אם אתם זוכרים...
(ואני בטוחה שאתם זוכרים), בעונה הראשונה הסבירו שהזמן בעולם הדיגיטלי מהיר יותר, ובעוד שבעולם האמיתי מזדחלות השעות, בעולם הדיגיטלי חולפים שבועות על גבי שבועות --- אבל כשאפוקלימון הפר את הסדר וחפף בין העולם הדיגיטלי לאמיתי, סדר הזמנים נעשה מתואם. הבעיה היחידה כאן היא ששתי העונות הראשונות אינן שוות לעונה השלישית, כלומר, זה לא אותו מימד, לא אותו מרחב -- ואם מסתמכים על העובדה ששתי העונות הראשונות נחשבות בעצם ל"סדרת טלוויזיה" בלבד בעונה השלישית, שטאקאטו וחבריו צופים בה בעולם שלהם, אז בכלל מגיעים למסקנה שהעולם הדיגיטלי ב"טיימרס", על כל פרטיו וכלליו וההיסטוריה שלו, הוא שונה לגמרי, חדש לגמרי, ובעל חוקים שונים ועבר שונה. כלומר, אפילו אם אזולוגמון היה מספר שהעולם הדיגיטלי בעצם נוצר לפני חצי שנה, ושטאקאטו וחבריו הם הדיג´יגורלים הראשונים אי פעם, ושגלימון הוא דיג´ימון-הדינוזאור הראשון, ושמיוטיסמון מעולם לא היה קיים --- זה היה הגיוני, כי "דיג´ימון" בעונה השלישית שונה לחלוטין משתי העונות הקודמות. בקשר לבלבול של העשרים שנה מאז הפרויקט "ליצור חיים" (כלומר, שאז נוצר העולם הדיגיטלי כביכול), לבין הארבעים שנה של באבאמון וג´יג´ימון: השערה אחת היא שבאמת מדובר בחור קטן ולא-מזיק בעלילה, שבעצם אני אפילו לא שמתי לב אליו עד ההודעה של הלדין... השערה שניה היא, שגם בעונה השלישית של דיג´ימון, שני הזמנים בין שני העולמות שונים, ובעולם הדיגיטלי הכל טס בזמן מהיר יותר, ולכן גם ג´וניו ויאמאקי עובדים בהיפנוס רק כמה שעות בעוד שהילדים בעולם הדיגיטלי כבר כמעט חודש. השערה שלישית, שהזמנים מתואמים, וג´וניו ויאמאקי גם הם עובדים בהיפנוס כמעט חודש, ובאבאמון וג´יג´ימון אכן נשואים ארבעים שנה - אלא שהעולם הדיגיטלי לא נוצר רק לפני עשרים שנה, אלא באמת כמו שסטטה הבורקס המשומן אומרת: לפני הרבה יותר זמן, וג´וניו וחבריו רק גילו את זה או נתנו לזה דחיפה טכנית... הרי זכור לכם שאבא של סורה סיפר ליולי שהדיג´ימונים תמיד היו איכשהו קיימים בעולם, כשאנשים בעולם האמיתי סיפרו לילדיהם סיפורים על מפלצות... ואז הם קיבלו מודעות ולבשו צורת חיים מהנתונים שברשת ומהגלים הדיגיטליים ומגלי הרדיו, כמו שהסביר יאמאקי. ההשערה שלי שפרויקט "ליצור חיים" נתן גימור סופי לדיג´ימונים, ויצר את העולם הדיגיטלי הממשי, המוחשי, עם האדמה והאויר והעצים. באבאמון וג´יג´ימון היו מעין סוג של נתונים חיים במשך שנים רבות (ונשואים 40 שנה), אבל רק לפני עשרים שנה הם לבשו את צורתם המוחשית והתחילו לאכול ולישון כמו יצורים חיים.