אהלןןןן

יש ויש

כיום, האתגר של החינוך תובעני מתמיד, ולמרבה הצער, לא כולם מצליחים בו. כאשר עומדים מהצד של ה"מחונכים" קל לשים את האצבע על נקודות הדורשות תיקון ושיפור, אבל שוכחים את הנקודות עליהם עמלים ההורים וטורחים - ולילדים זה נראה ברור מאיליו. לענין ההורים שלי - חצי וחצי. לדעתי, אבא שלי מחנך יותר טוב (למרות שאמא שלי עם MA בחינוך...). אבל האהבה והרצון הטוב של שתיהם - נמצאים מעל הכל.

שומר 23

New member
יש הורים ויש הורים

מה שברור זה שהם רוצים את טובת הילד.. ועוד דבר ברור שלילד יש את גיל ההתבגרות והרצון לעצמאות כך שלהאשים את ההורים זה קל ולא צודק..

מיידלע19

New member
אני חושבת

שהדור של היום לא יודע להתנהג ורוב ההורים הם ה``בסדר`` והילדים הם הלא בסדר! למרות שיש דבר כזה הורים מסכנים אבל הרוב הם בסדר גמור!

אין כזה דבר: ילדים לא "בסדר"

כמו שאין כזה דבר ילד רע. לכל אדם יש נטיות טובות ורעות. התפקיד של ההורים הוא לנתב אותם למקום מועיל וטוב. אמנם ברור, שקל מאוד לכתוב את זה והרבה יותר קשה לעשות את זה. אבל בכל אופן - א"א להטיל את האשמה על הילדים (אגב, חינוך לא מתחיל בגיל ההתבגרות, אלא הרבה קודם לכך). אבל מה שנכון, שלעיתים ההורים "בסדר גמור" והילד - נער - בחור בכל זאת פונה לדרכים לא דרכים, הסיבה לכך היא מה שנאמר בפרשת ניצבים: ראה נתתי לפניך, וכל אדם יכול לבחור...

מיידלע19

New member
זו לא הייתה הנקודה שהילד לא בסדר

אבל רואים שהנוער היום נוראי! אע``פ ששאר האחים בבית הם נורמלים במשפחות עם החינוך הכי טוב תראי את הילד המורד... יש דברים שהם בשליטת ההורים ויש המון דברים שהם לא בשליטתם עם כל החינוך המצויין שלהם.

לפעמים יש מצב כזה...

ליפעמים כשילד יוצא לתרבות רעה זה ביגלל חטא ההורה שלו בעבר ועכשיו הוא משלם....

אני מהזן המורד הקלאסי

וחינוך טוב - עשה מה שעשה ילד מורד הוא לא "לא בסדר" הוא עם נטיה חזקה שהוא יכול לנצל אותה לטוב ולרע, והחינוך של ההורים משפיע הרבה על האופן בו הוא ינצל את אותה. ו... בעניין האחרון את צודקת, וזה מה שכתבתי לך על "ראה נתתי לפניך". כוח הבחירה קיים אצל כל אדם, ויש כאלה שמנצלים אותו לרעה.

לרוב....

הורים שיותר פתוחים עם ילדיהם ולא ``חונקים`` אותם, הם אלה שמצליחים יותר בחינוכם. הורים שנישארו עם שיטות החינוך הקדומות ואוסרים על ילדיהם לסטות ולו במעט מהדרך שהנחילו להם ולא רגישים ופתוחים לסביבה המתקדמת, ילדיהם בשלב כלשהו ימרדו ויפרקו עול. אצלינו במשפחה ההורים מאוד פתוחים איתנו ולא יצאו מגדרם שאחד מהאחים יסטה קצת מדרכם, אלא ידברו, יתמכו ויעודדו כפי הצורך. זה שאחיי יודעים שהם יכולים לספר הכל להוריי ולהיות גלויים איתם, גורם להרבה פחות בעיות להיווצר. ברגע שיש תקשורת טובה בין ההורים לילדים אפשר לסדר הכל.

אבל כשלילד אין בתת מודע שלו...

שיש הורה ויש את הבן אז אם אמא שלו פעם אחת לא תלך כמו שהו רצה אז הוא יראה לה תכוון ...צריך גם גבולות שיהיה בינהם כי אח"כ זה יגיע לזלזול בהורים {שהם בעצם החברים שלהם}

*שהוא, *את הכיוון.

זה לא סותר. אפשר לעשות גבולות ובנוסף להיות פתוחים עם הילדים. ברגע שההורים לא כופים את דרכם על הילד אלא מראים לו את הדרך בצורה חיובית וכדאית וערים ורגישים לבעיותיו ומסייעים לו, אזי הילד יראה שהדרך הזאת היא הטובה ובכך ימשיך בה. ברגע שהילד יודע שההורים תמיד לטובתו ויתמכו בו בכל מצב, הוא יכבד ויעריך אותם ולא יפרוק עול.

אני חושבת גם כשיש קשר טוב בין האשה לבעל קשר..

בריא אז הילדים נוחים ולומדים מההורים גם איך להתנהג...

קשר.,

בין בעל לאישה לא בהרכח ישפיע על הקשר בין ההורה לילד. יכול להיות שההורים מסתדרים טוב אך.... דורשים הרבה מהילדים ובמקרה כזה הקשר הטוב של ההורים לא יעזור במאום.

לא נכון כאשר ההורים אין להם מערכת יחסים ...

תקינה בינהם זה ישפיע גם על מצבו של הילד אם זה נפשי אם זה חברתי....וכן הלאה...

את סוטה מהנושא.

ברור שקשר טוב בין הורים זה טוב לילדים אך.... אנחנו כרגע מדברים על שיטת החינוך ולא על הקשר של ההורים. יש ילדים שהוריהם גרושים אך... הם מחונכים להפליא ויש גם ילדים שהוריהם לא מסתדרים אך הם מחונכים.

למעלה