אהלן :) רציתי לשתף -

5EDEN50

New member
מותיקה וערב רב חג שמח דברי שריד

קצרים ולעיניין המתנגדים לכיבוש ומצד שני לטרור.

ההקשר עדיין קיים בסאבטקטסט

הקמת ישראל אחרי השואה וישר לאחר מכן המילה "אסון" והחברה הפלשתינית. זה בעצם משווה ומאשים את ישראל במה שקרה לחברה הפלשתינית. ברור לי שמה שקרה להם הוא סוג של אסון, לא הייתי מקשר אותו לא להקמת המדינה ולא לשואה ולא עושה השוואות בין השואה ל"נכבה".

יש קשר היסטורי מובהק

אילולי השואה לא היה האום מחליט על תכנית החלוקה, לא היתה פורצת מלחמת השחרור, ולא היתה נוצרת בעיית הפליטים.

אפילו לא קרוב

יהודים החלו לעלות בהמוניהם עוד מסוף המאה ה19 (בנוסף ליהודים שכבר היו כאן), ההחלטות לגבי מדינה יהודית קיימות מלפני מלחמת העולם השניה, הצהרת בלפור, ועדת פיל וכו' השואה רק זירזה את הבלתי נמנע, את הקמת המדינה. מלחמת השיחרור היא לא יותר ממלחמת שמד של מדינות ערב וערביי הארץ נגד המדינה שבדרך שפרצה יום לאחר ההכרזה באו"ם על תוכנית החלוקה. בעיית הפליטים נוצרה מאחר והערבים פתחו במלחמה והובסו, הבעייה היא בעייה, בעייה פלשתינית שלא קשורה לשואה ולא דומה לשואה, קשורה רק להחלטה הטיפשית של מדינות ערב להתעסק איתנו. היהודים לא פתחו במלחמה נגד הגרמנים, לא היוו איום לגרמנים ולא לאף אחד ובעצם לא היתם שום סיבה רציונלית לשואה. במקרה הערבי-פלשתיני, בעיית הפליטים קרתה כאמור בגלל טיפשות של מדינות ערב ועל אחריותם הבלעדית ולכן אין שום זכות לפליטים להתבכיין על גורלם פשוט שישלימו איתו.

ערב רב

New member
זה הנושא היחיד שאפשר לסמוך על מוטי

בעניינו, ככל הנראה (אם כי אני תמיד פתוח להפתעות).

motyka

New member
כרגיל אתה קורא מהרהורי לבך

אילו היתה משווה - הייתי הראשון להזדעק, אבל בדבריה אין השוואה לשואה אלא תיאור היסטורי של סיבה ותוצאה.

ערב רב

New member
אני אתייחס ברצינות רק בגלל שאני

מאמין שבאמת נותרה בך רגישות מסויימת להשוואות לשואה: מובן מאליו שהיא משווה, כל המרכז שהיא הקימה עוסק בהשוואה יומיומית לשואה. הם מזמינים ילדים יהודים וערבים ומסבירים להם מהן "ההשלכות האוניברסליות האקטואליות של השואה על חיי היום יום שלהם". יש שם כל הזמן משוואה "השואה, נגד היהודים, מול הגזענות בישראל נגד הערבים", כאשר ההשוואה ברורה וממשילה את ערביי ישראל ליהודי גרמניה ואת יהודי ישראל לנאצים.

motyka

New member
יש בי רגישות גבוהה להשוואות לשואה

ולכן קראתי פעמיים כל מילה, עד שהבנתי שאתה כרגיל מסלף עובדות. אני לא מוצא את ההשוואות שאתה מציג, כנראה שהן באות מתוכך ולא על סמך העובדות.

a B C e

New member
בתור אחד, שהיה שם

ועבר 10 שיעורים + את הסמינר, אני יכול להגיד לך בלב מלא שאין השוואה לשואה בכלל ! למה לחפש את הרע והשלילי בכל דבר, אפילו אם אין כזה.

ערב רב

New member
הציטוט של גב' קליסמן אינו משתמע

לשתי פנים, אבל לך הם כבר שטפו את המח, באמת חבל, אבל יש לפעול כדי שלא יעשו זאת לאחרים.

a B C e

New member
דיי לקשקש, ומה אתה עושה פה בכלל?

זהו פורום דו קיום למקרה שלא שמת לב.

למעלה