אהלן
Long Time No Seen

נו, באמת

דיברנו על הלחץ להתאים לאידאל יופי מסוים. אלה שמנסות לדחוס את עצמן בכח למידה 36 הן לא אלו שזה יסתובב עליהן אם זה לא היה ג´ינס. יש הבדלים בין אנשים, הבדלי גנטיקה, הבדלים סביבתיים. אני לא אומרת שלהיות שמן זה יפה או בריא, אבל אנחנו לא מדברים בהכרח על אנשים שמנים באמת, סגנון האורחים של ריקי לייק. אנחנו מדברים על ילדה רזה בת 7 שמתחילה כבר מעכשיו להתלונן באוזני שהיא שמנה. או על נערה בת 13 שמתחילה להתעגל בירכיים ובמקום לקבל שזה חלק מההתבגרות, מנסה עדיין להידחס לג´ינס שהיה מתאים לה כשהיו לה מתניים וירכיים של ילדה, כי היא לא רואה בשינויים שעוברים עליה התבגרות אלא השמנה. או על כל אלו שאולי לא חולות באנורקסיה/בולימיה אבל אף פעם לא מרגישות מרוצות בקשר לעצמן כי הן לא נראות כמו דוגמנית X או Y. אז יופי לכן שאתן לא צריכות להתאמץ, שבהיותכן אוכלות בריא יש לכן גזרה נהדרת, אבל זו לא סיבה להלעיז על השאר ולהגיד מה שאמרתם על אנשים שמנים.

מה אמרנו על אנשים שמנים ?

להבנתי, בדרך כלל אנחנו המוקצות מטעמי פוליטקלי קורקט כי זה "חולני" להיות רזה. וכבר לפני שנה בערך כתבתי בתגובה שזה "חולני" להיות משהו יותר מדי - רזה או שמנה - ושברוב המקרים של קשר בין אי-בריאות למשקל הגוף, המשקל הגבוה הוא הגורם לחוליים שונים. בואו ניקח מחלות לב, ספיקת כליות, בעיות בברכיים, סוכרת, לחץ דם, כולסטרול וכדומה. אז די עם זה. מה שיפה יפה רק בעיני המסתכל/ת (כמו שיש מי שאני רזה לטעמם, יש מי שאפילו אני או אוגוסטוס - שרזה ממני - רזה לטעמם ומי שדוקא אוהבים ואוהבות אנשים ונשים מלאי גוף). יש שוליים שבשוליים של מקדשי יופי סטראוטיפי קיצוניים ושמוכנים להרעבה עצמית וכל מי שמשקל גופה חורג מאיזון סביר (אינדבידואלי - יש טבלאות ורופאים ורופאות שיחליטו מהו) מזיקה לעצמה בריאותית וממש לא כדאי "לסרב" לעשות דיאטה מטעמים אידיאולוגיים או בגלל איזו תאוריית קונספירציה, אם משקלך אינו מאוזן.

קצת קישורים נוסטלגיים מהפורום הישן

דיון שהתנהל בנימה מבודחת על נושא קרוב.... נתחיל מקישור של בוג´י מהפורום הישן, למאמר (קצת צהוב ולא לגמרי מדעי לטעמי) בוואלה http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=2&id=72318 אוגוסטוס אמרה שהיא מוכנה ללכת למכון שלוש פעמים בשבוע. תשובתי: מערכת האיזונים... (גם נועה דברה על זה) 12/6/2001 13:34 חנה בית הלחמי [email protected] ----------------------- אני לא מוכנה ללכת למכון שלוש פעמים בשבוע כי יש עוד כמה דברים שאני רוצה לעשות בזמני הפנוי והלא-רב. לכן, בפזל של לוחות הזמנים אני מנסה לשלב את המינימום ההכרחי של פעילות גופנית על מנת לשמור על בריאות ותחושה טובה ומראה סביר. הכל בפרופורציות - פעילות גופנית, כמויות מזון, פעילות חברתית, פעילות מקצועית - החריגה בכל תחום נובעת הרבה פעמים ממצבים לא מאוזנים. לא ? חנה ----------------------- נועה: לא ידעתי ששוקולד הוא איבר של נשים!!! 11/6/2001 21:20 נעה גל [email protected] ----------------------- אני מוכנה לעשות ספורט. ואולי גם דיאטה מדי פעם (אבל לא כל החיים, למרות שאני צריכה). חיים רק פעם אחת, ואני חושבת שצריך להנות בחיים האלה. אם למשהי יש בעיה חמורה אם איך שנראה הציצי שלה או האף שלה, הייתי מציעה לה לעבור ניתוח בלי להסס בכלל. יש נשים (ואגב גם גבר אחד שאני מכירה) שהניתוחים פשוט שינו להם את החיים ואת הביטחון העצמי. אני בחיים לא הייתי חותכת חתיכה אחת מעצמי. ולא שאין לי מיותרות. ----------------------- אפרת: קשירת רגלי נשים בסין הקיסרית 12/6/2001 8:3 אפרת ----------------------- דוגמה הסטורית שקרתה באמת: מנהג קשירת הרגליים העניק לנשים הסיניות גוף נחשק יותר (בפרמטרים התרבותיים שלהם) תמורת נכות תפקודית לא קלה. אגב, תומכות ההנקה הציוריות במיוחד טוענות שניתוחים קוסמטיים בשדיים נכנסים לאותה קטגוריה אם הם פוגעים ביכולת להניק
----------------------- והכי נפלא היה אורי שלנו: גוף שחסר בו איבר הוא מן הסתם גוף לא מושלם 11/6/2001 21:45 אורי [email protected] ----------------------- בעיני נשים מסויימות כך שלא פלא שהן מוכנות לוותר על איבר בגוף כדי לזכות בגוף מושלם ,שהרי ברור שהן יקבלו את האיבר בחזרה ברגע שיקבלו את הגוף המושלם. לגבי נכונות לוותר על שוקולד אז זה וויתור רק מבחינת מי שאוכלת שוקולד ,וחסרים נתונים על כמות הנשים שאוכלות שוקולד. -----------------------

Boojie

New member
רזה זה חולני???

איפה בדיוק? אצל אמהות פולניות? (סליחה על הסטראוטיפ, באמת). כי אני לא מכירה אף אחד אחר שאצלו רזה זה חולני. להפך, רזה זה יפה, רזה זה טוב, רזה זה סקסי. ולעניות דעתי, קליסטה פלוקהארט, צר לי לומר, באמת רזה מדי. הרזון שלה כבר עושה אותה חדודית לחלוטין, ומן הסתם לא ברמה בריאה במיוחד. אגב, ראיתם את קיית מוס (זאת היא, הדוגמנית השחיפית?) שהשמינה קצת לאחרונה? פתאום היא נראית טוב!
בקיצור, הנסיון להציג את המצב כאילו רזון נרדף על ידי החברה מגוחך לחלוטין. רזון הוא פסגת האידיאלים, בכל מקום שאת פונה אליו ממליצים לך על שבע מאות דרכים שונות לרדת במשקל, בכל עיתון מופיעה איזו דיאטת הרזייה מהפכנית או שתיים, וכמה פרסומות למוצרי הרזייה, כל מוצר בריאות שאמור לחולל ניסים ונפלאות מוצג בדרך כלל כמוצר שגם מוריד תאבון ומגביר ירידה במשקל, בכל פעם שאת עולה חצי קילו במשקל פתאום יש מישהו שמעיר לך על התחת שלך שהתרחב או על הסנטר שלך שהוכפל (אגב, זה היתרון הגדול שבלהיות שמנה מלכתחילה - אף אחד לא שם לב לשטויות כאלה...), וכולי וכולי וכולי. וכל זה, כמובן, בלי להתייחס לעובדה שכמעט כל הדוגמניות והשחקניות הן בגירסה "כחושה ודלת שומן", שאנשים שמנים מקופחים בקבלה לעבודה ושאר ירקות, זוכים ליחס פחות רציני, וכן הלאה. איך פתאום נהיית לי מיעוט מדוכא, אין לי מושג.

ובמיוחד שעכשיו כולם טוענים בכל

תוקף ש"רזה זה בריא", ומתעלמים בעקשנות מכך שהסטנדרט המשקל התקין לפי סטנדרטים רפואיים הוא גבוה במידה ניכרת מזה האסתטי המקובל. אשה שהמשקל שלה הוא תקין לפי סטנדרטים רפואיים תחשב שמנה לפי הקריטריונים האסתטיים. אז הלחץ הוא לא אסתטי, אלא "מה פתאום? את יכולה להראות איך שבא לך, אבל זה נורא לא בריא...." . רק שכל הנשמות הטובות האלה שוכחות ש: א. הדרך הכי יעילה להעלות במשקל זה לעשות דיאטה ; ב. שעשיית דיאטה פוגעת בהרבה מאוד תפקודים פיזיים ושכליים, ובאופן כללי - היא מאוד לא בריאה לגוף, אפילו כאשר מדובר בדיאטה מסודרת ומאוזנת.

Boojie

New member
לא ממש ברור לי מה הטריד אותך.

בפירוש התייחסתי לנשים שדוחסות את עצמן בכוח לבגדים מידה 36-38. אחוז גבוה במידה מפחידה (למעשה - רוב) של נשים שאני מכירה עוסקות באופן מתמיד בדיאטות לא בריאות למיניהן (והשאר בדרך כלל עוסקות בדיאטות בריאות יותר...) במטרה להצליח להשתחל לבגדים קטנים יותר ויותר. זו התופעה שמטרידה אותי. אם את לובשת מידה 36-38, באופן טבעי, בלי להרעיב את עצמך ובלי להתענות - יופי לך. הדברים שלי בהחלט לא התייחסו אלייך, כפי שאני חושבת שהיית מזהה אם היית קוראת אותם בלי לקפוץ ישר למסקנות. רזות זה בסדר, שמנות זה בסדר, גבוהות זה בסדר, נמוכות זה בסדר, לבנות זה בסדר, שחורות זה בסדר... תמשיכי הלאה את המנטרה. הנקודה שלי היא שמה שלא בסדר הוא מיטת הסדום שנשים מנסות לאכוף על עצמן בכוח.

תשובה אחרת - המאה העשרים היא

המאה הראשונה שבה לרוב האנשים בחברה המערבית יש מספיק אוכל כל הזמן. בחברות שבהן הרעב נפוץ האידאל הוא האישה השמנה, כיוון שזה האידאל הקשה להשגה שם. בחברה שבה האוכל נפוץ האידאל הוא האישה הרזה כיוון שזה האידאל הקשה להשגה. בכל המקרים, היופי הוא הדבר הנדיר, הקשה להשגה. כיון שאם הוא היה נפוץ זה "לא חוכמה".

neatsun

New member
אוי ואבוי...

מכיון שכל דור גבוה מקודמו, אז עוד מעט נצטרך לגדול בסד כדי להיות נמוכות ונדירות? או לעבור ניתוח קיצור רגליים?
וברצינות... זה בטח נכון. עוד דוגמא: נשים לבנות פנים ועור נחשבו יפות בתקופות שנהן שיזוף היה קשור בעבודה מפרכת בחוץ, בשמש. בימינו (טוב, לפחות עד שהחלה מודעות לסיכונים) שיזוף הפך סמל לבריאות ויופי, והחיוורון לסמל של geeks. צריך לדעת להיוולד במקום הנכון בזמן הנכון :)

wasaby

New member
לא הנדיר

אחרת לבקנים היו נחשבים לשיא היופי. מודל היופי הוא בעל קשר חזק מאוד למודל השגשוג וההצלחה. נשים לבנות נחשבו יפות לא משום שהיו נדירות אלא משום שזה הראה כי יש להן מספיק רכוש שהן לא יאלצו לעבוד בעצמן בשדות. מאוחר יותר שיזוף מושלם היה סמל מעמד של העשירים שיכלו להרשות לעצמם לבלות את שעות היום לא בעבודה במפעל או במשרד אלא בחופשות באיים הטרופיים.

wasaby

New member
אבל

מודל האישה הנערית מופיע דווקא בשנות העשרים יחד עם גם של פמיניזם, דווקא הפמיניסטיות היו אלו שלבשו את השמלות שטוחות החזה ונטולות הצורה כקונטרה לצללית המעוצבת של המחוך.

hunky@dory

New member
סוג של פמיניזם שאחר כך ערערו עליו

כמו לכל תנועה חברתית ופוליטית - יש כמה שלבים לכל תנועה . שלבי גדילה ושלבי התפרקות מתיאוריות ישנות . אפילו לאי אר אי . השלב ההוא של הפמיניזים תואם לדעתי שלב של התבוללות בחברה היהודית בתקופת האמנסיפציה- התבוללות שהתבססה על ביטול עצמי כמו גם שחורים בשנות השישים שניסו להיות ´לבנים´. זן כזה של פמיניזים של גוף נערי ושטוח זה זן של עסקת חליפין גרועה- נתקבל בחברה רק אם נבטל את הסממנים שלנו. מרבית הנשים אינן בעלות גוף נערי .נקודה. כיום המודל בחברה הוא פלורליזים . היום לא דורשים ממזרחי שהגיע לעמדה בכירה לבטל את המבטא שלו . היום לא דורשים מיהודי בארצות הברית שהוא מועמד להיות סגן נשיא ארצות הברית להוריד את הכיפה שלו. אישה שתפסה עמדה גברית יכולה עדיין להראות נשית - ולא מודל נשי שהוא ביטול הנשיות ( ערוץ האופנה ) אלא מודל נשי אוטנטי- כלומר הראי כפי שאת מבלי לענות את עצמך, כמו שבוג´י אמרה - במיטת סדום שבנויה מקרשים של שנאה עצמית גופנית ענבל

Boojie

New member
איך בדיוק גברים "שלטו בחברה",

אם מוסכם על כולם, בערך, שאותם גברים חונכו בשנים הפורמטיביות שלהם על ידי נשים??? מי שחינך אותם גברים להתנהג "כמו גברים", לחשוב "כמו גברים", לדכא נשים "כמו גברים", היו נשים - אמהות, סבתות, אחיות - כל מי ש"זכתה" לתפקיד של טיפול בילדים, וזאת לאחר הסוציאליזציה שהיא קיבלה, בזמנה היא. אותם גברים היו תוצר של מכבש הסוציאליזציה השוביניסטית, בדיוק כמו הנשים. אף אחד לא יכול "לשלוט בחברה" אם הוא לא מייצג את הלך הרוח הכללי של אותה חברה. אותם גברים לעולם לא היו יכולים "לשלוט בחברה" מלכתחילה, אם החברה לא היתה מראש מותאמת ל"שלטונם" של גברים עם דעות מהסוג הזה. ולגבי גיבוש אידיאל היופי המודרני, יש לזה המון תאוריות, ומן הסתם גם יותר מאשר סיבה אחת. חלק מזה מן הסתם מבוסס על המלחמות שהיו במחציתה הראשונה של המאה, שהותירו את האוכלוסיה רזה מהרגיל. חלק מזה מן הסתם נובע מעליית תקשורת ההמונים, שאפשרה אחידות באופנה שלא התאפשרה קודם. חלק מזה מן הסתם נובע מירידת קרנה של הזיקנה ועליית קרנם של הנעורים. בנוסף, לגבי אופנת הרזון - רזון בעייתי פחות בצילום (בעיקר בצילום קולנוע) מאשר שומן (שמתבטא בהרבה קפלים וצללים), וכנ"ל נעורים לעומת זיקנה. בקיצור, יש המון המון סיבות, מן הסתם יש עוד כמה וכמה מעבר למה שציינתי, שהתלכדו ביחד לכלל מה שמוכר לנו כיום.

four seasons

New member
שליטה בדו משמעות

לאורך כל ההיסטוריה ניתן לראות השפעת נשים על ההיסטוריה, השליטה היתה של הגברים, ההשפעה משותפת, ויש גם את נושא האוטנטיות, במקרים מסויימים כתבים שמיוחסים לגברים מתגלים ככתבים שנכתבו ע"י נשים או שנשים תרמו רבות לגיבושם. בוג´י העלתה את נושא הגלולה, שהוא אכן שיחרר את האישה אבל קדם לגלולה, מאבק של קבוצת נשים שזה דבר שלא היה בעבר. לדעתי ההבדל בין העבר להווה הוא בכך שהעיצוב שנטלו בו חלק נשים בעבר הוא של יחדות והיום של קבוצות, התאגדותן של נשים כקבוצות מאפשרות לנשים להיות חלק שווה בחברה ולכך שקולם ישמע, אפשר להשתיק יחדים/ות אי אפשר להשתיק קבוצות

אמיר.

New member
שתקתי די בענין הזה, אבל...

עודף או חוסר משקל כדבר לא בריא - זו הגדרה רפואית ( חריגה של 15 % מהממוצע אם אינני טועה), לא אסתטית. בתחום האסתטי - איש איש ואישה אישה כפי ראות עיניו. שקר החן והבל היופי !! (נאום אישה של אישה יפה מאד)

Boojie

New member
יש לזכור, כמובן,

ש"הגדרה רפואית" היא דבר מאד נזיל, שמשתנה מיום ליום ומרופא לרופא. קראתי בזמנו מאמר מעניין מאד שריכז תוצאות מכמה מחקרים, והנטייה הכללית היתה מאד ברורה - השמנת יתר יציבה וקבועה תוך שמירה על כושר גופני תקין עדיפה, מבחינה בריאותית, בהרבה על דיאטת יו-יו (שהיא מה שקורה למרבית השמנים שמנסים לרזות - יותר משמונים אחוז - וגם כשמדובר בדיאטה מאוזנת שמטרתה לשנות הרגלי אכילה). כמובן, אף אחד לא רוצה להאמין שהוא משתייך לשמונים אחוז ומעלה שלא יצליחו לשמור על הירידה במשקל ("מה פתאום, הרי אני לא כזה יצור רכרוכי וחסר משמעת, נכון?"), ואפילו אם נסיון חייו כבר כולל כמה דיאטות "מוצלחות" ועליות חוזרות מוצלחות לא פחות, ואפילו אם כיום הוא כבר צריך דיאטה של שמונה מאות קלוריות כדי לרדת את אותו משקל שבעבר הספיקה לו דיאטה של אלף חמש מאות קלוריות כדי לרדת. התוצאה? המון אנשים תקועים במחזור יו-יו של הרזייה והשמנה, פוגעים קשה בנקודת שיווי המשקל האנרגטית של הגוף שלהם, במאזן הסוכר שלהם, במאזן ההורמונלי שלהם ושאר מרעין בישין, אבל מה? "רזה זה בריא"... לגבי אסתטיקה - נו, אסתטיקה היא הדבר הנזיל מכולם. ולמרות המסרים הקבועים של "רזה זה יפה" שצצים בימינו במרבית התקשורת, עדיין, כשבודקים את זה לעומק, מגלים שבעצם כל אדם נמשך לטיפוס גוף שונה (או טיפוסי גוף שונים), ויתרה מכך - שמבנה הגוף למעשה לא עד כדי כך חשוב...

אמיר.

New member
אוי בוג´י (נאנח)

לפעמים השעמום עדיף... איך אמר השיר ? ´לשמוע תותח רק ביומולדת של המלכה´... הייתי מעדיף להתווכח על זוטות ושטויות... אבלללל אני אופטימי... סוף האמת לנצח.... )=(מאחל לכולם - לא רק לך)

למעלה