אהלן
Long Time No Seen

time to fly

New member
מעניין, אם כך, אני רוצה להעלות שאלה

זאת לכל חברות (וחברי) הפורום: אם כך, מתי/כיצד החלה להתגבש אידיאל היופי המודרני כפי שאנו מכירים כיום בחברה שלנו, אם אפשר להגדירה כדוגמא קלאסית לחברה מערבית או שאפשר להגדירה כחברה השונה מהמערבית ועומדת בזכות עצמה, ענו לי גם על זה באמת שאין לי את ההשכלה לענות על שאלה מורכבת מכלכך הרבה פרמטרים כמו זאת ביי דה ווי, השנה נירשמתי ללימודי מדעי ההתנהגות (לאחר עזיבת תחום ההיי-טק בו עבדתי 3 וקצת שנים) וביטלתי את הלימודים לטובת מסע שאני עומד להתחיל עוד מעט, סתם קצת מושג לגבי
אבל עדיין, גברים הם לא אלו ששלטו תמיד בתפישות החברה ? הם לא אלו שניווטו את החברה וניסו לשלוט אם במיניות האישה, אם באומנות ובאיך שהיופי מתורגם לפסלים וציורים? האם עצם שיחרור האישה הצביעה על שליטה של גברים? נכון שכיום שני המינים מגדירים את הדפוסים והחוקים אך עדיין זהו מקום שנישלט על ידי גברים, ונקודת הפתיחה היא מלכתחילה גברית, התפישה והאידיאלים כך שניתן לקרב לאמצע מנקודת הקיצון הגברית, המקום לא אובייקטיבי, זאת המיטה שלנו, הגברים. באמת מעניין אותי לדעת מבחינה היסטורית כמה באמת נישלטה החברה ע"י גברים, והאם האמת הלא פופולארית היא שבעצם נשים גם כן עיצבו, אך מאחורי הקלעים, זאת שאלה שהייתי שמח למצוא תשובה מעמיקה עליה, אם בצורה של ספר, מאמר או כל אינפורמציה שתזרקו לי אתן (ואתם
) שלומי

neatsun

New member
תשובה קטנה

ולא מקיפה או ממצה... חלק מהשינוי שחל ב"אידיאל היופי", כאשר האישה העגלגלה והמלאה, בעלת הסממנים הנשיים המובהקים הוחלפה באישה הדקיקה-עד-אנורקטית, בעלת מראה נערי (אפילו לא "נערתי"), יכול להתפרש כנסיון (גברי) להתמודד עם הנשים החזקות יותר שיצאו מהמסגרות המסורתיות. נסיון להקטין אותן ולהעמיד אותן במקום אחר ב"סולם".

Boojie

New member
שזה די דומה לטענה החוזרת שלי -

המאה העשרים מתאפיינת במהפכה משמעותית במה שנוגע לתפקידי המין בחברה, בין השאר בגלל כניסתה של הגלולה למניעת הריון שאיפשרה שיחרור של המיניות הנשית בצורה שלא היתה אפשרית קודם לכן. הטענה שלי היא שאין זה מקרי שהדבר הראשון שנשים מנסות להוריד בדיאטה (ירכיים, שעל פי הסטטיסטיקות שראיתי הן הדבר העיקרי שנשים מנסות להפחית) הוא גם סימן המין הראשון שמופיע בגיל ההתבגרות. למרות שהמיניות הנשית מתבטאת בירכיים רחבות (ולראייה, "אלילות הפריון" מהעת העתיקה ומהפרהיסטוריה, שהתאפיינו באגן רחב ביותר), ואפשר היה לצפות שיותר רחב היה נחשב ליותר נשי, הנה, למרבה הפליאה, המצב הפוך לחלוטין, ואידיאל היופי הנשי דורש צמצום של רוחב אגן הירכיים. לעניות דעתי, חלק מאופנת הרזון הקיצוני שהתפתחה בהדרגה במהלך המאה העשרים היא תגובת נגד לשינוי המאיים במיניותן של נשים, בגדר נסיון להגביל אותו מחדש בסייגים שהלכו לאיבוד. אם פעם נשים היו חונקות ומגבילות את עצמן במחוכים שלא היו משאירים להן אוויר לנשום (ומכאן כל ההתעלפויות ה"חינניות" שהיו אופייניות לנשים), הרי כיום הן מנסות לדחוס את עצמן בכוח לבגדים מס´ 36-38, תוך המנעות מתזונה נורמלית.

neatsun

New member
כן, בהחלט

כנראה שהמיניות מאיימתף והחוזק והחופש מאיימים, הקטנה למצב ילדותי, חלש וא-מיני פותרת באיזשהוא אופן את האיום. שלא לדבר, מסיטה חלק גדול מהאנרגיה של הנשים למאבק בלתי סופי ובלתי אפשרי להתאים את עצמן לאידיאל. ואם כבר יש מודל נגדי, אז שוב הוא מוגזם עד גיחוך (ראה כוכבות פורנו) ומלווה בחובת ה"טימטום". אישה פשוט לא יכולה להיות כפי שנולדה, היא צריכה לקטון בצורה קיצונית, או לגדול בצורה קיצונית. או לצפצף על כל המודלים וה"אידיאלים" הנ"ל :)

augustus

New member
אולי תפסיקו?

ברור לי שגם לנשים בעלות עודפי המשקל לא צריכה להיות סיבה לפתח הערכה עצמית נמוכה בשל המראה שלהן, אבל מדוע הן חשות צורך לפצות את עצמן על חשבוני? הנשים שלובשות מידות 36 ו - 38 לרוב אינן "חולות" או "אנורקטיות", אני מתאמנת כבר עשר שנים במכוני כושר שונים ורואה, שנשים רבות המתמידות באימונים לובשות את המידות הללו - וכן, הן בריאות מאוד. הרזון שאינו בגדר אנורקטיה, והמראה הנערי ה"נחשק" אכן אינו בגדר אנורקטיה, גם אם נורא בא לכן לנגח אותו - הוא בדרך כלל מעיד על בריאות תקינה. אישה שמנה ומסורבלת אינה חזקה יותר או חופשית יותר או מאיימת יותר על גברים. היא סתם יותר שמנה. אני מסכימה שעוול הנגרם לשמנים בשל קביעת "אידיאל היופי" הסטנדרטי הוא מיותר, אבל אין טעם לתקן אותו בעוול הנלווה להוצאת הסטיגמה השלילית לרזים. חבל להיכנס כאן בפורום לוויכוח נוסח "מכוערת!" - "מכוערת בעצמך!".

ציפי ג

New member
../images/Emo45.gif גם אני מוחה איני אנורקטית

אבל 38 עושה עלי סיבובים (חצאית אתן זוכרות). אני אוכלת טוב, ממש טוב, עבור שנים בהיותי מיניקה, ואני רזה.

neatsun

New member
על מה המחאה??

אף אחד לא התייחס למישהו אישית, ושום דבר פה לא היה "על חשבון" מישהו, ויופי שאתן רזות ןמרגישות טוב. אבל הרי זו לא הנקודה. אי אפשר הרי להתעלם מהגידול המשמעותי של מקרי אנורקטיה והפרעות אכילה שונות אצל בנות נוער. זו תופעה קיימת וחמורה, ואי אפשר להתעלם ממנה.

ציפי ג

New member
בהחלט לא היתה כאן פניה אישית

אבל פניה כזו :"אם פעם נשים היו חונקות ומגבילות את עצמן במחוכים שלא היו משאירים להן אוויר לנשום (ומכאן כל ההתעלפויות ה"חינניות" שהיו אופייניות לנשים), הרי כיום הן מנסות לדחוס את עצמן בכוח לבגדים מס´ 36-38, תוך המנעות מתזונה נורמלית.", מרמזת שכולנו, כל הרזות בדרך טבע " מרמות" ובעצם אנחנו שמנות מדוכאות. אני לא. תמיד הייתי רזה, ואני כיום יכולה להגיד שמן הסתם זה לא ישתנה. אני יושבת ואוכלת בחברה, וכולם סופרים לי ביסים. אם אני אוכלת מעט אומרים לי - נו פלא שאת רזה - את מרעיבה את עצמך. אם אני אוכלת הרבה אומרים לי - איך את כ"כ רזה , את בטח מרעיבה את עצמך אח"כ. אם אני לא מרגישה טוב מייחסים את זה לרזון, ואם אני מרגישה טוב מייחסים את זה לרזון. אני זוכרת שדברו על אלי מקביל כמה היא רזה, ושבטח היא אנורקטית וממש לא הבנתי. אני שקלתי 46 קילו כשנישאתי ולא היית אנורקטית, ואמא שלי שקלה 38 קילו כשנישאה, ולא היתה אנורקטית. בקימור המחאה היא על המשוואה האוטומטית רזון = הפרעה נפשית.

augustus

New member
זאת ועוד

בנוסף אלינו, הרזות באופן טבעי (אני שוקלת 47 קילו אחרי לידה אחת), קיימות גם נשים פחות רזות במקור, שעשו דיאטה, עושות ספורט, וגם הן לא חולות או מדוכאות. הן בחרו בוויתורים מסוימים בשביל להקפיד על משקל שהוא, בין היתר, בריא.

augustus

New member
אם בבריאות עסקינן

אזי פחות מאחוז אחד של תושבי ישראל סובלים מבולימיה/אנורקסיה, זאת לעומת 50% שסובלים מהשמנה במידה שמסכנת את בריאותם (קראתי ב"הארץ" לפני שנתיים בערך, המקור - משרד הבריאות). תחליטי בעצמך מה יותר מסוכן - ההתמדה בדיאטה או הוויתור המוחלט עליה.

מסכימה עם אוגוסטוס

אני "דחסתי" את עצמי לג´ינס מידה 36 פחות משבוע אחרי שילדתי את רעות, ולו זה לא היה ג´ינס אז זה בטח היה עושה עלי סיבובים כמו החצאית של ציפי. יע"ז אני אוכלת טוב ומאוזן ולא דיאטתי, בריאה לחלוטין, בכושר ועל אנורקסיה שמעתי רק בתקשורת למיניה. תפסיקו להלעיז על רזות בשם הצדקות של איזו תיזה לגבי "שמן זה יפה" או נגד איזושהי שטיפת מח דמיונית. יש ויש בכל כיוון ואני מסכימה שמי שיפה, יפה למרות משמניה או רזונה, ומי שלא - לא ולכל אחד ואחת יש את הבטיהם היותר והפחות יפים מבפנים ומבחוץ. וכבר הבעתי את דעתי (אין לי כזו בהבט האסטטי כי היופי הוא בעיני המסתכל/ת) - רזה זה בריא. חנה (הרזה שמסרבת להתנצל על כך למרות הלחץ המסיבי שמנוהל פה ושם בדיונים כאן מאז שהוקמו הפורומים שלנו).

אורלי_ל

New member
מה אתן קופצות?

אף אחד לא דיבר כמדומתני על נשים שחיות בשלום עם המידות שהטבע חנן אותן - רק על אלה שמנסות להתאים את עצמן בכוח לאידיאל היופי, והורסות לעצמן את הבריאות, הן הפיזית והן הנפשית. נכון, שמן מדי זה לא בריא וגם לא רזה מדי. ומכל הדיון הזה רק קיבלתי חשק לשוקולד.

neatsun

New member
"להלעיז על רזות"??

בהחלט לא הייתה שום הלעזה, ושום משוואה רזה=הפרעה נפשית ובטח לא נאמר שרזה שה לא בריא או לא יפה. ואיזה לחץ מסיבי מופעל על רזות בדיוק? קשה לי להבין את התגובות. מרימה ידיים.

למעלה