אהלן- שואל שאלה

שנזכיר לך איך התבטאת בעבר עלינו?

מה קרה שפתאום המושג מורה דרך מענין אותך? להזכיר לך איך התבטאת בעבר על מורי דרך? עזבנו את הפורום שהקמנו בגלל אנשים כמוך. אישית אשמח לא לראות אותך פה.

תזכיר לי, אני רוצה לדעת.

למיטב זכרוני, עזבתם בגלל הקטטות הבלתי פוסקות סביב "תו התקן". "תו התקן", או במינוח הרשמי היתר הדרכה במערכת החינוך מאפשר למדריך להדריך במערכת החינוך בלבד. ההיתר ניתן אחרי קורס אותו מורי הדרך מדופלמים מכנים "אינסטנט", והם טוענים שההיתר בלתי חוקי מפני שהוא ניתן על ידי משרד החינוך, לא משרד התיירות. התוצאה היא שגם רמת ההדרכה בטיולי בתי הספר אותם מדריכים אותם מדריכים נופלת, וגם מורי הדרך סובלים מתחרות בלתי הוגנת. יש לי 3 הסתייגויות לעמדתם של מורי הדרך: 1) אם הייתי חושב שנעשתה לי עוולה נוראה כזו, הכנסת חאפרים למקצוע שלי, הייתי פונה לרשות המתאימה כדי שתסלק אותם. לא סילקה? הייתי עותר לבג"ץ. איפה פסק הדין של בג"ץ הפוסל את תו התקן? 2) מי אמר שמורי דרך טובים יותר בהדרכת טיולי בתי ספר? מורי דרך לומדים די הרבה חומר לא רלוונטי. לאיזה תלמיד בדיוק הם יראו את הסמל של האמיר תנכיז ברחוב השלשלת או את הנוראגים באל אחוואט? ומצד שני חומר שכן רלוונטי הם למדו בצורה עלובה ביותר. אם מורה הדרך שלך מדבר על זואולוגיה, בוטניקה וגאולוגיה על סמך מה שהוא למד בקורס מורי דרך, רוב הסיכויים שהוא לא יודע על מה הוא מדבר. ויתרה מזו: בתעודת המדריך כתובים האיזורים אותם הוא רשאי להדריך, ועליהם הוא השתלם, הלך בהם מסלולים קצת יותר רציניים מאלה שהולכים בקורס מורי דרך, הגיש עליהם דו"חות ונבחן עליהם. מורה הדרך הלך בעיקר באתרים הקשורים לנצרות או לארכיאולוגיה, ואת מסלולי ההליכה ברובם הוא לא מכיר- לפחות לא על סמך הקורס. 3) למה התחרות בלתי הוגנת? נכון, המדריך למד פחות שעות ממורי הדרך, ושילם קצת פחות (אם הוא יעשה תו תקן ארצי המחיר כמעט אותו דבר), אבל הוא גם מורשה להדריך הרבה פחות סוגי קבוצות. אם אתם משוים את עצמכם לרופאים- עוד לא שמעתי על רופא הקובל על תחרות בלתי הוגנת מצד הפרמדיקים.

אני לא מתווכח עם זכרון של מאבטח

דפדף בארכיון הפורום שלך ולמד משם, ואל תעסיק את הפורום הזה בשטויות האלה.

חוקית: אין מושג כזה.

"מדריך-טיולים" אין מושג כזה ואין תואר כזה, יש בחוק רק המושג :"מורה-דרך", כל היתר חאפרים, משמע , פועלים בניגוד לחוק. בקצרה. תו התקן לידתו בכוונה רעה, כאשר המטרה העיקרית היתה לפטור את מחנך הכיתה מהתפקיד הטבעי שלו וזה גיבוש הכיתה, ולהטיל את התפקיד על מי שידריך את הכתה שרואה אותה פעם ראשונה בחיים ואולי לא יראה אותה שוב. כבר עם הידיעות הראשונות על נושא תו התקן התרעתי כי מדובר בנסיון של משרד החינוך להפוך את העבריינות עתיקת היומין שלהם שלא לשכור מורי-דרך, בניגוד לחוק, למעשה כביכול חוקי. אלא, שאגודת מורי הדרך בישראל היתה אגודה מתה לחלוטין מזה שנים רבות עקב השתלטות של מספר גדול של אנשים שמה שעניין אותם זה רק תיירות נכנסת ורשיונות לרכבי אשכול, הנהלת האגודה דאז לא התעניינה בשום דבר אלא רק בתואר של יו"ר וחברי הנהלה. אבל עדיין מתרברבים בעשייה שלא היתה (כמו בסיפור על נתן שטראוס ונתניה). עובדה שאחרי שנים רבות של חברות באגודה, עזבתי אותה בחמת זעם על המעילה באמון החברים והבאת האגודה למצב של 0. רק בבחירות האחרונות חל מהפך (אני מקוה) כשהשתנתה ההנהלה, ואני מקווה שהם יעשו משהו בנדון, למרות שיש לי חשש שהם חושבים שנושא תו התקן הוא עסק סגור ואין מה לעשות, כאשר יש בהחלט. מכל מקום יקח לאגודה עוד זמן רב להתאושש ולבנות מחדש את ההריסות של ההנהלות הקודמות, עד שיגיעו למצב שיאפשר להם לפתוח בפעילויות כבדות כמו המאבק במשרד האי-חינוך ואחרים. לפי חוקי המדינה רק משרד התיירות רשאי להסמיך מורי דרך, וכל מיני נסיונות להשוות למדריכי בתי הספר מטעם משרד החינוך (תו-תקן, שלח שמלח ואחרים) איצטלה של מורי-דרך מטעמה, הוא כשלון כיוון שזה בניגוד מפורש לחוק. בשלב הבא ניסו להכניס פקיד של משרד התיירות למשרד החינוך כדי שישמש חותמת גומי, אבל מהר מאוד הוברר להם שזה לא חוקי, כיוון שלהפוך למורה-דרך יש כללים חדים וברורים. כאשר יצא הנוהל בנושא תו התקן, היה כתוב חד משמעית שלא יוכל מי שניגש לבחינות תו-התקן כדי לקבל אישור להדריך בבתי הספר לעשות זאת, אלא אם הוא מורה-דרך מוסמך, כתנאי בסיסי. זה היה הנוהל המקובל על משרד התיירות. אני מאלו שתומכין בחברות של אדם בגילדה אליה הוא שייך, אבל יקח עוד זמן עד שאשתכנע שהגילדה שלי גם מתייחסת אלי ולא רק כשואב-מים וחוטב-עצים אלא כחבר ממש. לגבי כשירות של מורה-הדרך בנושאים שונים. אני קורא יותר מידי השתלחויות מעליבות ומלגלגות על כלל מורי-הדרך. כלל ידוע הוא שמי שמקבל רשיון נהיגה, רק אז הוא בעצם מתחיל ללמוד באמת לנהוג ולצבור מיומנות,או לא. מי שעבר קורס מורי דרך, קיבל את הבסיס להוראת דרך, ורק אז הוא מתחיל לצבור מיומנות ולהתחיל להתוות את הדרך שלו בנושא ההדרכה. יש מי שמחליט שתיירות מדברית היא הדרך שלו, יש מי שהולך על תיירות סיפורים באיזורים מסויימים, אבל ככלל , מורה הדרך מדריך בכל הארץ, והסיפור על רשיונות איזוריים כמעט ולא קיים, אלא רק אצל מורי הדרך הערבים במזרח ירושלים ובית לחם וכדומה. מורה-דרך מוסמך להדריך בכל הארץ. מי שגדל כמוני, שמילדות חרש ברגל את כל הארץ במסעות מפרכים, קרא המון חומר, חקר ועורך מחקרים רבים (אגב, מענין שעל השאלות שלי למעלה, אף אחד לא ענה.....) ולומד כל העת מזה 46 שנים (תעודת הוראת הדרך הראשונה שלי היא מהנוער העובד 1960 וחתום עליה אדמתי האגדתי), ערוך לכל סוגי ההדרכות, אלא שהיום אני מסייג עצמי מהדרכת תלמידים ומבחינה בריאותית אני מנוע מטיולים שיש בהם מאמץ גופני , אבל חוץ מזה אין לי שום בעיה. אז, כל הקביעות החותכות והחד משמעיות הינן כקליפת השום. לא לשכוח שלא מעטים מאלו שבאים לקורס מורי דרך באים ממניעים שלא קשורים כלל להוראת דרך. חלקם בשבתון מהוראה בבית ספר ובאים לצבור ניקוד למשכורת, או ממניעים אחרים. כמו כן, אין לי מושג מהיכן המספרים על אחוזי הנפלים בקורסים של מורי-הדרך, אני עברתי את הקורס בגלל כניסת החוק המחייב רשיון של משרד התיירות שיצא ב-1989 ואני מטבעי שומר חוק,(הקורס בתל אביב מרכז מיכה אסף, ולא ברור לי בכלל מה הקשר של המרכז לרמת התלמידים) חוץ משניים, לא ידוע לי על אחרים שנכשלו בקורס, לכן המספרים נראים לי קצת לא מציאותיים. אני מקווה שבזאת ניתנה התשובה המקיפה בנושא, וברצינות הראויה, למרות שגם אני זוכר השתלחויות הכפשות והתבטאויות בלשון גסה של אנשים שאינם מורי-דרך, גם כאן וגם בפורום טיולים בארץ , שם זה עדיין ממשיך ממש עכשיו. אגב, אני בא ממקורות בהן אדם גאה בשמו שניתן לו על ידי הוריו. אף פעם לא הבנתי מדוע אנשים נותנים לעצמם כינויים (שימו לב שרוב מורי-דרך מופיעים בשמם המלא) , ותמיד יש לי חשד שזה כדי להתבטא בדרך בלתי ראויה תוך הסתתרות מאחורי כינויים שונים, ובעיקר לא מצליח להבין מדוע מישהו משתמש בכינוי שלילי. בעיני זה מוזר.

תשובות:

1) כרגע, אם לא תסתור אותי, תעודת המדריך שלי חוקית לחלוטין. איך אפשר לסתור? היעדר התשובה שלך לגבי עתירה לבג"ץ מוכיח שאו שאף מורה דרך לא עתר לבג"ץ, אן שבג"ץ דחה את העתירה. מאחר ומורי דרך מסתובבים עם טופסי הלשנה כדי לדווח על אנשים שמדריכים ללא רשיון, תוכל לסתור אותי על ידי הבאת מקרה יחיד של אדם שהורשע בהדרכה ללא רשיון כאשר היה לו היתר הדרכה של משרד החינוך והוא הדריך טיול של בית ספר. אתה מאשים את משרד החינוך בעבריינות? חסרות העובדות התומכות בהאשמה. 2) לגבי ההכשרה של מורה הדרך והידע שלו- לבוגר קורס ה"אינסטנט" יותר ידע רלוונטי מלמורה דרך כדי להדריך טיולי בתי ספר. וכמו שמורה דרך צריך ללמוד עוד ולהשתלם- אותו דבר בדיוק נכון גם לגבי מדריכים בעלי היתר הדרכה. ביום ראשון האחרון, למשל, היתה השתלמות למדריכים של אגד תיור ונופש בעיר דוד בירושלים, שהועברה ע"י שחר שילה. 3) לגבי השאלות שלך- הייתי יכול לתת שאלות משלי, מהתחומים החביבים עלי, שגם עליהן אף אחד פה לא היה עונה. 4) לגבי אחוזי הנפלים- שמעתי אותם מרכזים ומורי דרך. בעבר ועדות הקבלה היו מחמירות יותר והבחינות היו קלות יותר- היום ההיפך הוא הנכון. 5) לא ברור לך מה הקשר בין המרכז ורמת התלמידים? לא ידוע לי על קשר כזה או מישהו שטען שיש קשר כזה. 6) לגבי ההכפשות וההשתלחויות- האם הן היו על מורי הדרך בכלל, או על אנשים מסוימים? אולי תזכיר לי מה עיט כתב כדי שאחליט לבד אם אלה היו באמת הכפשות והשתלחויות? 7) אני משתמש בניק מפני שכמה מהדברים שכתבתי בעבר בפורומים שונים יכולים לפגוע בי. כבר הצעתי בעבר לשני אנשים לגלות להם את שמי האמיתי, אם יתחייבו מראש לתבוע אותי לדין על הוצאת דיבה ולפצות אותי אם לא יתבעו או שאזוכה. משום מה הם סירבו. במשפט תעמוד לי הגנת "אמת דיברתי" ולכן איני חושש- בשוק העבודה לא. לגבי הסיבה לניק הנוכחי שלי- בחרתי אותו אחרי שנחסמתי פעמיים בפורום מפלגת הירוקים. פעם ראשונה מפני ש"לעגתי למפלגה ולסופי צדקה", פעם שניה מפני שניסיתי לקבל תשובה על שאלה מסוימת- אז "הצפתי". מאחר ואני רוצה להשפיע על אותה מפלגה מבפנים ובשביל זה אני צריך שיאפשרו לי להתפקד, הנה עוד סיבה למה אני לא רוצה לפרסם את הזהות האמיתית שלי.

לזה קוראים "לדבר ללמפה".

אתה ממשיך להתעקש ולאמר דברים לא נכונים. על כל מה ששאלת עניתי בפירוט ולמרות זאת אתה מתעקש להמשיך ולשאול כאילו דיברתי ללמפה. לגבי טענות או אמירות, קרא שוב את השירשור. לגבי הטענה כאילו תעודת "מדריך" שלך, שלא ידוע לי ממי קיבלת אותה, חוקית לחלוטין, מוכיחה שכל מה שאני כותב ומה שכתוב בחוק בכלל לא נוגע לך. "טפסי הלשנה", זהו המאבק על הפרנסה נגד חאפרים למינייהם שמסרבים לציית לחוק ומחפשים תירוצים לעבריינות. אי מענה על אף אחת מהשאלות שלי והתגובה המתחכמת, מוכיחה רק שאתה פשוט לא יודע לענות. בשורה התחתונה, למרות שעניתי על כל שאלותיך ברצינות הראויה, אתה ממשיך בהתנהגות בלתי רלוונטית לחלוטין, ומכאן שאין לי אלא להסיק שאתה בסך הכל ממחיש את הכינוי שלך (והתירוצים חסרי ערך, כיוון שגם אני מביע דעתי בנושאים שונים גם לא מקובלים ולא מסתתר מאחורי כינוי ועוד כזה שלילי שמביא אדם סביר בעצם למחשבה שאולי יש כוונה מאחורי הכינוי, ואז באים כל מיני המסתתרים מאחורי כינויים ומעליבים ופוגעים) ובעצם כל מטרתך רק לנגח ולפגוע. לאחד כזה יש כינוי:"טרול". אזי מבחינתי הנושא סגור.

תעודת המדריך שלי

שקיבלתי מהחלה"ט, חתומה על ידי נח שלו מנהל מינהל חברה ונוהל. בראש התעודה יש סמל של מדינת ישראל, והכיתוב אומר: מדינת ישראל, משרד החינוך, מינהל חברה ונוער- מינהלת הטיולים. מדריך/ת טיולים ארצי/ת המערכת החינוך. עכשיו כשברור לך היטב מי נתן לי אותה, אתה מוכן להסיר את המרכאות, להפסיק את העלבונות ולענות לענין? תוכל להתחיל בתשבה לשאלות המקוריות שלי: אם התעודה לא חוקית, איפה פסק דין אחד שקובע את זה, ואם אין- איך זה שאף מורה דרך בישראל לא עתר לבג"ץ? ומה עיט כתב על מקצוע מורה הדרך?

ככה אתה קורא

למי שלמד שנה וחודש בקורס של החברה להגנת הטבע, יומיים לימודים ויום סיור בשבוע בנוסף לקמפוסים, עמד בכל המבחנים הפנימיים ובנוסף המבחן בכתב של משרד התיירות בבניני האומה ובמבחן בע"פ של משרד התיירות במשרד התיירות, רחוב הבנקים 5 ירושליים?

"כל הטוען עליו ההוכחה"

זו לשון החוק. ובזאת אני סוגר את הדיון הזה כיוון שנראה שאתה מנסה בכל הכח ליישם את הכינוי ההצהרתי שלך. ע"פ חוקי מדינת ישראל, ההרשאה היחידה להוראת דרך בישראל היא אך ורק למי שהינו בעל תואר "מורה דרך" ואשר הוסמך על ידי משרד התיירות כ-"מורה-דרך", והוא נושא תעודה של "מורה-דרך". כעת, מי שטוען שהתעודה שלו שאיננה תעודת "מורה-דרך" הינה תעודה חוקית, למרות ובניגוד לחוק, הרי על פי דיני החוק הפלילי ופקודת הפרוצדורה הפלילית, הרי עליו להוכיח את טענתו, ולא הפוך כמו שאתה דורש באופן מוזר. וכמובן שאין לך דרך להוכיח כיוון שהחוק הוא ברור וחד משמעי. הבנת? או מה שאמרתי מסובך לך? בשורה התחתונה: למי שאין תעודת "מורה-דרך" המוסמך על ידי משרד התיירות, איננו מורה-דרך והוא פועל בניגוד לחוק. נקודה.

נ.ב.ש.ש.

התגובה הנוכחית הינה אך ורק לטובת אלו שנכנסים וקוראים ועלולים לחשוב בשוגג שאולי הפגע הסידרתי הזה צודק, כי הוא לא.

תעודה שקיבלתי מממשלת ישראל היא לא

חוקית? ממשלת ישראל מחלקת תעודות לא חוקיות ואתם לא עותרים לבג"ץ? אז טוב שאני גם מורה דרך...

מאיר, קח עצה לשנה חדשה

לפני שאתה עונה למישהוא בפורום, נסה לבדוק מיהו ומה הוא כותב / מטיף. עכשיו קרא מה האיש שאתה לוקח ברצינות כתב עד עכשיו בתאריו השונים (נידמה לי שקודם הוא היה שפם המקובלים), ותחשוב אם אתה בכלל רוצה להתוועח איתו. הוא מתחיל מזה שהוא לא יודע על מה הוא מדבר ועל בסיס חוסר הידיעה הזאת, הוא מפתח תיאוריות. עם אחד כזה אתה רוצה להתווכח? שקודם חלך ללמוד את החומר, ואז שיכתוב. כל עוד הוא לא עושה את זה, כל מה שהוא מכניס לפורום זה שטויות. הדיון התחיל מזה שאני לא חושב שיש מקום בפורום שלנו לאחד כמו "נשר...", בהסתמך על התבטאויות שלו כלפינו. קפץ לו פגע רע והתערב בלי לדעת את העובדות. למה אתה נותן לו בכלל להתערב. חוץ מזה, קרא מה שדעתו על האנשים אליהם הוא מנסה להתחבר עכשיו. אחרי שתרד לעומק דעתו, תחליט אם שווה להשקיע בו יותר מ-6 מילים לתשובה

איך אדע את העובדות?

הרי שאלתי עליהן לפני שניסית לגרש אותי בגסות ולא ענית. לגבי שטויות- אדע אם תענה לענין..

איך יודעים עובדות? קוראים!

ביקשתי ממך לקרוא בארכיון הפורום שלך כדי לדעת אודות הרקע לדברים עליהם עניתי. במקום לפתח תיאוריות ולהמציא עובדות, דפדף בארכיון הפורום שלך, קרא ולמד. אחרי שתגמור לקרוא שם - תבין. ואני פורש מהדיון המטופש הזה.

קראתי.

חיפשתי שם משתמש aquila chrysaetos ביחד עם תוכן: רשיון, מורי דרך, מורה דרך, תו תקן, ועוד כמה. לא מצאתי ולו התבטאות אחת שלילית על מורי הדרך. ההתבטאות השלילית היחידה שלו שמצאתי על מדריך כלשהו היא על "מורחת ילד"- או מורה חיילת.

למעלה