אהבת נשים

אהבת נשים

זו אכן שאלת מפתח: מהי אהבת נשים? אם בודקים בעזרת קונקורדנציה , מגלים שאהבה היא יחס נפשי. מי שמפרש את הקשר בין יהונתן לדוד כמיני, אינו פוגע בדוד (אגב, סתם שטות, כי לפי תפישת התנ"ך וודאי הוא היה אמור לחטוף על דבר כזה). פרשן כזה פשוט מראה מהי אהבה לגביו. מי שאהבה בשבילו היא קשר פיסי יהיה אומלל כל ימיו. קשר פיסי יכול לבוא באמת רק כתוצאה של אהבה, ולא כהגדרת מהותה. לכן משל של אהבת ידידים כאהבת נשים הוא נפלא.

דוד מתהפך בקברו...

"מי שמפרש את הקשר בין יהונתן לדוד כמיני, אינו פוגע בדוד". אם הבנתי נכון, לטענתך - מי שטוען שדוד היה הומו, לא היה גורם לדוד עלבון צורם. האם הבנתי נכון?

pembencipolisi

New member
דוד המלך מתואר בתנ"ך כרודף נשים

שלא בחל באמצעים להשיגן: אביגיל אשת נבל הכרמלי, רצתה לברוח מבעלה המתואר כעושה נבלה, לדוד לא היה קשה לנצל את ההזדמנות... כיון שלא הסתפק בה , שלח במקרה אחר הוראה להפקיר את אוריה החתי בקרב נגד העמונים , כדי לזכות באשת אוריה לאחר ששכב אתה. 6 נשות דוד נזכרות בתנ"ך, וגם ילדיו... התאורים הללו אינם מתאימים להומוסקסואל...

אני לא מסכים.

בהסתכלות מאוד, אבל מאוד צרה - אפשר להבין כמו שאתה הבנת. אבל מכיוון שלצערי יצא לי לדון בנושא הזה יותר מדי פעמים, אני יודע בוודאות שלא אוכל להוכיח ולשכנע, כשמדובר בהסתכלות חילונית על התנ"ך. אז אני אוותר.

dGIS

New member
בהסתכלות חילונית על התנ"ך

אין הכרח לראות את דוד כהומו. אהבתו ליונתן בהחלט יכולה להתפרש (וכך אני מבין אותה) כאהבת אחים לנשק (כמו שני גולנצ'יקים למשל). הוא היה הרבה דברים. אבל הומו הוא לא היה.

את זה אני יודע.

אבל זה פחות מפריע לי משום שגם חילונים מודעים לרמת הגיחוך שזה מעלה. הבעיה היא יותר בהעמדת דוד כרודף שמלות, דבר שאין לי בעיה לומר על מישהו שאכן נראה כך (שמשון, לדוגמא, למרות שגם שם יש צדדים לכאן ולכאן), אבל אצל דוד לא.

pembencipolisi

New member
במה גדול דוד משמשון ? בזה שהיה מלך?

לעומת שמשון שהיה לוחם בודד , וראשית התקלותו בפלישתים היתה בגלל שבקש אשה פלשתית ? שניהם : דוד ושמשון לא שלטו ביצריהם כשמדובר בנשים, דוקא את שמשון אני מבין יותר: הוא היה בודד וחסר מעמד כשבא לחפש את אשתו הראשונה. הפלשתים כלל לא דעו בתחלה את כחו. לאחר שנגזלה אשתו הפלשתית , הפכה הבדידות שוב לכלי ששחק בו. כשנסע לעזה הלך אל זונה ויצא מעזה עם שעריה העקורים. כשהיה בנחל גרר פגש אשה (לא נאמר לאיזה עם השתיכה) והתאהב , הוא לא ידע שתסגירו ביד פלשתים. דוד לעומתו היה לפחות משלב מסוים בעל מעמד: גבורתו נודעה בקרב נגד גלית ולכן קבל הזדמנות להתחתן עם מיכל בת שאול. את מעמדו המלכותי לאחר מכן, נצל להשגת הנשים שחפץ בהן...

דוד לא גדול משמשון

בכך שהיה מלך, אלא בכך שלכך שהוא היה רודף נשים אין הצדקה, לדעתי, בכתובים, ולכך ששמשון היה - יש. בלי קשר, צורת ההסתכלות שלך על סיפור שמשון היא מעניינת, אבל אין לי שום סיבה לקבל אותה. הרעיון המרכזי הניתן בו - ששמשון הרגיש בודד - הוא מספיקלא בולט בפרקים המספרים עליו, כדי שלא יהיה ציר מרכזי בחייו. ויש עוד סיבות רבות לא לקבל את זה. ואת זה שדוד ניצל את מעמדו להשגת הנשים בהן חפץ, אפילו אין צורך לתרץ. חוץ מסיפור בת שבע, אין שום סיבה לומר זאת, וגם שם יש צדדים לכאן ולכאן.

shushu10

New member
לחוזה ראול שלום

דמותו של דוד מאופיינת באהבה רבה. לאן שלא תסתכל - יש בדוד יכולת הבעה ורגשות סוערים ביותר שמובילים אותו למעשים שהוא עצמו מתחרט עליהם ואשר מובאים כלשונם. אם נסתכל על חיי שלמה בנו- לא נמצא שם אהבה . הוא מוקף נשים אין ספור אך לא מתוארת שם אהבה גדולה או יחס חם למישהי מסוימת, כפי שזה מופיע אצל דוד. אהבה אדירה, כפי שהיא מתוארת בקינת דוד יכולה לבוא רק מלב יודע לאהוב וכל פרוש שרואה באהבת דוד ליהונתן סטיה מינית מבקש להכפיש את שמו או להצדיק את סטיותיו שלו כעובדה מסולפת שגם למלך יכולות להיות סטיות מיניות.

פלגיה

New member
את אומרת בדיוק מה שחוזה ראול אמר

"פרשן כזה פשוט מראה מהי אהבה לגביו. מי שאהבה בשבילו היא קשר פיסי יהיה אומלל כל ימיו. קשר פיסי יכול לבוא באמת רק כתוצאה של אהבה, ולא כהגדרת מהותה. לכן משל של אהבת ידידים כאהבת נשים הוא נפלא." אני לא חושבת שיש ביניכם מחלוקת.

shushu10

New member
לא התכוונתי לחלוק על דבריו וגם לא

מצאתי בדבריו מענה לסתירה קודמת.

למעלה