים הולכים לאיבוד די בקלות. אם תמצא במקרה את שלי, תגיד לו שאני כבר די דואגת ושיחזור לארוחת ערב.

למעלה