אהלן חבר'ה, שאלה

Anuerysm

New member
אהלן חבר'ה, שאלה

הבנתי שהתנאי קבלה באוניברסיטאות דורשות פסיכומטרי ובגרות גבוהים במיוחד,
הפסיכומטרי שלי הוא 693 (והבנתי שזה גבולי אצלהם) וכרגע אני בתהליך של שיפור בגרויות
יש אולי איזה כיוון ספציפי של בגרויות שצריך להתמקד בהן ויותר חשובות מהממוצע עצמו? כמה יחידות מתמטיקה צריך?

תודה רבה

natilousky

New member
אין דרישה למתמטיקה

מה שאמור לעניין אותך זה שיפור ממוצע בגרות גרידא.

אם יש ברשותך ציון במתמטיקה 3 יחידות בציון גבוה,אני לא הייתי נכנס לפינה הזאת ומנסה לשפר(כמובן תלוי ביכולות שלך)

לגבי החשיבות לבגרות,זה משתנה ממוסד למוסד ועדיף שתשחק עם המחשבונים ותראה מה מניב לך את הציון הגבוה ביותר.

אני כן יכול לומר לך שבר אילן נותן 25 נקודות בונוס(במקום 20) על בגרות 5 יחידות בתנ"ך.

תוספת

בעברית יש לפסיכומטרי משקל 70%, בעוד באת"א זה 50-50. יכול להיות שזה יהיה שיקול.
בגרויות ששווה לשפר אותן הן בד"כ להעלות מ-2 או 3 יח"ל ל-5 יח"ל במה שקל (נגיד, ספרות או תנ"ך), בהנחה שיש לך ממוצע מעל 100 - הבונוסים ישפיעו יותר מאשר עוד או פחות נקודה במשהו שכבר ככה נותן לך בונוסים.

בהצלחה

עם פסיכומטרי כמו שלך

וממוצע בגרות 100 תוכל להתקבל לאוניברסיטת חיפה/בר אילן. לעברית אני מניח שתצטרך עוד 2-3 נקודות לממוצע בגרויות. לא בדקתי, אבל זה הסדר גודל להבנתי. יש לך פסיכומטרי גבוה וכעת הכל תלוי בבגרות.

natilousky

New member
קצת יותר

יותר באזור של ממוצע 105

אבל אתה ממש באזור כפי שהבחור מעלי אמר...

Anuerysm

New member
תודה על ההיענות חבר'ה

וטוב לדעת שלכמות היחידות במתמטיקה אין משקל, נקווה לטוב עם הבגרויות, עזרתם מאוד

MMMOOSH

New member
בבר אילן צריך 100, אבל זה משתנה משנה לשנה...

ב 2007 נרשמתי (690 וממוצע 100.5) ובבר אילן הם הפחיתו את מכסות התלמידים ואני נשארתי בחוץ (בחיפה זו הייתה קבלה אוטומטית) עוד שיפרתי על הדרך בגרות והקפצתי ל 102.5 (בגרות בגאוגרפיה) בסוף קיבלו אותי בלי קשר לבגרות הזאת בוועדת חריגים...
כרגע עשיתי בדיקה במחשבון ועם 100.5 מתקבלים אוטומטית לבר אילן.
https://dory.os.biu.ac.il/EnrollmentChances/pages/

הירידה בדרישות הקבלה לפי דעתי נובע מכך שסטודנטים רבים בוחרים ללכת למכללה במקום להשקיע בשיפור בגרויות ופסיכו' ולבזבז שנה.

בעברית יש בגרויות שלא מכניסים לממוצע, אם הן

מורידות אותו, ספרות למשל, ויש עוד, אתה יכול לבדוק. אני לא יודעת איך זה באוניברסיטאות אחרות. אני התקבלתי עם 689 ויש שהתקבלו עם פחות, אבל צריך בגרות סבבה בשביל זה, באזור ה107 נגיד,

natilousky

New member
עוד דבר שחשוב לציין לגבי את"א

אם אתה עושה בגרות אקסטרנית אתה מקבל 2 נקודות תוספת לממוצע שלך.

בעברית יש לי 108.55
באתא יש לי 110.55
בבר אילן יש לי 109 ומשהו (כי עשיתי תנ"ך 5 יחידות שנותן 25 נקודות)
בחיפה לא בדקתי.

Anuerysm

New member
בקשר לזה

אם אני עושה הסבה של הבגרות האינטרנית שלי לאקסטרנית, זה נחשב כאקסטרנית אצל את"א? אם כן אולי בשביל השתי נקודות האלה כדאי לי לעשות את ההסבה, לא?

natilousky

New member
אני לא רוצה סתם להטעות אותך ולכן כדאי שתבדוק

זאת.

מה שכן,לי לא הייתה בגרות בכלל(היתה לי בגרות חלקית של בית ספר דתי) ובגלל שרוב המקצועות לא ניתן לגשת אליהם כיום(מקצועות דתיים כמו תלמוד וכדומה) הסברתי את הבגרות שלי לאקסטרנית והתחלתי לשפר ציונים.כשנרשמתי לאת"א הם רשמו בסוגריים (לבעלי בגרות אקסטרנית ינתן 2 נקודות תוספת לבגרות) לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות כי גם ככה עברתי את הסכם.
לאחר כמה ימים שבדקתי את הציונים שלי ראיתי שהם כבר הוסיפו לממוצע שלי באופן אוטומטי 2 נקודות.

natilousky

New member
הסבתי*

וכמובן תבדוק את ההשלכות של זה,יכול להיות שיש לך מקצועות עם ציונים גבוהים מהתיכון שאי אפשר להיבחן בהם בשלוחה האקסטרנית.

לא יודעת, לומד איתי מישהו עם פסיכו 680 (את"א)

כשלי היה 701 לא התקבלתי ונאלצתי לשפר.
כנראה שזה מאד תלוי בבגרות, הבגרות שלי היא 103 ואני לא יודעת כמה הבגרות של מר 680 (ולא נראה לי שהוא שם על העדפה מתקנת, אשכנזי מהרצליה).

rogerwater

New member
לי היה ממוצע 108

והתקבלתי עם 680:) והאמת הייתי צריך פחות מזה.

למעלה