אהלן - חדש פה

H20

New member
וישראלים מתקשים להבדיל בין תנועות

קצרות וארוכות ,וגם מתקשים לבטא th.

jonbaum

New member
הבעיה של ישראלים עם שפות זרות

יותר נוטה לצד התנועות מאשר העיצורים, וזה נכון גם באנגלית וגם ביפנית. היות ושפת האם שלי אנגלית, כשהגעתי לארץ אני מאוד שועשעתי מהנסיונות של ישראלים להבדיל הין PAT לבין PET, או MAT לבין MET. עוד בעיה - בעברית יש רק את ה-5 תנועות הבסיסיות, ואין הבדלה בין תנועות ארוכות לקצרות, מה שמהווה בעיה גם באנגלית וגם ביפנית. ההבדל בין LIVE לבין LEAVE, או SIT ו-SEAT לא טבעי לישראלים. ואותו הדבר ביפנית. SHUUJIN ו-SHUJIN, כמו גם SHUSHOKU ו-SHUUSHOKU. ועוד ים של דוגמאות.

Reikan

New member
אבל זה לא אומר

שאי אפשר ללמוד איך להגות אותן. כשאני קורא רומאג'י ואני רואה שאות ניקוד חוזרת על עצמה, אני יודע שצריך לבטא אותה קצת ארוך, או פעמיים, עדיין לא ממש ירדתי לשורש העניין הזה, כי בנתיים אני רק לומד לכתוב..

dannyshadow

New member
אתה צודק

באמת כשאני קורא בעברית להברות הארוכות אין ביטוי, מה שמקשה עלי גם בערבית, בה כן צריך להגות את התנועות הארוכות. אבל ברור שהכול אפשר ללמוד.

GnomeBubble

New member
אכן

זהו כנראה הנושא הכי בעייתי לדוברי עברית ביפנית (שבסך הכל, מבחינה פונולוגית, היא שפה מאוד פשוטה). מצד שני, זה גם נושא די פשוט ללימוד - לא צריך ללמוד שום מיקום לשון חדש או דרך חיתוך חדשה בשביל ללמוד להגות תנועות ארוכות - זה פשוט עניין של תזמון. באנגלית העניין קצת יותר קשה מסתם תנועות ארוכות, כי פשוט יש באנגלית הרבה יותר מאשר 5 התנועות ה"פשוטות" (לשון ממוקמת קדימה או אחורה בחלל הפה, לא בכל מיני מקומות מוזרים באמצע). לדוגמה ה-A ב-PAT (שמסמנים אותה ב-IPA כך: æ) שונה מה-E ב-PET (שהיא פשוט e). ומדובר בהבדל קטן יחסית במיקום של הלשון, וזה דבר שדי קשה לתרגל אותו, אפילו כשאתה מודע אליו.

GnomeBubble

New member
בקשר לעברית המודרנית

ברור לך שהמערכת הפונולוגית שלה (כל מה שקשור להגיה) שונה לגמרי מזו של העברית המקראית (ממה שאנחנו יודעים עליה). העברית בתור שפה מדוברת היתה שרויה במוות קליני במשך 2500 שנה, ככה שבעצם העברית המחודשת נוצרה מבליל של מבטאים של דוברי שפות זרות, בעיקר אירופאיות, שבאו לארץ. הם יכלו לבטא בקלות עיצורים כמו ג' וצ', שבכלל לא היו קיימים בעברית המקראית, אבל מצד שני הם איבדו את ההבחנה בין עיצורים כמו ט' ות', ח' וכ', וכ' וק', וגם המבטא הספציפי של כל עיצור היה שונה.

GnomeBubble

New member
מבטא למגוון רחב של שפות?

אולי לישראלי הממוצע יש אנגלית טובה יותר מאשר לאירופאי הממוצע (וזה כמובן מאוד תלוי במדינה, החל מצרפת וכלה במדינות סקנדינביה וכל מה שבדרך), אבל אני לא חושב שיש עם אחד באירופה עם מבטא אנגלי גרוע יותר משל הישראלים. המבטא הצרפתי, הספרדי והאיטלקי למשל בעייתיים באותה רמה, אבל פה בערך זה מסתיים. מצד שני, אני יכול להתלבש על מבטא צרפתי או יפני הרבה יותר בקלות מאשר דובר אנגלית, אבל זה לא עושה את העברית לנקודת מוצא אוניברסלית.

Reikan

New member
למה אתה מכליל?

יש אנשים שמבטא הוא לא בעיה בשבילם.

OfirAbe

New member
האמת שיש משהו בעניין הזה...

האמריקאי הממוצע באמת לא יודע לחקות מבטאים. למרות זאת לא מעט אנשים שאני מכיר יודעים לעשות כל מבטא (טוב, לא מעט) גם את זה לזמן קצר ולא ממש קונסיסטנטי, לעומת זאת ישראלים באמת נוטים להסריח לגבי אנגלית. ביפנית אני עושה מבטא מגניב לאללה ואנגלית שהיא שפה שאני בקיא בה עדיין קשה יותר בקטעים של הR והTH או אפילו TT שאמור להישמע כמו סוג של ד' (כמו בBETTER) יכול להיות טריקי בצירוף מילים מסויימות.

GnomeBubble

New member
דווקא העיצורים באנגלית היה לי קל

למרות שרוב האנשים שאני מכיר עדיין מתקשים בהם. התנועות - זה משהו שכמעט אף ישראלי לא יודע לבטא נכון. אבל כל זה שוב, בגלל שעברית היא שפה עשירה יחסית בעיצורים ודלה בתנועות. אנחנו חושבים שאנחנו טובים בחיקויים של מבטאים אחרים כי אנחנו מחקים את העיצורים טוב - אבל אנחנו הרבה פעמים מזייפים בתנועות. מצד שני, הסיבה שדוברי אנגלית "גרועים" כל כך במבטאים אחרים, היא שרובם פשוט לא מתאמצים. מעין הרגל מגונה של דוברי שפה שולטת.

dannyshadow

New member
ועוד שאלה:

מי כאן שמשחק גו, איך אפשר לאלתר לוח גו בלי לקנות אותו? אולי אפשר להשתמש בלוח שחמט ולקחת חיילי דמקה? יש איזשהוא מספר מסויים של משבצות שחייב להיות בכול לוח? תודה=)

dannyshadow

New member
אולי גם טיפים מכמה שחקנים?

גם רציתי לדעת למה הכוונה טרטוריה. הבנתי שניתן לצבור טרטוריה בעזרת לכידת אבנים אחרות, יש עוד דרכים לצבירת טריטוריה? (פשוט, רציתי להתחיל לנסות לשחק נגד עצמי
, זה תמיד עזר לי בשחמט, וכנראה אני מבין שרק צריך ללכוד, עם זה אני יכול להתחיל לשחק?)

tals56

New member
ללכוד היא לא המטרה

וליכדת שטח היא הקפה של שטח מסויים אם נגיד אתה מחבר את כל האבנים ו2 אבנים מחברות אותם לקיר אז השטח שבפנים שלך ואם נגיד אתה עושה מהלך אטארי רגיל אז אתה מרוויח שטח אחד כי אפשר לשים שם רק אבן אחת.

tals56

New member
לא אי אפשר

אבל אפשר לקנות פלטת עץלשרטט את הקווים (שהם 19 קווים כולל הפינות)ולגבי האבנים...תצטרך לקנות אותם אלא אם כן יש לך סבלנות להכין 361 אבנים XDאבל בארץ הלוח גו מאוד יקר,אני רציתי לקנות אחד הוא אמר שזה עולה 430 שקל!נכון שזה המחיר בכל העולם,אבל כאן בארץ הלוח דק יותר ממטבע של 10 אגורות!אבל מה שהכי הצחיק אותי ששאלתי אותו על הקעריות:הוא אמר שהם עולות 600!!(כאילו איזה קעריות קטנות עלובות כאלה 600 שקל!!)

GnomeBubble

New member
אין הרבה יבוא בארץ, והיבוא הוא אישי

אם אתה מכיר מישהו שנוסע למזרח הרחוק, אז במקומות כמו סין, ואפילו בתאילנד (וכמובן שביפן) אפשר להשיג לוח גו בזול. מדובר כמובן בלוח פשוט ולא במשהו מרהיב, שאפשר למצוא בסין למשל בסופרמרקט. להכין לוח לבד אפשר כמובן, אבל האבנים הם עסק די מסובך.

dannyshadow

New member
אמ.. כנראה שלא ממש הבנתי

את הכללים. בכול משחק יש מס' קבוע של אבנים וכשהן נגמרות\נגמר המקום בלוח מתחילים לספור נקודות? אולי אפשר תמונה\תרשים של לוח גו (וכמה שיותר קטן יותר טוב- כי אני גם מתחיל)? תודה =)

GnomeBubble

New member
המשחק נגמר כאשר:

1. אף שחקן לא מסוגל להרוויח עוד שטח, ושני השחקנים מחליטים להפסיק. 2. אחד השחקנים מבין שאין לו סיכוי לנצח והוא פורש.

dannyshadow

New member
אוקי

איך מרוויחים שטח? הבנתי שצריך להקיף נקודה מסויימת, שבה עם השחקן השני ישחק זו תהיה התאבדות, ואסור להתאבד במשחק. אני יכול פשוט סתם להקיף נקודה מסויימת עד שהשחקן השני לא יהיה יכול לשחק בה והרווחתי שטח? האם מספיק שהקפתי נקודה מסויימת כדי להרוויח שטח, או שאני חייב לקחת שבוי מאותה נקודה? מקווה שהבנת את השאלות ותודה=)

למעלה