תשמעי
אכן שאלת שאלות קשות.. חבל לי שהפקירו את ההודעה שלך ללא תגובות והודעות סתמיות כמו "מישהי אמרה לי שהילדה בת ה9 שלי סקסית" מציפים כי דווקא יש כאן יש מקום לניהול דיון ולהבעת דעות שונות ומגוונות בעניין. אני יודעת שאני בחורה די חסרת נסיון וגם אני לא מתביישת להגיד שקראתי את ההודעה שלך כמה פעמים ודי הצלחת לבלבל אותי... שאלת וענית לעצמך אבל עדין גם את וגם הקוראים נשארו בספקות. אני אגיד לך מה אני חושבת בקצרה למרות שאני לא יודעת כמה שווה דעה של מישהי שאין לה הרבה ברזומה. א. אם אהבה זה לא רגש אז מזה? כשמישהו אומר :" יש לי רגשות למישהי" - משמע, מבחינתי, שיש שם משהו, משהו שיכול להתפתח או לדעוך, תלוי בנסיבות ובאופיים של אותם אנשים. מה שכן, זו לא אהבה כי אהבה זה רגש גדול, אולי אפילו אוסף של המון רגשות. לעומת זאת, המילה רגש היא ביחיד - נסיון להקטנה (כמו פרפר אחד מתוך כל הפרפרים שהבטן שלך מתמלאת בהם כשאת פוגשת מישהו שאת מאוהבת בו). ב. אומרים "כשאתה שונא אתה גם אוהב" או להפך - כשאתה רב עם מישהו שאתה אוהב או נפגע ממנו מאוד , אותם רגשות של אהבה יכולים להתחלף ברגשות שנאה, ואין בזה שום דבר מוזר,חריג או מפליא, משום ששניהם רגשות מאוד עוצמתיים ואם יש לך רגשות עוצמתיים כלפי מישהו סביר להניח שתחווה אותם משני צידי המתרס, אם אתה מנהל עימו קשר עמוק. שנאה היא גם סוג של יחס ובגלל שאתה גם אוהב את אותו הבן אדם אתה לא יכול ישר להפסיק להרגיש כלפיו דברים ולהתעלם מהקיום שלו , לכן יותר טיבעי שקודם תשנא אותו תקופה ממושכת ורק לאחר מכן תוכל להיות אדיש (מבחינה פנימית - אתה עם עצמך). אדישות והתעלמות הם הקוטביות של האהבה, לא השנאה, כמו שרבים חושבים. ג. הדלקות זה גם רגש - עוז מזעור של אהבה. לדעתי את המשפט "יש לי רגש למישהו" אפשר בקלות להחליף ב"נדלקתי על מישהו" משום שמבחינתי זה אותו הדבר- אותו הגברת בשינוי האדרת, אבל אולי אנשים כאן יגידו לך אחרת...- שוב עניין של דעה אישית. ד. מוזר לי שאת שואלת אם אפשר להתאהב בכל אחד כי נראה לי שמעטים האנשים על כדור הארץ שיענו לך בחיוב על השאלה הזאת. מה עוד, נראה לי שגם את עצמך לא באמת מאמינה שבן אדם יכול להתאהב בכל אחד. כל אדם יש לו טעם משלו ולכן הוא לא יתאהב בבחור\ה מסויימ\ת בגלל נתונים חיצוניים, לדוגמא, שלא תואמים את טעמו האישי או תכונות מסויימות שהוא עשוי לראות בהן כ"לקויות" \ נוגדות מדי את אופיו שלו\ מרתיעות וכן הלאה. במצב כזה נראה לך שאפשר להתאהב? למה את חושבת שיש כל כך הרבה אנשים שמחפשים הרבה שנים, בהרבה דרכים ומקומות מגוונים ולא מוצאים? - בגלל שאתה לא יכול להתאהב בכל אחד, ולא כל אחד יכול להתאהב בך. ה. את שואלת איך נוצרת אהבה? - עוד שאלה קשה.קודם כל, שני אנשים נפגשים בזמן ובנסיבות מסויימים. ידוע שכרטיס הביקור הראשוני הוא המראה החיצוני , אז הם בוחנים אחד את השני וכל אחד מהם בודק אם הוא אוהב את איך שהאחר נראה. את יודעת... יש כאלה שבררנים יותר ויש כאלה שפחות. בכל אופן, אם שניהם יכולים לסמן וי על הקריטריון הזה אפשר לעבור לשלב הבא: הם מדברים. שוב שניהם מעבירים אחד את השני אודישנים של מבחני אופי וכל זה - זה תיאור של התרשמות ראשונית. בכל אופן, אם השיחה זורמת והשניים מבחינים שיש להם נושאי עניין משותפים, תחביבים וכד' ושהם נהנים הם מוצאים את הדרכים לגרום לקשר להימשך: נתינת מספר טלפון\אייסיקיו\מסנג'ר וכו'. אם הקשר מגיע לרבדים עמוקים ששניהם נמצאים אחד בשביל השני בשעת משבר, לא שופטים זה את זה, מסוגלים לריב ולתת ללכלוך של הקשר שלהם לצוף ואז בעקבות זה ללמוד מטעויות לסלוח זה לזה להשלים ולשקם את הקשר, מכירים אחד את השני כמעט יותר טוב ממה שהאמהות של כל אחד מהם מכירות אותם, מודעים לכל התכונות השליליות אחד של השני ועדיין מה שמתלה בערכו בעיניהם אלא דווקא התכונות החיוביות - אז, יש אהבה. ו. אני לא יודעת איך בונים אהבה - אני מאמינה שהתאהבות זה תהליך שמתרחש לבד, מעצמו. אולי את שואלת פה איך מבססים אותה? שומרים על מה שיש? התשובה היא אחד - משקיעים, מעריכים את מה שיש ולא מתייחסים אל בן הזוג כאל מובן מאליו. פשוט ממשיכים להתייחס ולהפגין אהבה. ז. זה שלמישהו כבר אין רגש יותר כלפי מישהי זה לא אומר שהוא גם לא היה קיים שם מלחתכילה. מה שקורה הוא או שאותו רגש לא היה אהבה אלא הדלקות\ אשליה של אהבה או שהוא באמת אהב אבל שכח כי בכל זאת עבר הרבה זמן ובחיים, לא כמו באגדות, אהבה לא נמשכת לנצח. אם אתה לא שומע מאותו אדם ולא רואה אותו - בדר"כ גם נעלמים לך הרגשות כלפיו.