אהלן-בקשר לדרכון

d4l18

New member
אהלן-בקשר לדרכון

אני אזרח ישראלי בעל דרכון ישראלי וגם בעל דרכון ברזילאי כי נולדתי שם ארוסתי גרה עם השפחה שלה בארה"ב (אל תשאלו איך זה הגיע למצב הזה ,קצת מסובך) וכרגע היא לא חוקית שם ... אז ככה שהיא לא יכולה לצאת אלא אם כן אין לה כוונות לחזור אבל מכיוון שהמשפחה שם אז זה לא משאיר לה ברירה אלא להשאר עד שתקבל מסמכים חוקיים שיאפשרו לה לצאת מארה"ב ניסיתי להוציא ויזה וסורבתי בשגרירות שלהם מן הסתם ... ומכיוון שגם ברזילאים חייבים ויזה לכניסה לארה"ב אז הדרכון הברזליאי לא ממש עוזר לי חייב דרך כלשהי לקבל/להוציא דרכון אירופאי כלשהו מכל דרך שהיא כמה שיותר מהר להוציא ויזה שוב אני יכול אבל כנראה שלא יתנו לי כי הסטטוס שלי לא השתנה ... מה אני עושה ?? איך אני מגיע לארה"ב חוץ מלשחות ממקסיקו!!!!!!! :) תודה למי שיעזור לכל תשובה שתהיה ביי ערב טוב בנתיים

forglemmigej

New member
אתה אומר שיש לך אזרחות ברזילאית

אבל יכול להיות שהסבים או סבתות היגרו לברזיל ממזרח אירופה ומשם אפשר להתחיל. אני יודעת שבעיירה איפה שאימי נולדה [דובנוב] הרבה יהודים היגרו לברזיל ,היתה קהילה גדולה מאד של יהדות פולין בברזיל והרבה מהם עסקו בטקסטיל לדעתי כדאי להשקיע בחקירות. רוב היהודים שהיגרו לצפון ודרום אמריקה הגיעו ממזרח אירופה.

d4l18

New member
אבל....

אני מאומץ דרך אגב שחכתי להזכיר את זה ... ולא נראה לי שההורים שלי היגרו משם .. נראה לי שהם נולדו בברזיל עצמה גם כן .. ולא היו יהודים בכלל תודה על התשובה אני ינסה לאתר לכיוון כזה מכל מיני דרכים ... איך אפשר להתחיל למי לפנות ?!

Nobilis

New member
אי אפשר

אם המשפחה שלך לא מגיעה מאירופה, אין לך שום דרך לקבל אזרחות באירופה. לא בלי לגור באירופה, או להיות נשוי לאירופי. תאלץ למצוא דרך אחרת להיכנס לארה"ב. בהצלחה.

yoav7777

New member
אם ההורים המאמצים שלך יהודים ואתה מאומץ

אתה הופך ליהודי לפי ההלכה ואתה הבן האמיתי שלהם. האזרחות שלך לא נקבעת לפי ההורים הביולוגיים. אתה רשום לפי ההורים המאמצים כבן שלהם עם שם המשפחה שלהם. ואם ההורים או ההורים של ההורים שלהם היגרו מאירופה אז אתה יכול לנסות להתחיל בתהליך בקשת אזרחות. הם אימצו אותך מגיל צעיר מאד בטח לא?

een ogenblik

New member
לא עבור שואל השאלה המקורית, אך אני חייבת

להבהיר חוסר דיוקים מהותיים עבור אחרים. (השואל המקורי כנראה כבר יודע בעצמו את החלקים הרלוונטיים לגביו.) למרות שאזרחות ישראלית מוקנית אוטומטית עם אימוץ חוקי לילד שאומץ על ידי הורים ישראליים (א), אין איבוד אוטומטי של האזרחות הקודמת. שמירה על אזרחות קודמת תלויה במדינה בה האדם נולד וממנה אומץ. רוסיה, למשל, מחייבת את ההורים המאמצים על שמירת אזרחות הילדים היוצאים לאימוץ עד הגיעם לבגרות. יכול להיות שמדינות אחרות שומרות על אזרחות הילדים הנולדים בהן, גם אם יצאו לאימוץ במדינה אחרת, ללא דרישה לבחירה בהגיע לגיל 18. למרות שאזרחות ישראלית מוקנית אוטומטית עם אימוץ חוקי לילד שאומץ על ידי הורים ישראליים (ב), יהדות מוקנת אוטומטית אך ורק למי שנולד לאם יהודיה. כל השאר חייבים הליך גיור. גם ילד שאומץ בגיל הצעיר מגיל שלוש צריך לעבור הליך גיור כלשהו. בודאי כך הוא במצב הנוכחי, בו מדינת ישראל, מסיבות פוליטיות טהורות, מקשה על גיורים של כל מי שאינו שומר תורה ומצוות. (לא שהיה פטור מהליך גיור רישמי לילדים שאומצו מתחת לגיל שלוש אי פעם בזמן קיומה של מדינת ישראל.)

yoav7777

New member
אין חוק בהלכה שאומר שברגע שמאמצים הילד הופך

ליהודי? שמעתי על זה משהו. מעניינת השיטה של רוסיה.

EfratUK

New member
לא

אמא שלי, שאומצה בארץ, נאלצה לעבור גיור כילדה, כי לא ידעו מי הוריה, למרות שנולדה להורים יהודים (מסתבר בדיעבד).

een ogenblik

New member
אין לי מושג מה שמעת, וממי שמעת זאת

אך הרשני להבטיחך כי זו טעות. לא רק שילד אינו הופך אוטומטית ליהודי, הוא אינו נחשב בהכרח כצאצא עבור נושאים רבים. חוקי יחוד, למשל. חוקי אבלות (שלו על ההורים, או של ההורים עליו), למשל. על פי חוקי הירושה של מדינת ישראל, ילד מאומץ ממשיך לרשת את הוריו הביולוגים, אך לא יורש את הורי הוריו המאמצים.

TrigATUSA

New member
לא נורא, נוסיף את זה לרשימת השטויות שלך

העיקר שאמרת את זה בביטחון מלא

yoav7777

New member
נוסיף לנסיון ולהצלחה שלך את העובדה שאתה מנסה

למצוא עבודה במדינה אחרת אחרי "שני נסיונות הגירה" ובגיל 40 פלוס... בגלל שההגירה שלך כל כך צלחה. מעניין שלתגובות הקודמות לא ענית... כי פשוט לא היה לך מה לענות. פתטי. חלק מהמשמעות של פורום זה לחלוק במידע... אמרתי ששמעתי ממישהו לא אמרתי שאני בטוח בזה ב100%. אתה מזבל כאן שטויות על אי אפשרות למצוא עבודה בכמויות - אולי יותר נכון להגדיר אותם שקרים... הנובעים מקנאה ומחשש שאחרים יצליחו במקום שאתה נכשלת בו כבר פעמיים. זה הרבה יותר מסוכן. זה שאתה לא יוצלח לא אומר שכולם ככה.

TrigATUSA

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא נותר אלא להתפקע מצחוק כי גם מה שנדמה לך שהבנת עלי זו עוד אחת מהשטויות שלך לא נמאס לך לעשות מעצמך צחוק?

yoav7777

New member
כן ממש להתפקע מצחוק... בגלל זה ענית לי בכאלה

עצבים לתגובה הקודמת... :) ולא ענית לי לתגובות שאחרי. :) :)

U Bahn

New member
הוצאת אזרחות ודרכון אירופאי

הם תהליך ארוך. למה אתה אומר "מן הסתם" לגבי הסירוב שלך בשגרירות? רוב הבקשות לויזת תייר מתקבלות, כנראה שיש משהו מחשיד מבחינתם.

אזרחות אירופית לא תעזור לך

אזרח אירופי יכול להיכנס לארה"ב בתנאים מסויימים תחת ה-visa waiver program, ובכל מקרה פקיד ההגירה האמריקאי אינו חייב לאשר לו כניסה לארה"ב (אם סורבת ויזה בישראל, סביר להניח שזה מה שיקרה לך בשדה התעופה עם נחיתתך בארה"ב במקרה הרע, או לפני סגירת הדלתות להמראה בבן-גוריון במקרה הטוב). בנוסף, אחד התנאים בתוכנית ה-visa waiver היא שאינך יכול לפנות לערכאות ולערער על החלטת הפקיד, ואתה חותם על הסכמתך לתנאי הזה בעת מילוי טפסי הכניסה.

Woking

New member
עד כמה שאני זוכר נכון

בטופס של ה VWP צריך להצהיר אם סורבת כניסה בעבר.

airdene

New member
לא רק שנכון, אם נתפסים על הצהרת שקר

העונש עשוי להיות איסור כניסה לשנים ארוכות. אני מכיר אידיוט אחד שלאחר שסורב כניסה בקנדה על דרכון צרפתי (כאשר טסים לארה"ב מקנדה, עמדות שרות ההגירה האמריקאיות ממוקמות בשדה התעופה הקנדי לפני שערי העליה למטוס.) נאמר לו במפורש שהוא איבד את זכותו לכניסה נטולת אשרה מקדימה, ואם בדעתו לבקר בארה"ב בעתיד עליו להתייצב בקונסוליה אמריקאית ולבקש ויזת כניסה תחילה. החכמולוג, טס לאירופה, עלה על טיסה לניו יורק, שיקר בטופס הויזה ווייבר, נתפס ע"י פקיד ההגירה, נאסרה עליו הכניסה לארה"ב לחמש שנים והוא גורש חזרה לצרפת על חשבונו.

למעלה