אהלן לכולם

Paranoid Y

New member
רומי!! רומי!! ../images/Emo123.gif

אממממ וגם אנוכי, ועוד הרבה.... יש המונים ממעריציו של החכם עם השפם כן... לחפש טוב

giba70

New member
אני, יש לי מעט שלו...

Absolutely Free We're Only In It For The Money Uncle Meat Hot Rats Chunga's Revenge Just Another Band From LA Over-Nite Sensation (')Apostrophe One Size Fits All Zoot Allures Sheik Yerbouti The Man From Utopia Them Or Us Meets The Mothers Of Prevention Strictly Commercial (אוסף) יש המלצות על האלבום הבא לרכישה?

giba70

New member
תודה לכולם על כל ההמלצות ../images/Emo45.gif

הבחירה קשה

melancholy man

New member
מאחר והחתימה שלך מופיע בהודעת המנהל

ומאחר ואנחנו עושים שבוע זאפה פעם בשנה, אני חושב שדי סביר להגיד ש...כן... עכשיו, נשאלת השאלה למה שאלת? נשמח לשמוע מה יש לך להגיד על האיש הענק הזה.

zappa19

New member
מה יש לי להגיד על זאפה...

האמת...עד לפני כמה זמן הייתי ממש מטורף עליו...ז"א...לא שזה עבר... פשוט נמאס לי...אני לא יודע איך להסביר. בוא נגיד ככה שפעם הייתי קונה את הדיסקים שלו והיום יש לי המון חומר שלו המון כולל בוטלגים אבל בשבלב מסויים זה נמאס אני כמעט ולא שומע אותו היום...למרות שמדי פעם יש "פידבקים" כאלה חבל שלא הגעתי לפורום הזה לפני שנה-שנתיים
מה שהספקתי לרכוש זה ספר - הספר האמיתי של פראנק זאפה המווווון דיסקים מקוריים דיסקים אם פי 3 של בוטלגים וכמה אלבומים מחזיק מפתחות(!) ככה שעקרונית אני נחשב למעריץ רציני...
מה שהכי מוזר...זה הקטע שאני אף פעם לא הקשבתי למילים שלו (אולי מחוסר ידע באנגלית) אבל גם בעיברית אני לא מקשיב כל כך בקיצור תמיד אהבתי את זאפה כמלחין אהבתי את המנגינות שלו (שירים) ולא מילים מוזר? אבל ככה אני תגיבו!!! חחחח

zappa19

New member
אני יודע את זה!

וזה כל הסיפור...אני מרגיש מה זה מוזר עם זה לדוגמא אני אוהב את ניק קייב את בוב דילן ולאונרד כהן והם...אומנים שחייבים להקשיב למילים שלהם ואני עדיין טוען שאני אוהב את ה"צליל" שלהם... אני מודע לזה שיש להם מילים יפות ועם משמעות אבל עדיין...אני מה שאני ואני אוהב את הצליל...
GingerBread Man אתה במקרה אוהב את THE RESIDENTS ?

GingerBread Man

New member
תאמת שמעולם לא שמעתי עליהם

אבל אתה עדיין יכול לקרוא לי ניר. אם זה קשור איכשהו לניק שלי, הוא לקוח דווקא מהשיר Bike של פינק פלויד. או מהסרט שרק. איך שבא לך.

לאו דווקא...

אתה לא צריך לשבת עם מילים מול עיניך ולפענח את הפרשנות המסתורית שניסה האמן להעביר במילות השיר, אלא להקשיב למילים כחלק מבוני אווירה- וזה עניין אינטואיטיבי הרבה פעמים... ז"א, כשאתה שומע צליל מסויים, ואת המילה "אהבה" זה עושה לך משהו (תלוי בצליל)... חוצמזה- לא פעם קרה שאנשים התפללספו רבות על מילים מסויימות, והאמן יצא בהצהרה שהמילים נכתבו סתם, בלי כל משמעות עמוקה ומיוחדת- כך שלפעמים האזנה למילים היא מיותרת... למשל, זכורים לי שני חברים שלי, אחד אוהב פרוג מושבע והשני חובב מטאל מושבע, שטענו לאם לד זפלין היתה משקיעה יותר במילים היתה להקה טובה יותר...לדעתי, זה היה הורס חלק מהקסם שלהם...המילים שלהם מיועדים להעברת מצב ולא לניתוח שירי...

GingerBread Man

New member
כשאמרתי בעיקר זאפה

התכוונתי לכך שלא מעט פעמים הטקסטים שלו פשוט ממש מצחיקים.

melancholy man

New member
יש רמות שונות של הנאה והבנה

שיר רוק במבנה הקלאסי שלו לפחות מורכב מני חלקים בילתי נפרדים: מילים ולחן, לנתק אותם אחד מהשני יהיה כמו להפריד בין התמונות בסרט לבין המילים שאומרים השחקנים. היה לי פעם חתול שמאוד אהב לראות טלוויזיה, אני מניח הוא נהנה מהתנועה על המסך (למרות שכל ניסיונותי לתחקר אודות העניין כשלו אגב) אב אם אצא ממהנחה שהחתול לא מבין עברית או אנגלית, קשה לי להגיד שהוא אמת ראה סרטים בטלוויזיה. כשאדם רואה סרט, הוא יכול להנות מהתמונות על המסך מהצבעים המרצדים למולו, הוא יכול גם להעניין בסיפור המסופר בסרט והוא יכול אפילו (שומו שמיים) להעמיק ולחקור את המשמעויות השונות של הסרט, הרמה האחרונה רק היא יכולה להחשב להבנה אמיתית של היצרה. אותו דבר תקף, כך נדמה לי כשמדובר בשירים, במיוחד כאלו שנכתבו על ידי משוררים כמו לאונרד כהן או בוב דילן (או לצורך העניין פראנק זאפה), ניתן להנות מהמקצב הפנימי של השיר, ניתן להנות מאיכויות ההלחנה, ניתן להנות מהשירה כחלק מהלחן, אבל בלי הבנה (לפחות בסיסית) של המילים קשה באמת להגיד שמבינים או נהנים מהשיר באמת. לצורך העניין אגב, אין זה משנה מה הייתה כוונתו האמיתית של הכותב או אם הייתה לו כוונה בכלל, שכן, לפחות בעיני, עיקר כוחה של יצירה הוא בצדדים הלא מודעים שלה. ברור אגב שהנאה היא דבר סוביקטיבי ואם יגיד לי משהו שהוא נהנה מתקליט מסויים בגלל הרעש שעושה המחט של הפטיפון כשהוא מניח אותה על התקליט לא היה לי אלא להסכים שהוא נהנה מזה, אבל להגיד שהוא נהנה מהתקליט עצמו יהיה קשה לי. בקשר לזאפה עצמו, הוא ראה עצמו כמלחין דווקא, כזה היוצר בין ז'אנרים ובתוכם, הוא התבטא פעמים רבות שלו הדבר היה תלוי בו, הוא היה מוותר על מילים בכלל, מאחר והוא פחות או יותר היה חייב להוסיף טקסטים לשירים שלו הוא פעמים רבות הכניס טקסטים מרגיזים בכוונה, המושרים בצורה "לא נכונה" ובוודאי לא נעימה לאוזן, המדהים הוא שמתוך תפישה כל כך בעייתית הוא הצליח להוציא די הרבה שירים טובים ולבטח יצירות טאקסטואליות מעניינות, שלעיתים אינן נופלות מהיצירות המוזיקאליות המלוות אותן.

אני מבינה אותך בקטע שלא הקשבת

למילים שלו... קשה לי עם אנגלית, פעם בכלל לא הייתי שומעת מוזיקה לועזית אבל עכשיו אני לא יכולה בלעדיה... וזה מעצבן לפעמים שאני צריכה להתאמץ ממש כדי להבין מה באמת שרים בשיר, בד"כ כשאני שומעת דיסק בפעם הראשונה אני יושבת עם המילים ומנסה לקלוט... אני חושבת שאפשר להעריץ זמר או להקה בגלל לחנים... :)

noosh

New member
דווקא אני חושבת ששירים

זו אחלה דרך ללמוד אנגלית ולהעשיר אוצר מילים בעיקר שירי פרוג למיניהם

למעלה