אהלן חבר'ה

יבגנייי

New member
אהלן חבר'ה

נכון שהאטום מורכב מאלקטרון, נויטרון ופרוטון? האלקטרון מסתובב סביב גרעין האטום - זאת אומרת שנותר המון שטח ריק, נכון? אם כך, זאת אומרת שיש המון חלל ריק בגוף שלנו ויש אפילו יותר חלל ריק מאשר חומר, נכון?

Ekrembo

New member
נמ נמ...דיי../images/Emo13.gif כן../images/Emo13.gif

אתה יודע מה יותר מגניב? שאפשר לעבוד דרך קירות

volkanian

New member
לא ממש

הבעיה בעניין הזה הוא אתה נותן אופי קלאסי לגופים קוונטיים פרוטון ניוטרון ואלקטרון הם לא כדורים. אין להם גבול , הם שדות שמגיעות לאינסוף (או לסוף היקום) לכן אי אפשר להגיד שיש חלל ריק בתוך האטום בעצם , אין מקום בעולם שיש לו חלל ריק (אולי חוץ ממקרים ממש ממש מיוחדים שהסיכוי למקרים כאלה הוא בערך אפס)

ailag

New member
כן (בצורה הקלאסית) אבל

(הצורה הלא קלאסית זה מה שקרמבו תיאר. שתכלס אטום הוא לא בדיוק אלקטרון נויטרון ופרוטון, אבל אם מסתכלים עליו מרחוק ולא מודדים מדויק מספיק זה נראה כמו מה שתיארת) בין אטומים יש קשרים חזקים מאוד, אז אמנם יש הרבה חלל ריק שם אבל הקשרים עוזרים "לטפל בבעיה" ולגרום לנו לאשליה שאין חלל ריק בגוף שלנו למשל.

volkanian

New member
אני תיארתי את המקרה הקוונטי

יותר נכון את תורת השדות הקוונטיים. לפיהם פונקציית ההסתברות של הל חלקיק קיימת בכל מקום.

זה קצת sick הנושא הזה

אבל באופן כללי , זה מאוד פשוט (במילים אחרות ממש לא הגיוני) האלקטרון לא נמצא בשום מקום , יש בעצם "ענן הסתברות" שזה בעצם פונ' שמתארת את ההסתברות של אלקטרון להיות בנקודה מסויימת .. אני לא בטוח שהוא בכלל נמצא איפשהו מתישהו , ספק אם זה אלקטרון כמו שאתה מתאר לעצמך ז"א כדור מוצק .. תאורטית מתמטית המודל המתמטי הקלאסי מתואר ככה ,אבל בתאחלס , אף אחד לא יודע מה יש שם ..

aetzbar

New member
היה היה איש חכם ושמו אריסטו,

והוא טען שהחומר רציף.

אני חייב לציין

שהצלחת לסבך נושאים פשוטים כמו מכניקה תיכונית , עם כוחות רחיפה וכוחות שחיה וכד. סיבכת מושג כמו מסה עם מושגים מטאפיזים (מילה שכנראה אתה המצאת) סיבכת constant בשם פאי, שזה סה"כ מספר מסכן.. אלוהים יודע מה אתה תעשה למכניקת הקוונטים , מספיק שגם ככה אני לא מבין שום דבר ,והכל נראה הזוי ודמיוני ישום טכניקות הסיבוך שלך על נושא מסובך כמו מכניקת קוונטים , עיקרון אי הוודאות וכ"ד יכול לגרום למדמ"חניק כמוני לbuffer overflow..

למעלה