אהבה ללא תנאי

יערית

New member
אמן ואמן

כן יהי רצון

דם סמיך ממים?

אומרים כך. אז היה לי אח שפעם אהבתי עד כלות. באש ובמים. היום יש אח שהוא לא אח..אין אהבה אין שנאה אין רגש כלל.. מתגעגעת לאח ההוא שהיה..ולא לאדם שהינו היום.. לגבי ילדים..מקווה לא לעמוד במבחן הזה ..ואהבה ללא תנאים? לא חשבת שיש חיה כזו..הכל עומד במבחן..והזמן עושה את שלו..

jane34

New member
וואלה מיכלי

מילים כדורבנות....(ואני שואלת למה אין אייקון של קפוד אחד לפחות ואם לא קפוד אז אולי צב?

יערית

New member
לא מאמינה בו

גם מול ילדינו וגם מול בני זוג ,חברים עבודה וכו'. אבל יודעת...שיש סייג גם ללא שלי,ז"א שיודעת שאוהב את ילדיי למרות ובגלל ואף על פי גם אם אצא מדעתי ואתאכז מהם, יודעת שאהבה מול הילדים לא משתנה,זה רק היחס שמשתנה בעיקבות הנסיבות גם מצידנו וגם מצידם.{במיקרים יוצאים מן הכלל}.

כברלא

New member
הי יקרה

ובתוכי מקננת התחושה שאנו... מדברות על אותו הדבר.. רק הדרך שבה אנו מנסחות את הדברים..שונה נשיקות לך אי שם...

יערית

New member
בדיוק ברגע זה

קראתי את התשובה שלך למעוף וחשבתי לכתוב לך שאני ממש חושבת כמוך:). חושבות אותו הדבר לגבי כמה דברים נכון?
נישקוקים גם לך מותק.

roa66

New member
אהבה ללא תנאי..

זה לא משהו שמגיעים אליו עם סיום של מסלול. היא אינה תוצאה, או המשך ישיר של אהבה, אלא זו דרך לתהליך של הכרה עצמית, המובילה לאהבה ללא תנאי. אין שום דבר שיש לעשותו אלא רק להיות. זו הסיבה מדוע נכשלים משום שאין שום צעדים שיש לנקוט כדי להפוך לאדם אוהב ללא תנאי. אהבה ללא תנאי זה לא משהו שלומדים כיצד לעשותו. אהבה ללא תנאי זה המקום ממנו אנו באים. זה מצב של הוויה. אהבה ללא תנאי משנה את העולם, את העולם שלנו. היא מתארת מציאות, ממשות, ולא טווח פעולה. זה מתאר עולם ידידותי, המלא במציאות שאנו יוצרים מתוך הכרה חדשה.

אהבה ללא תנאי זה רק הכלב שלי

נותן..לא שואל..רק מקשקש בזנב ונותן לק..ולא חשוב מה קורה.. תמיד שם שאני מגיעה עם חיוך והרבה שמחה.. זה מה נקרא אהבה ללא תנאי

נסי לא לתת לו אוכל במשך שבוע..

שבועיים.. ונראה מה יקרה לאהבה שלו. בתחילה יתחנן, אחר יכעס, אחר ילך למקום אחר לחפש אוכל. כל זמן שאת ממלאת את התנאים שעל פיהם הוא מקבל אוכל ונותן לק כדי להראות את אסירות תודתו ואהבתו, אין שום בעייה. כשהתנאים משתנים, גם ההתנהגות שלו תשתנה. וזו, אינה אהבה ללא תנאי. יש רבות כאלה, רק שהורגלנו לחשוב שאין בהן תנאים. העניין הוא, שברגע שהם ממלאות צורך או פונקציה אצל הנותן, כבר נוצר התנאי. כשהתנאים הפנימיים או החיצוניים משתנים, משהו משתנה גם באהבה הזו, מה לעשות. אבל כן, יש יוצאים מן הכלל. בודאי. לכל כלל יש. פה ושם שומעים עליהם, ועינינו מתמלאות דמעות. אבל בעיקרון, היוצא מהכלל, יותר משהוא מעיד על הכלל, הוא חי בפני עצמו, בחוקיות שלו, שגם לה יש תנאים, רק שאלה נסתרים מעינינו. גרוי=תגובה.

אין צורך להיות קיצוני

אף אחד לא דיבר על הרעבה..מדובר באהבה. באהבה נותנים ולוקחים ושוב נותנים. כשמדובר בילדים שלך..אתה בטוח ששום כלום לא יעמם אותה..שאתה תתן תמיד אהבה בכל תנאי..יש לי חדשות בשבילך..זה לא תמיד כך..בין הורה לילד. אבל שמדובר בכלב אין אין עליהם הנאמנות..והאהבה שהם רוחשים לבעליהם שמטפלים בהם כמו שצריך. ולא מדובר במתעללים.. שוב..אתה קיצוני. גם בני אדם שמתעללים בהם אין שם אהבה..

הקצנתי כדי להדגיש את העיקרון

לעומת החתול הסוליסט, כלב הוא חיה של עדר. כשאת מהווה את ראש העדר,הכלב מצפה לדברים מסוימים. אלה ההתניות שלו. כשהתנאים לא מתמלאים, גם הוא מרגיש חופשי להתנער מתנאיו שלו כדי לשרוד. ובאותו המשך, גם האדם הוא חיה עדרית, יוצר לו קהילה בעלת היררכיה משלו, בה ישנם תנאים מסויימים שעליו למלא כדי לשרוד ולהיות חלק. גם באהבה, סטייט אוף מינד מוזר ולא הגיוני, ישנם תנאים, אלא שלא תמיד ההגיון שלנו יכול לראות אותם.

jane34

New member
לא להאכיל אותו שבוע?

אני חושבת רק על התוכונים שלי...אם אני לא אאכיל אותם יום אחד...... ירחם השם ...אילו צרחות... על אחת כמה וכמה כלב..... יאיר, עכשיו כשאני קוראת את התגובה שלך אני חושבת על זה ובאמת שאני הרבה יותר רגועה.... שיהיה לנו יום נפלא..... ג'יין יוצאת לה לשוב למלחמת הישרדות-אוף נשבר לי הטלפון וזה ממש ברגע שאני מכניסה מספר טלפון כדי לעודד מישהי.....כאלו מישהו בא והעיף לי את הטלפון מהיד.....אני בהלם יותר מדדי דברים עפים(לא נופלים)עפים לי למעלה פתאום מהיד......לא אתן לפרקינסון להשתלט עליי שוב!

לא רוצה לבאס אותך אבל...

הכלב שלך הוא כזה כי אין לו ברירה. הוא כלב. הוא מפעיל עלייך את כל המנגנונים הטבועים בו (טבועים מלשון טבע). אין לו בחירה. הוא יכול להיות רק כלב וככה מתנהג כלב. זה שהרבה בעלי כלבים עושים לכלבים שלהם האנשה ומלבישים עליהם תכונות לא כלביות רק פוגע במערכת היחסים עם הכלב לדעתי. אנשים לעומת זאת, יש להם בחירה. יכולים לנהוג כמו חיות רק על פי הטבוע בהם או לעלות מעל לטבע שלהם ולנהוג כבני אדם. ההבדל בין קבלה ללקיחה הוא ההבדל בין תנאי לללא תנאי. כמו ההבדל בין קבלה לחשבונית. בקבלה אני מקבל את הכסף. נקודה. סוף. בחשבונית אני דורש את הכסף ומצפה לקבל אותו. אני מעדיף להוציא קבלות מאשר חשבוניות. קפיש???

יש כזאת אהבה....../images/Emo23.gif

את ההורים שלי אני אוהב אהבה אמיתית ובלי שום תנאים.. ניסיתי בדימיון להעלות תרחישים שונים ומשונים, ואפילו אף לא לרגע לא הרגשתי שאהבתי אליהם תדעך או תהיה תלויה בדבר.. האהבה שלי אליהם עמדה ועומדת במבחנים ויכולה להם... קצת מוזר לי, ולא מרגיש לי הכי נוח לכתוב את זה... אבל על הבנות שלי אני לא יכול לכתוב אותם מילים.. למה בעצם?...הרי אני אוהב אותם בכל ליבי.. את חיי אני מוכן למסור למענם.. אז למה בעצם אני לא יכול לכתוב שתמיד אוהב אותם ללא שום תנאים?? האם כי אני רוצה להשאיר בידי סוג של "שוט" שאוכל להשתמש בו במידה ויאכזבו אותי בעתיד ? והאם בכלל זו לא טעות להשתמש באהבה כ"שוט" ?.. ולמה בכלל לחשוב על אכזבות ??.. ומה זה אומר עלי?? האם זו רק דרך להגן עלי??... הרי הן ילדות מקסימות, אבל אני כבר לא בטוח הכלום.. אני שומע על ילדים "מקסימים" אחרים..על עלילותיהן ומעשיהן כלפי ההורים שלהם.. ומתחלחל.... המון תהיות, מעט תשובות... ולסיכום, באהבה שלי אליהן אני בטוח... מה שאולי יכול להשתנות (מקווה שלא) זה איך הם ירגישו אותה.. השוט שהתכוונתי אליו יהיה בעצם עוצמת החשיפה אליהן.. ובכלל אהבה ובעיקר אהבה ללא תנאי זה פונקציה של ציפיות.. הכי קל לאהוב בלי שום תנאים אנשים שאין לנו ציפיות מהם, כי מהם לא מצפים לכלום, ולכן גם לא מתאכזבים.... היום בעצם אני אוהב את הורי ללא תנאים מכיוון שאני מקבל אותם כמות שהם , מה שלא נכון לגבי ילדינו, שאליהם יש לנו ציפיות ,בהם אנו תולים את כל התקוות שלנו, מהם אנו מצפים שיגשימו, את כל מה שחלמנו עליו, ודרכם בעצם אנחנו מגשימים את עצמנו. לילה טוכבבבבב

אהבה ללא תנאי

לאהוב את הורינו ללא תנאי? להגיע לדרגה כזו? מקנאה אני בך שהגעת לזה. לא לצפות מההורים... הרי כולנו הורים כבר, ולא ילדים, ובכל זאת כמה מאיתנו אוהבים את הורינו? וכמה מאלו אוהבים את הורינו ללא תנאי? ללא ציפיה? גדלות הלב שלך מדהימה אותי כל פעם מחדש. שלה את נעלי אני לפני אדם שיכול כך לכבד ולהוקיר את הוריו. הלוואי ויכולתי גם אני. ואולי מתוך למידה זו של כיבוד הורים נלמד לאהוב גם את ילדינו...

הלוואי ויכולתי לספר קצת על אמא שלי.

אולי בכל זאת סיפור קטן.. בשבוע שעבר אחי התחתן, וכשוחחתי עם אבי בטלפון, שמעתי אותה אומרת ברקע ..... "שהוא (אני) לא יבוא.. רק היא תבוא, אני לא אתן לו להיכנס". וזה לא המקרה היחידי, אבל הבטחתי לעצמי שלא משנה מה היא תעשה, כל מקרה כזה יגרום לי לאהוב אותה יותר ויותר... ואמא שלי היתה מדהימה בחתונה, מדהימה ביופיה, מדהימה בשמחת החיים שלה (היום אני יודע בוודאות מהיכן קיבלתי את המתנה הזאת..:-} ).. בשבת יצאנו לטייל בטיילת, ואמא שלי בדיוק כמו בבדיחה על התימנים שמתחילים לרקוד כשהם עוברים על יד מסגריה.. ככה היא, ברגע ששומעת מוסיקה היא מתחילה לרקוד...
לגבי אבא שלי , כזה מלאך אי אפשר שלא לאהוב.. שבוע שעבר היה לי שבוע מדהים !!!!.. לא זוכר מתי בשנים האחרונות קיבלתי בהזרקה ישירה לוריד כל כך הרבה שעות משפחה.. שיהיה לנו יום נפלא.

למעלה