אהלן :) רציתי לשתף -

a B C e

New member
אהלן :) רציתי לשתף -

אז לפני כמה שעות חזרתי מסמינר יהודי ערבי. היה כ"כ מעניין, כ"כ מרחיב אופקים, וזה מדהים שכמה שאנחנו שונים ככה דומים. ושבעצם זה כ"כ קל להבין את הצד שלהם :) והם להבין את הצד שלנו, אחח... אם רק היינו כולנו פתוחים והולכים לסמינרים כאלה, החיים היו שונים:) רוב הדעות הקדומות שהיו לי על הערבים, לגמריי השתנו, ואם עד עכשיו כששמעתי ערבית ברחוב חשבתי אי נוחות, הסכלתי במבטים מחשידים, אין ספק שעכשיו אחייך :) אז שיהיה לכולנו חג שמח, תודה על הההקשה :]

a B C e

New member
סמינר יהודים וערבים

במרכז להומניטריות בלוחמי הגטאות . :)

סלוניק

New member
נשמע מעניין.

איזו עמותה\ארגון יזמו את האירוע? האם תוכל להרחיב מעט על הנושא וההתרחשות?

ערב רב

New member
מחריד, לא ידעתי שיש ארגונים כאלה

בארץ, מזתבר שכל מהות המרכז הזה היא אינדוקטרינציה של השוואת ערביי ישראל ליהודים בגרמניה הנאצית: "המרכז לחינוך הומניסטי פועל בבית לוחמי הגטאות מאז 1995, ומפגיש מורים ותלמידים מכל קבוצות החברה הישראלית – יהודים וערבים. אנו בוחנים את התהליך שהביא לשואה ואת השואה עצמה, כדרך להתבוננות בהוויה שלנו ובסכנות הטמונות בה. מטרתנו איננה רק לימוד השואה, אלא הצבתה כנקודת מוצא להבנת תהליכים המסכנים בכל חברה ובכל זמן. כדי לטפח רגישות מוסרית וחברתית אצל המשתתפים, אנו שוקדים על יצירת סובלנות והבנה כלפי הזולת- גבר, אישה, יהודי או ערבי. במפגשים הרב-תרבותיים אנו עוסקים במצוקותיהם של מיעוטים, בגורל העם הפלסטיני ובדרכים למימוש החזון של אזרחות משותפת בישראל של המאה ה-21." בכל אופן, נראה שהארגון netdays.org.il/rtf/gfh-h.rtf target=_blank>ממומן בחלקו לפחות ע"י תכנית netdays של האיחוד האירופי.

ערב רב

New member
ככל הנראה בעקבות הסכמי אוסלו

או רצח רבין נוצר המרכז הזה ע"י מוזיאון השואה האמריקאי, "עד היום הייתה השואה נושא אסור בדיאלוג בין יהודים לערבים," אומרת רעיה קליסמן, מייסדת ומנהלת המרכז לחינוך הומניסטי. "אנחנו מנסים להתמודד עם הסבל בדרך הומניסטית המאפשרת לכל אדם להזדהות איתו. הלימוד על השואה פוקח עיניים לראות, כי אדישות לסבל של הזולת ופגיעה בזכויות האדם של אדם אחר מסכנים את הקיום של כל פרט ושל החברה כולה."

ערב רב

New member
מנהלת המרכז חשפה את דעותיה

החשוכות במכתב ל-'הארץ' שכולו השוואת השואה לנכבה: "...שעתה ההיסטורית של הקמת המדינה היהודית אחרי השואה היתה גם שעת אסון לחברה הפלסטינית. במדינה הזו חיות שתי חברות הנושאות על גבן משא כבד של אובדן... ב'מרכז לחינוך הומניסטי' בבית לוחמי הגטאות מאמינים שצריך וניתן לשנות את אופן השפעתו של הכאב על חיינו, מכזה המנציח את התהום המפרידה בין יהודים לערבים - לכזה המקרב ביניהם... אין צורך להשוות בין הכאבים ולהעמיד אותם זה כנגד זה. הם חיים וקיימים זה לצד זה". 14.2.04, מוסף 'הארץ'.

motyka

New member
כמובן שהתכוונת ל "דעותיה הנאורות"

בתקווה שיהיו עוד ארגונים כאלו, עוד אנשים בעלי שיעור קומה מוסרי כמו מנהלת המרכז, שפועלים ללא לאות למען דו-קיום ולמען דמותה המוסרית של מדינת ישראל.

שום דבר נאור בהשוואה בין השואה

ל"נכבה" של הפלשתינים, חושך מוחלט, עצם ההשוואה היא חוסר מוסר ברמה הבסיסית ביותר, השואה שלנו יכולה להיות מושווית רק לשואות אחרות, כמו שואת הארמנים, הטבח ברואנדה וכו'

motyka

New member
"אין צורך להשוות בין הכאבים"

באופן ברור ביותר היא לא משווה בין השואה לנכבה, אלא מציינת: "שעתה ההיסטורית של הקמת המדינה היהודית אחרי השואה היתה גם שעת אסון לחברה הפלסטינית" כלומר מנתחת תהליכים הסטוריים

ערב רב

New member
כן כן, זה כמו שיוסי שריד אמר

"אני לא משווה בין הכיבוש והטרור, מה פתאום? אבל, את הטרור יש להכחיד, ואת הכיבוש יש להכחיד".

motyka

New member
האם לא צדק?

אחד המשפטים החכמים ביותר שנאמרו אי פעם

אח... אנחנו נתגעגע אליו בכנסת הבאה

אתה קולט לרגע את הקונספציה המעוותת שצמחה לך בראש? אתה מתעקש שבגלל המסקנות הזהות אז יש השוואה למהדרין. זה כמו שאני אומר- אני לא משווה בין עמבה לבין קישואים, מה פתאום? אבל, עמבה אני לא סובל וגם קישואים אני לא סובל... עשיתי כאן השוואה?

ערב רב

New member
זו לא קונספציה מעוותת, שריד אוהב

ללהטט במלים והוא השווה בחן רב את הכיבוש לטרור בדיוק כמו שהגברת קליסמן משווה, בהרבה פחות חן, את השואה לנכבה. גם שמאלנים רבים הסכימו לנקודה זו, ואיני רוצה לנקוב בשמות.

Ragamala

New member
כל החשיבה שלך היא כזאת

העיוות הפך אצלך לנורמה. כך הסקת שהמפגשים שמוזכרים הנ"ל משווים את היהודים לנאצים כך הסקת שפסילת שני דברים משמעותה השוואת אחד לשני אין ספק שהבעיה העיקרית כאן אינה המרכז למפגשים יהודים ערבים ואינה יוסי שריד אלא אלפי ועשרות אלפי היהודים שעוברים את החינוך שאתה עברת, את האינדוקטרינציה שאתה עברת, ומשתמשים בעיוותים שאתה משתמש בהם כדי לשמר את שנאתם לזרים ואת תחושת הצדקנות הקורבנית שלהם. אתם ההרס האמיתי של החברה הישראלית ואין לי ספק שהיא תכחיד אתכם לבסוף.

למעלה