אהבה זה באמת רגש?!?!?

שלום

כדי שיוצר קשר, צריך איזושהי אהבה. אהבה נוצרת מהר מאד בין אנשים, המוצאים תכונות טובות בעיניהם זה באופי האחר. לפעמים עדין איננו אוהבים, אבל יש חבה והנאה מהשהות ביחד וזה יכול להתפתח לאהבה כשנכיר יותר. סביר להמשיך לאהוב אדם שהיה אתנו, אבל לפעמים מאבדים ענין עם ההכרות, והרגש נעלם.

מחשבות מחשבות

נורא קשה לי לנסח תשובה כי על מושגי אהבה קשה לענות אבל אני ינסה לענות לך בחלקים את דעתי... "אני לא אוהב/ת אותו/ה אבל יש לי רגשות אליו/ה עדיין". מה זה אומר? לדעתי זה אומר הרבה. ברגע שמישהו אומר "אני אוהב אותך" הבן אדם מצהיר הצהרה. שהלב שלו הוא גם שלך, ויותר מכך שהיא עכשיו כל חיו כל מחשבותיו כל מעשיו כל נשימותיו. אך כאשר הוא אומר "יש לי רגשות אלייך אבל הם לא אהבה" לדעתי זה אומר שהוא יש לו זכרונות נעימים מאותה החברה, כייף לו איתה בעבר ובהווה - אך זאת לא אהבה, הרגשות האלה לא מספיקות בשביל שהוא ירגיש שהיא עכשיו כל עולמו. מה ההבדל המהותי בין אהבה להידלקות? אהבה- זה מישהו שאת רוצה שיהיה חלק מחייך, מישהו שאת לא יכולה בלעדיו. כל מעשה שאת עושה הוא גם במחשבה עליו. הדליקות- זה כשאת רוצה מישהו רק בגלל ניתונים פיזים או שהוא "עושה לך את זה" מבחינה מינית. ** זה לא הגדרה מילונית, זאת דעתי... אפשר לאהוב כל אחד? לא, לדעתי אי אפשר לאהוב כל אחד. כי אם אתה לא מתחבר אליו ריגשית אתה לא תצליח להתאהב בו באמת. וכן אני מאמינה שהצלחת להתנתק ממנו ריגשית במושגים של הלב, אך לא את ולא אף אחד מאיתנו לא יוכל להתנתק ממישהו לגמרי כי תמיד ישארו הזכרונות בין אם הם טובים ובין אם הם רעים...

למעלה