אהבה עצמית

אהבה עצמית ../images/Emo23.gif../images/Emo35.gif

תמיד אמרו לי ומסכימה לגמרי עם האימרה שלפני שנרצה שאחרים יאהבו אותנו,עלינו לאהוב את עצמנו. וזה באמת כך- אני מצאתי אהבה וזוגיות רק כאשר העליתי לעצמי את הבטחון, כאשר התחלתי להסתכל על עצמי בצורה חיובית ולאהוב את עצמי. וזה לא קרה בין לילה, זה היה תהליך שעדיין נמשך. מה דעתכם על המשפט- האם אתם מסכימים עם המשפט
איך אתם עובדים על לאהוב את עצמכם

אני מסכימה מאוד עם זה

במהלך חיי היו לי שנים בהם אהבתי את עצמי כל זה קרה בעקבות הצלחות קטנות שהביאו עמן הצלחות גדולות יותר, אהבה גדולה לאהוב ליבי ולאהבה עצמית. היום, בעקבות כל מיני אירועים וכשלונות רבים, אני נמצאת בדיוק בצד השני של המתרס. אני מלאה בחוסר אהבה עצמית, אפילו הייתי קוראת לזה סלידה עצמית, וכל מאמציי לשנות את זה לא מצליחים. אני אדם אחר. איפה האדם הקודם שהייתי? דבר ראשון שעשיתי, ירדתי 10 ק"ג, התחלתי לעסוק בספורט ושיניתי תספורת. זה עזר מעט, עכשיו אני צריכה להיפטר מהחרדות הרבות שמלוות אותי, מתחושת הבלבול והקלמזיות . אני חושבת לעשות סדר בחפצים שלי ובארונות הבגדים, ולהתחדש במעט חפצים חדשים (בגדים למשל)אני צריכה לסמוך יותר על שיקולי הדעת שלי, לעבוד על תהליך של קבלת החלטות (מאוד קשה לי להחליט), למצוא חברים שאוכל לסמוך עליהם, שיהיה לי נוח בחברתם , שיאהבו אותי ושאני אוהב אותם ,ולהיות חופשייה להגיד ולעשות דברים מבלי לחשוש מביקורת (אין לי כרגע חברים שנוח לי בחברתם). אני חושבת גם לנסות למצוא לי עיסוק שימלא לי את הנשמה כמו חוג ציור או פיסול. כל הדברים האלו , אם אוכל לעשות אותם יביאו לאהבה וחיים יותר שלמים עם עצמי, ולחיזוק הביטחון. הכי חשוב, להתחיל לנהל את חיי בעצמי ולהפסיק לתת לאחרים לעשות את זה בשבילי.

אז אם זה עדיין נמשך

ועדיין יש לך זוגיות ...... זה דיי סותר לא? ולשאלת הסקר הזאת.. לא.. אנחנו לא צריכים לאהוב את עצמנו כדי שתיהיה לנו זוגיות .. זה מיתוס של העידן החדש... יש מיליון אנשים שלא אוהבים את עצמם ויש להם זוגיות .. אולי לא זוגיות הכי איכותית
כי כשאתה לא אוהב את עצמך.. אתה לא באמת יכול לאהוב אף אחד.

למעלה