אהבה זה באמת רגש?!?!?

אהבה זה באמת רגש?!?!?

לעיתים יוצא לי להיקל במיקרים בהם הבחורה/הבחור אומר/ת: "אני לא אוהב/ת אותו/ה אבל יש לי רגשות אליו/ה עדיין". מה זה אומר? אם לא אוהבים אז איך יש רגש? זה שינאה? כעס? נקמה? הרי אומרים "אם אתה שונא אתה גם אוהב" איך זה יתכן? שאדם מתחיל קשר הוא בהתחלה חושב על עצמו, הוא חושב אם הבחורה מתאימה לו אישית הוא יגיד לעצמו "היא יפה וחכמה, אני רוצה אותה שלי". זו הידלקות. וכאן שוב אני תוהה,
הידלקות זה רגש?
מה ההבדל המהותי בין אהבה להידלקות?
אפשר לאהוב כל אחד?
איך בכלל נוצרת האהבה? תמיד ידעתי שאהבה צריך לבנות, איך
מה שהעלה בי את התהיה הזו היה החזרה לשבוע של האקס שלי, אחרי שניפגשנו הוא פתאום אומר לי "אני לא מרגיש אלייך כלום" יש בכלל דבר כזה? שרגש יתאדה בין לילה מאדם שיום לפני הצהיר מכל ליבו שהוא אוהב אותי? ז"א שלא הייתה קיימת פה אהבה. היה קיים רגש. ואם קיים רגש, איך הוא נעלם? רגש יכול להעלם איי פעם בכלל? במקרה שלי הבנתי שזה לא נכון שנעלם הרגש. פשוט לא היתה קיימת אהבה בכלל! זה ברור, לא? אחרי שלושה חודשים של נתק. היה צריך לבנות פה אהבה מחדש. זה אפשרי, כיום אני הצלחתי להתנתק ריגשית מהאקס, הרי עבר המון זמן, לפחות במושגים של לב...(הכמה ימים שחזרנו לא הזיזו לי את הרגש לשום כיוון).
אתם מאמינים בזה???

/tapuzforum/images/emo208.gif

הלו? מישהו? שאלתי שאלות ריטוריות כניראה, שקשה לענות עליהם??

תשמעי

אכן שאלת שאלות קשות.. חבל לי שהפקירו את ההודעה שלך ללא תגובות והודעות סתמיות כמו "מישהי אמרה לי שהילדה בת ה9 שלי סקסית" מציפים כי דווקא יש כאן יש מקום לניהול דיון ולהבעת דעות שונות ומגוונות בעניין. אני יודעת שאני בחורה די חסרת נסיון וגם אני לא מתביישת להגיד שקראתי את ההודעה שלך כמה פעמים ודי הצלחת לבלבל אותי... שאלת וענית לעצמך אבל עדין גם את וגם הקוראים נשארו בספקות. אני אגיד לך מה אני חושבת בקצרה למרות שאני לא יודעת כמה שווה דעה של מישהי שאין לה הרבה ברזומה. א. אם אהבה זה לא רגש אז מזה? כשמישהו אומר :" יש לי רגשות למישהי" - משמע, מבחינתי, שיש שם משהו, משהו שיכול להתפתח או לדעוך, תלוי בנסיבות ובאופיים של אותם אנשים. מה שכן, זו לא אהבה כי אהבה זה רגש גדול, אולי אפילו אוסף של המון רגשות. לעומת זאת, המילה רגש היא ביחיד - נסיון להקטנה (כמו פרפר אחד מתוך כל הפרפרים שהבטן שלך מתמלאת בהם כשאת פוגשת מישהו שאת מאוהבת בו). ב. אומרים "כשאתה שונא אתה גם אוהב" או להפך - כשאתה רב עם מישהו שאתה אוהב או נפגע ממנו מאוד , אותם רגשות של אהבה יכולים להתחלף ברגשות שנאה, ואין בזה שום דבר מוזר,חריג או מפליא, משום ששניהם רגשות מאוד עוצמתיים ואם יש לך רגשות עוצמתיים כלפי מישהו סביר להניח שתחווה אותם משני צידי המתרס, אם אתה מנהל עימו קשר עמוק. שנאה היא גם סוג של יחס ובגלל שאתה גם אוהב את אותו הבן אדם אתה לא יכול ישר להפסיק להרגיש כלפיו דברים ולהתעלם מהקיום שלו , לכן יותר טיבעי שקודם תשנא אותו תקופה ממושכת ורק לאחר מכן תוכל להיות אדיש (מבחינה פנימית - אתה עם עצמך). אדישות והתעלמות הם הקוטביות של האהבה, לא השנאה, כמו שרבים חושבים. ג. הדלקות זה גם רגש - עוז מזעור של אהבה. לדעתי את המשפט "יש לי רגש למישהו" אפשר בקלות להחליף ב"נדלקתי על מישהו" משום שמבחינתי זה אותו הדבר- אותו הגברת בשינוי האדרת, אבל אולי אנשים כאן יגידו לך אחרת...- שוב עניין של דעה אישית. ד. מוזר לי שאת שואלת אם אפשר להתאהב בכל אחד כי נראה לי שמעטים האנשים על כדור הארץ שיענו לך בחיוב על השאלה הזאת. מה עוד, נראה לי שגם את עצמך לא באמת מאמינה שבן אדם יכול להתאהב בכל אחד. כל אדם יש לו טעם משלו ולכן הוא לא יתאהב בבחור\ה מסויימ\ת בגלל נתונים חיצוניים, לדוגמא, שלא תואמים את טעמו האישי או תכונות מסויימות שהוא עשוי לראות בהן כ"לקויות" \ נוגדות מדי את אופיו שלו\ מרתיעות וכן הלאה. במצב כזה נראה לך שאפשר להתאהב? למה את חושבת שיש כל כך הרבה אנשים שמחפשים הרבה שנים, בהרבה דרכים ומקומות מגוונים ולא מוצאים? - בגלל שאתה לא יכול להתאהב בכל אחד, ולא כל אחד יכול להתאהב בך. ה. את שואלת איך נוצרת אהבה? - עוד שאלה קשה.קודם כל, שני אנשים נפגשים בזמן ובנסיבות מסויימים. ידוע שכרטיס הביקור הראשוני הוא המראה החיצוני , אז הם בוחנים אחד את השני וכל אחד מהם בודק אם הוא אוהב את איך שהאחר נראה. את יודעת... יש כאלה שבררנים יותר ויש כאלה שפחות. בכל אופן, אם שניהם יכולים לסמן וי על הקריטריון הזה אפשר לעבור לשלב הבא: הם מדברים. שוב שניהם מעבירים אחד את השני אודישנים של מבחני אופי וכל זה - זה תיאור של התרשמות ראשונית. בכל אופן, אם השיחה זורמת והשניים מבחינים שיש להם נושאי עניין משותפים, תחביבים וכד' ושהם נהנים הם מוצאים את הדרכים לגרום לקשר להימשך: נתינת מספר טלפון\אייסיקיו\מסנג'ר וכו'. אם הקשר מגיע לרבדים עמוקים ששניהם נמצאים אחד בשביל השני בשעת משבר, לא שופטים זה את זה, מסוגלים לריב ולתת ללכלוך של הקשר שלהם לצוף ואז בעקבות זה ללמוד מטעויות לסלוח זה לזה להשלים ולשקם את הקשר, מכירים אחד את השני כמעט יותר טוב ממה שהאמהות של כל אחד מהם מכירות אותם, מודעים לכל התכונות השליליות אחד של השני ועדיין מה שמתלה בערכו בעיניהם אלא דווקא התכונות החיוביות - אז, יש אהבה. ו. אני לא יודעת איך בונים אהבה - אני מאמינה שהתאהבות זה תהליך שמתרחש לבד, מעצמו. אולי את שואלת פה איך מבססים אותה? שומרים על מה שיש? התשובה היא אחד - משקיעים, מעריכים את מה שיש ולא מתייחסים אל בן הזוג כאל מובן מאליו. פשוט ממשיכים להתייחס ולהפגין אהבה. ז. זה שלמישהו כבר אין רגש יותר כלפי מישהי זה לא אומר שהוא גם לא היה קיים שם מלחתכילה. מה שקורה הוא או שאותו רגש לא היה אהבה אלא הדלקות\ אשליה של אהבה או שהוא באמת אהב אבל שכח כי בכל זאת עבר הרבה זמן ובחיים, לא כמו באגדות, אהבה לא נמשכת לנצח. אם אתה לא שומע מאותו אדם ולא רואה אותו - בדר"כ גם נעלמים לך הרגשות כלפיו.

נהניתי מאד לקרא

אני רוצה להאיר משהו.. שהתכוונתי בשאלתי ``האם אפשר לאהוב כל אחד`` אז לאו דווקא בקשר רומנטי. אני אישית חושבת שאפשר. עד כמה שהאדם יהיה מושחת, רע ומכוער אם אתה משקיע בו אתה תאהב אותו. ככה אני בכל אופן חושבת

oferyosi

New member
כן אהבה זה רגש..

אבל אהבה היא משהו שקשה להגדרה. בשביל לא לסבך יותר מידי אני אגיד משהו טיפה מורכב אבל אנסה לשמור על פשטות: יש לנו בעיקרון שני סוגים של ידע - האחד ידיעה על ידי ניתוח (מה שנקרא דדוקציה), וזה משהו שאנחנו בקלות יכולים להסביר (למשל קל להסביר איך הגענו לזה ש 1+1 = 2) . סוג הידע (וזה ידע - לא תחושה ולא מחשבה - ידע!!) הוא אינטואיציה - כלומר זה משהו שאני יודע "שזה -זה" אבל אני לא יכול לנתח אותה. ככה זו גם אהבה - כשהיא שם אתה יודע בדיוק מהי - אבל מאוד תתקשה להסביר אותה בדרך של ניתוח. לא ניתן לנתח - אבל אתה תדע בדיוק שזה זה. הידלקות היא לא בהכרח אהבה - הידלקות יכולה להיות תחילת הדרך לאהבה - אבל לא בהכרח!! יתאדה בין לילה מאדם שיום לפני הצהיר מכל ליבו שהוא אוהב אותי? ז"א שלא הייתה קיימת פה אהבה לא בהכרח נכון. אהבה יכולה להעלם. זה לא משנה אחרי כמה זמן - היא יכולה להעלם אם אפשר לאהוב כל אחד??? ברור שלא... אם אני מבין נכון את מה שאת אומרת בעצם "רגש" הוא "משהו" ..שיכול לנוע בין חיבה סימפטיה וכו'. אהבה היא משהו טוטאלי..וזה בעיני נכון. היום אני יודע - אהבה - זה אומר לקבל את השני - כמו שהוא - בלי לנתח אותו , ולרצות להיות איתו חלק ממנו לא סתם בשיר של נאיר בנאי נאמר "תני יד,תני לי מקום - אצלך בעולם". זה בדיוק המהות של האהבה - ברגע שאוהבים - רוצים להיות אצל הצד השני בעולם , והוא יהיה חלק משלנו.

oferyosi

New member
הבהרה:אם אפשר לאהוב כל אחד??? ברור שלא

אני מתכוון לא לזה שיש כאלה שאין סיכוי שיאהבו אותם אני מתכוון לזה שברור שאני או כל אחד אחר לא נוכל לאהוב את כל האנשים שיש , וברור שיש אנשים שאולי אני לא יאהב אותם בחיים - שאחרים כן יאהבו... חפרתי

גם אם

אדם רואה בבת זוגתו את כל הקריטריונים הדרושים אז מה העניין לומר אני לא אוהב אותך? הרי ברור שלא תאהב, כי לא בנית את זה. צריך זמן לזה. אני ממש לא מבינה את מה שהיה אצלי.

אני חושבת ש

גם אם את עונה על כל הקריטריונים הדרושים לפעמים זה עדיין לא מספיק. זה פשוט לא זה. אולי הוא חשב בהתחלה שיש לו רגשות אליך שיוכלו להתפתח לאהבה אבל הוא ראה שהרגשות האלה לא גדלים עם הזמן.אולי הוא ראה שלמרות שאת מוצאת חן בעיניו אין לקשר שלכם פוטנציאל לההפך למה שהוא ציפה שיהפך... אלה ההשערות שלי למרות שהייתי אומרת שהן קצת חסרות בסיס לאור העובדה שאת לא מספרת מה באמת היה שם. שלא תביני אותי לא נכון: שמירה על פרטיות היא זכותך המלאה , אבל אם את באמת רוצה להתייעץ עם אנשים כאן את צריכה לתאר תמונה מפורטת של המקרה הספציפי\ הקשר שלגביו עולות בך תהיות.

צרצרים בלילה

את חדשה בפורום? תיראי, הסיפור שלי ארוך ושורשר כבר בפורום על כל חלקיו כמה פעמים. את יכולה לעשות חיפוש או לדפדף... רובם פה מכירים את הסיפור ואפשר לומר אפילו לקחו בו חלק. אבל לא באתי פה לשאול על עצמי. נתתי את עצמי בתור דוגמא. שאלתי פה בכללי.

אבל בקצרה

יצאתי עם אדם בן 21 7 חודשים שבמהלכן היה ניראה שיש אהבה גדולה מצידו(אבל תמיד הרגשתי שבסוף ניפרד) הוא רצה להתחתן איתי. אחרי חצי שנה הוא ממש נידנד לי להתחתן ואני אמרתי לו שאני קטנה עדיין ושיחכה קצת. אבל תוך כדי ההורים שלו התערבו ואמרו שהם לא רוצים אותי בגלל שאני מעדות המזרח והוא אשכנזי. וככה סיבנו לו את המח. בקיצור נפרדנו(הוא תרץ זאת במליון תירוצים) הוא התחיל ביום שנפרדנו לחפש קשר חדש... לא ממש הלך לו עם זה מכל מיני סיבות... אחרי 3 חודשים חזרנו בשידור בתוכנית של יוסי סייס. אחרי שבוע נפגשנו ובפגישה הוא הרגיש שהוא לא אוהב ויום למחרת נפרדנו. כדאי שתיסתכלי בשירשורים שלנו זה ישפוך קצת יותר אור.

oferyosi

New member
כאן הנקודה- אין קריטריונים!!!

זה הקטע של ה"בלתי ניתן לניתוח" - זה או שיש או שאין - אתה יודע את זה מהכי עמוק - וקשה יהיה להסביר. קריטריון יכול אולי להיות נקודת המוצא להתחיל קשר - אבל לאהבה....ממש אין קשר.

shirlove

New member
פשוט מרגישים את זה

זה קליק כזה שאמר לך,זה הקשר המוצלח.זו אינטואיציה פנימית.זו משיכה מבפנים לתוך הקשר.

oferyosi

New member
אין קשר להצלחה של הקשר..

למרות שעדיף שזה יהיה ככה. אהבה יכולה להיות חד-סיטרית , אבל עדיין אהבה במלוא העוצמה.. אבל כן ...הקליק הקליק..

anati17

New member
אהבה זה אכן רגש..אין בזה שום

צל של ספק..אני יענה על כל השאלות שלך מהצד שלי,איך שאני רואה את זה כמובן: "...הבחורה/הבחור אומר/ת: "אני לא אוהב/ת אותו/ה אבל יש לי רגשות אליו/ה עדיין". מה זה אומר? אם לא אוהבים אז איך יש רגש? זה שינאה? כעס? נקמה? הרי אומרים "אם אתה שונא אתה גם אוהב" איך זה יתכן? " רגש זה דבר יחסי.את יכולה להרגיש אהבה לא רק לבן זוג שלך,אלא גם למשפחה ולחברים שלך.במקרה שמדובר על בן הזוג,יש דרגות שונות של רגש,שמתחיל מרגש קטן בהתחלה-שזה אפשר לומר סוג של הדלקות,ויש את הרגש הכי גדול,שזה אהבה.בין הרגש הקטן לגדול יש הבדלים גדולים,מכיוון שזה כמו סולם כזה,את יכולה לעלות בדרגת הרגש שלך כלפיי מישהו,ואת גם יכולה לרדת.כשאת מתאהבת במישהו הדרגה שלך עולה,כמובן. בנוגע לשנאה שדבירת עליה.הכוונה היא שכאשר מאוהבים קשה במישהו,וזה לא הולך לך,או שאתם רבים-אתה מתחיל "לשנוא" אותו על זה שאתה סובל בגללו,ולכן הגבול בין אהבה לשנאה הוא מאוד דק.כמובן שהשנאה היא לא שנאה רגילה בין יריבים,זו שנאה אחרת,בה אתה גם שונא את עצמך על זה שאתה אוהב את הבנאדם הזה כל כך. כמו בשיר של ריאנה: "...And I hate that I love you so" נמשיך.. "שאדם מתחיל קשר הוא בהתחלה חושב על עצמו, הוא חושב אם הבחורה מתאימה לו אישית הוא יגיד לעצמו "היא יפה וחכמה, אני רוצה אותה שלי". זו הידלקות. וכאן שוב אני תוהה, הידלקות זה רגש? מה ההבדל המהותי בין אהבה להידלקות?" הדלקות זה אכן רגש,ואני יכולה להגיד לך את זה מניסיוני העכשווי,כי אני כרגע במצב כזה..
ההבדל המהותי בין אהבה להדלקות הוא מאוד פשוט.הדלקות נגרמת אחרי שאתה פוגש מישהו פעם ראשונה,זה כמו כרטיס ביקור של הבנאדם.כמובן שגם להדלקות יש דרגות שונות,מכיוון שאפשר להדלק על סתם מישהו שראית ברחוב בדיוק ל-2 שניות,שזו הדרגה הכי נמוכה,כיוון ולא פיתחת עם הבנאדם שיחה,ורק המראה החיצוני שלו מושך אותך.הדלקות יכולה גם להגרם אחרי פעם ראשונה שאתה פוגש מישהו וכן מדבר איתו(דייט למשל),שזו יכולה להיות הדלקות במצב קצת יותר קשה,כיוון שהרגשות שלך כלפיי בנאדם שראית 2 שניות לבין בנאדם שישבת ודיברת איתו 4 שעות שונים לגמריי,ובמצב האחרון שציינתי הרגשות יכולים להתפתח מהר מאוד. המשך: "אפשר לאהוב כל אחד? איך בכלל נוצרת האהבה? תמיד ידעתי שאהבה צריך לבנות, איך ?" אז בנוגע לשאלה הראשונה שלך: "אפשר לאהוב כל אחד?" התשובה היא-לא,בפירוש לא. נראה לך הגיוני שתוכלי לאהוב את כל האנשים בעולם,זה באמת מציאותי?אני חושבת שאת מבינה שלא.גם אם תנסי לבנות הרבה זמן מערכת יחסים עם סתם בנאדם-זה לא ילך.ממש לא.תחשבי על זה-איך זה שאת לא מאוהבת בכל הידידים שיש לך?תחשבי על ידידים שאת מכירה הרבה זמן,ואני בטוחה שיש לך כאלה.אם עד עכשיו לא התאהבת בהם-רוב הסיכויים שגם בעתיד לא.יש אולי כמה מקרים יוצאי דופן בהם אנשים שמכירים כמה שנים טובות ועד היום לא היה ביניהם שום מתח מיני-נהפכים פתאום לזוג.אבל שוב,מעטים המקרים. איך בכלל נוצרת אהבה? רק הלב שלך יכול להגיד לך את זה.לא המוח ולא השכל שלך.את לא מחליטה במי להתאהב הרי,נכון?זה פשוט קורה.הרגשות נמצאים בתוך הלב שלך.זה לא מבחן פסיכומטרי וגם לא מגדל אייפל שצריך לבנות אותו.אהבה פשוט נוצרת. מערכת יחסים?זה אולי כן צריך לבנות.האהבה תבוא עם הזמן-או שהיא לא תבוא בכלל. זהו,חפרתי קצת,אבל אני מקווה מאוד שעזרתי לך :)

אני חייבת להבהיר

לא התכוונתי בשאלתי ``אפשר לאהוב כל אחד?`` שאדם אחד יאהב את כולם אלא אם כל אחד יכול להיות אהוב... ועוד משהו... קרה לכם מקרה שהצלחתם להידלק על המין השני ואחר כך זה נעלם? ספרו על זה ומה בדיוק הרגשתם?

anati17

New member
עכשיו ברורה השאלה

שלך..כי היא באמת לא הייתה הגיונית.. ;) אז בכל מקרה,התשובה שלי לשאלה שלך היא-כן.אין בכלל ספק לזה שלכל בנאדם יש את החצי השני שלו.כמובן שלכל אחד מאיתנו אין רק בנאדם אחד שישלים אותנו ויהיה החצי השני שלנו,אלא לכל אחד מאיתנו ישנם כמה חצאים.יש כאלה שיש להם קצת חצאים ויש כאלה שאולי יש להם יותר.הקטע הוא שיש סוג מסויים של אנשים שכשרואים אותם אפשר להבין מיד מי הם ומה הם,ובגלל זה קל יותר להתאהב בהם.האופי שלהם ברור לנו מיד אחרי הפגישה הראשונה איתם.בוא ניקח לדוגמא סוגים שונים של אנשים שהאופי שלהם ברור ויש להם את התכונה שהכי מאפיינת אותם.למשל:בנאדם ביישן/ית,בנאדם עם רגליים על הקרקע,וכאלה..יש אנשים שצריך להפגש ולדבר איתם יותר מפעם אחת,לוקח זמן כדי להכיר אותם ואח"כ להתאהב..

לכל אדם יש

4 חצאים והוא יכול לדחות ולדחות את הזיווג ולבסוף להגיע לחצי שיועד לו מלכתחילה שהוא המשלים שלו שנקבע לו מלמעלה.

anati17

New member
יכול להיות..אבל

למה הגעת למסקנה שלכל בנאדם יש דווקא 4 חצאיים ולא 5 או 6 למשל..?

למעלה