אהלן אהלן אני חדשה

אהלן אהלן אני חדשה

בפורום הזה ספציפית... וסצנת הרוק המתקדם בכלל.... יש לך המלצות מיוחדות למתחילים? כה לחי!

אני אתן לך

לנחש בשתי ניחושים מה שמעתי... ואני בטוחה שתקלעי בראשון!
))

ראשית, שיר הוא בן ולא בת

שנית, את מוזמנת לעיין במדריך העברי לרוק מתקדם (בעריכת עבדך). שלישית, ברוכה הבאה למחתרת הידידותית ביקום, שעסוקה רוב הזמן במלחמות פנימיות על איך אפשר להגדיר את הפרוג-רוק בלי לחטוף מכות וירטואליות. רביעית, אני מנחש ששמעת ג'נסיס או קרימזון.

פשששייייאהההה

אתה אחראי לאתר המצוין הזה? אני מכירה אותו כבר וחורשת עליו רבות. עדיין... מאיפה להתחיל? יש איזה הסבר לרוקיסט המתקדם המתחיל?

בכל מקרה

בכל פעם שמישהו נכנס נותנים לו את הלינק לעשרת האלבומים המכריעים. זה קל וזה נוח, אבל אני לא יודע, נראה לי קצת פספוס. לדעתי, למשל, Close to the edge הרבה יותר מומלץ מFragile, ואני גם חושב שNursery Cryme עדיף על Selling England.

אז הנה, אמרת

בכל אופן, אני התחלתי את ההיכרות עם Yes דרך פרג'ייל, ולדעתי הוא אלבום יותר נגיש מאשר קלוס, למרות ש'קלוס' הוא אלבום לא פחות טוב. לגבי נרסרי קריים - אני סבור ש'סלינג' נחשב כיום לפסגת היצירה שלהם. אל תשכח שלנרסרי קריים יש גם בעיה של הפקה מוסיקלית בינונית.

כה אומרים

אבל בדיסק שנמצא ברשותי יש הפקה מוסיקלית בסדר גמור (לא יודע, אולי בגלל שזה Remaster)

גם גרסת הרימסטר

...נשמעת הרבה פחות טוב מ'סלינג'. גבריאל גם שר הרבה יותר טוב ומוקלט הרבה יותר טוב ב'סלינג'. תראה, דווקא בנושא הזה יש הסכמה שמדובר בפסגת היצירה שלהם.

pink floydror

New member
איכות ההקלטה

לפחות לדעתי לא אמורה לשנות דעה על אלבום .. זה לא מה שייפריע לי לאהוב יותר או פחות את האלבום אישית אני מתחבר אל שני האלבומים הללו באותה רמה, שניהם מהאלבומים האהובים עלי ביותר, כמו הלהקה עצמה. והסכמה אף פעם לא יכולה להיות כוללת כי בתכלס זה איך שהאדם מתחבר אליו..

איכות ההקלטה - פרמטר חשוב

יש המון אלבומים שמושפעים באופן קריטי מאיכות ההקלטה - במיוחד אם היא גרועה במיוחד. ולא רק זאת - אלא שיש אלבומים בינוניים עם איכות הקלטה מעולה, שמקבלים שידרוג בזכות זה. תעשיית המוסיקה לא היתה משקיעה מליונים ברימסטרים, אם זה לא היה פרמטר צרכני רלוונטי ביותר. אני, באופן אישי, מעריך מאוד איכות צליל גבוהה, כי זה מקרב את המאזין אל המוסיקה כפי שהיא באמת בוצעה במקור.

pink floydror

New member
צודק חלקית

אזה צודק כשאתה אומר שהיאכות צליל מצליחה להמחיש יותר את המוזיקה ולקרב אליה את המאזין, כמו שאנשים נהנים יותר כשהם שומעים באוזניות כי הכל יותר ברור להם אבל כמו שאומרים - האהבה עיוורת, ככה גם האהבה שלי למוזיקה, איכות הקלטה לא תגרוע מיצירה שאני חושב שהיא מעולה

oded 19

New member
נראה לי שהדוגמה הכי טובה לכך

הוא דווקא הצד האפל של הירח.. ז"א, אחלה אלבום אבל הוא מקבל המון המון קרדיט בגלל איכויות ההקלטה שלו.

i l a n 1 1 1

New member
foxtrot

לדעתי הדיסק הטוב ביותר של ג'נסיס הוא FOXTROT, גם מבחינת איכות ההקלטה וגם הנגינה

בעיה

צד א' של פוקסטרוט לא מדהים, צד ב' אכן מדהים. אז זה אלבום לא מאוזן - אני באופן אישי תמיד מאזין לקטע הראשון ואז קופץ ל"ארוחת הערב מוכנה"....

meandmeandme

New member
איך אפשר??

לדלג על time table אני מבין. אבל, get 'em וhorizons וcan-utillity, איך אפשר??

אפשר לשפד פרות קדושות?

תראה, יש כופרים (כך שמעתי) שאפילו לא מתעלפים כאשר הם שומעים את 'למב לייז דאון'....אני אחד מהם. לג'נסיס היו רגעים גדולים, והיו להם גם רגעים פחות גדולים. פוקסטרוט אלבום קלאסי חשוב ומעניין, אבל הוא לא מושלם.

אורי, שאלה כללית

זה מוזר לי שאתה כותב על האלבום הזה את אותו הדבר כבר כמה שנים. מתי האזנת לו בפעם האחרונה?

למעלה