אהבת ישראל

medalssy

New member
אהבת ישראל

רציתי לספר לכם על חוויה מאד מעניינת שההיתה לנו בסוף השבוע,איש יקר מאד שקוראים לו הרב טל ארגן יחד אים אירגון צוהר מישראל שבת שבתון בנורד .הוזמנו לסוף השבוע כ 50 מישפחות זוגות צעירים עים ילדים תהאירוח היה ברמה של 18 כוכבים ,אוכל כיד המלך דאגו לילדים במשך כול השהות ,לא הרגשנו אותם,החדרים היו נהדרים בקיצור היה ממש עשר, במשך השבתון ניתנו הרצאות על נושאים שונים ממרצים בעלי שם שהגיעו כולם בהתנדבות (וידוע לי שחלק מהם אפילו מימנו את הגעתם בכספם),אחד המרצים דוקטור לחקר הגרעין הרשים אותי בצורה יוצאת מין הכלל הוא דיבר על המשמעות של להיות יהודי ובתןח תוכי הייתי רוצה שכמה מהיהודים האבודים שנמצאים וכותבים בפורם היו מקשיבים להרצאה המאלפת הזאת,היה עוד בחור חביב בהרצאה(לא זוכר שמות,איתכם הסליחה)סגן אלןך במיל לשעבר מפקד סיירת צנחנים שנתן הרצאה שאמורה להיות שעה ונמשכה עד השעות הקטנות של הלילה ,אנשים פשוט היו מוקסמים ופעורי פה, הצוות המארגן היה כולו מבחורי ישיבה ממונטריאל ופשוט היה צריך להיות שם בשביל להבין מהי אהבת ישראל,אנשים שנותנים הכול ,באמת הכול בלי לצפות לשום דבר (חומרני )בתמורה ,פשוט מרגש ,בסוף הערב ניתנה היזדמנות למשתתפים להביע תגובות ובחרתי להביא את אחת מהן:בחורה חילונית לגמרי אמרה בפשטות ואני מצטט:: אחרי השבתון הזה אני כבר לא מפחדת מלובשי שחורים((הכוונה לדוסים)כי ככול שהבגדים שחורים אנו רואים כמה הלב הוא לבן נקי וצח מה שאני רוצה להגיד הוא שאלינו לדעת שאנחנו יהודים אלינו להיות גאים במה שאנחנו ואל לנו להשמיץ לקלל לבזות ועוד כאלה וכאלה

alon114

New member
אתה יודע מה הבעיה?

כמעט כל רב בגולה יגיד לך שהם לא אוהבים את מה שקומץ מיעוט חרדי בארץ עשה ליהדות היפה. לצערי, לעולם לא הערכתי את היהדות עד שעזבתי את הארץ, ובעיקר בגלל סיבה זו. החרדים בגולה עובדים למחייתם. לי אישית יש כבוד לכל אדם שעובד למחייתו, בין אם הוא נגן רחוב או מנכ"ל. שום מדינה מתוקנת לא הייתה נותנת לאוכלוסיה בריאה בעלת יכולת לעבוד פטור מעבודה, ועם זאת קבלת קצבה קבועה ממשלמי המיסים הישראלים. בדירות ששכרתי בחו"ל דאגתי להתקין מזוזה מיד עם כניסתי לדירה, כי אני יהודי וזה היה חשוב לי. בתור מהגר בודד בוונקובר 3 רבנים אירחו אותי בביתם לחג או לערב שבת, אחד מהם היה אורתודוכסי. בביתם כיבדתי את חוקי שמירת השבת. בסוף הארוחה חזרתי הביתה באוטובוס. אף אחד לא אמר לי שאני כופר כי אני נוסע בשבת. בערב ראש השנה התארחנו (כמה סטודנטים יהודים) אצל משפחה אורתודוכסית. הלכנו בערב חג לבית הכנסת בריצ'מונד. אחרי התפילה ניגש אלי הרב ושאל אותי "יש לך איפה לאכול את סעודת החג?" עניתי לא שכן. הוא חייך ואחל לי שנה טובה. סתם רב ניגש אל אדם זר, בלי לשאול אם הוא שומר שבת וכו' וכו'. בבית הכנסת שאני עובד בו לא שאלו אותי האם אני שומר כשר או שבת, אך אמרו לי שכל עוד אני מחנך, עלי להקפיד על דמות סמלית - לגיטימי לחלוטין! אני חושב שראיית היהדות ע"י הישראלים היתה פי מאה יותר חיובית אם בישראל היו רואים את הצד היפה ביהדות ואם היה יותר כבוד הדדי. הבעיה היא שזה לא כל כך קל. אני אפילו הייתי מוכן לחיות בלי התחבורה בשבת, אבל מה שלא הייתי מוכן לחיות בשום אופן עם, זה שקבוצה מסויימת לא עובדת ומשרתת בצבא, אבל אני משתכר בשבילם ומגן עליהם. אני פעיל בארגון "הילל", ומקשר עם קהילות יהודיות בצפון אמריקה אנחנו לומדים על מעשי אנטישמיות בכל היבשת, ובעיקר בקמפוסים. בארגון הילל ישנם יהודים דתיים מאוד ויהודים שלא שומרים כשר (קרוב יותר אלי), וכולם ביחד. המטבח במועדון שלנו באוניברסיטה הוא כשר, ואנו מתבקשים לא להכניס כלים משלנו למטבח, אך יכולים להשתמש איתם בשאר המועדון. כבוד הדדי תחת קורת גג אחת. הרב בבית הכנסת שאני עובד בו נתן דרשה מאוד מעניינת לפני מספר שבועות. הוא טען שהסכנה ליהדות היא לא מגל האנטישמיות והטרור שפוקדים אותנו, אלא השנאה מבפנים. ואכן, מעל 30 מפלגות בישראל הקטנטונת ואנשים שונאי לובשי כיפה למיניהם הן רק דוגמאות. אני מסכים איתו במאתיים אחוז. כבר היינו בסרט הזה לפני 2000 שנה. ודרך אגב אני לא דתי, אלא סתם יהודי.

medalssy

New member
אין בעיה

בכול דדבר יש רע ויש טוב האים נכון להגיד שבגלל שיש רציחות אצל החילונים כולם רוצחים?לא,אני פשוט מציע שנקח את הטוב שיש ביהדות ונשתמש בו ותאמין לי יש הרבה טוב אניי רואה ישראלים אבודים שמחפשים מהות לחיים דווקא אצל הגויים למה? מה קרה? אין שום סיבה שבעולם שזה יקרה יש לך שאלות תהיות לגבי החיים ביהדות תמצא את כול התשובות ותאמין לי הכול כול כך פשוט שבא לבכות,ודרך אגב אני לא בן אדם דתי פשוט יודע מאיפה באתי ולאן אני הולך ואיך אני מחנך את הילדים שלי שידעו גם הם,ונכון אמרת שינאה הדדית היא שתביא עלינו את כול הצרות כמו שנאמר מחרבייך ושונאייך ממבה ייצאו ,ולסיום אירגון הילל הוא אירגון מאד חשוב שעושה הרבה למען קירוב לבבות,עלה והצלך

yyzTO

New member
אלון, יפה אמרת

גם אנחנו בארץ היינו חילונים לחלוטין, ואפשר להגיד שגם כאן. אבל פה, מרחוק מצאנו את היופי שביהדות. לפני שנולדו ילדיי גרנו באיזור שאינו יהודי, היינו היהודים היחידים בסביבה עד כמה שידוע לי. וכשנולדו רצינו שידעו מהיכן באו וכמה המסורת והמורשת שלהם יפות וחשובות. אמנם אנחנו לא גרים בטורנהיל אבל הילדים בבתי ספר יהודים, דוברי עברית שוטפת (למרות שנולדו פה) וארוחת שבת עם הדלקת הנרות הם אחד הדברים האהובים עליהם. גיסי שהוא קנדי מלידה, הוריו קוריאנים, אומר שהיהדות היא אחד הדברים הכי יפים שראה, אחדות המשפחה בשבת ובחגים, המנהגים והמסורת. למרות שילדיו יהיו חצי יהודים חצי קוריאנים, הוא מתעקש שכשיוולדו יחונכו ויגדלו כיהודים.

babajos

New member
הבעייה היא דווקא אחרת

הבעייה היא שבגולה הם נראים לך כל כך יפים ובארץ לא, היא לא בגלל שהם לא עובדים או לא הולכים לצבא, אלא בגלל שפה אין להם כל כך הרבה קטגורים כמו שיש להם בארץ, לכולם מפריע שהם לא עובדים וזה שטויות, רובם עובדים, רוב מקבלי האבטלה הם חילונים ולא חרדים, ומובטל בארץ הוא באמת בטלן שלא עושה כלום, אבל החרדים שהם מובטלים לכאורה, הם עדיין עובדים, רק שהעבודה שלהם היא עבודת קודש ואת המשכורת הם לא מקבלים בשקלים, והאמן לי שבתפילות שלהם הם מתפללים יותר בשבילך מאשר בשבילם, וחסר לנו שיום אחד לא יהייה מי שיתפלל בשבילנו, ופה הם נראים לך יותר יפים כי פה הם מעטים מול רבים והם מזכירים לך את היופי שיש לך בבית, והם כל כך פוחדים פה מהגויים שהם לא מעיזים ללכלך אחד על השני כמו בארץ כי הם יודעים איזו לגיטימציה זה יתן לרוצח שמחכה לנו כל דור בפינה. ואם אתה מחפש כאלה שלא מתפרנסים בכבוד אז לך לעיירית תל אביב ותראה כמה יש שמה שבאים לעבודה ולא לעבוד ובזק והבנקים וחברת החשמל ואפילו בצבא לא חסרים אוכלי חינם והם לא מפריעים לך כמו איזה דוס שלומד בישיבה 18 שעות ביום ומקבל 1500 ש"ח עבור כל המשפחה, אלו כן מפריעים לך, וזה אפילו לא באשמתך, תמיד דאגו להרעיל לנו את המוח נגדם, סיפרו לנו שהם מוזרים והם מפחידים ופרימיטיבים ומה לא, מצאו איזה סיפור על איזה חריג בקהילה החרדית והפכו את כולם למפלצות, והנה בא מר מדלסי יהודי חילוני שהעביר סופשבוע עם החרדים ופתאום באורח פלא הם כבר לא מפלצות ולא מפחידים, ופתאום הם מתגלים כהרבה יותר יפים ולבנים, כי אצלהם זה הפוך המסיכה החיצונית אולי מכוערת אבל הבפנוכו יפה להדהים, ואצל האחר זה הפוך, המסכה החיצונית יפה יפה אבל הבפנוכו מכוער עד כדי גועל, וכשאתה מוריד להם את המסיכה לא נשאר להם כלום חוץ מלהשמיץ, שהרי ההגנה הכי טובה היא התקפה, והם לא מספרים לך כמה הם טובים אלא כמה האחרים רעים, במה זה עושה אותם יותר טובים? לך תדע!!! ואתה אגב שופט אותם רק לפי מה שאתה יודע ואצל רובנו החילונים הידיעה לא רבה , אם הם ישפטו אותך לפי מה שהם יודעים אתה תהייה חייב מיתה, ועוד לא ראיתי חילוני שנהרג בגלל חילוניותו, אבל אנחנו יודעים כמה שומריי תורה נהרגו בגלל שלא הסכימו להמיר דתם, וכל חיינו ניסו להמיר לנו את אמונתנו, ומשום מה למעט יוצאי מן הכלל כולנו עדיין מאמינים אפילו אלה שאומרים שלא, עובדה אף אחד בנתיים לא הגיב ששאלתי מי התחתן חתונה יהודית בכפייה או עשה ברית מילה לבן שלו בכפייה. וזה כואב לראות שאנחנו מוכנים למכור את האמא שלנו בשביל אוטו יותר יפה או יותר מסלולים על הכביש ומשכורת יותר גבוהה, וקצת ירוק בעיניים עד כדי כך מעוור אותנו שאנחנו מוכנים לשכוח מאיפה באנו, ולא רק לשכוח אנחנו מוכנים לשרוף את הבית בו גדלנו כאילו שאף פעם לא נחזור לשם, ואלו שטוענים נגדנו כמו בפורום הזהאך לא רק נמצאים בינינו ומבחינתם אפילו זה בכפייה, נועה אומרת שהיא בארץ בעל כורחה, אך לא עונה לי אם זה בגלל צו עיכוב יציאה מהארץ או מבחירה, אם זה צו עיכוב אכן מסכנה, אך אם זאת בחירה באמת אולי כדאי לה להתחיל לשים לב איך היא מתבטאת כי אם אתה מרגיש רק כמו אורח אז תתנהג כמו אורח. ויש לי הרגשה שכמה שהיא יותר תדבר בגנות ישראל ככה היא תשאר שמה יותר עד שהיא תלמד לאהוב את שורשיה,כי בנתיים כל מה שיש לה זה תוכניות. עץ בלי שורשים לא יוכל להתקיים וגם אם יכה שורשים חדשים במקום חדש אף פעם הם לא יהיו כמו השורשים שהחזיקו אותו והביאו אותו לגודל שהגיע. ודבר אחד בטוח השנאה שאנחנו מפגינים אחד כלפי השני רק בגלל דעה תחריב בסוף את כולנו. אני מאחל לכולנו שנתחיל קצת להתעורר ונתחיל קצת לאהוב אחד את השני ונעזור אחד לשני ולא נחשוב ונקווה שהישועה תבוא דרך הכיס בלבד.

Call911

New member
Bullshit

זה נשמע כמו מלל שחוק של מחזירים בתשובה: " המסכה החיצונית יפה יפה אבל הבפנוכו מכוער עד כדי גועל " - זה מיסיון, באמת בא לי להקיא לשמע הדברים. שים לב!! במדינה מתוקנת חייבת להיות הפרדת דת ומדינה. כל מדינות המערב (וקנדה בתוכן) עובדות ככה.

babajos

New member
צו עיכוב יציאה או בחירה

אולי תסבירי פעם אחת ולתמיד כפי שכבר הראת לנו שאת יודעת לעשות להעיד על עצמך לטובה, אז בואי ספרי לי את הטיעונים בגללם את בישראל????????? נראה לי מאוד הוגן שאחרי כל כך הרבה הכפשות תספרי לנו מה בכל זאת מושך אותך לישראל אפילו זמנית ולא לאנגליה, אני לא רוצה לעסוק בספקולציות, באמת רוצה לשמוע ממך את הסיבה,ואת לא חייבת לענות לי, אבל אם תחליטי שכן, אנא ממך תעני קודם לעצמך ואחרי זה לי או יותר נכון לפורום כולו,אומר שוב לא חובה, אבל מאוד היית רוצה להבין מאיפה את באה, לאן את הולכת כבר הבהרת לנו יותר מפעם. גם אם אפשר הסבר רוחני מהותי לא חומרי כי לגביי החומר כבר דנו פה לא מעט. בכל מקרה תודה!

dana banana

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif I can't wait to hear

as well.. if you hate israel so so much and dont feel like how did you put it "belong" then yes, tell us please why are you still there? it is a democratic country who ever doenst like it there is free to live (not like other countries..) have a great week in Israel ..

babajos

New member
אתה נשמע בדיוק כמוהם

מלל שחוק אה, תגיד אתה כבר שכחת את השואה או מה, אתה לא שומע איך כל העולם מאשים את היהודים תגיד, כאילו איזה סיבה היתה לאל קעידה לפוצץ בטורקיה או בארגנטינה או במרוקו, להם יש בעייה עם ישראל למה הם הורגים יהודים באשר הינם, אגב אני עדיין חילוני והייתי רוצה ממך בבקשה שתסביר מה כל כך מתוקן במדינות האלה שעליהן אתה מדבר, מה אתה עיוור , תראה לאן המדינות המתוקנות מובילות אותנו, אחי בשם התרבות יש פצצות אטום,חור ענק באוזון, איידס,השמנה יתרה, חולי בכל מקום, בשם התרבות פיצצו בהירושימה, בשם התרבות וטהר הגזע רצחו 20 מליון אנשים באירופה מתוכן 6 מליון יהודים, ואיפה היו האמריקאים והקנדים, לקח להם 20 מליון איש להבין שהתרבות המערבית הכי גדולה קוטלת את סביבתה,עוד לא קלטת? ומה אתה חושב שבגלל שזה קרה רק לפני 50 שנה זה לא יקרה שוב? זיהום אויר, זיהום מים , זיהום מזון, זיהום רמדיה, צפיפות נוראה, עוני נורא גם במתוקנות, אתה בוחר לראות רק את העשירים אבל בוא למונטריאול ותראה כמה קבצנים יש פה, שלא נדבר על ארה"ב שם הומצאה תופעת הקבצנות בצמתים. המדינות המתוקנות מנהלות מלחמות בכל העולם והכל בשם הדת שלהם שנקראת דומקרטיה, ואתה בא להגיד לי שפה זה מסיון ובא לך להקיא? דבר אחד מתחיל להיות ברור במדינות המתוקנות האלה, משפחה נורמלית לא מחזיקה מעמד יותר מ 7 שנים רובם מתגרשים, אף אחד לא חושב יותר על טובת ילדיו, אנשים חושבים על הנוחיות במקום על הילדים רוב הטיעונים של המתגרשים הם: הוא לא נתן לי מספיק , הוא משעמם, הוא לא מפרנס מספיק, אין לי כסף לקנות לי שמלה יקרה, או אין לי כסף לראות עוד סרט, הוא לא מצחיק אותי יותר, הוא בוגד בי, הוא לא שם לב אליי וזה נכון לשני הצדדים לשון זכר מטעמי נוחיות דקדוק בלבד, שימו לב כולם מתגרשים כי הם לא מקבלים מספיק, אף אחד לא בוחן את עצמו אם הוא נתן מספיק, האם יש סיבה לזה שהוא סובל, בכלל, תמיד שרע לנו, אנחנו מחפשים את מי להאשים מלבד את עצמנו, ואת זה למדנו מהמדינות המתוקנות כמו צרפת שמתפוצצת לנו כל כמה שבועות בפרצוף, אנגליה שפתאום מתחילה לאסור שחיטה כשרה והיום בישרו לנו שמפסיקים להאכיל שם את היונים, אותן יונים שבגללם אנשים באים לככרות:)), זה לא כפייה, איטליה חושבת שאנחנו מיותרים ואתה עדיין חושב שהכל בסדר,רק בגלל שלא ראית בעינייך? והטלויזיה שאתה תוקע בה עינייך שעות ביום כל 10 דקות אומרים לך תקנה תקנה תקנה תקנה וצועקים ומחרישים אוזנים עם גיטרות בסיגנון לד זפלין וסגול כהה רק תקנה תקנה, זו לא כפייה, תראה לי אחד שלא היה מוותר על הפירסומות, והם שמים עלייך קצוץ, ואתה מקבל את זה באהבה כי זה תרבות, אם לזה אתה קורא תרבות, ואתה בוחר לראות אצלהם רק את היפה, הבחירה היא שלך אבל כולנו יודעים שכשתהייה בצרה למי תפנה. בכל מקרה אנא ממך כבוד לפחות לנושא, בא לך להקיא בדרך כלל אחריי בירה שיוצרה במדינה מתוקנת כמו הייניקן או טובורג, אבל אם ממה שמדובר כאן בא לך להקיא, אתה תמיד תשאר שיכור אחי. בכל מקרה תזכור שאנחנו בדיון פתוח ולא חייב להקיא פה מאף אחד, יש פה עוד כמה סיסמאות שנאמרו פה בפורום שמעוררת תמיהה אבל לא כאב בטן, ואגב חוץ ממילים יפות נסה לבוא עם טיעונים אמיתים כי אף אחד פה לא בא לסתום לך את הפה, אבל תטען כמו שצריך, אין צורך לבייש ולהוריד את רמת הדיון אם לא הצלחת לראות קצת מהגועל עליו דברתי, אז לצערי לא אוכל להמשיך בנושא זה כי לי הדברים מאוד ברורים וסליחה שלא הצלחתי לגרום לכך שיהיו ברורים גם לך.

שרונה44

New member
ההבדל בין חילוני הומניסט לבין דתי

לכל מחזירי התשובה למיניהם, כל דברי החלקלקות הנחמדים לא יוכלו להסתיר את האמת המרה ואת התהום המפרידה בינינו. אתם לא אוהבי אדם, אלא אוהבים יהודים בלבד ומאמינים ברעיון המתועב של 'העם הנבחר'. ואפילו לגבי יהודים חילונים, אהבתכם אינה שלמה. אתם לא מכבדים את אורח חייו, ואת זכות הבחירה שלו אלא מקבלים אותו על תנאי מתוך אמונה שקיים בו 'הניצוץ היהודי'. הומניסט אמיתי מקבל את זכות האדם לבחור את אורח חייו, כל עוד אינו פוגע באחר. כנראה שאינכם יודעים אבל חילוניות היא לא רק שתית בירה אלא גם שפינוזה, דקראט ופרויד. יש לכם עוד הרבה מה ללמוד מהחילוניים לגבי זכויות אדם, זכויות האשה והיחס לילדים. אנא קצת צניעות לא תזיק לכם!

babajos

New member
את יכולה בבקשה להגדיר הומניזם

הייתי רוצה לבקש מכל ההומניסטים למיניהם שיספרו לי בדיוק מה הכוונה, מאיזה ספר הם למדו מה זה, ואיך הם מיישמים את זה במעשה. אמנם זה נחמד מאוד שיש פה אנשים שיודעים שמות כמו שפינוזה פרויד וניטשה שאגב שכחו וכל אלה, מה הם באמת אמרו הפם לא ממש יודעים, רק משתמשים בשמות שלהם כדי לספר לנו שהם ידענים, אבל רק בכותרות בתכלס תשובות אין, ואת כנראה לא מאמינה לאף אחד, אם את רוצה תמונה שלי מגואה שאני ערום או מבונדי ביץ באוסטרליה חצי ערום, מקופנהגן אמנם לבוש בגלל הקור אבל ערום, מלונדון כשאני בהשפעת הסביבה שיכור, אבל את מגכחת לי וטוענת שאני משקר ואני לא חילוני, בשבוע הבא אני בטורנטו אני אגיד לך איפה אהייה ואיך אני נראה ותציצי בסתר ותראי אם אני נראה כמו בעלך או כמו דוס ואז תקראי לי שקרן,ובכל הארצות האלה שהייתי במשך למעלה מחמש שנים ראיתי שרק דבר אחד מניע את כולם, הכסף, ולא ראיתי שם שום הומניזם, וחשבתי על עוד משהו את אומרת על הדתיים שהם לא הומנים בגלל ההתבטאויות שלהם לגביי הגויים והייתי רוצה שתצביעי על כמה דתיים שאת מכירה שהרגו מישהו ואפילו בשם התורה, לעומת זאת כל החברה ההומנים שלך מדברים יפה והם הומנים אבל הורגים יומיום בכל מקום ויש להם אפילו פצצות הומניות/חכמות, ואנא ממך תקחי את השאלה ברצינות ותתני לי דוגמאות, שהרי כך מנהלים דיון באים עם טענות ואחרי זה מוכיחים אותן לא?סיסמאות ריקות מתוכן לא יחשבו פה בתור תשובה רצינית, כך לפחות עובד המדע ההומני,מניח הנחות טוען טענות עושה ניסוים ומביא הוכחות, ומה שפרויד סיפר לנו על היפנוזה וריגרסיה של ילדות כתוב אצלנו בתורה בפרטי פרטים,ואם היית יודעת איזה אנשים תרבותיים חזרו בתשובה כמו איינשטיין ואריסטו ונירון קיסר רומי, ובנאסא לא עולה חללית לחלל לפני התייעצות במומחי אנרגיה אטומית שהם במקרה רק במקרה גם רבנים מומחים בתורה. ואגב על שם מי נקרא בית הספר ההומני שבו למדת, והאם לא לימדו אותך שם לכבד את כולם כי אם תאמרי שכן אז אענה שלא עשו עבודה טובה כי את מפיצה פה רשימות שחורות על כל מיני קבוצות, ביהדות קוראים לזה לשון הרע, אבל מה לך וליהדות את הרי הומנית, ורק למי שהומני כמוך, בשם התרבות ההומנית הזאת איזה דברים נוראים נעשו ועדיין נעשים לאנושות, אבל מה אנחנו יושבים במרפסת בטורנהיל וסופרים את מיספר הצפירות וחושבים שכך נמדדות מידות טובות, וגבירתי הנכבדה בתורה לומדים מידות טובות, ואם קצת היית מכירה את התורה לא היית מעיזה לדבר כמו שאת מדברת, ושוב אל תביאי דוגמאות של דתיים שסרחו כי אני אביא לך רשימות ארוכות פי אלף של חילונים שסרחו וכותרות החדשות מלאות בהן. ואני מציב בפנייך ובפני כל אחד בפורום הזה אתגר: לכל אחד מאיתנו יש איזה מכר או קרוב משפחה שחזר בתשובה, תסתכלו על כולם ותראו שברוב המיקרים אלה היו החברה המובילים והחכמים מביניכם, וכשהם חזרו בתשובה אמרתם עליהם "התחרפנו", למה בדיוק הם התחרפנו? בגלל שאנחנו כבר לא מבינים אותם? אולי הם התחכמו ובגלל זה אנחנו לא מבינים אותם, אז נאמר בהינף יד עזוב אלה פנאטים השתגעו לגמרי, תשאירו אותי איפה שאני טוב לי, ורק אנחנו יודעים כשאנחנו עם עצמנו איך תמיד חסר לנו, אין לנו אוטו יפה כמו לשכן ובית גדול כמו שלו, וזה שיש לו מליון דולר מסתכל על אלו שיש להם עשר מליון ומרגיש שאין לו מספיק, אז יש פה מישהו שיגיד לעצמו לא לי שהוא באמת מאושר? והדתיים אומרים לכם מצאנו את העושר והאושר האמיתי, ואל תשכחו דבר אחד, על אחד שחוזר בתשובה יותר קשה לבלף, כי הוא היה איפה שאתם ועבר את מה שאתם עוברים כך שקשה לכם לספר לו מעשיות כי הוא מהעולם שלכם,וזנח את הכל בשביל התורה,מעניין למה? ואת מספר החוזרים בשאלה אפשר לספור על יד אחת , את מיספר החוזרים בתשובה מגדירים היום כבערך 25% מהאוכלוסיה. אפשר להמשיך להעמיד פנים שאין שם כלום ושפינוזה יותר חכם למרות שנשאל היום חברה צעירים מי זה שפינוזה הם יגידו שהוא כוכב בסרטים של שפילברג. ואגב אם אינני טועה למדינות הומינסטיות כמו ארה"ב וקנדה יש קרטריונים מאוד נוקשים לקבלת מהגרים חדשים אז איפה פה ההומניזם אני מכיר מאות אנשים שמתים לבוא לקנדה אבל בגלל שאין להם את מספר הנקודות או מספר הג'ובות השערים סגורים בפניהם,הפורום הזה מלא באנשים כאלה שכל יום שואלים איך אפשר לבוא לפה,ואנחנו פה יושבים ומסתכלים עליהם מלמעלה ואומרים חברה מה לעשות אתם עדיין ישראלים אין פה מקום פה בשבילכם אתם לא מספיק הומנים........ זה הומני בעינייך? רק לעשירים או רק למוכשרים או רק לחכמים ממש ממש הומני. ואני רוצה גם לענות לליבימון את כועסת עליי שאני לא מסתפק בהעמדת פנים של מישהי פה בפורום, מצטער לאמר לך אבל היא המשמיצה מיספר אחת בפורום ומזל שאני לא היחידי שאומר זאת, ותסתכלי קצת בתגובות אחורה את התנהלות הדיון שלה וההצהרות על כנות ויושר ואז היא מעמידה פנים בחלק שהוא כמעט מהות הדיון כולו, ואת כועסת עליי שאני לא מקבל העמדת פנים, אוללה סליחה מוכן לקבל העמדת פנים מבן אדם, אבל לא ביקורת כי מאיפה לי לדעת שלא הכל אצלה העמדת פנים? ומה התמודדות עם העמדת פנים היא בשתיקה, את חושבת שאת כן עוזרת לה? ואם את אומרת שאני קוטל פה כל אחד אז את לא שמת לב אבל בכל הצניעות אקבל את זה כמחמאה , את יודעת למה כי בכל הדיון הזה תמיד השארתי הזדמנות לאנשים לקטול אותי, אבל מה לעשות אצלי הקופסא קשה ואם אתה רוצה לקטול בבקשה תקטול תפריך את דעתי , אמרתי את זה כבר פעם איפה שתוכיחי שטעיתי אני אהייה הנשכר לא את, כי אני הוא זה שלמדתי משהו ממך, ואת מתעכבת על הנימוסין שלי ואני מוכן להסכים שלפעמים אני משתמש בדוגמאות קיצונית לטענותיי, אבל אחותי העולם כבר נהייה קיצוני בהכל, ואצלי זה רק בדוגמאות כי לא זרקתי עלייך אבנים ולא גרשתי אף אחד משום מקום, נהפוכו אותי זרקו לא מעט פעמים כל מיני אנשים הומינם מהפורום או מקנדה, ואני עדיין ממשיך לדבר איתם אז איפה הבעייה? ואגב עדיין לא ענו לי פה שאם יש כפייה למה הזמינו את "הפנגויין" לחתונה ולברית, סתם בשביל האלבום? וליבימון שימי לב שוב כהרגלי אני מתנצל בפניי מי שנפגע וגם בפנייך אם נפגעת, כי לא היתה לי כוונה כנה לעשות כך!

babajos

New member
אני חושב שבכל זאת משהו הושג פה

הנה נועה אולי אולי מתחילה להבין שיש פה משהו והיא מסתפקת להראות שתי אצבעות למעלה בשביל שרונה, ושרונה עדיין לא נתנה תשובה.

medalssy

New member
הבדלים

קודם כול אני באמת לא מבין איך התפתח וויכוח על דוסים ,חרדים,מחזרי תשובה ,אני נדהם מחדש מהשנאה לכול דבר שהוא יהודי,שתבינו את הרקע פה,אני לא חוזר בתשובה ,לא בן אדם דתי סתם יהודי שבאמצא החיים מתחיל לתהות מהי תכלית החיים,את מדברת על שפינוזה פריוד וכדומה ,אים באמת תתמקדי בשפינוזה תראי ששום דבר הוא לא חידש שלא כתוב במקורות,אבל זה נושא לוויכוח אחר,את מדברת על זכויות האדם האישה והייחס ליילדים, ברשותך אתמקד רק בנושא זכויות האישה בכדי רק שתביני כמה שאת טועה,האישה ביהדות הוא אחד הנושאים הכי יפים שאפשר לדבר עליהם והבנתי את זה יפה בזכות משל שמעתי והנה הוא:אישה יכולה להיות שני דברים או יהלום או עגבניה ,האים היא רוצה להיות עגבניה בשוק שכולם מסתכלים עליה נוגעים בה ממשמשים אותה פעח לוקחים פעם טועמים פעם רק ממשמשים ןלפעמים נותנים ביס וזורקים או היא רוצה להיות יהלום מלוטשת זוהרת מקרינה אור לעצמה לבעלה למשפחה ולילדים ואני לא צריך להסביר לך איך שומרים על יהלום,היריעה קצרה מלהכיל את הדברים והאמת היא שלי גם אין הכלים להסביר כי אני עדיין בתהליך של למידה בנושא,בכול אופן העובדות מדברות בעד עצמן ולראייה קחי את נושא הגרושין ותראי שבמשפחות דתיות\חרדיות אחוז המתגרשים,אלימות במישפחה וכולי הוא הרבה פחות מהממוצע החילוניזה באמת רק על קצה המזלג וכמו שאת מתעמקת בשפינוזה או פרויד אני מציע לך אולי לקרוא קצת בנושא האישה בבית יהודי ואים תרצי אברר בשבילך איזה ספר יוכל לתת את המענה הרצוי בכדי שתוכלי להבין את הנושא אולי קצת יותר טוב,ולסיום באמת שאין פה כוונה להחזיר אנשים בתשובה אכן איש באמונתו יחייה אבל אין צורך תמיד לחפש את הדברים הלא יפים בכול דבר ןאני מסכים שיש דברים שלכאורה נראים תמוהים ולא תקבלים על הדעת ,לפרח השושנה יש קוצים גדולים ןפרח יפה במקום להסתכל רק על הקוצים נפתח את עיננו נרים קצת את הראש ונראה שושנה מלאת חן יופי והדר,וזה לא רק בנושא יהדות אלא בכול דבר אחר,רציתי גם להגיב בכושא הומינזם יהודי ןהיהלום שבכתר אבל אני מעדיף לקבל את תגובתך קודם

medalssy

New member
ניצוץ יהודי

אחרי שקראתי את כול התגובות בנושא האישה היהודית אני מקווה שבנושא הובן מעט, בכול אופן עליי לציין שהדיון הוא מאד מאלף ולמעט כמה אנשים בפורום שיעשו הכול בכדי להרגיז אני חושב שהנושא מאד מעניין ובאמת דורש התייחסות כי בגדול לכולנו יש הרבה שאלות לגבי מהות החיים, ברשותך ארצה להתייחס מעט בנושא "הניצוץ היהודי"אכן (וזאת דעתי האישית)קיים ניצוץ ולראייה ניקח את ההיסטוריה של העם היהודי ונלך 2000 שנה אחורה כיוון שמתחילת תקופה זאת אפשר למצוא סימוכין גם על ידי מקורות שהם לא בהרכח יהודים, חורבן בית ראשון,גלות,חורבן בית שני,גלות, יהודים חיים במרבית העולם קהילות קטנות יש גם גדולות ,פוגרומים ועוד פוגרומים ולקינוח עוד קצת פוגרומיםץמסעות הצלב אינקוויציה ועוד קצת מכות צורר קם ואחריו עוד אחד 1940 היטלר ימח שמו ושם זכרו ןבניית ביית שלישי 50 שנה אין ספור מלחמות ןעדיין בעם ביהודי זוקך רואשו מוציא מתוכו את מיטב אנשי הרוח (ראי המהפחה הצרפתית שראשיה היו יהודים)אנשי המדע הרוח בכולי,הזכרת את שפינוזה יהודי או לא?אז אים כול זה לא מספיק בכדי להוכיח לך שאכן קיים איזה משהו מיוחד שקיים ביהודי"הניצוץ"אז,,,,,בכול אופן תמוהה לי העובדה שתמיד מדברים פה על חילוניים כנגד חרדים,אין ןלא צריך לקשר בין יהדות לחרדים הם קבעו את דרך חייהםכמו שנראה להם והעובדה היא שבדרך חיים זאת היהדות עדיין כבאן חייה נושמת וגם בועטת לעומת הרבה תרבויות שסתם נעלמו להם במשך ההיסטוריה אשמח לשמוע עוד תגובות בנושא ולסיום לכול הישראלים במונטראל בואו למסיבה ביום שבת אני מבטיח שיהיה אחלה שבאחלה

medalssy

New member
התנצלות

מתנצל על כול"השגיאים"יש לי קצת בלגן במקלדת איתכם הסליחה

babajos

New member
והייתי רוצה לחזק את מר מדלסי

בעוד משהו קטן בנושא הניצוץ היהודי, שלצערנו חלק מהיהודים עצמם מסרבים להאמין בו, הם חושבים שזה לא מוסרי, אבל בואו נחשוב ביחד בנושא הניצוץ היהודי, ואשתמש בהתנהלות מערכת החינוך בתוך משל , מערכת החינוך בכללותה גם בארץ וגם בשאר העולם,( התזמונים שונים לפי גאוגרפיה אבל אצל כולם העיקרון כמעט זהה) איך היא עובדת? בהתחלה יש בית ספר יסודי, מלמדים את הילדים שלנו את היסוד את הבסיס שידעו לקרוא, לכתוב, לדבר, לשיר, מגלים להם יכולות בסיסיות בעצמם, ואז יש חטיבת ביניים שמטרתה היא להכיר את הילד ולהתאים לו מגמה בה יהייה יותר טוב, אחד כיתה מקצועית, אחד בגרותית, אחד ריאלית, אחד חקלאית,צבאית וכו', בכיתה ט' עולים לבית ספר תיכון כשמו כן הוא תיכון- אמצעי ושם הוא כבר מקבל כלים יותר גבוהים ומגלים לו יכולות יותר גבוהות שיש בו,ומכינים אותו לבתי ספר הגבוהים אוניברסיטאות מכללות וכו' ואז מה עושים? מחלקים להקבצות, הקבצה א' באנגלית, הקבצה ב' באנגלית ולפעמים אפילו הקבצה ג', וזה נכון להרבה מקצועות, עכשיו האם יש אמא שלא רוצה שבנה יהייה בהקבצה אלף? האם יש אמא שדואגת לילדים בהקבצה בית או גימל כמו שהיא דואגת שבנה שיהייה בהכי טובה,והאם מישהו מאיתנו כועס עליה על השאיפה שבנה יהייה הכי טוב? ופה הנקודה- התורה היא הקבצה אלף, וכמו שאמא גאה שבנה לומד בהקבצה אלף, היא צריכה להיות גאה שהוא מחונך על פי ערכיה של תורה שהיא הקבצה אלף ולזאת גם הגויים לא מתכחשים, ולכן בכל מקום יש בעולם יש גוי של שבת והגוי שמבקשים ממנו להיות אחד כזה, מרגיש מבורך ועושה זאת באהבה בהרבה מקרים גוי של שבת מציעה עזרתו לבד, כי הוא מבין בעצמו שיש שם משהו ונותנים לו לטעום חלק,אני אישית הכרתי נוצרים ביפו שסיפרו שכשהרב שאגב שהיה חברם הטוב ביותר ביקש מהם להצטרף אליו בתור גוי של שבת הם זרחו וסיפרו שהחוויה היתה מאלפת וזה אומר הנוצרי, וגם המוסלמי במרוקו ואפילו בעירק, ואנחנו החילונים כועסים על זה, הוא אוהב את זה ואנחנו כועסים קצת אבסורד לא? אנחנו בוחרים לראות את בית הכנסת בתור מועדון שכונתי שכולם שווים והאישה היהודית מוחבית מאחרי וילון מסמורטט, ואולי בכלל נהייה נאורים ונעשה בבתי הכנסת "מצעדי גאווה", כי הרי כולם בני אדם ולכולם יש זכויות!!בואו חברה נהייה כולנו הומניסטים ונעשה מצעדי גאווה בשבת בכל בתי הכנסת. וביום שזה יקרה הנוצרים ישרפו לנו את בתי הכנסת, מילה שלי!! ושמעתי שיש מסיבה אז גם אני בא!!!!:))))

למעלה