אהלן
Long Time No Seen

time to fly

New member
אהלן ../images/Emo13.gif Long Time No Seen

הייתי חייב להיכנס אליכן ולכתוב משהו שהתגבש באחרונה לתפישה מסוימת שאני רוצה לחלוק איתכן/לקבל תגובות נפתח באמירה משעשעת משהו המעבירה את המסר "כמו שלנו הגברים יש קינאת פין, הנעזרת בכן לחיזוקה, כך לכן יש קינאת טוסיק, הנתמכת בנו לחיזוקה" אני כלכך שונא את זה אני יושב עם ידידות שלי, וכל בחורה שישבנה רחב מישבנה של ילדה בת 12, זוכה לקטילות מטורפות על ידן אני חושש להביא בחורה אליהן הביתה שמה יצחקו עליה מאחורי הגב שתבינו, אני מודע כלכך לעובדה שזהו מידגם מאוד צר של דעות, החבורה הקרובה אלי, ועוד ספציפית שתי אלה, אך עדיין ניתקלתי יותר מדי בדעות כאלו מבנות אחרות, ורק להביט באידיאל היופי הנשי המצוי היום בפירסומות או בכל ערוץ תקשורת אחר, גורם לי להבין שהן לא לבד. תבינו, אני בתהליך רוחני היסטרי אני רוצה להיות עם בחורה לאו דווקא בגלל מראה החיצוני, אך לפעמים זה קשה להתמיד בדרך כאשר אני שומע את ביקורות הידידות שלי ורואה תוכניות טלויזיה או עוד אינפורמציה שאליה אני נחשף מהסביבה. וזה גרם לי לחשוב אולי לא הגברים הם אלו שכיום מנציחים את אידיאל היופי הנוראי הזה אולי נשים היום הן אלו התומכות העיקריות בתפישה הזאת? הרי שוק הדיאטה מטורף לחלוטין, וברור שהוא מתחלק בין צרכנים לצרכניות יצרני הבגדים, כמו MANGO שמעצב לנשים רזות וצרות נשים מלאות יותר אין מה לחפש שם אני יודע שמה שאני אומר לא מבוסס על טיעונים חזקים ניתן להפריך אותם בקלות רק שנמאס לי לשבת בבית קפה (וזאת זעקתי האמוציונאלית), להימשך לבחורה שמנמנה, לאהוב את ההליכה שלה, היציבה, המבנה הנשי כלכך, ולראות את ידידותיי משליכות עליה תסכולים על כך שהן כאלה/מפחדות להיות כאלה זה מתסכל אתה פתאום קולט שלא רק הגברים הם השיטחיים בנושא, אלה גם הנשים ג´נדר ג´נדר וסיבותיו הוא היה נחמד לכתוב לפה שוב
שלומי

אהלן וסהלן, אכן ידוע לי ולרבות,

שהתיחסות זכרנית איננה נחלתם של גברים בלבד. נשים מלגלגות על נשים, וגם על גברים בכל הקשור למה ולמי שאינו מיישר קו עם הסטריאוטיפ האופנתי. אבל, אני יכולה לתת לך דוגמה הפוכה: אני ובן זוגי, חברי וחברותי, כשרואים, צופים מתבוננים בפנים שקועות הלחיים, בעיניים העצובות-חלולות ושקועות, בזרועות שרזונן מזכיר מוזלמנים רחמנא ליצלן, נדים בראשנו בעצב ואומרים: שילכו לאכול משהו לפני שהן מתעלפות. אינני בשום אופן חסידת שומן, מלאות, רזון או כל מראה אחר. שכל אחד ייראה כמו שבא לו. אבל אני נבהלת כשבן אדם מונע אוכל מפיו, מעשן, שותה ומקיא את פיסות החסה שנלעסו על ידו בזהירות רבה, רק על מנת לקבל "וי" ליד מראהו המורעב. כשמישהו מלגלג על מראהו של האחר, זו בדרך כלל תופעת דחיית השונה או היוצא מן הקונצנזוס. מה שעושה את המלגלגים "שייכים". למה לך להתרגש יותר מדי? אני מכירה די והותר נשים שאוהבות את הגברים שלהן מלאים ומרופדים ושעירים ומתות להחליק להם על הקרחת וכמ"כ די והותר גברים שננעלים על כל זוג ירכיים מלאות, אגן מפואר וחזה דשן.

Boojie

New member
למה התייחסות זכרנית???

אני ממש לא רואה מה זכרני בזה. הצבת דרישות גופניות מטופשות בפני נשים או גברים אינה עניין זכרני אלא עניין חברתי, וכמובן שגם נשים שותפות לה. זו נורמה של כל החברה, לא רק של גברים או של נשים. בכלל, אנשים, רדו מהקטע של "הגברים מדכאים את הנשים". כולנו, כחברה, אוכפים את הנורמות הלא שוויוניות. לא רק "הגברים המרושעים".

hunky@dory

New member
שנאה עצמית נשית ואנושית

עדין - אני סבורה ש"הגברים התחילו", כלומר - אילו אמות מידה שיצרו גברים לדכא נשים . אותן ידידות שמעקמות את האף למראה אישה /חברה שאינה נראית כאילו פרצה ממסך מועצת האנורקטיות של ערוץ האופנה מזכירות לי תיאור של הפרופ שלומה גיורא שוהם לגבי אנטישמיות עצמית של יהודים - יהודי גרמניה ערב מלחמת העולם השניה נגעלו ונחרדו כאשר זיהו אותם עם ה"אוסטיודן"- יהודים ממזרח אירופה. הם גילו אנטישמיות מחרידה במיוחד כלפי יהודים מסוריה ש"לא התקוממו בפוגרומים של 1840".

orniki

New member
מצדיקה אותך, אבל עם תיקון

הגברים התחילו זה נכון, אנחנו הפנמנו את הקריטריונים, אבל מה שכביכול מסתמן עכשיו זה שוויון מעוות, למה, כי מתחילים להחיל את הקריטריונים האלו גם על גברים, במקום שיהיה להיפך. עוד ארוכה מאוד הדרך לשיוויון

hunky@dory

New member
ההפנמה היא פאטתית

ומזכירה הומואים הומופובים שהולכים לפסיכולוג כדי "להגמל" מן הנטיה , יהודים המשנים את שם משפחתם ושחורים ששואפים להכנס למשבצת "לבנה" בחברה תוך דיכוי שחורים אחרים . פאטתי לגמרי . אבל לדעתי יש לעשות את ההבחנה הדקה- זה לא דיכוי שווה - זה דיכוי שהתחיל אצל הגברים - הופנם על ידי הנשים ( נשים השונאות את גופן ) . הדיכוי הזה - למרות שהוא "יוזמה" גברית חוזר עכשיו כבומרנג אל הגברים . והוא שלילי בכל מקרה . ענבל

time to fly

New member
כלכך ברור הכל, אבל איזו באסה שזאת

המציאות
אנחנו התחלנו, ברור לחלוטין הרי הכל נשלט בעבר ע"י גברים לאט לאט צצו להן קולות של נשים ועכשיו, אני וחבריי צריכים לאכול את מה שאבותיי גרמו לנו
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תיכהנה?
מה שנותר לי זה להגיע למקום של שלמות עם עצמי עם הטעם שלי והעדפותיי, וכתוצאה מכך להפוך לחסין הביקורת הזאת מה שעצוב בכל הסיפור שהנשים הללו בכלל לא מודעות לכך שהן עוצבו ע"י תפישות גבריות חברתיות ובטוחות כלכך בתפישת המציאות שלהן אין מה לעשות, אי אפשר להילחם בבורות, ומתי שהוא נמאס לנסות לעשות כן אני נטשתי את המערכה לא הולך לחנך אף אחד, או ללמד בחורה כמה שיעורים חשובים (רק אם זה חשוב מאוד, אולי
) והבומרנג הזה כואב, אוווץ´

Boojie

New member
אני לחלוטין לא מסכימה עם התפיסה הזו

מתי בדיוק הגברים התחילו? מתי בדיוק היה אותו מאורע היסטורי שבו הגברים התאגדו והחליטו לדכא את הנשים? מתי בדיוק ארגנו הגברים את הדיכוי המאורגן הזה? לגמרי לא מסכימה איתך. החברה האנושית התפתחה בדרך הזו כי בתחילה זה התאים - התאים למבנה החברתי, לצרכים הטבעיים, ליכולות שהיו לנו אז כמין ביולוגי. אחר כך זה הפסיק להתאים, אבל קשה לשנות מבנה חברתי של אלפי שנים. ועכשיו, זה התפקיד שלנו לשנות את זה. אני בכלל לא מסכימה עם כל התפיסה שהמצב כרגע מחורבן לנשים וטוב לגברים. זה לגמרי לא ככה. המצב הנוכחי מחורבן גם לגברים, רק בצורה אחרת - והם לא תמיד תופסים את זה, בדיוק כמו שנשים לא תמיד תופסות שהמצב מחורבן עבורן. במבנה החברתי הישן, גברים היו תקועים במעמד המפרנסים היחידים גם כשזה לא התאים להם, לא הותר להם להחצין רגשות, לא הותר להם לעסוק במגוון גדול של הפעילויות האנושיות שהם היו עשויים לרצות לעסוק בהן, אסור היה להם להפגין כאב או פחד, ותפקידם תמיד היה ליהרג במלחמות. ולנשים, כחלק בלתי נפרד מהחברה האנושית ומהכוח המעצב אותה, היה תפקיד בשימור המבנה הזה בדיוק כמו לגברים. וכיום? גם כיום מצבם של גברים מחורבן. הם חיים באנומיה, הם לא יודעים בדיוק מה התפקיד שלהם בחברה, מה הזכויות שלהם, מה החובות שלהם, איך להתנהג ואיך לא, איזה מהמסרים שהם מקבלים מהחברה להפנים ואיזה לא - זה לא כאילו שלגברים נוח עם המצב הקיים. אני מסרבת לראות בפמיניזם מלחמה של נשים בגברים. הגברים אינם האויב שלי, הם אינם המדכא שלי, הם אינם היריב שלי. הפמיניזם, בעיני, הוא מלחמה של נשים וגברים כאחד בהרגלים חברתיים מושרשים שכבר אינם מתאימים למצב הקיים. וההרגלים המושרשים האלה נמצאים בקרב נשים וגברים כאחד.

אביא

New member
מה עם הגישה הזכרנית שלך אתה לא זוכר

בפורום זה כאשר המין מעורב השתמש בלשון שאינה זכר והושעת את ישראל.

ושוב התחלנו ?

אנא... ולא מגרשים פה נשים או גברים שמנסים לפחות להתמקד בנושא הפורום, שהוא רחב דיו לטעמי לשיחות לא קצרות ולאורך זמן

למעלה